Θητεία στην Πολεμική Αεροπορία

Δημιουργία απάντησης


Αυτή η ερώτηση είναι ένα μέσο για την πρόληψη αυτοματοποιημένων υποβολών φόρμας από κακόβουλη χρήση.
Εικονίδια smilies
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

Το BBCode είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Το [img] είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Το [url] είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Τα εικονίδια είναι ΑΝΟΙΧΤΑ

Περίληψη Θέματος
   

Αναπτυγμένη προβολή Περίληψη Θέματος: Θητεία στην Πολεμική Αεροπορία

Re: Θητεία στην Πολεμική Αεροπορία

από stelios98 » Δευ Νοέμ 28, 2022 5:14 pm

Τελειώνω με τη σχολή και τον Γενάρη μπαίνω Τρίπολη. Με ενδιαφέρει να γίνω δόκιμος. Απλά δεν είναι σίγουρο αν θα προλάβω να παραδώσω την διπλωματική γιατί μεσολαβούν γιορτές. Όταν θα μπω θα είναι σίγουρα ολοκληρωμένη και θα μένει το "τυπικό" της παρουσίασης της. Γνωρίζετε μήπως τι μπορεί να γίνει σε τέτοια περίπτωση; Π. Χ θα μπορούσα να την παραδώσω στην άδεια ορκομωσίας και να επιστρέψω με χαρτί περάτωσης ώστε να ξεκινήσω την εκπαίδευση στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πολεμικής Αεροπορίας; Ελπίζω να μην σας κούρασα. Εύχομαι καλή συνέχεια και πάντα με υγεία!

Re: Θητεία στην Πολεμική Αεροπορία

από PanosSar » Δευ Νοέμ 28, 2022 2:07 pm

Καλησπερα,

Εχω καταταγει στη Π. Α., πασουριαζομαι τον Ιανουαριο 2023 (Α εσσο) και θα ηθελα να ρωτησω τα εξης:
1) Ξερει κανεις αν αξιζει να εκτελεσω τη θητεια μου στα δωδεκανησα και συγκεκριμενα στη Ροδο;(αναφορικα με συνθηκες στρατοπεδου, εξοδους, ζωη νησιου, εγκαταστασεις κ. Α.)
2) Εχω πτυχίο Μηχανολογου Μηχανικου ΕΜΠ. Αξιζει να το δηλωσω; Και να ναι, τι ειδικοτητες υπαρχουν διαθεσιμες;

Ευχαριστω εκ των προτερων

Θητεία στην Πολεμική Αεροπορία

από fsafsa » Τρί Αύγ 23, 2022 4:38 pm

ChrisBosk έγραψε:Καλημέρα είχα πάρει αναβολή λογο σπουδών την διακόπτω τώρα και η θα καταταγω με την εσσο του Σεπτεμβρίου η Νοέμβρη. Απο την αρχή έχω κατάταξη στην πολεμική αεροπορία (δεν έχω βύσμα δεν ξέρω καν πως προέκυψε) με ενδιαφέρει να υπηρετήσω ως δόκιμος από ότι μου είπαν δεν υπάρχουν δόκιμοι στην πολεμική αεροπορία ισχύει αυτό;


Πήγαινε στην στρατολογία και κάνε αίτηση για μετάταξη στο στρατό ξηράς, αν θέλεις να υπηρετήσεις δόκιμος αυτή είναι η μόνη λύση,

Θητεία στην Πολεμική Αεροπορία

από Nassos » Τρί Αύγ 23, 2022 2:04 pm

Όχι, δεν ισχύει, υπάρχει δυνατότητα να υπηρετήσεις ως Έφεδρος Αξιωματικός στην Π. Α. Αρκεί να είσαι κάτοχος πτυχίου από ΑΕΙ.

Διάβασε τον παρακάτω σύνδεσμο για περισσότερες πληροφορίες.

https://www.seanaa.gr/%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%B5%CF%82/%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B7-%CE%B5%CF%86%CE%B5%CE%B4%CF%81%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CF%89%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%89%CE%BD-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CF%83/

Θητεία στην Πολεμική Αεροπορία

από ChrisBosk » Τρί Αύγ 23, 2022 12:26 pm

Καλημέρα είχα πάρει αναβολή λογο σπουδών την διακόπτω τώρα και η θα καταταγω με την εσσο του Σεπτεμβρίου η Νοέμβρη. Απο την αρχή έχω κατάταξη στην πολεμική αεροπορία (δεν έχω βύσμα δεν ξέρω καν πως προέκυψε) με ενδιαφέρει να υπηρετήσω ως δόκιμος από ότι μου είπαν δεν υπάρχουν δόκιμοι στην πολεμική αεροπορία ισχύει αυτό?

Θητεία στην Πολεμική Αεροπορία

από lobotomimenos » Κυρ Ιούλ 17, 2022 10:07 pm

Άμα δε πετάς είσαι πεζός. Μια χαρά τα λέει το παιδί. Εικόνα

Θητεία στην Πολεμική Αεροπορία

από Darth_Bane » Κυρ Ιούλ 17, 2022 7:21 pm

Χωρίς βύσμα σχεδόν αδύνατον. Επίσης το πεζικό είναι όπλο του στρατού ξηράς, δεν ειναι συνώνυμα

Θητεία στην Πολεμική Αεροπορία

από JimmyΗΗ » Σάβ Ιούλ 16, 2022 6:57 pm

Εγώ έβαλα πρώτη επιλογή αεροπορία επειδή λένε είναι πιο χαλαρά. Παίζει να με βάλουν; Η πάω κατά 90% πεζικό?

Θητεία στην Πολεμική Αεροπορία

από Panoptis » Πέμ Μάιος 05, 2022 9:12 pm

Καλησπέρα σας,

Θα ήθελα να ρωτήσω το Forum τι γνωρίζει για την πολεμική αεροπορία. Αφού επιλεγώ, πρέπει να πάω σε κάποιο κέντρο και μετά την εκπαίδευση με στέλνουν σε κάποια μονάδα ή απόσπασμα; Σε σχέση με τον στρατό ξηράς, είναι πιο χαλαρά; Είμαι φοιτητής Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών και αναμένω το επόμενο διάστημα να πάρω το πτυχίο μου. Υπάρχει κάποια ειδικότητα στην πολεμική αεροπορία που να σχετίζεται με το αντικείμενο μου;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.

Θητεία στην Πολεμική Αεροπορία

από fsafsa » Πέμ Σεπ 16, 2021 7:15 pm

ManM έγραψε:Όσοι περάσατε πολεμική αεροπορία για θητεία καλή δύναμη θα την χρειαστείτε. Το πιο δύσκολο σώμα.


Δεν είναι πρωταπριλιά Εικόνα

Θητεία στην Πολεμική Αεροπορία

από ManM » Πέμ Σεπ 16, 2021 1:44 pm

Όσοι περάσατε πολεμική αεροπορία για θητεία καλή δύναμη θα την χρειαστείτε. Το πιο δύσκολο σώμα.

Θητεία στην Πολεμική Αεροπορία

από HazardousJohn » Πέμ Σεπ 16, 2021 1:42 pm

Καλσπέρα ! Βλέπω έχεις πολλές απορίες Εικόνα Εγώ μόλις τελέιωσα απο την θητεία μου στην ΠΑ αμα θες κανε με αντ στο ντισκορντ για να σου τις απαντήσω ! (Hazardous#7802)

Θητεία στην Πολεμική Αεροπορία

από akou » Τετ Αύγ 25, 2021 4:01 am

Καλησπέρα,

Είμαι 29 ετών και καλώς εχόντων των πραγμάτων τον επόμενο μήνα ξεμπερδεύω με το διδακτορικό, το οποίο σημαίνει, ότι σκέφτομαι να διακόψω την αναβολή για να καταταχθώ στην αεροπορία. Έχω μερικά ερωτήματα και ελπίζω να σας βρίσκω σε καλή σχετικά διάθεση για να με βοηθήσετε, καθώς ακούω πολλά και διάφορα.

1. ΟΚ είναι μια καμπή στη επαγγελματική μας ζωή και πολλοί επιλέγουν να μη το κάνουν είτε φεύγουν κατευθείαν έξω, αλλά το έψαξα για περαιτέρω αναβολή (ακόμη και με τη διάκριση διαπρέποντος επιστήμονος) και κάποια στιγμή, θα χρειαστεί να πας δικαστήριο και να πληρώσεις; Τα χρήματα τα παίρνεις πίσω; Γενικά επειδή θέλω την ησυχία μου, ήταν σημαντικός λόγος που με έκανε να μπω στρατό.

2.Μπορείς να είσαι στην αεροπορία, αλλά να συνεχίσεις να βρίσκεσαι και στο παν/μιο; Είμαι Πάτρα και στο εργαστήριο υπάρχει αρκετή δουλειά, μπορώ, να υπηρετώ και στις άδειεις - που λένε ότι είναι περισσότερες στην αεροπορία- να βρίσκομαι στο παν/μιο; Αξίζει κάτι τέτοιο; Έχω ακούσει ότι συνάδελφος πληρωνόταν κιόλας, αν και μου φαίνεται λίγο -εως πολύ- δύσκολο.

3. Το διδακτορικό βοηθάει κάπου; Σε πρώτο βήμα, ασχολούμαι με χημεία υλικών και δε χρώματα, που ξέρω ότι η αεροπορία έχει ενδιαφέρον, μπορώ να μπω σε κάποια ανάλογη ειδικότητα; Το σκέφτομαι και για να περάσει πιο εύκολα ο χρόνος.

4. Επιπλέον, ισχύει ότι με διδακτορικό παίρνεις πιο εύκολα μετάθεση για τη πόλη συμφερόντων; Η πόλη συμφερόντων τί ακριβώς είναι; Μπορώ να δηλώσω στη Λάρισα, όπου είναι η αδερφή μου, και έχω πχ. περισσότερες άδειες ή μονο τη διανυκτέρευση αφορά;

5. Ισχυεί ακόμη και σήμερα (Αύγουστος 2021) ότι αν κάνεις παραμεθώριο, ακόμη και στην αεροπορία, πας 9 μήνες;

6. Ό, τι καλό, από όσους έχουν υπηρετήσει στην αεροπορία, καλοδεχούμενο.

Ευχαριστώ πολύ

Και καλή δύναμη σε όλους.

Θητεία στην Πολεμική Αεροπορία

από Γιωργος » Κυρ Αύγ 22, 2021 4:21 pm

Καλησπερα,

Ξερετε αν δεν δηλωσεις στο haf.gr τοπο για τοποθετηση, αν σε ρωτανε μετα στην Τριπολη που θες να πας και αν μπορει να παιξει καποιο ρολο αυτο;

Θητεία στην Πολεμική Αεροπορία

από Nassos » Σάβ Φεβ 13, 2021 7:45 am

Εδώ μιλάμε για θητεία κληρωτών.

Για τη Σχολή Ικάρων υπάρχει το αντίστοιχο νήμα εδώ

Κορυφή