Φορολογία

Δημιουργία απάντησης


Αυτή η ερώτηση είναι ένα μέσο για την πρόληψη αυτοματοποιημένων υποβολών φόρμας από κακόβουλη χρήση.
Εικονίδια smilies
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

Το BBCode είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Το [img] είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Το [url] είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Τα εικονίδια είναι ΑΝΟΙΧΤΑ

Περίληψη Θέματος
   

Αναπτυγμένη προβολή Περίληψη Θέματος: Φορολογία

Φορολογία

από thanos123 » Παρ Μαρ 15, 2013 7:11 pm

Φαντάζεστε τι θα γίνει στις επόμενες εκλογές; Ότι συνέβη και στο ΠΑΣΟΚ απο το 43 % έπεσε στο 5%. Τώρα η ΝΔ οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια απο το 23% στο 3%. Ούτε καν στη βουλή δεν θα μπει. Δεν ειναι υπερβολη. Νομίζω πως αυτή θα ειναι η πορεία της σημερινης κυβερνησης, μαλλον εθελοτυφλουν, διότι συνειδητά εχουν επιλέξει αυτό το δρόμο. Τι φαντάζονται με το να μας αφυδατωσουν θα τους πούμε και ευχαριστώ; Τα ονειρα των γονιων μας για την πιο δημιουργικη γενια γκρεμιζονται και για την δικη μας υποτιθεται παραγωγικη γενια το μελλον διαγραφεται αβεβαιο. Ολα κρεμονται σε μια κλωστη. Δυστυχώς για όλους αυτούς θα ειναι πλεον αργα οταν θα εχουν συνειδητοποιήσει τι θα τους εχει συμβεί

Φορολογία

από dn24 » Παρ Ιαν 25, 2013 9:20 pm

Ποιοι μισθοί και ποιες συντάξεις μειώνονται με την παρακράτηση φόρου:

Μεγάλοι χαμένοι στο μέτωπο της μηνιαίας παρακράτησης, είναι οι οικογενειάρχες, μετά την κατάργηση του πρόσθετου αφορολογήτου τέκνων.

Για παράδειγμα μισθωτός με δύο παιδιά και ετήσιο εισόδημα 12.000 ευρώ. Ο φόρος που αναλογεί στα εισοδήματα του 2012 είναι 300 ευρώ αλλά κατά τη φορολόγηση των εισοδημάτων του 2013, ο φόρος αυξάνεται σε 540 ευρώ. Ο φόρος που θα παρακρατείται κάθε μήνα από τις αποδοχές αυξάνεται στα 37,99 ευρώ έναντι 21,1 ευρώ το 2012 και οι μηνιαίες του αποδοχές να μειωθούν κατά 16,9 ευρώ.

Οι απώλειες στο μηνιαίο μισθό, για μισθωτούς με ένα παιδί ξεκινούν από το επίπεδο ετήσιων μικτών αποδοχών ύψους 8.000 ευρώ, για μισθωτούς με δύο παιδιά από τα 12.000 ευρώ και πάνω και για μισθωτούς με τρία παιδιά από ετήσιο εισόδημα 10.000 ευρώ και πάνω.

Μάλιστα, όσο περισσότερα παιδιά έχει ο φορολογούμενος τόσο μεγαλύτερη είναι η μηνιαία επιβάρυνση. Έτσι μισθωτός με ετήσιο εισόδημα 15.000 ευρώ και ένα παιδί θα χάσει 12 ευρώ το μήνα, αν έχει δύο παιδιά χάνει 26 ευρώ το μήνα και αν έχει τρία παιδιά και το ίδιο εισόδημα χάνει 46,4 ευρώ το μήνα. Ο μισθωτός χωρίς παιδιά και εισόδημα 15.000 ευρώ έχει από την άλλη πλευρά όφελος 2,8 ευρώ το μήνα.

πηγή

Προσωπικά βλέπω ανισονομία και μια ανεξήγητη διάκριση ανάμεσα στις κοινωνικές τάξεις από την κυβέρνηση. Πριμοδοτούνται με μείωση φόρου όσοι δεν έχουν τέκνα, και κατακεραυνώνονται οι οικογενειάρχες. Σαφώς ανεξήγητο αυτό το μέτρο, για ακόμη μια φορά τα συνήθη κοινωνικά υποζύγια πληρώνουν το μάρμαρο, και να τονίσουμε πως τα μέτρα του "μνημονίου 3" ακόμη δεν έχουν εφαρμοστεί στο σύνολο τους.

Φορολογία

από dn24 » Πέμ Δεκ 27, 2012 2:42 pm

Signaller έγραψε:δεν νομίζω...



Σου παραθέτω χαρακτηριστικά το κόλπο με αυτές τις εταιρείες, τα παραθυράκια για τα ακίνητα παραμένουν όπου είτε δεν πληρώνεται ο Φ. Μ. Α. Π διότι απλά δεν μπορεί να βρεθεί ο ιδιοκτήτης, είτε τα ακίνητα πολυτελείας δηλώνονται. Στάβλοι διαμέσω των εταιρειών offshore, και το κράτος χάνει φορολογικά έσοδα απο αυτά:

Το κόλπο με τις offshore:

Αυτό που εκμεταλλεύονται είναι το χάος που επικρατεί σε εφορίες και υποθηκοφυλακεία Τα οποία δεν συνδέονται μεταξύ τους μέσω ηλεκτρονικών συστημάτων. Ετσι, οι ιδιοκτήτες δεν πληρώνουν φόρους και οι offshore τους δεν υποβάλλουν καν δηλώσεις.[... ]

Εχει οριστεί κάποιος άλλος για να εκπροσωπεί την offshore, το όνομα του οποίου δεν είχε δηλωθεί στις υπηρεσίες. Εκπρόσωπςο πλέον θα μπορούσε να είναι και μια άλλη εξωχώρια εταιρεία-θυρίδα κάπου στις δυτικές Ινδίες. Αυτούς τώρα πώς να τους βρεις;[... ]

Κι όσο για τον πραγματικό ιδιοκτήτη, τον δικαιούχο, παραμένει άγνωστος πίσω από το τείχος αδιαφάνειας που υψώνεται. Η αδιαφάνεια φτάνει σε τέτοιο σημείο που μία πολυτελής κατοικία μπορεί να δηλωθεί... Στάβλος.

Συνέχεια



Φορολογία

από Signaller » Πέμ Δεκ 27, 2012 11:54 am

dn24 έγραψε:
Signaller έγραψε:Αυτό απαγορεύεται ;



Αν γίνεται με νόμιμο τρόπο πληρώνοντας όλο το ΦΠΑ του ακινήτου που ανήκει σε offshore όχι δεν απαγορεύεται. Όμως επειδή η συντριπτική πλεοψηφία των πολυτελών ακινήτων (βίλες) μπήκαν σε αυτό το καθεστώς για να γλυτώσουν το φόρο πολυτελείας αυτό ναι καθίσταται αυτόματα επιλήψιμο.

δεν νομίζω...

Φορολογία

από dn24 » Τετ Δεκ 26, 2012 6:38 pm

Signaller έγραψε:Αυτό απαγορεύεται ;



Αν γίνεται με νόμιμο τρόπο πληρώνοντας όλο το ΦΠΑ του ακινήτου που ανήκει σε offshore όχι δεν απαγορεύεται. Όμως επειδή η συντριπτική πλεοψηφία των πολυτελών ακινήτων (βίλες) μπήκαν σε αυτό το καθεστώς για να γλυτώσουν το φόρο πολυτελείας αυτό ναι καθίσταται αυτόματα επιλήψιμο.

Φορολογία

από Signaller » Τετ Δεκ 26, 2012 1:34 pm

Nassos έγραψε:Τα περισσότερα ακίνητα είναι γραμμένα σε εταιρίες off-shore.
Αυτό απαγορεύεται ;

Φορολογία

από Nassos » Δευ Δεκ 24, 2012 3:05 pm

Τα περισσότερα ακίνητα είναι γραμμένα σε εταιρίες off-shore.

Φορολογία

από Signaller » Δευ Δεκ 24, 2012 2:45 pm

thanos123 έγραψε:Με τα ακινητα των εφοπλιστων, που ο καθενας εχει και μια εταιρεια Real Estate, τι θα γινει;
δεν είναι επιλήψιμο αυτό

Προφανώς τα δηλώνουν

Φορολογία

από dn24 » Δευ Δεκ 24, 2012 3:50 am

thanos123 έγραψε:Με τα ακινητα των εφοπλιστων, που ο καθενας εχει και μια εταιρεια Real Estate, τι θα γινει;


Αφού ακόμα και σε περίοδο οικονομικής ύφεσης και φοροεισπρακτικής καταιγίδας δεν πειράξαν την ιερή αγελάδα, ας μην ελπίζουμε. Το μεγάλο κεφάλαιο κάνει κουμάντο, "10" οικογένειες (σχήμα λόγου) ρίχνουν και ανεβάζουν όποτε θέλουν κυβερνήσεις, θεωρώ οτι δεν υπάρχει ελπίδα.

Φορολογία

από thanos123 » Κυρ Δεκ 23, 2012 10:42 pm

Με τα ακινητα των εφοπλιστων, που ο καθενας εχει και μια εταιρεια Real Estate, τι θα γινει;

Φορολογία

από dn24 » Κυρ Δεκ 23, 2012 3:34 am

thanos123 έγραψε:Το χειροτερο φορολογικο ν/ς που εχει θεσπιστει απο γεννεσεως οχι μονο ελληνικου κρατους αλλα ελληνικου εθνους γενικωτερα, ξεπερνωντας ακομη και τα οθωμανικα κεφαλικα χαρατσια!


Μην βιάζεσαι να το πείς αυτό! Έπεται και συνέχεια την οποία λίγο-πολύ όλοι έχουμε ενημερωθεί, απλά το παραθέτω ως επέκταση της κουβέντας:

Νέοι φόροι στα ακίνητα. Αποτελειώστε μας!

Αυτά για το 2013:

Πλέον σε οποιαδήποτε μεταβίβαση ακινήτου μπαίνουν δύο φόροι. Ο πωλητής θα επιβαρύνεται με φόρο υπεραξίας 20%, ενώ ο αγοραστής με φόρο μεταβίβασης που θα κυμαίνεται από 8% ως και 10%.

Ο τρίτος φόρος που θα ισχύσει μέσα στο 2013 δεν θα είναι άλλος από τις αντικειμενικές αξίες. Η αύξησή τους κατά 20% θα σημάνει και αντίστοιχη αύξηση των φόρων που συνδέονται με τα ακίνητα.

Με βάση το νέο φορολογικό σε κάθε πώληση, γονική παροχή, κληρονομιά ή δωρεά θα επιβάλλεται φόρος στη διαφορά μεταξύ κτήσης και πώλησης.

[... ]Σε ότι αφορά στον αγοραστή, αυτός επιβαρύνεται με 8% της αντικειμενικής αξίας για τις πρώτες 20.000 της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου και 20% για το ποσό πάνω από τις 20.000 της αντικειμενικής.

πηγή



Φορολογία

από thanos123 » Σάβ Δεκ 22, 2012 10:27 pm

Το χειροτερο φορολογικο ν/ς που εχει θεσπιστει απο γεννεσεως οχι μονο ελληνικου κρατους αλλα ελληνικου εθνους γενικωτερα, ξεπερνωντας ακομη και τα οθωμανικα κεφαλικα χαρατσια!

Φορολογία

από dn24 » Σάβ Δεκ 22, 2012 3:21 pm

Signaller έγραψε:Εν τω μεταξύ, έχει κανείς εικόνα πώς πάνε τα φορολογικά έσοδα του 2012 τώρα που τελειώνει το έτος ;


Δές φίλε λίγο μελέτη προ ολίγων ημερών, να πάρεις μια εικόνα:

Πάνω απο τις προβλέψεις τα φορολογικά έσοδα:

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών προχώρησε στην 13η αποστολή παρτίδας εκκαθαριστικών σημειωμάτων για το οικονομικό έτος 2012. Από τα 40.809 εκκαθαριστικά, τα 26.843 δηλαδή το 65,78% του συνόλου είναι χρεωστικά και αναγράφουν ποσά φόρου προς πληρωμή ύψους 46.629.586 ευρώ,3.084 είναι πιστωτικά και αναγράφουν επιστροφές φόρων ύψους μόλις 1.083.872 ευρώ και τα υπόλοιπα 10.882 είναι μηδενικά.

Έτσι, η συνολική βεβαίωση εσόδων από την εκκαθάριση των 5.593.450 φετινών δηλώσεων φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων ανήλθε στα 6,82 δις. Ευρώ. Σημειώνεται πως 3.804.994 δηλώσεις, ήτοι το 68% του συνόλου είναι χρεωστικές.

Έσοδα από το φόρο εισοδήματος φτάνουν τα 5,49 δις. Ευρώ,1,32 αφορούν σε έσοδα από την εισφορά αλληλεγγύης και 263 εκατ. Ευρώ εισπράχθηκαν από το τέλος επιτηδεύματος.

Αρχικά το υπουργείο Οικονομικών ανέμενε από τη φορολογία εισοδήματος έσοδα 5,1 δις. Ευρώ.

πηγή

Φορολογία

από Signaller » Τετ Δεκ 19, 2012 11:18 am

Εν τω μεταξύ, έχει κανείς εικόνα πώς πάνε τα φορολογικά έσοδα του 2012 τώρα που τελειώνει το έτος ;

Φορολογία

από thanos123 » Τρί Δεκ 18, 2012 11:56 pm

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση αναζητά εξαιρέσεις, κοινωνικά κριτήρια κτλ. Άλλο φόρο ο συνταξιούχος, άλλο ο μισθωτός, άλλο αν έχεις ένα παιδί, άλλο αν έχεις δύο, άλλο, άλλο, άλλο. Ατελείωτα κατεβατά, παραθυράκια και χαζομάρες. Αντί να γίνει μια εμπεριστατωμένη στατιστική μελέτη για να αποφασιστούν συντελεστές ώστε όσοι έχουν το ίδιο εισόδημα να πληρώνουν ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ, αντί να γίνει μια τεκμηριωμένη πρόταση που να βάζει μια κοινωνικά αποδεκτή φορολογική στάθμιση βάσει εισοδήματος και να μειώνει τους έμμεσους φόρους, πάλι πελαγοδρομούμε.

Κορυφή