Ελεύθεροι σκοπευτές

Δημιουργία απάντησης


Αυτή η ερώτηση είναι ένα μέσο για την πρόληψη αυτοματοποιημένων υποβολών φόρμας από κακόβουλη χρήση.
Εικονίδια smilies
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

Το BBCode είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Το [img] είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Το [url] είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Τα εικονίδια είναι ΑΝΟΙΧΤΑ

Περίληψη Θέματος
   

Αναπτυγμένη προβολή Περίληψη Θέματος: Ελεύθεροι σκοπευτές

Ελεύθεροι σκοπευτές

από Nassos » Παρ Αύγ 12, 2022 11:02 am

Ελληνική η καλύτερη ομάδα ελευθέρων σκοπευτών στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Με την κατάταξη των δύο ομάδων ελευθέρων σκοπευτών της ΔΕΠ στην πρώτη και τέταρτη θέση, ολοκληρώθηκε στις 11 Αυγούστου ο «Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Καλύτερης Ομάδος Ελευθέρων Σκοπευτών 2022», που διοργανώνει ετησίως το Διακλαδικό Πολυεθνικό Κέντρο Ετοιμότητος (JMRC) της 7ης Διοικήσεως Εκπαιδεύσεως Στρατού των ΗΠΑ.

Το Νο19 ζεύγος ελευθέρων σκοπευτών που κατατάχθηκε στην 1η θέση της βαθμολογίας, ανήκε στο ΕΤΑ ενώ η ομάδα Νο18 που κατέλαβε την 4η θέση προερχόταν από την Ζ΄ ΜΑΚ. Στην αποστολή της ΔΕΠ συμμετείχαν και δύο εκπαιδευτές του ΚΕΑΠ, ως συνοδοί - παρατηρητές.

Στην 8η θέση, ισοβάθμισε η ομάδα Νο6 που ανήκε στον Λόχο Ειδικών Επιχειρήσεων της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου, εξέλιξη επίσης πολύ ενθαρρυντική και δηλωτική του υψηλού επιπέδου του προσωπικού.

Δούρειος Ίππος

Εικόνα

Ελεύθεροι σκοπευτές

από Nassos » Κυρ Ιούλ 17, 2022 6:19 pm

Ναι, μόνο οι καταδρομείς Ειδικών Δυνάμεων μπορούν να δηλώσουν για το Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης Ελευθέρων Σκοπευτών Ειδικών Αποστολών (ΣΒΕΕΣΕΑ) στη Ρεντίνα.

Φυσικά πρέπει να έχεις περάσει προηγουμένως άλλα βασικά σχολεία πριν ενταχθείς στο συγκεκριμένο.

Ελεύθεροι σκοπευτές

από Sniper » Κυρ Ιούλ 17, 2022 3:43 pm

Από καταδρομείς μπορείς να δηλώσεις να μπεις για ελεύθερος σκοπευτής;

Ελεύθεροι σκοπευτές

από MarkosCrete » Πέμ Μαρ 24, 2022 7:12 pm

Έπρεπε να διευκρινήσεις το ΕΠΟΠ. Όπως και να έχει, πιθανόν να θέλουν 10/10 στα μάτια. Δεν παίζει επομένως ρόλο αν έχεις αστιγματισμό η όχι. Εγώ έχω 0,5 στο δεξί μου μάτι αλλά πιάνω 12,5/10. Σχετικά είναι λοιπόν. Πήγαινε σε έναν οφθαλμίατρο και κάνε ένα τεστ οπτικής οξύτητας στους πίνακες που έχουν και αν έχεις και στα δύο μάτια 10/10 θα είσαι μια χαρά.

Ελεύθεροι σκοπευτές

από Almone22 » Πέμ Μαρ 24, 2022 6:19 pm

Όντας ΕΠΟΠ αναφέρομαι, όχι σαν έφεδρος οπλίτης θητείας. Με την μυωπία τι ισχύει; Κάποιος που γνωρίζει ας δώσει τα φώτα του.

Ευχαριστώ

Ελεύθεροι σκοπευτές

από MarkosCrete » Πέμ Μαρ 24, 2022 4:58 pm

Δεν γίνεται να πας ελεύθερος σκοπευτής όντας έφεδρος. Ελεύθεροι σκοπευτές είναι μόνο εκείνοι οι οποίοι έχουν περατώσει με επιτυχία το αντίστοιχο σχολείο στο ΚΕΑΠ στην Ρεντίνα. Οι έφεδροι δεν έχουν δικαίωμα να περάσουν τέτοια σχολεία προφανώς.

Ελεύθεροι σκοπευτές

από Almone22 » Πέμ Μαρ 24, 2022 4:50 pm

Καλησπέρα, για να πάρεις την ειδικότητα απαιτείται να έχεις 0 μυωπία, αστιγματισμό κλπ?

Ελεύθεροι σκοπευτές

από Pitsiou » Κυρ Νοέμ 29, 2020 5:53 pm

Μια ερώτηση για να πάω από ειδικές δυνάμεις ελεύθερος σκοπευτής τι πρέπει να περάσω και σε ποιο στρατόπεδο γίνεται εκπεδευση

Ελεύθεροι σκοπευτές

από WannabeSniper » Τρί Απρ 21, 2020 11:18 pm

Ξέρω ότι την ιδία ερώτηση έχουν κάνει πολλοί, αλλά θα ήθελα μια ολοκληρωμένη και δομημένη απάντηση. Δίνω πανελληνίες φέτος και έχω στόχο να περάσω στην Ευελπίδων, αν πρώτα ο Θεός τα καταφέρω θα ήθελα να εκπαιδευτώ ως ελεύθερος σκοπεύτης. Είναι αυτό εφικτό με τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού και αν ναι πως μπορώ να το επιδιώξω; Σας παρακαλώ απαντήστε μου. Ευχαρίστω.

Ελεύθεροι σκοπευτές

από Nassos » Σάβ Δεκ 21, 2019 10:58 am

1) Όχι δεν μπορείς να υπηρετήσεις ξανά και
2) Μόνο οι μόνιμοι γίνονται ελεύθεροι σκοπευτές.

Ελεύθεροι σκοπευτές

από Βασίλειος » Παρ Δεκ 20, 2019 6:52 pm

Καλησπέρα, είμαι φοιτητής και θα ήθελα να ρωτήσω εάν γίνεται κάποιος να επαναλάβει τη στρατιωτική θητεία σε διαφορετικό σώμα αφού την έχει ολοκληρώσει αλλού. Εγώ μετά απο πείσμα των γονέων δήλωσα αεροπορία αλλά θα ήθελα μετά να κάνω θητεία σε είδικες δυνάμεις ή αν γίνεται να αλλάξω την θητεία μου και να μπώ στις ειδικές δυνάμεις, που με ενδιεαφέρει να γίνω ελεύθερος σκοπευτής.

Ελεύθεροι σκοπευτές

από Τάριος » Κυρ Οκτ 20, 2019 1:06 pm

Καλησπέρα, διάβασα την συζήτηση που έχει προηγηθεί αλλά παρ' όλα αυτά δεν κατάλαβα κάτι. Πώς μπορεί κάποιος να γίνει ελεύθερος σκοπευτής; Χρειάζεται η φοίτηση σε κάποια σχολή πριν το σβεεσεα; Γενικά ποια διαδικασία χρειάζεται για έναν μαθητή ακόμα. Ευχαριστώ!

Ελεύθεροι σκοπευτές

από TheloNaPaoSnd » Τετ Ιαν 02, 2019 5:55 pm

Οι ελεθυεροι σκποπευτες των μοναδων των ειδικων δυναμεων δεν εχουν ωραριο, οποτε τους καλεσει το καθηκον.Οτι θελεις ρωτα.

Ελεύθεροι σκοπευτές

από Κυριάκος ντινου » Πέμ Δεκ 06, 2018 4:06 pm

Καλησπέρα σας κύριε !! Είμαι 15 χρονων και θέλω να μάθω κάτι για τους ελευθερους σκοπευτές που πιστεύω είναι ενα επικυνδινο επαγγελμα και επίσης δύσκολο!! Θέλω να μάθω ποτε πιάνει δουλεια ο ελεύθερος σκοπευτής και γιατί ; Ευχαριστώ!

Ελεύθεροι σκοπευτές

από Sniper » Κυρ Ιούλ 22, 2018 9:01 pm

Μαρκο μου πρέπει να γράψεις Πανελλήνιες και να μπεις στο Ευελπίδων-Οπλα είναι 15.800 μόρια... Όταν τελειώσεις τις σπουδές σου θα είσαι Ανθυπολοχαγός(Μόνιμος) θα δηλώσεις να πας πεζικο 9μηνο στην Χαλκίδα αφού τελειώσεις θα πας ΚΕΑΠ (Κεντρο Εκπαίδευσης Ανορθοδοξου πολεμου) Αφού τελειώσεις εκεί θα πας ΣΒΕΕΣΕΑ που είναι σχολη Ελεύθερων σκοπευτών... Αν θέλεις να γίνεις κορυφαίος σε αυτό το όπλο θα πας μεταπτυχιακό στην Αμερική ... Επίσης σου προτείνω να πάρεις το βιβλίο του Πέτρου "ΣΝΙΠΕΡ ο Απόλυτος οδηγος" Ειναι ένας από τους ΚΟΡΥΦΑΊΟΥΣ ελεύθερους σκοπευτές όχι μόνο Ελλάδας αλλα παγκόσμιος... Δες το βιογραφικό του συγγραφέα έχει περάσει κι αυτός από ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ..


Κορυφή