Επιληψία και στρατός

Δημιουργία απάντησης


Αυτή η ερώτηση είναι ένα μέσο για την πρόληψη αυτοματοποιημένων υποβολών φόρμας από κακόβουλη χρήση.
Εικονίδια smilies
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

Το BBCode είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Το [img] είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Το [url] είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Τα εικονίδια είναι ΑΝΟΙΧΤΑ

Περίληψη Θέματος
   

Αναπτυγμένη προβολή Περίληψη Θέματος: Επιληψία και στρατός

Επιληψία και στρατός

από Geri_Mallkuci » Δευ Ιούλ 20, 2020 3:37 am

Χερεται και καλησπερα σας! Ξερετε πασχω απο επιληψια G40 τα τελευταια 5 χρονια! Εχω πεσει σε επιληπτικες κρισεις 3 φορες, με την τελευταια να γινεται περσι. Παιρνω σε καθημερινη βαση 3 χαπια (Clonotril,Depakine και Tegredol) πρωι και βραδυ. Γενικα αμα δε τα παρω στην ωρα τους με ποιανει μια ελαφρα κοπωση ασταθια και ενα τρεμουλο και που και που μια ζαλαδα που μονο με γερα νευρα και υπνο ξεπερνιεται! Τί πιστευεται; Θα υπηρετησω ή θα μεινω εκτος;

Ευχαριστω!

Επιληψία και στρατός

από Γιαννης » Σάβ Σεπ 14, 2019 3:55 am

Παιδιά μην λέτε ότι θέλει ο καθένας όταν ήμουν στο πεύκο πριν την ορκωμοσία ένα παιδί με επιληψία έπεσε και χτυπιοταν μπροστά στα μάτια μου. Δεν κοιμάσαι καθόλου είσαι μονίμως αγχωμενος και γενικά δεν ξέρω αν μπορείς να θυμάσαι να παίρνεις το χάπι στην ώρα του. Ήμουν στην 5η Μοίρα Καταδρομών και έχω στενό συγγενή με επιληψία. Μην συμβουλευετε κανέναν του τύπου μην το πεις η κρυψτο. Είναι σοβαρά τα πραγματα. Επίσης ένας ειδικοδυναμιτης δεν θα ήθελε ποτέ ο συμπολεμιστής του να μην είναι ακεραιος στη μάχη. Το άγχος η έλλειψη ύπνου και η μη σταθερές δόσεις του φαρμάκου είναι τεράστια αιτία για κρίση.

Επιληψία και στρατός

από Nassos » Πέμ Μαρ 28, 2019 1:56 pm

Ρώτα το στην επανεξέταση, αν έχει δηλαδή τέτοια δυνατότητα ο ψυχίατρος ή πρέπει να αποταθείς σε ανώτερο αυτού (Υγειονομική Επιτροπή).

Τώρα για απαλλαγή λογικά θα πρέπει να περάσεις από την Επιτροπή του 414.

Επιληψία και στρατός

από Sotiris1 » Πέμ Μαρ 28, 2019 1:45 pm

Πέρασα ήδη μια φορα απο ψυχιατρο στο 414 και θα τον επισκεφτω ξανα για επανεξεταση.
Αυτό που θελώ να ξερω είναι ποιες ειναι οι πιθανες λύσεις που μπορεί να εχω;

παραδειγματος χαρη,

  • Γινεται ο ψυχιατρος να γραψει γνωματευση για να με στειλουν σε αλλη μοναδα;
  • Γινεται να μου δωσει απαλλαγη για αυτο τον λογο;
Το τελευταιο που θελω ειναι να μου δωσουν αναβολη, στην χειροτερη θα προτιμουσα να τελειωσω εκει που ειμαι ηδη την θητεια μου για να ξεμπερδευω μια και καλη.

Επιληψία και στρατός

από Nassos » Πέμ Μαρ 28, 2019 12:25 pm

Επικοινώνησε άμεσα με την Ομάδα Ψυχολογικής Υποστήριξης του Στρατού στο 800-114-555-1,ακόμη καλύτερα μίλα με τον ψυχίατρο για να σε στείλει με παραπεμτικό στο 414 Νοσοκομείο Ειδικών Νοσημάτων στη Πεντέλη.

Επιληψία και στρατός

από Sotiris1 » Πέμ Μαρ 28, 2019 2:21 am

Καλησπέρα,

Ανήκω στο σώμα Ερευνα Πληροφορικης (ΕΠ) και έχω βγει ι3 αοπλο απο την Επιτροπή απαλλαγων και ι4 από τον γιατρο, επειδη παιρνω χαπια για επιληψια.

Τώρα που τελειωσα τα ΣΠΕΝ, γυρισα πίσω με κατ'εξαιρεση μεταθεση Αθηνα, ωστόσο η καινουρια μοναδα που με βαλανε ειναι μοναδα Ειδικων Δυναμεων και εχω φρικαρει εδω μεσα, κυρίως με τους ρυθμούς διαβιωσης εκει μεσα, ειχα συνηθίσει σε πολυ πιο χαλαρους τονους πανω στον Εβρο που εκανα βασικη και ΣΠΕΝ. Και γενικα, λογω του θεματος μου με την επιληψια εχω μαθει να ζω σε πιο αργους ρυθμους και μολις ειδα τι παιζει εκει μεσα νομιζω πως επαθα κριση πανικου.

Επιπλεον, ο γιατρος του λοχου μου ειπε πως δεν μπορει να με αφησει να κανω την υπηρεσια των ΕΠ, διοτι θα ειμαι απομονωμένος σε ενα δωματιο με καμποσες οθονες ανοιχτες ολη την ωρα και φοβαται μην παθω καμια επιλιπτικη κριση οσο θα ειμαι εκει.

Όταν τους ανεφερα πως "πιεζομαι" εδω μεσα με στειλανε να δω ψυχιατρο για αξιολογηση, μου δωσε μερικες μερες αναρρωτικη΄και μετα μου ειπε να ξαναερθω να την δω.

Μετα το ραντεβου με την γιατρο, ο διοικητης μου, ουσιαστικα μου ειπε πλαγιως πως αμα εχω βυσμα να φυγω να το βαλω και πως αμα οντως "δεν μπορω" να το "πουλησω" καλυτερα στην γιατρο την επομενη φορα.

Το θεμα ειναι οτι οντως επαθα κριση πανικου την πρωτη μερα εκει και ηταν πρωτογνωρο για εμενα γιατι δεν τ εχω ξαναπαθει ποτε, οποτε ανησυχω καπως μηπως με επηρεασει αρνητικα η διαμονη εκει μεσα.

Ο διοικητης κατι ανεφερε πως αμα με βγαλουν ι4 ξανα, θα μπορω να παω αλλου και μου ειπε να πω στον ψυχιατρο πως δεν αντεχω εκει μεσα.
Το προβλημα ειναι πως δεν ακουστηκε και πολυ σιγουρος και δεν ξερω αμα οντως ισχυουν αυτα που μου ειπε.

Επισης, κατι ανεφερε πως αμα δεν αλλαξει κατι θα "αναγκαστει" να μου δωσει υποχρεωτικα αδεια, απο τις μερες που δικαιουμαι και θα τις χασω μια και καλη. Δεν διευκρινισε ποτε τον λογο.

Η ερωτηση μου προς εσας ειναι η εξης:

Υπάρχει καποιος τροπος να ξεμπερδευω συντομα με το ολο θεμα;

-Αμα με γραψει ι4 ο γιατρος, μπορω να φυγω απο τις Ειδικες Δυναμεις και να με στειλουν σε αλλη μοναδα. Π. Χ. Με αποσπαση

- Μπορω να παρω απαλλαγη λογω αυτού του θεματος;

- ή στην χειροτερη αμα παραμεινω εκει, πως θα πεισω τον διοικητη μου πως η πιθανοτητα να παθω κατι ειναι μικρη και να κανω την θητεια μου σαν ΕΠ εκει κανονικα;

Επιληψία και στρατός

από Nassos » Πέμ Οκτ 13, 2016 12:16 am

Αν το κρύψεις και φανεί αργότερα ότι έχεις πρόβλημα, θα τρέχεις σε Στρατοδικεία.

Επιληψία και στρατός

από Ufo » Τετ Οκτ 12, 2016 4:35 pm

Και χάπια πως μπορώ να περνώ μεσα σε ψάχνει κανείς όταν μπαινεις

Επιληψία και στρατός

από AlexG7 » Σάβ Οκτ 08, 2016 12:40 am

Απλα μη το πεις, τοσο απλα

Επιληψία και στρατός

από Ufo » Παρ Οκτ 07, 2016 10:55 pm

Παιδιά θέλω να ρωτήσω κάτι. Παλιά είχα επιληψία και θέλω πολύ να καταταγω ειδικές δυναμεις γινετε να μπω ι αν μπορεσω κάπως να το κρυψω να κάνω κάτι τέλος πάντων ευχαριστώ πολύ

Επιληψία και στρατός

από libero21 » Τετ Σεπ 28, 2016 3:01 am

Καλησπέρα παιδιά,
Πάσχω απο επιληπτικές κρίσεις εδω και δέκα χρόνια. Σύνολο όλο αυτών των κρίσεων είναι 15 συσκεκριμένα (τα πρώτα χρόνια τις έπαθα τις περισσότερες κρίσεις,). Ξεκίνησα με τρία χάπια αλλα οσο δε πάθαινα μου τα μείωσε ο γιατρος στα δύο.

Οταν μου ήρθε χαρτί για το στρατό και πέρασα επιτροπή έπεσα σε κομπλεξικό γιατρό του τύπου σαν να του λέω ψέματα, παρόλλα αυτά μια διετη αναβολή μου την έδωσε. Γνωρίζω οτί με χαρτί με γιατρου σου δίνουν εύκολα αναβολη για δύο χρόνια.

Σε κανα εξάμηνο ξαπερνάω επιτροπή. Είμαι Ι3 ή Ι5 σύμφωνα με το ΦΕΚ; Γιατί δε το λέει ξεκάθαρα.

Τελευταία επιληπτική κρίση ήταν πριν 9 μήνες

Ο στρατιωτικός γιατρός μου έλεγε οτι εφόσον συνεχίζεις να παθαίνεις επιληπτικες κρίσεις και δε σε καλύπτει το φάρμακο τότε είσαι Ι5.

Απλά μια γνώμη από κάποιον που γνωρίζει έφόσον έχει περάσει αυτή τη διαδικασία

Επιληψία και στρατός

από arteprek » Παρ Σεπ 23, 2016 12:19 pm

Γειά σας και από εμένα.Ειχα καταταγεί με την 340 σειρά πέρυσι

Εχω πάρει Ι3 άοπλο λόγο επιληψίας και Ι4 ορθοπεδικό. Εχω υπηρετήσει δύο μήνες από την θητεία μου και αυτό επειδή καθυστερούσαν η απαντήσεις από μια αξονική.

Η ερώτηση μου είναι τι κινήσεις οφείλω να κάνω για να απαλλαγώ διότι και τους δυο μήνες που υπηρέτησα απλά καθόμουν και όλοι οι ανώτεροι μου απέφευγαν λόγο ιστορικού να μου αναθέσουν κάποια υπηρεσία.

Ήθελα να υπηρετήσω άλλα πλέον βλέπω ότι μάλλον περισσότερο βάρος θα είμαι. Γνωρίζω ότι έχουν αρκετά στο κεφάλι τους δεν θέλω να είμαι άλλος ένας πονοκέφαλος.

Την ετήσια αναβολή μου την έδωσε ψυχολόγος λέγοντας μου ότι θα πρέπει να ξαναπερασω από Επιτροπή...

Μπορώ να το κάνω πρίν κληθώ ή θα πρέπει να περιμένω να ξαναπάω σε κέντρο...

ΕυχαριστΩ πολυ εκ των προτέρων...

Επιληψία και στρατός

από μ. βολανακης » Πέμ Νοέμ 19, 2015 6:22 am

Έχω επιληψία από προς το τέλος της θητείας μου από το 1977. Τι γίνεται στην περίπτωση μου;

Επιληψία και στρατός

από giorg1988 » Δευ Μαρ 10, 2014 10:19 pm

Τα νευρολογικά νοσήματα όπως και κάποια ψυχιατρικά (σαφώς όχι όλα) έχουν αυξημένη επικινδυνότητα και για τον παθόντα και για τους γύρω του. Είμαι 6 χρόνια με τακτική παρακολούθηση για διπολική διαταραχή με συχνά ψυχωτικά και παραληρηματικά επεισόδια είχα προσπαθήσει τρεις φορές να αυτοκτονήσω και μέχρι πρόσφατα σε καταστάσεις ήμουν τόσο ευέξαπτος που δημιουργούσα προβλήματα και σε εμένα και στην οικογένεια. Ευτυχώς άλλαξα γιατρό και προσάρμοσα την θεραπεία. Μέχρι στιγμής έχω διετή αναβολή.Προφανώς είσαι άνθρωπος που δείχνεις κατανόηση, δεν ξέρω αν είναι όλοι οι συνάδελφοί σου έτσι.

Επιληψία και στρατός

από ilias_87 » Δευ Μαρ 10, 2014 10:07 pm

Giorg1988 έγραψε:Γιατί έβαλες τον εαυτό σου σε μια τέτοια ταλαιπωρία; Η επιληψια είναι σοβαρότατη πάθηση, θα μπορούσες να απαλλαγείς.
Εγω ειχα τρεις με χαρτι επιληψιας στον στρατο. Εναν που ειχε και δυο που ειχαν απλα το χαρτι. Δεν το λεω γτ ετσι νομιζω, ηταν φιλοι μου και μου το ειχαν πει. Οποτε δεν νομιζω να ειναι τοσο ευκολο να απαλλαγεις. Απο την αλλη οι χειροτεροι για τα παιδια που εχουν οντως επιληψια, ειναι αυτοι που απλα το δηλωνουν και δημιουργουν αρνητικο κλιμα απεναντι και στους πραγματικους εχοντες.


Κορυφή