Θητεία σε συμμαχικό στρατό και εξαγορά

Δημιουργία απάντησης


Αυτή η ερώτηση είναι ένα μέσο για την πρόληψη αυτοματοποιημένων υποβολών φόρμας από κακόβουλη χρήση.
Εικονίδια smilies
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

Το BBCode είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Το [img] είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Το [url] είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Τα εικονίδια είναι ΑΝΟΙΧΤΑ

Περίληψη Θέματος
   

Αναπτυγμένη προβολή Περίληψη Θέματος: Θητεία σε συμμαχικό στρατό και εξαγορά

Θητεία σε συμμαχικό στρατό και εξαγορά

από Nassos » Δευ Ιουν 06, 2022 10:07 am

Επειδή υπερβαίνεις και το όριο ηλικίας των 33 ετών και το χρόνο θητείας σε συμμαχικό στρατό, το πιο πιθανό είναι να απαλλαχθείς. Λογικά όμως θα είσαι στην "εφεδρεία" σε τυχόν έκτακτο γεγονός.

Καλύτερα να ρωτήσεις τη Γραμματεία Ιθαγένειας απ'όπου θα πάρεις τη πολιτογράφηση.

Καλός πολίτης!Εικόνα

Θητεία σε συμμαχικό στρατό και εξαγορά

από a new CITIZEN » Δευ Ιουν 06, 2022 1:31 am

Χαίρετε. Είμαι 42 χρονών. Θα γίνω πολιτογραφημένος πολίτης αύριο. Υπηρετούσα για 3 χρόνια στο Ισραήλ. Πρέπει να υπηρετήσω και στην Ελλάδα;

Θητεία σε συμμαχικό στρατό και εξαγορά

από Nassos » Σάβ Μαρ 27, 2021 6:31 pm

Λιποτάκτης σημαίνει ότι παρουσιάστηκες στη μονάδα, ορκίστηκες, και έφυγες χωρίς να ενημερώσεις τους ανωτέρους σου. Ανυπότακτους εξωτερικού είσαι.

Θα πρέπει να παρουσιαστείς για να κάνεις εξαγορά του υπολοίπου. Συννενοήσου με τη Στρατολογία γιατί σίγουρα θα σου ζητήσουν το απολυτήριο από την Αυστριακή Πολεμική Αεροπορία, εννοείται μεταφρασμένο.

Συννενοήσου με τη Στρατολογική Υπηρεσία που ανήκεις, στέλνοντας είτε e-mail ή τηλεφωνικά επιλέγοντας την αντίστοιχη υπηρεσία

https://www.stratologia.gr/el/epikoinwnia

Θητεία σε συμμαχικό στρατό και εξαγορά

από τρθε » Σάβ Μαρ 27, 2021 12:45 pm


Αγαπητέ κύριε Νάσσο,

ευχαριστώ πολύ για τη πληροφορία.

Εγραψα όμως ότι δεν παρουσιάστηκα. Άρα είμαι λιποτάκτης.

Ισχύει αυτό και στη δικιά μου περίπτωση;

Αν ναι, και πληρώσω τους τρεις μήνες, πρέπει μετά να ξαναπαρουσιαστώ η τελειώνει το θέμα για μένα;

Και αν μπορείτε να μου πείτε κατά πόσο είναι σίγουρο αυτό που μου γράψατε.

Με εκτίμηση

Θητεία σε συμμαχικό στρατό και εξαγορά

από Nassos » Τετ Μαρ 24, 2021 5:33 am

Καλησπέρα.

Δεν απαλάσσεσαι από την υποχρέωση στράτευσης στην Ελλάδα.

Αν έκανες ενόπλως 6 μήνες σε στρατό της Ε. Ε, δικαιούσαι να εξαγοράσεις το υπολειπόμενο χρόνο της θητείας στην Ελλάδα και να απαλλαγείς από τυχόνο νομικές συνέπειες.
Ο χρόνος κατά τον οποίο Έλληνες, ακόμα και πριν την απόκτηση της Ελληνικής Ιθαγένειας, υπηρέτησαν οποτεδήποτε ενόπλως με στρατιωτική ιδιότητα σε τακτικές ένοπλες δυνάμεις συμμαχικού κράτους ή κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναγνωρίζεται ως χρόνος θητείας για την κάλυψη των στρατιωτικών υποχρεώσεων που υπέχουν στην Ελλάδα, δηλαδή αφαιρείται.

Ειδικά όσοι έχουν υπηρετήσει ενόπλως για τουλάχιστον 3 μήνες σε τακτικές ένοπλες δυνάμεις συμμαχικού κράτους ή κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά ο χρόνος δεν καλύπτει εξ ολοκλήρου τη διάρκεια των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων στην Ελλάδα, μπορούν να εξαγοράσουν το υπόλοιπο της θητείας τους εντός δύο μηνών από την ημερομηνία που αποδεδειγμένα έλαβαν γνώση της αναγνώρισης της προηγούμενης υπηρεσίας.

Σύμφωνα με κοινή απόφαση των Υφυπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας, το χρηματικό ποσό που καταβάλλεται για την εξαγορά κάθε μήνα του υπολοίπου της θητείας καθορίστηκε σε 200 ευρώ. Μετά την ημερομηνία αναγνώρισης της ένοπλης υπηρεσίας στα ανωτέρω κράτη, η τυχόν ανυποταξία και όλες οι σχετικές συνέπειες παραγράφονται.

Θητεία σε συμμαχικό στρατό και εξαγορά

από true » Τρί Μαρ 23, 2021 7:29 pm

Γεια σας έχω μια ερώτηση σχετικά με Αναβολή \ Απαλλαγή.

Είμαι 30 χρόνων, γεννημένος το 1991. Μένω απ' το 10/2003 (από τα 12) στην Αυστρία ως μόνιμος κάτοικος εξωτερικού.

Έλαβα το σημείωμα κατάταξης 07/2010 όπου έπρεπε να παρουσιαστώ 08/2010 στο πεζικό.

Επειδή όμως εκείνη την εποχή έβγαζα το δίπλωμα σε μια επαγγελματική σχολή της Αυστρίας Τ. Ε. Ε Α κύκλου, ως τεχνικός μετάλλων που κράτησε από το 03/2008-08/2011, δεν παρουσιάστηκα.

Ο πατέρας μου είχε ρωτήσει εκείνη την εποχή στη στρατολογία, αν γίνεται να πάρω αναβολή λόγω της σχολής που πήγαινα. Του είχαν πει, ότι η σχολή αυτή δεν αναγνωριζόταν στην Ελλάδα και ότι δεν γίνεται. Πράγμα που μου φαίνεται λίγο παράξενο, επειδή μια επαγγελματική σχολή, πρέπει κανονικά να αναγνωρίζεται.

Επίσης το 01/2008 έκανα παράλληλα 1 αίτηση για την αυστριακή υπηκοότητα. Την έλαβα το 12/2012. Να προσθέσω ότι παρουσιάστηκα στην πολεμική αεροπορία της Αυστρίας το 02/2014-08/2014.(6 μήνες ενόπλως)

Η ερώτηση μου είναι η εξής:

γίνεται να απαλλαγώ από την στρατιωτική μου υποχρέωση επειδή έκανα τη θητεία μου στην Αυστρία; Αν όχι, γίνεται να εξαγοράσω τους 3 μήνες στην Ελλάδα, για να μπορέσω να ξαναγυρίσω πίσω ως μόνιμος κάτοικος;

Η τελοσπάντων ποιες δυνατότητες θα είχα να ξαναγυρίσω πίσω;

Θα ήμουν πολύ ευγνώμων, εάν μπορούσε κάποιος που ξέρει το θέμα να μου απαντήσει.

Ευχαριστώ.

Θητεία σε συμμαχικό στρατό και εξαγορά

από antaeusgr » Δευ Οκτ 07, 2019 3:04 pm

Καλημέρα στην ομάδα!

Είμαι ο Άγγελος,25 ετών, και δουλεύω ως υπ/ρχος σε ποντοπόρα πλοία. Του χρόνου σκέφτομαι να διακόψω την αναβολή μου για να υπηρετήσω τη θητεία μου. Επειδή ήδη από το πλοίο και τη σχολή πιστεύω πως δεν έχω να λάβω κάτι αξιόλογο (ως ικανότητα) απο την θητεία στην Ελλάδα, λόγω της τραγικής κατάστασης του στρατεύματος, ειδικά στο ΠΝ, θα ήθελα να υπηρετήσω την θητεία μου στο εξωτερικό, είτε στη λεγεώνα των ξένων είτε στο βέλγικο ναυτικό. Εάν συμπληρώσω εκεί τους 12 μήνες της θητείας μου, θα μπορέσω να απαλλαχτώ από τις στρατιωτικές υποχρεώσεις στην Ελλάδα;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Θητεία σε συμμαχικό στρατό και εξαγορά

από Nassos » Παρ Ιούλ 26, 2019 12:38 am

Στη Βρετανία είναι επαγγελματικός στρατός, εδώ και σχεδόν 40 χρόνια δεν έχουν θητεία κληρωτών.

Θητεία σε συμμαχικό στρατό και εξαγορά

από nicktg » Πέμ Ιούλ 25, 2019 9:09 pm

Μπορω να μεταφερω την θητεια μου στην αγγλία; Η μόνο με το να έχω αγγλική ιθαγένεια Ή έστω και αγγλικό διαβατήριο?

Θητεία σε συμμαχικό στρατό και εξαγορά

από Nassos » Τετ Ιούλ 24, 2019 7:43 pm

Μόνο αν έχεις ιθαγένεια στο άλλο κράτος.

Θητεία σε συμμαχικό στρατό και εξαγορά

από nicktg » Τετ Ιούλ 24, 2019 7:21 pm

Σε ποια περίπτωση μπορώ να υπηρετήσω Σε ξενη χωρα αντι να υπηρετήσω στην Ελλαδα?

Θητεία σε συμμαχικό στρατό και εξαγορά

από iKilledKenny » Παρ Απρ 06, 2018 8:33 am

Δημήτρης έγραψε:Καλησπέρα σας,είμαι κάτοχος περάν της Ελληνικής υπηκόοτητας από τη μεριά του πατέρα μου και της Αυστριακής από την μεριά της μητέρας μου. Πέρυσι, το 2017 ήρθα στην Αυστρία και ξεκίνησα να εργάζομαι. Στην Ελλάδα έχω ακόμα αναβολή μέχρι το τέλος του έτους 2018. Πέρασα περιοδεύων στην Αυστρία και βγήκα μη στρατεύσιμος λόγω προβλήματος υγείας. Μπορώ να πάρω απαλλαγή από το στρατό της Ελλάδος δείχνοντας το χαρτί του Αυστριακού στρατού με το αυστριακό διαβατήριο;



Χωρις να ειμαι γνωστης του θεματος, αλλα βαση λογικης πιστευω δεν εχει σχεση το τι εγινε στην Αυστρια.

Το ΦΕΚ με βαση το οποιο δινει απαλλαγες ο στρατος εδω μπορει να απεχει σε καποιο βαθμο απο αυτο που χρησιμοποιουνε εκει.

Μπορεις να διαβασεις τον πινακα νοσηματων (ΦΕΚ απαλλαγων / αναβολων) και εαν βρεις το προβλημα σου μεσα σε αυτο εισαι καλυμενος. Εφοσον το βρεις, διαβασε στο forum και τα σχετικα θεματα περι διαδικασιας απαλλαγης μεσω φρουραρχειου για να μην χρειαστει να μπεις καν σε στρατοπεδο.

Link για το ΦΕΚ: http://eyediathlasis.gr/sites/default/files/pdf/proedriko-diatagma.pdf

Θητεία σε συμμαχικό στρατό και εξαγορά

από Δημήτρης » Πέμ Μαρ 15, 2018 4:33 pm

Καλησπέρα σας,είμαι κάτοχος περάν της Ελληνικής υπηκόοτητας από τη μεριά του πατέρα μου και της Αυστριακής από την μεριά της μητέρας μου. Πέρυσι, το 2017 ήρθα στην Αυστρία και ξεκίνησα να εργάζομαι. Στην Ελλάδα έχω ακόμα αναβολή μέχρι το τέλος του έτους 2018. Πέρασα περιοδεύων στην Αυστρία και βγήκα μη στρατεύσιμος λόγω προβλήματος υγείας. Μπορώ να πάρω απαλλαγή από το στρατό της Ελλάδος δείχνοντας το χαρτί του Αυστριακού στρατού με το αυστριακό διαβατήριο;

Θητεία σε συμμαχικό στρατό και εξαγορά

από Monimos Anypotaktos » Παρ Ιουν 30, 2017 4:10 pm

Δεν χρειάζεται καν να κάνεις μειωμένη θητεία, αν μένεις στην Γαλλία για πολλά χρονια και μπορείς να βγεις μόνιμος κάτοικος εξωτερικού τότε να πάρεις αόριστη αναβολή στράτευσης. Εκτός και αν θέλεις να πας μόνιμα στη Ελλαδα πριν τα 45 σου.

Όσο για τον συμμαχικο στρατό. Ούτε εδώ χρειάζεται να κάνεις μειωμένη θητεία. Αν η θητεία σου εκεί είναι μεγαλύτερη (είπες πενταετια) από αυτήν που έχουμε στην Ελλάδα, πάλι ξεμπερδεύεις. Επιπλέον, ο νόμος για την αναγνώριση δεν έχει να κάνει μόνο με το συμμαχικο κράτος, αν το κράτος είναι μελος της ΕΕ τότε κι εδώ τα ίδια ισχύουν. Άρα υπερπληρεις τους ορους.

Τώρα, αν σου αρέσει ο στρατός τόσο πολυ και θες να πας και στην Ελλάδα, τότε το έχεις και αυτό το δικαίωμα.


Κορυφή