Παράνομες απαλλαγές στρατεύσεως

Δημιουργία απάντησης


Αυτή η ερώτηση είναι ένα μέσο για την πρόληψη αυτοματοποιημένων υποβολών φόρμας από κακόβουλη χρήση.
Εικονίδια smilies
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

Το BBCode είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Το [img] είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Το [url] είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Τα εικονίδια είναι ΑΝΟΙΧΤΑ

Περίληψη Θέματος
   

Αναπτυγμένη προβολή Περίληψη Θέματος: Παράνομες απαλλαγές στρατεύσεως

Παράνομες απαλλαγές στρατεύσεως

από yandr » Δευ Μάιος 12, 2008 8:22 pm

Νέο σαφάρι φυγόστρατων βρίσκεται στα σκαριά: «Δεν χαλάρωσαν τα μέτρα εξετάσεως των περιπτώσεων χορήγησης αναβολής λόγω υγείας» προειδοποιούν από το υπουργείο Αμυνας και προετοιμάζονται για την επόμενη φουρνιά επανεξέτασης όσων πήραν απαλλαγή στράτευσης ως ακατάλληλοι (Ι5).

*Σύμφωνα με το υπουργείο, μέχρι σήμερα εκλήθησαν για ιατρική επανεξέταση 6.451 πολίτες. Σε ελάχιστο ποσοστό, σε 94 περιπτώσεις, ακυρώθηκαν οι απαλλαγές και από αυτούς οι 73 τακτοποίησαν τις στρατολογικές τους εκκρεμότητες (εξαγοράζοντας το υπόλοιπο της θητείας). Οι 21 που υπολείπονται είτε δεν βρέθηκαν, είτε πρόκειται να καταταγούν στις προσεχείς ΕΣΣΟ.

*Το μεγάλο θέμα, όμως, είναι ότι, για μερικές δεκάδες που παρανόμησαν, ταλαιπωρήθηκαν πολίτες με σοβαρές αναπηρίες, με κινητικά προβλήματα, ανίατες ασθένειες, που υποχρεωτικά τους κάλεσαν να περάσουν ξανά από τους γιατρούς. Γι' αυτό και -δικαίως- πολλοί από αυτούς διαμαρτυρήθηκαν.

*Με μεγάλη καθυστέρηση και αφού χιλιάδες κόσμου αναγκάστηκε να υποβληθεί σε αυτή τη δοκιμασία, το υπουργείο αναθεωρεί, τώρα, εν μέρει τη διαδικασία εν όψει του δεύτερου κύματος επανεξέτασης των Ι5. Θα εξαιρούνται πλέον από τον επανέλεγχο όσοι αντιμετωπίζουν ανίατες ασθένειες. Οπως μάλιστα διαπίστωσαν, σε ποσοστό 80% όσων επανεξετάστηκαν, επρόκειτο για πολίτες με τέτοια προβλήματα υγείας.

Ελευθεροτυπία

Παράνομες απαλλαγές στρατεύσεως

από yandr » Τετ Μάιος 07, 2008 7:54 pm

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ παρουσιάζουν τα στοιχεία από τις επανεξετάσεις 6.451 περιπτώσεων νέων που είχαν απαλλαγεί από τη στράτευση, χαρακτηριζόμενοι για λόγους υγείας ως Ι5. Σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού κ. Τασούλα, από τους 6.451 εντοπίστηκαν οι 5.093 (78,1%). Από τους επανακριθέντες,80% χαρακτηρίστηκε πάλι Ι5 και 20% (94 περιπτώσεις) διαπιστώθηκε ότι είχε απαλλαγεί παράνομα. Από αυτούς οι 73 ήδη τακτοποιήθηκαν στρατολογικά (έκαναν θητεία, εξαγόρασαν κ. λπ.), ενώ οι υπόλοιποι 21 είτε αναζητούνται είτε επίκειται η στράτευσή τους σύντομα.

TA NEA

Παράνομες απαλλαγές στρατεύσεως

από gioalex » Τρί Ιαν 15, 2008 6:56 pm

Aor7 έγραψε:Και γιατί να υπάρχει δεύτερη μετάθεση; Κανονικά έπρεπε να είναι κέντρο νεοσυλλέκτων -> κέντρο ειδικότητας -> μονάδα -> απόλυση.
Σκέψου όμως και αυτόν που θα του ερχόταν χαρτί για Έβρο. Ή τον άλλο με χαρτί για Καστελόριζο. Εκεί να δεις βύσμα που θα έπεφτε, αν ήξερες ότι το χαρτί είναι για εκεί και τέλος μέχρι την απόλυση. Για κάτσε όλη την θητεία σε ένα φυλάκιο...

Παράνομες απαλλαγές στρατεύσεως

από Aor7 » Δευ Ιαν 22, 2007 11:21 pm

Η ύπαρξη και δεύτερης μετάθεσης είχε νόημα τότε που η διάρκεια της θητείας δικαιολογούσε, από αρκετές απόψεις, ένα τέτοιο μέτρο.

Παράνομες απαλλαγές στρατεύσεως

από fantasma » Δευ Ιαν 22, 2007 2:59 pm

Δε διαφωνώ.. απλά περιέγραφα το υπάρχον σύστημα

Παράνομες απαλλαγές στρατεύσεως

από Aor7 » Παρ Ιαν 19, 2007 7:42 pm

Και γιατί να υπάρχει δεύτερη μετάθεση; Κανονικά έπρεπε να είναι κέντρο νεοσυλλέκτων -> κέντρο ειδικότητας -> μονάδα -> απόλυση.

Παράνομες απαλλαγές στρατεύσεως

από fantasma » Παρ Ιαν 19, 2007 3:56 pm

yandr έγραψε:
fantasma έγραψε:Οι 12 μήνες σε αυτή την ηλικία δεν είναι κάτι φοβερό περνάνε σχετικά γρήγορα.. από τους 12 και πάνω από τη δική μου εμπειρία αρχίζει το ζόρι..(18 μήνες θητεία, Εβρος- Κιλκις)

Συμφωνώ με όσα είπες και ειδικά με το παραπάνω.

Πραγματικά, μετά τους 12 μήνες τα πράγματα δυσκολεύουν επειδή δεν υπάρχουν και νέες εμπειρίες. Ό, τι ήταν να κάνεις το έχεις κάνει και απλά περιμένεις με σκοπιές και αγγαρείες να τελειώσει η θητεία.
Ακριβώς αυτό εννοουύσα,2 μήνες κέντρο μετάθεση για ένα εξαμηνο στα σύνορα μετά η δεύτερη μετάθεση και τέλειωσε η θητεία..

Παράνομες απαλλαγές στρατεύσεως

από yandr » Παρ Ιαν 19, 2007 3:51 pm

fantasma έγραψε:Οι 12 μήνες σε αυτή την ηλικία δεν είναι κάτι φοβερό περνάνε σχετικά γρήγορα.. από τους 12 και πάνω από τη δική μου εμπειρία αρχίζει το ζόρι..(18 μήνες θητεία, Εβρος- Κιλκις)

Συμφωνώ με όσα είπες και ειδικά με το παραπάνω.

Πραγματικά, μετά τους 12 μήνες τα πράγματα δυσκολεύουν επειδή δεν υπάρχουν και νέες εμπειρίες. Ό, τι ήταν να κάνεις το έχεις κάνει και απλά περιμένεις με σκοπιές και αγγαρείες να τελειώσει η θητεία.

Παράνομες απαλλαγές στρατεύσεως

από fantasma » Παρ Ιαν 19, 2007 1:09 pm

Μισθοφορικό στρατό στην Ελλάδα χωρίς κληρωτούς δεν μας παίρνει και για οικονομικούς και για λόγους επαρκούς επάνδρωσης των μονάδων. Ένας μεικτός συνδυασμός είναι η λύση με τη θητεία στους 12 μήνες υποχρεωτική στρατευση στα 19 όπως είναι στην Κύπρο και με αλλαγές και στην νοντροπία και στη φύση της εκπαίδευσης. Οι πολιτικές νεολαίες τη δουλειά τους θα κάνουν και θα φωνάζουν αλλά αν υπάρχει κράτος πρέπει και αυτό να κάνει επιτέλους τη δική του. Οι 12 μήνες σε αυτή την ηλικία δεν είναι κάτι φοβερό περνάνε σχετικά γρήγορα.. από τους 12 και πάνω από τη δική μου εμπειρία αρχίζει το ζόρι..(18 μήνες θητεία, Εβρος- Κιλκις)

Παράνομες απαλλαγές στρατεύσεως

από Player » Παρ Ιαν 19, 2007 3:30 am

25 mhnes; ;oti na nai...

Παράνομες απαλλαγές στρατεύσεως

από Nassos » Πέμ Ιαν 18, 2007 11:51 pm

Και στη Κύπρο που κάνουν 25 μήνες θητεία, τι έχετε να πείτε;

Μόνο που εκεί με το που τελειώσεις το Λύκειο πάς κατευθείαν στην Εθνική Φρουρά. Δεν υπάρχουν αναβολές με άλλα λόγια.

Αλλά βλέπεις, εάν εκστομίσουν τη φράση "Υποχρεωτική στράτευση στ 19", οι πολιτκές νεολαίες θα αρχίζουν να φωνάζουν.

Παράνομες απαλλαγές στρατεύσεως

από yandr » Πέμ Ιαν 18, 2007 1:44 pm

Όλους μας πηγαίνει (εμένα με πήγε 23 μήνες πίσω)

Παράνομες απαλλαγές στρατεύσεως

από Player » Τετ Ιαν 17, 2007 8:32 pm

ti na sou pw..swsta ta les esy alla emena me paei ena xrono pisw opws kai na xei!

Παράνομες απαλλαγές στρατεύσεως

από yandr » Τετ Ιαν 17, 2007 12:55 pm

Player έγραψε:pffff...ap thn stigmh pou einai etsi na mhn yparxei ka8olou o stratos kai na einai mono mis8oforikos.

Τα προβλήματα σε αυτή την περίπτωση είναι τα εξής:
  • Το κόστος είναι δυσθεώρατο και δεν ξέρω πολλούς που θα δέχονταν να πληρώνουν (πολύ) περισσότερους φόρους για να το καλύψουν Εικόνα
  • Δεν θα υπάρχουν εφεδρείες σε περίπτωση γενικευμένης σύρραξης
  • Αφήνοντας την άμυνα και γενικά το ένοπλο δυναμικό σε κάποιους που απλά πληρώνονται για αυτό που κάνουν, ανοίγονται μερικές πολύ επικίνδυνες προοπτικές, από δικτατορίες μέχρι έμμεσους εκβιασμούς. Φαντάζεσαι απεργία στον στρατό;

* Το κόστος δεν είναι μόνο μισθοδοσίας (πολύ σημαντικό), αλλά και συνταξιοδοτικό αφού όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι ικανοί στρατιώτες μέχρι κάποια ηλικία. Τι γίνεται μετά τα 40;

Κορυφή