ΔΕΑ vs ΕΠΟΠ

Δημιουργία απάντησης


Αυτή η ερώτηση είναι ένα μέσο για την πρόληψη αυτοματοποιημένων υποβολών φόρμας από κακόβουλη χρήση.
Εικονίδια smilies
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

Το BBCode είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Το [img] είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Το [url] είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Τα εικονίδια είναι ΑΝΟΙΧΤΑ

Περίληψη Θέματος
   

Αναπτυγμένη προβολή Περίληψη Θέματος: ΔΕΑ vs ΕΠΟΠ

ΔΕΑ vs ΕΠΟΠ

από Nickolas24 » Πέμ Αύγ 19, 2021 12:53 am

Θεωρώ πως κακώς συγκρίνονται αυτά τα δύο. Τι πάει να πει το "Vs" δηλαδή; Η καλή λειτουργία ενός στρατοπέδου οφείλεται στον αμοιβαίο σεβασμό μεταξύ του προσωπικού και στην όρεξη κάθε στελέχους, μόνιμου ή προσωρινού. Προσωπικά υπήρξα ΔΕΑ και φροντίσα να ανταπεξέλθω σε δύσκολα και εξεζητημένα καθήκοντα, όπως όφειλα άλλωστε. Επίσης, οι υπαξιωματικοί μας πρέπει να θεωρούνται κινητήριος δύναμη στο στράτευμα.

ΔΕΑ vs ΕΠΟΠ

από roverr24 » Δευ Αύγ 06, 2012 4:13 am

o στρατος δεν εχει κοινωνιολογους, ουτε γεωγραφους ουτε δικηγορους.

Οι ειδικοτητες που βγαζει η ΣΣΑΣ ειναι οικονομολογοι, γιατροι, οδοντιατροι, φαρμακοποιοι, κτηνιατροι ψυχολογοι και στρατιωτικοι νομικοι συμβουλοι (λαμβανουν πτυχιο νομικης αλλα δεν ασκουν δικηγορια στον στρατο)

Οι ειδικοτητες που πανε σε πανεπιστημιο μετα την Ευελπιδων ειναι η ειδικοτητα τεχνικου που πανε στο μετσοβειο πολυτεχνειο η ηλεκτρολογοι η μηχανολογοι μηχανικοι.

Απο το οπλο του μηχανικου πανε πολιτικοι μηχανικοι

Απο το οπλο των διαβιβασεων ηλεκτρονικοι μηχανικοι στο εξωτερικο

Απο το σωμα υλικου πολεμου και απο το σωμα εφοδιασμου πανε χημικοι μηχανικοι, διοικηση και μηχανολογοι μηχανικοι.

Τελος επιλεγμενα ατομα με εξετασεις πανε στο γεωγραφικο σωμα ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΙ μηχανικοι μετσοβειο και οχι ΓΕΩΓΡΑΦΟΙ και επισης επιλεγμενα ατομα πανε για σπουδες απο το σωμα ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Οι ειδικοτητες ιερεα και μεταφραστη (σωμα διερμηνεων) καθως και η ειδικοτητα του στρατοδικη γινονται δεκτες στον στρατο κατοπιν διαγωνισμου με το αναλογο πτυχιο ΑΕΙ.

Στην Τουρκια το 35% των αξιωματικων προερχεται απο πανεπιστημιο και οχι απο στρατιωτικη σχολη και αν σκεφτειτε οτι και ενα 30% ειναι αξιωματικοι εξ υπαξιωματικων δηλαδη αντιστιχοι της ΣΜΥ, τοτε μονο το 35% των αξιωματικων που μενει ειναι απο την αντιστοιχη ευελπιδων KHO=kara harp okulu.

Σιγουρα ο Τουρκικος στρατος εχει πολλα προβληματα. Ομως σε 10 χρονια θα ειναι πληρως αυτονομος, εχει ερευνα και τεχνολογια μαζι με τα πανεπιστημια και φτιαχνει απο αυτοματο πολεμικο οπλο, κορβεττα, πυροβολο, εκτοξευτες ρουκετων, ελικοπτερο και συντομα και μαχητικο στελθ...

Ειναι αστειο να παλευει ενας γιατρος 6 χρονια στην ΣΣΑς, η ενας οικονομολογος 4 χρονια η ενας νομικος συμβουλος 4 χρονια και μεσα σε 1 χρονο ενα παιδι που τελειωσε το λυκειο με 5 να γινεται ομοιοβαθμος τους, εφεδρος ανθυπολοχαγος... Χωρις παιδεια, χωρις εκπαιδευση για να γινει αξιωματικος...

Στο εξωτερικο υπαρχει ενδιαμεση βαθμιδα και τεχνικων και διοικητικων και ετσι εχουν πολυ λιγοτερους αξιωματικους διοτι στην Ελλαδα ο θεσμος εχει ευτελιστει. Στο εξωτερικο λοιπον εχουν 4-5 η 6 βαθμους οι ανθυπασπιστες. Ετσι για μεσα και χαμηλα επιπεδα διοικησης ειναι υπευθυνοι αυτοι και ετσι λυνεται και το προβλημα κωλυματος της ιεραρχιας... Αξιωματικος ειναι αυτος που τελειωσε ΑΕΙ η σοβαρη στρατιωτικη σχολη με μεταπτυχιακα και συνεχη σχολεια, σχολη η οποια εχει θεματικο αντικειμενο οπως το westpoint που εχει 22 πανεπιστημιακες ειδικοτητες (απο νομικη μεχρι οικονομικα κ πολυτεχνειο) ασχετως του οπλου που θα παει ο αποφοιτος... Η ευελπιδων εχει 100 ασχετα μαθηματα μεταξυ τους και οι αποφοιτοι ενω ειναι πτυχιουχοι ανωτατης σχολης μετα την αποστρατεια δεν εχουν στα χερια τους τιποτα

Τι θα πει τελος παραγωγικη σχολη; Δεν ειναι γραμμη παραγωγης αυτοκινητων, αλλα ανθρωπων υποτιθεται επιστημονων... Στο πανεπιστημιο αν δεν γραψεις κοβεσαι... Στην ΣΜΥ ειναι τοσο μεγαλη η κουραση που τους δινουν τα θεματα και κοβονται, ζητημα κιολας αν διαβαζουν... Και εν τελει τους σπρωχνουν και περνανε... Ολα στον στρατο γινονται για το θεαθηναι... Για να χαρει ο ταξιαρχος που θα κανει επιθεωρηση... ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ειναι για την δυσκολη στιγμη που οι διπλα θα μας την πεσουν και χρειαζεται εκπαιδευση καλη φυσικη κατασταση, επιστημονες εκει που πρεπει, μαχητες εκει που πρεπει

just facts

ΔΕΑ vs ΕΠΟΠ

από Kostas88 » Σάβ Αύγ 04, 2012 4:19 am

Ναι, γι' αυτό το έθεσα αυτό σαν τελευταίο όρο στις αλλαγές. Και μεγάλη γκάμα επιστημόνων θα έχεις, και όποτε το θέλεις και όσους θέλεις την συγκεκριμμένη χρονική στιγμή και δεν θα τους σπουδάζεις με έξοδα της Υπηρεσίας επί 4 ή 6 χρόνια. Επίσης αν προέρχονται από τις τάξεις των Εφέδρων Αξκών θα έχουν ήδη κάποια στρατιωτική εκπαίδευση και γνώση μαζί με την εμπειρία τους από την θητεία τους ως Έφεδροι Αξκοί. Δεδομένου πάντα ότι έχεις προβεί σε κάποιες βελτιώσεις -καθαρά και μόνο τις ανέξοδες- στις ΣΕΑ. Βλέποντάς το καθαρά σαν τεχνοκράτης βλέπω άμεση βελτίωση σε οικονομικούς όρους και όρους ευελιξίας από την πλευρά της Υπηρεσίας. Όχι μόνο η ΣΣΑΣ δεν θα χρειάζεται να λειτουργεί αλλά και οι υπόλοιπες παραγωγικές σχολές (ΣΣΕ και ΣΜΥ) θα καλούνται να παράγουν στελέχη για τα μάχιμα σκέλη του Στρατού και όχι για Φροντιστές, Τεχνικούς, Γεωγράφους, κτλπ.

ΔΕΑ vs ΕΠΟΠ

από fistikisfiction » Παρ Αύγ 03, 2012 9:46 pm

Λοιπον για να πω και εγω τη γνωμη μου... Αυτο που λεει ο κώστας ειναι πολυ καλη ιδεα... Γιατι να καταργήσεις έναν θεσμό τον οποίο θα μπορείς με την κατάλληλη θέληση και προσπάθεια να τον αναβαθμίσεις; Τώρα για το αν οι σχολές των ΥΕΑ είναι παραγωγικές ή όχι δεν έχει και τόσο σημασία, σημασία έχει μέσα στις σχολές αυτές να γίνεται ουσιαστική και παραγωγική δουλειά και να μην βγαίνουν δόκιμοι αξιωματικοί χωρίς τα τυπικά στρατιωτικά προσόντα... Σίγουρα οι σχολές αυτές δεν είναι ισότιμες με τις παραγωγικές σχολές (ΣΣΕ),(ΣΜΥ της οποίας είμαι και απόφοιτος παρεπιπτόντως) το επίπεδο του στρατεύματος από άποψη στρατιωτικής κατάρτισης, σωματικών ικανοτήτων έχει πέσει πάρα πολύ και επιβάλλεται σε όλες τις σχολές να γίνεται ουσιαστική δουλειά, χωρίς προχειρότητες ή επιπολαιότητες... Να αναβαθμιστεί ο θεσμός των ΥΕΑ όπως ανέφερε και ο Κώστας για την εισαγωγή κάποιου ως ΥΕΑ να υπάρχουν συγκεκριμένες προυποθέσεις όπως η κατοχή ενός πτυχίου ΤΕΙ/ΑΕΙ/ΑΤΕΙ... Και φυσικά οι καλύτεροι απο τους μελλοντικούς ΔΕΑ κάτοχοι αναγνωρίσιμου πανεπιστημιακού τίτλου σπουδών με χρήσιμη ειδικότητα να μονιμοποιείται προς κάλυψη κενών θέσεων πχ στρατιωτικός ιατρός ή δικηγόρος ή οικονομολογος ή κοινωνιολογος

ΔΕΑ vs ΕΠΟΠ

από Kostas88 » Παρ Αύγ 03, 2012 9:29 pm

Το αν είναι αναγνωρισμένη σαν εκπαιδευτικό ίδρυμα η ΣΕΑΠ, η ΣΠΒ, η ΣΤΘ, η ΣΜΧ κτλπ λίγη σημασία έχει. Είναι παρόλα αυτά στρατιωτικές σχολές και λειτουργούν με αντίστοιχο κανονισμό της ΣΣΕ και της ΣΜΥ σχετικά με την εσωτερική ιεραρχία κτλπ. Και φυσικά δεν έχουν σχέση με την εκπση των οπλιτών. Λίγοι κάνουν πλωτά κτλπ που προανέφερες έτσι. Αυτούς σύγκρινέ τους με τους ΥΕΑ (ΚΔ/ΠΝ) ...

Αυτό όμως δεν είναι το θέμα μας. Το θέμα μας είναι γενικότερα περί του θεσμού. Τα βλέπουμε λίγο διαφορετικά τα πράγματα βέβαια, αλλά κατά βάθος συμφωνούμε στο ότι κάτι πρέπει να αλλάξει.

ΔΕΑ vs ΕΠΟΠ

από Greek_Army » Παρ Αύγ 03, 2012 9:22 pm

Καμία σχέση, έτσι μπορεί να σας λένε, Η ΣΕΑΠ δεν είναι καν σχολή, δεν είναι αναγνωρισμένη από το κράτος ούτε από κανένα οργανισμό, η αντίστοιχη της Αγγλίας όπου μπαίνουν απόφοιτοι ΑΕΙ και μονιμοποιούνται μετά από 1 χρόνο είναι ανώτατο ίδρυμα της χωράς και έχει στρατιωτικό κύρος πολύ σκληρή εκπαίδευση και ακαδημαϊκή υπόσταση.

ΔΕΑ vs ΕΠΟΠ

από Kostas88 » Παρ Αύγ 03, 2012 9:15 pm

Επίσης, οι ΣΕΑ είναι Στρατιωτικές Σχολές αλλά όχι παραγωγικές. Κι αυτό καταμαρτηρείται και από το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της εκπσης στις ΣΕΑ φέρεις βαθμό ΥΕΑ (ΠΖ/ΠΒ/ΤΘ/ΕΜ/... ) κι όχι ΣΤΡ (ΠΖ/ΠΒ/ΤΘ/ΕΜ/... )

ΔΕΑ vs ΕΠΟΠ

από Kostas88 » Παρ Αύγ 03, 2012 9:11 pm

Φαίνεται λοιπόν ότι δεν είναι στραβός ο γυαλός αλλά ότι εμείς στραβά αρμενίζουμε. Αν εμείς θέλουμε να εκπέσει και να καταργηθεί ο θεσμός της Εφεδρείας των Αξκων αυτό θα γίνει, αλλά δεν θα βελτιώσει τα πράγματα. Αν θέλουμε να τα βελτιώσουμε μπορούμε, μπορύμε να βελτιώσουμε το παρακμάζοντα θεσμό των Εφέδρων Αξκών και να εκμεταλλεύτουμε την ευελιξία που έχει τόσο κατά τη διάρκεια που υπηρετούν οι Έφεδροι, όσο και μετά. Πάντα με γνώμωνα το κόστος και την ποιότητα, που αυτή τη στιγμή είναι σε πολύ κακό επίπεδο σε γενικό επίπεδο στο Στράτευμα.

ΔΕΑ vs ΕΠΟΠ

από Greek_Army » Παρ Αύγ 03, 2012 9:06 pm

Δεν είπα ότι έχει σχέση με εκπαίδευση, αλλά για να γίνει κάποιος στρατιωτικός πρέπει να έχει και μια επαφή με την στρατιωτική ζωή, πειθαρχία, ωράριο, απαιτήσεις, έτσι και αλλιώς οι σχολές των ΥΕΑ δεν θεωρούνται στρατιωτικές... Εικόνα Και σίγουρα η εκπαίδευση δεν έχει και τόση μεγάλη διαφορά από ενός οπλίτη που έχει κάνει 12ημέρα πλωτά,50άρα, αντάρτη κλπ.

η στρατιωτική εκπαίδευση που αναφέρεις εδώ και χρόνια έχει γίνει πλην μερικών εξαιρέσεων αμιγώς επαγγελματική, το γιατί το γνωρίζουν μόνο οι αρμόδιοι Εικόνα

ΔΕΑ vs ΕΠΟΠ

από Kostas88 » Παρ Αύγ 03, 2012 9:00 pm

Η στρατιωτική θητεία δεν έχει καμμία σχέση με την εκπση ενός ΥΕΑ ακόμα και στις πιο χαλαρές ΣΕΑ των Σωμάτων.

Η βελτίωση που πρότεινα ήταν σε γνώσεις Επιτελικών θεμάτων, που επιτυγχάνονται με διδασκαλεία στα αμφιθέατρα των ΣΕΑ που ήδη χρησιμοποιούνται και από προσωπικό που ήδη απασχολείται. Κόστος επιπλέον 0.

Η δε βελτίωση της σωματικής αγωγής γίνεται μέσα από την τήρηση του Εβδομαδίαου προγράμματος Εκπσης που προβλέπεται, απαιτεί φόρμες που έτσι κι αλλιώς δίνονται στην κατάταξη. Τρέξιμο και λοιπές ασκήσεις δεν απαιτούν εξοπλισμό. Στοίβος μάχης υπάρχει παντού και η συντήρηση του περιορίζεται σε καθαρισμό, αποψίλωση και κανα βάψιμο εργασίες που γίνονται από οπλίτες ανέξοδα. Γι' αυτό είπα μόνο θέληση απαιτείται.

ΔΕΑ vs ΕΠΟΠ

από Greek_Army » Παρ Αύγ 03, 2012 8:54 pm

Δυστυχώς πολλοί εποπ μπαίνουν σε ειδικότητες που εξαρχής δεν μπορούν να ανταποκριθούν και γενικά το όλο σύστημα είναι μέσα στην διαφθορά, από την επιλογή μέχρι το σύστημα μεταθέσεων... Μια ματιά στην ενότητα των ΕΠΟΠ να ρίξεις θα τα δες όλα αυτά

κατά μια έννοια ανίδεος δεν θα είναι, διότι θα έχει ολοκληρώσει την στρατιωτική του θητεία οπότε μια ιδέα περί στρατού θα την έχει, άρα σε αυτό το θέμα τουλάχιστον τα πράγματα είναι δίκαια, διότι εξετάζονται προφορικώς και γραπτώς σε μερικά μαθήματα.

δεν είναι καθόλου ανέξοδη, ο εξοπλισμός μπορεί να υπάρχει αλλά θα πρέπει να συντηρείται κιόλας...

ΔΕΑ vs ΕΠΟΠ

από Kostas88 » Παρ Αύγ 03, 2012 8:43 pm

Παροπίδες με την έννοια της συγκράτησης μέρους μιας δημοσίευσης. Το κοίταξα το θέμα, ς' ευχαριστώ που το έστειλες!

Ας τους αφήσουμε τους ΕΠΟΠ. Κι αυτοί έρμαια ενός λανθασμένου συστήματος είναι, προσλαμβάνονται για κάποια ειδικότητα και καταλλήγουν επαγγελματίες αγγαριομάχοι. Πολύ λάθος αξιοποίηση των προσόντων που διαθέτει κατένας ξεχωριστά.

Η διαδικασία προσλήψεων πτυχιούχων μπορεί κάλλιστα να γίνεται μέσω της διαδικασίας που ανέφερα στην πρώτη ανάρτησή μου. Δεν χρειάζεται να 'ναι ξέχωρη διαδικασία. Μάλιστα από το νά 'ναι ο πτυχιούχος παντελός ανίδεος θα έχει περάσει κι από μια διαδικασία μέσω της αντίστοιχης ΣΕΑ.

Σε ότι αφορά βέβαια στην βελτίωση της εκπσης εντός των ΣΕΑ των Ο-ς, είναι ανέξοδη καθώς οι διάφορες ΣΕΑ διάθετουν ήδη τον απαραίτητο εξοπλισμό απλά δεν τον αξιοποιούν κατάλληλα γιατί τα Στελέχη τους θεωρούν σημαντικότερη την εμφάνιση και καθαριότητα της Σχολής με την οποία δεν ασχολούνται οι κληρωτοί οπλίτες των βυσματικών μονάδων υποστήριξης εντός.

Ο Στρατός έχει ήδη πολλά μεσά που τα συντηρεί άψογα εδώ και καιρό. Δεν χρειάζεται καινούρια μέσα για να βελτιωθεί, θέλει μόνο θέληση και απαγκίστρωση από τα ρουσφέτια. Τίποτα παραπάνω!

ΔΕΑ vs ΕΠΟΠ

από Greek_Army » Παρ Αύγ 03, 2012 8:35 pm

Στο φόρουμ έχουμε σχετικό θέμα για τις "μονιμοποιήσεις των ΔΕΑ" και φυσικά αν φορούσα παροπίδες δεν θα στο είχα δώσει για να το διαβάσεις, στο συγκεκριμένο θέμα θα διαβάσεις αρκετές διαφορετικές απόψεις όπως φυσικά και την δικιά μου, οπότε αυτά περί παροπίδων και ότι πορεύομαι χωρίς να ακούω συνολικά μια άποψη ακυρώνονται.

ο ΕΠΟΠ για να μονιμοποιηθεί έχει κάτσει στο στράτευμα 7 χρόνια και περνάει από εξετάσεις, δεν μονιμοποιούνται όλοι και ναι θα έβλαπτε να μονιμοποιήσουμε κάποιον Έφεδρο από την στιγμή που βγαίνουν προσλήψεις για πτυχιούχους στις ένοπλες δυνάμεις, γιατί δεν θα υπήρχε"ισορροπία"

για την κατάργηση στρατιωτικών σχολών έχουμε ξεχωριστό θέμα που σίγουρα αν το διαβάσεις θα καταλάβεις ότι και άλλοι έχουνε την ίδια άποψη με εσένα

ΔΕΑ vs ΕΠΟΠ

από Kostas88 » Παρ Αύγ 03, 2012 8:30 pm

Πιο εύκολο αγαπητέ φίλε ίσως ναι, όχι όπως και πιο σωστό τεχνο-οικονομικά. Άποψη μου είναι να καταργηθεί η ΣΣΑΣ. Το ειδικό επιστημονικό προσωπικό μπορεί να αντλείται από την Εφεδρεία ΑΝ, ΟΤΑΝ και ΟΠΟΤΕ χρειαστεί. Κάνε μια σύγκριση στο μυαλό σου και θα δεις τις τεράστιες διαφορές στα οικονομικά μεγέθη και τι συμφέρει τελικά... Ελπίζω να σας έδωσα μια τροφή για συζήτηση και προβληματισμό.

ΔΕΑ vs ΕΠΟΠ

από Kostas88 » Παρ Αύγ 03, 2012 8:26 pm

Κακώς κρατάς μόνο αυτό. Αυτό σημαίνει ότι δεν ακούς τι λέει συνολικά ο άλλος, έχεις την άποψή σου, τις παροπίδες σου και πορεύεσαι... Έτσι δεν έχει νόημα καμμία συζήτηση.

Αυτό που είπα το εννοώ. Δεν με ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. Είμαι Μηχανικός, έχω ήδη κάνει τις αιτήσεις μου για μεταπτυχιακό στην Ευρώπη και θέλω να ασκήσω το επάγγελμα που επέλεξα. Αν ήθελα να γίνω μόνιμος στρατιωτικός θα μπορούσα να το είχα κάνει, όπως προείπα. Η δυνατότητα πρέπει να υπάρχει αν θέλουμε να εναρμονιστούμε με διεθνείς εξελίξεις και φυσικά με το να αξιοποιήσουμε σαν Στράτευμα αυτούς που πραγματικά που μπορούν να δώσουν (μετά από αξιολόγηση όπως έγραψα και αν υπάρχουν οι υπηρεσιακές ανάγκες). Εδώ μονιμοποιούνται και κάποιοι ΕΠΟΠ Δνεις που είναι με το φραπέ και το τσιγαράκι, δεν θα έβλαπτε να μονιμοποιούσαμε εναν πχ Έφεδρο Λοχαγό Δικηγόρο με ειδικότητα σε κάτι που είχε ανάγκη η υπηρεσία, αντί να τον σπουδάζουμε 4 χρόνια στην ΣΣΑς, πιο οικονομικός μας βγαίνει.


Κορυφή