Κατασκοπεία σε βάρος της Ελλάδας

Δημιουργία απάντησης


Αυτή η ερώτηση είναι ένα μέσο για την πρόληψη αυτοματοποιημένων υποβολών φόρμας από κακόβουλη χρήση.
Εικονίδια smilies
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

Το BBCode είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Το [img] είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Το [url] είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Τα εικονίδια είναι ΑΝΟΙΧΤΑ

Περίληψη Θέματος
   

Αναπτυγμένη προβολή Περίληψη Θέματος: Κατασκοπεία σε βάρος της Ελλάδας

Re: Κατασκοπεία σε βάρος της Ελλάδας

από yandr » Δευ Σεπ 18, 2023 3:02 pm

Συνελήφθησαν δύο Τούρκοι για κατασκοπεία - Παρακολουθούσαν με drone εγκαταστάσεις του Πολεμικού Ναυτικού στον Πόρο

Στη σύλληψη δύο Τούρκων κατασκόπων προχώρησαν σήμερα οι αστυνομικές Αρχές.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δύο άνδρες από την Τουρκία είχαν θεαθεί σε εγκαταστάσεις του Πολεμικού Ναυτικού στον Πόρο.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, έφυγαν από το νησί αλλά, κατόπιν αναζητήσεων, εντοπίστηκαν από στελέχη της ΕΛ. ΑΣ. Στη Μονεμβασιά και συνελήφθησαν.


Οι δύο άνδρες φέρονται να επιτηρούσαν με drone τις εγκαταστάσεις του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ η υπόθεση πρόκειται να διερευνηθεί από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Κατασκοπεία σε βάρος της Ελλάδας

από yandr » Τρί Ιουν 07, 2022 6:13 pm

Την έχεις διαβάσει την υπόθεση;

Γιατί νομίζω μόνο την Αυγή διαβάζεις και βλέπεις παντού Μητσοτάκη.

Κατασκοπεία σε βάρος της Ελλάδας

από Togo » Τρί Ιουν 07, 2022 4:47 pm

Το θέμα είναι αστείο και "δημιουργήθηκε" απο την Κυβέρνηση και τον Τύπο που ελέγχει πλήρως για αυτονόητους λόγους. Οι Τούρκοι κατάσκοποι δέν δηλώνουν τα φιλοτουρκικά τους αισθήματα σε δημόδιες συγκεντρώσεις και είναι άτομα πέραν κάθε υποψίας που προσπαθούν να δυεισδύσουν όσο πιο βαθιά γίνεται σε κρατικούς μηχανισμού για να συλλέξουν πληροφορίες. Το όλο σκηνικό θυμίζει ερασιτεχνική κωμωδία χαμηλού κόστους παραγωγής.

Δηλαδή η Τουρκία είχε ανάγκη να χρησιμοποιήσει δύο άτομα χωρίς εκπαίδευση για να βγάζουν φωτογραφίες απο πλοίο και ακτές νησιών τα σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού ή να κρατάνε αρχείο με τις κινήσεις τους; Γελάνε και τα ψάρια του Αιγαίου! Μήπως τα συγκεκριμένα άτομα μεταμφιέστηκαν και επισκέφτηκαν και ελληνικά αεροδρόμια ή ναυστάθμους στις εορτές των Ενόπλων Δυνάμεων;

Πραγματικά δέν ξέρω πώς ο ελληνικός λαός ανέχεται να υποτιμουν έτσι τη νοημοσύνη του.

Τουλάχιστον όσοι εργάζονται σε τομείς Cyber Security ή παρακολουθούν τις τεχνικές δυνατότητες των σύγχρονων κατασκοπευτικών drones αντιλαμβάνονται τί συμβαίνει. Λυπάμαι

Κατασκοπεία σε βάρος της Ελλάδας

από yandr » Τρί Ιουν 07, 2022 12:29 pm

Ανεστάλη η εκτέλεση της ποινής του κατηγορούμενου για κατασκοπεία γραμματέα του τουρκικού προξενείου

Για την 8η Μαΐου 2023 έχει προσδιοριστεί από την Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου, κατόπιν αιτήσεως για την επίσπευσή της, η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό των εφέσεων κατά της αποφάσεως του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ρόδου με την οποία κρίθηκαν, ο 36χρονος γραμματέας του τουρκικού προξενείου με τον 53χρονο πρώην μάγειρα του πλοίου «Ε/Γ - Ο/Γ Σταύρος», ένοχοι κατασκοπείας από κοινού και κατ' εξακολούθηση, με κοινό ενιαίο σκοπό χρήσης για διαβίβαση κρατικών απορρήτων σε άλλον με σκοπό την πρόκληση κινδύνου στα συμφέροντα του κράτους.

Το πρωτόδικο δικαστήριο, όπως έγραψε η «δημοκρατική», τους έκρινε αθώους για τα αδικήματα της υποστήριξης πολεμικής δύναμης του εχθρού από κοινού και κατ' εξακολούθηση και για παραβίαση μυστικών της πολιτείας από κοινού και κατ' εξακολούθηση.

Κατασκοπεία σε βάρος της Ελλάδας

από yandr » Τετ Δεκ 15, 2021 8:48 pm

Δεν γλύτωσαν αλλά η ποινή δεν είναι και τραγική.

Κατασκοπεία (σε βαθμό κακουργήματος) από κοινού και κατ' εξακολούθηση με κοινό ενιαίο σκοπό χρήσης για διαβίβαση κρατικών απορρήτων σε άλλον με σκοπό πρόκλησης κινδύνου στα συμφέροντα του κράτους.

...

το δικαστήριο αναγνώρισε και στους δυο κατηγορούμενους το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και επέβαλε 5 χρόνια κάθειρξη για τον γραμματέα του τουρκικού προξενείου και 4 χρόνια φυλάκιση για τον μάγειρα.

Κατασκοπεία σε βάρος της Ελλάδας

από yandr » Πέμ Δεκ 09, 2021 4:05 pm

Νομίζω δεν θα γλυτώσουν εύκολα οι κύριοι, αν σκεφτώ την πρώτη φράση που αποκαλύπτει η Καθημερινή και ότι στο παρελθόν είχα και εγώ παραπεμφθεί για κατασκοπεία επειδή διατηρώ αυτό το site Εικόνα

Στα θετικά της υπόθεσης ο ερασιτεχνισμός τους...

Υπόθεση κατασκοπείας στη Ρόδο - Η «Κ» φέρνει στο φως τα δικαστικά έγγραφα

«Το σκάφος Ρ 32 δεν είναι ορατό στο σημείο. Είναι σωστός ο αριθμός; ». «Δεν φαίνεται εντελώς επειδή είναι σκοτεινά». Δύο γραπτά μηνύματα sms αντάλλαξαν το βράδυ της 3ης Νοεμβρίου 2020 o μάγειρας του πλοίου «Σταυρός» Μεμέτ Νεζαμετίν και ο γραμματέας του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο Μπαϊράμ Σεμπαετίν, που συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για κατασκοπεία.

Ο πρώτος φέρεται να έστειλε το μήνυμα ενώ βρισκόταν στο Καστελλόριζο (ς. Σ. Το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο Ρόδος - Καστελλόριζο), με τον γραμματέα να επισκέπτεται λίγη ώρα αργότερα την επίσημη ιστοσελίδα του Πολεμικού Ναυτικού αναζητώντας πληροφορίες για το σκάφος Ρ 32.

Κατασκοπεία σε βάρος της Ελλάδας

από yandr » Πέμ Ιαν 14, 2021 1:48 pm

Ρόδος: «Μίλησαν» τα κινητά των δύο κατασκόπων - Τι δείχνουν οι φωτογραφίες

Πιο συγκεκριμένα, κατά την εργαστηριακή εξέταση των δύο συσκευών τύπου smartphone των κατηγορούμενων εντοπίστηκαν γραπτά μηνύματα «SMS», επαφές, το ιστορικό περιήγησης στο διαδίκτυο, το ιστορικό κλήσεων, συνδέσεις με ασύρματη τεχνολογία «wifi» και «bluetooth», μεταφορτώσεις «downloads» αρχείων, καταχωρήσεις ημερολογίου, η δραστηριότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το ιστορικό συνομιλιών, των εφαρμογών «facebook» και «whatsapp», στοιχεία λογαριασμών χρήστη, κωδικοί πρόσβασης κ. Α.

...

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι από το ιστορικό περιήγησης στο διαδίκτυο του 52χρονου προκύπτει ότι επισκεπτόταν την σελίδα του Πολεμικού Ναυτικού και προέβαινε σε καταγραφή των χαρακτηριστικών του στόλου, όπως παρουσιάζεται εκεί, προκειμένου να προβαίνει σε αντιπαραβολή με τα όσα είχε καταγράψει ο ίδιος!

...

Βρέθηκαν επίσης φωτογραφίες πολεμικών πλοίων και πλοίου της Frontex στο κινητό που ανήκει στον 35χρονο γραμματέα του Τουρκικού Προξενείου.

Πηγή

Κατασκοπεία σε βάρος της Ελλάδας

από samloxias » Τετ Δεκ 23, 2020 4:19 pm

Συγγνώμη, να κατασκοπεύσουν τι;

Κατασκοπεία σε βάρος της Ελλάδας

από Rad. » Παρ Δεκ 18, 2020 2:27 pm

Κατασκοπεία σε βάρος της Ελλάδας

από XristosMP » Δευ Δεκ 14, 2020 12:43 am

Εδω απ'οτι ακουσα αφεθηκαν ελευθερα τα τσογλανια... Τι λεμε τωρα.
Συγνωμη δεν ειχα διαβασει ολο το μηνυμα που το ανεφερες οτι εμειναν ελευθεροι.

Κατασκοπεία σε βάρος της Ελλάδας

από Lefteris 2αμαλ » Κυρ Δεκ 13, 2020 11:56 pm

yandr έγραψε:Δεν μπορώ παρά να επισημάνω στο φόρουμ ότι ως δημιουργός του παρόντος site έχω κατηγορηθεί για εσχάτη προδοσία από τις στρατιωτικές αρχές, παρόλο που δεν περιλαμβάνεται απολύτως καμία πληροφορία που να μην έχει δημοσιευθεί είτε σε περιοδικό, είτε σε εφημερίδα, είτε στα site των ίδιων των Ενόπλων δυνάμεων.

Ευτυχώς απαλλάχθηκα, καθώς προς υπεράσπιση μου πήγα την ειδική έκδοση αμυντική βιβλος από το περίπτερο έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, αλλά στο μεταξύ έπεσε πολύ καρδιοχτύπι.

Και εδώ ο κατάσκοπος ομολόγησε και αφέθηκε ελεύθερος. Τι να πει κανείς.



Αληθεια τωρα;

Μα καλα, οι πληροφοριες εδω μεσα ειναι απο ατομα που απλα εχουν μια α' εμπειρια για το Στρατευμα ή πολυ απλα μεταφερουν τις γνωσεις τους σε ατομα που θελουν να μαθουν 2-3 πραγματα.

Ουτε μυστικες τοποθεσιες λεμε ουτε τιποτα, αν ειναι δυνατον.

Υ. Γ Ελλαδα ειμαστε, αυτο ελειπε να φαει 20 χρονια και πισω στη χωρα του.Εικόνα

Κατασκοπεία σε βάρος της Ελλάδας

από yandr » Κυρ Δεκ 13, 2020 11:24 pm

Δεν μπορώ παρά να επισημάνω στο φόρουμ ότι ως δημιουργός του παρόντος site έχω κατηγορηθεί για εσχάτη προδοσία από τις στρατιωτικές αρχές, παρόλο που δεν περιλαμβάνεται απολύτως καμία πληροφορία που να μην έχει δημοσιευθεί είτε σε περιοδικό, είτε σε εφημερίδα, είτε στα site των ίδιων των Ενόπλων δυνάμεων.

Ευτυχώς απαλλάχθηκα, καθώς προς υπεράσπιση μου πήγα την ειδική έκδοση αμυντική βιβλος από το περίπτερο έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, αλλά στο μεταξύ έπεσε πολύ καρδιοχτύπι.

Και εδώ ο κατάσκοπος ομολόγησε και αφέθηκε ελεύθερος. Τι να πει κανείς.

Κατασκοπεία σε βάρος της Ελλάδας

από lancecorporal » Κυρ Δεκ 13, 2020 2:32 pm

yandr έγραψε:Υπόθεση κατασκοπείας σε βάρος της χώρας αποκαλύφθηκε στη Ρόδο.

Στο επίκεντρο βρίσκονται δύο Έλληνες μουσουλμάνοι που εργάζονται ο ένας ως γραμματέας στο προξενείο της Τουρκίας στη Ρόδο και ο δεύτερος ως μάγειρας σε πλοίο που εκτελεί τοπικό δρομολόγιο στα Δωδεκάνησα. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο τελευταίος που σημειωτέον κατάγεται από τη Θράκη φωτογράφιζε ελληνικά πολεμικά πλοία και έστελνε το φωτογραφικό υλικό στον υπάλληλο του προξενείου.

Καθημερινή



Τις οικογενειες τους να τις ξεβρακωσουν και να τις απελασουν με συνοπτικες διαδικασιες, τωρα οι κατασκοποι ειναι για τουφεκια.

Κατασκοπεία σε βάρος της Ελλάδας

από Rad. » Κυρ Δεκ 13, 2020 2:22 pm

Όσο αστείος και να ακούγεται είναι αλήθειες τα όσα λέει.(2016)

Οι ψευτομουφτηδες διορισμένοι παράνομα απ την Τουρκία κόβουν και ράβουν στη Θράκη.

Επίσης παραθέτω και το παρακάτω.

Δε ξέρω κατά πόσο οι μυστικές υπηρεσίες μας κάνουν καλά τη δουλειά τους στην Θράκη.

Συναγερμός στην Ξάνθη: Όπλα και πυρομαχικά σε τζαμί

Κατασκοπεία σε βάρος της Ελλάδας

από Rad. » Κυρ Δεκ 13, 2020 2:20 pm


Κορυφή