Διαρροή εγγράφων από το Wikileaks

Δημιουργία απάντησης


Αυτή η ερώτηση είναι ένα μέσο για την πρόληψη αυτοματοποιημένων υποβολών φόρμας από κακόβουλη χρήση.
Εικονίδια smilies
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

Το BBCode είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Το [img] είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Το [url] είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Τα εικονίδια είναι ΑΝΟΙΧΤΑ

Περίληψη Θέματος
   

Αναπτυγμένη προβολή Περίληψη Θέματος: Διαρροή εγγράφων από το Wikileaks

Διαρροή εγγράφων από το Wikileaks

από Nassos » Παρ Σεπ 02, 2011 6:53 am

Νέες αποκαλύψεις από το Wikileaks - Τι έλεγε η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα

Τις επαφές που είχαν Έλληνες πολιτικοί και παράγοντες της δημόσιας ζωής με την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα αποκαλύπτουν τα έγγραφα που έρχονται στο φως της δημοσιότητας μέσω του Wikileaks.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που δημοσιεύονται μέσω του δικτυακού τόπου The Press Project , η αμερικανική πρεσβεία ενημέρωνε λεπτομερώς την Ουάσινγκτον και άλλες πρεσβείες για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, καθώς και για τις θέσεις Ελλήνων πολιτικών.

Μεταξύ των προσώπων για τους οποίους φέρεται να ενημέρωνε η αμερικανική πρεσβεία είναι του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, του Γιώργου Καρατζαφέρη, του τότε υπουργού Εθνικής Αμυνας Β. Μεϊμαράκη, της υπουργού Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου, των τότε υπουργών Εξωτερικών Δ. Δρούτσα και Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, της Ντόρας Μπακογιάννη, της βουλευτού του ΛΑΟΣ Νίκης Τζαβέλα, των βουλευτών Της ΝΔ Απ. Τζιτζικώτα, Χρ. Σταϊκούρας και Ε. Παπαδημητρίου κ. Ά.

Ακόμα γίνεται αναφορά στο θέμα της αναγνώρισης των πτυχίων αμερικανικών κολεγίων στην Ελλάδα, στην αγορά από τη χώρα μας μαχητικών αεροσκαφών F-16, σε ευρύτερα θέματα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, αλλά και στις εμπρηστικές επιθέσεις της συναγωγής στα Χανιά.

Τα τηλεγραφήματα που έχουν αποκαλυφθεί μέχρι στιγμής αφορούν στις περιόδους που πρεσβευτές των ΗΠΑ στην Αθήνα ήταν οι Τσαρλς Ρις και Ντάνιελ Σπέκχαρντ.

Διαβάστε αναλυτικά τα τηλεγραφήματα στη διεύθυνση:
http://thepressproject.gr/headline.php?id=5814

Συνέχεια:In.gr
Επίσης όσοι ενδιαφέρονται υπάρχεί ήδη το αρχείο που περιέχει όλα τα ονόματα. Περιττό να πώ ότι πλέον υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για τις ζωές των πληροφοριοδοτών...

Διαρροή εγγράφων από το Wikileaks

από Nassos » Δευ Αύγ 29, 2011 8:16 pm

Ο όλος ντόρος φυσικά γίνεται για τον Αλέξη Παπαχελά και όχι τόσο για τους άλλους 2 (Σοφία Παπαϊωάνου, Τάσος Τέλλογλου).

Και τώρα αρχίζουν και τίθενται ερωτήματα για το ΕΛΙΑΜΕΠ, τη "Καθημερινή", τον Βερέμη, και τις στενές σχέσεις που έχει με τις ΗΠΑ, γιατί έδιωξαν τον Δελαστίκ από την "Καθημερινή" κλπ.

Διαρροή εγγράφων από το Wikileaks

από yandr » Δευ Αύγ 29, 2011 7:50 pm

Θα ήθελα με αυτό το σημείωμα να απαντήσω σε κάποια σχόλια που γράφτηκαν τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο σχετικά με έγγραφο της Αμερικανικής πρεσβείας που δημοσιοποίησαν τα Wikileaks και αφορά στην εκπομπή ΟΙ ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ και εμένα προσωπικά.

Το έγγραφο αναφέρεται σε μία αποστολή που είχα πραγματοποιήσει στην Γεωργία το 2008 κατά την διάρκεια του πολέμου με την Ρωσία κατά την οποία πήρα συνέντευξη από τον τότε αναπληρωτή Υφυπουργό των Εξωτερικών των ΗΠΑ, κύριο Μπράιζα. Ο Μπράιζα μου έδωσε πολύ λίγο χρόνο για την συνέντευξη και όλα όσα αναφέρονται στο έγγραφο της πρεσβείας έλαβαν χώρα στο σύντομο διάστημα που οι ηχολήπτες τοποθετούν τα μικρόφωνα. Ο Μπράιζα, με ρώτησε - γιατί είχε εύλογο για αυτόν ενδιαφέρον - τι απάντησαν οι Ρώσοι στην εκπομπή μας και εγώ αποκρίθηκα ότι έδωσαν την "επίσημη γραμμή".

Τρεις ημέρες μετά την προβολή του ρεπορτάζ στην τηλεόραση (προβολή εκπομπής 29/09/2008, τηλεγράφημα για την εκπομπή στις 2/10/2008), οι Αμερικάνοι σχολιάζουν την εκπομπή μας επικριτικά σημειώνοντας ότι κόψαμε την αμηχανία των Ρώσων ενώ αντίθετα κρατήσαμε τις "άγριες χειρονομίες" του δημοσιογράφου του Russia Today κατά των Αμερικανών. Το αμερικανικό έγγραφο καταλήγει ότι "still", παρόλα αυτά, το πρόγραμμα ήταν ισορροπημένο και ότι συνέβαλε στο να παρουσιαστούν μεταξύ άλλων και οι Αμερικανικές απόψεις στην Ελλάδα.

Δεν μπορώ να καταλάβω από που προκύπτει ότι ζητήσαμε από τους Αμερικανούς την οποιαδήποτε έγκριση για το μοντάζ της εκπομπής, όταν μάλιστα οι ίδιοι μας επικρίνουν στο έγγραφο αυτό για κάποια - έστω και μικρή - μεροληψία υπέρ των Ρώσων. Η όλη συνομιλία μου με τον Μπράιζα ήταν μία σύντομη όσο και συνηθισμένη συνομιλία ανάμεσα σε έναν δημοσιογράφο και έναν συνεντευξιαζόμενο, χωρίς κανένα απολύτως ύποπτο περιεχόμενο.

Έχω στενοχωρηθεί πραγματικά με την ερμηνεία που έδωσαν κάποιοι στο τηλεγράφημα αυτό και ελπίζω η απάντησή μου να λύνει τις όποιες απορίες.

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας.

Σοφία Παπαϊωάννου
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω δει την συγκεκριμένη εκπομπή, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να στοχοποιούνται δημοσιογράφοι επειδή οι ΗΠΑ βρήκαν 'well balanced' μία εκπομπή τους.

Δηλαδή το σχόλιο των Αμερικανών αποτελεί δείκτη ποιότητας;

Διαρροή εγγράφων από το Wikileaks

από Nassos » Δευ Αύγ 29, 2011 3:02 am

Ο πιο καλός ο μαθητής των... Αμερικανών

Με «άριστα» βαθμολογεί η... Αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα τον δημοσιογράφο, Αλέξη Παπαχελά, και την εκπομπή του «Νέοι Φάκελοι», που προβάλλεται από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, επειδή παρουσιάζουν με θετικό τρόπο τις αμερικανικές θέσεις.

Μάλιστα, ένας από τους τρεις συντελεστές της εκπομπής, την οποία εκτός του κ. Παπαχελά, συμπαρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι Τάσος Τέλλογλου και Σοφία Παπαϊωάννου, ενημέρωνε το γραφείο Τύπου της αμερικανικής πρεσβείας ακόμη και για τις λεπτομέρειες του ρεπορτάζ.

Τα παραπάνω καταγράφονται -μεταξύ άλλων- σε τρία τηλεγραφήματα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα προς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον ιστότοπο Wikileaks. Εκτός από την εκπομπή «Νέοι Φάκελοι», αναφέρονται και στους τηλεοπτικούς σταθμούς MEGA, γενικότερα στον ΣΚΑΪ και στη free press εφημερίδα «Lifo», αλλά και εν γένει στην ελληνική δημοσιογραφία.

Στο τηλεγράφημα, με ημερομηνία 2 Σεπτεμβρίου 2008, ο συντάκτης χρησιμοποιεί κολακευτικά σχόλια για τον κ. Παπαχελά «ίσως τον πιο γνωστό Έλληνα δημοσιογράφο», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, και σημειώνει ότι, σε εκπομπή με θέμα την κρίση της Γεωργίας - Ρωσίας, ο δημοσιογράφος έκανε «πολύ καλή επιλογή παρουσίασης των αμερικανικών θέσεων». Σύμφωνα με το τηλεγράφημα, ένας από τους τρεις παρουσιαστές της εκπομπής ενημέρωσε ακόμη και για το ποια πλάνα Ρώσων αξιωματούχων θα κόβονταν και ποια θα έμεναν.

Τα όσα αναφέρουν τα έγγραφα ξεσκεπάζουν τη μυστική δραστηριότητα της αμερικανικής πρεσβείας σε κύκλους δημοσιογράφων, δημοσιογραφικές ομάδες, ακόμη και δημοσιογραφικές σχολές, που προφανώς επιχειρεί να επιστρατεύσει «νέο αίμα».

Συνέχεια: Zougla.gr
Εικόνα

Όχι που δεν θα του έδιναν εύσημα του Alexis... Εικόνα

Διαρροή εγγράφων από το Wikileaks

από Nassos » Κυρ Μάιος 22, 2011 6:01 pm

Μένει να επιβεβαιωθεί ότι όντως απειλήσαμε με βύθιση το Νορβηγικό σκάφος, γιατί οι Τούρκοι πολλάκις στο παρελθόν ισχυρίζονταν ιστορίες για αγρίους.

Το θετικό είναι ότι οι ΗΠΑ και η Βρετανία αναγνωρίζουν το δικαίωμα της Κύπρους για ΑΟΖ, με ό, τι και αν αυτό συνεπάγεται για τους Τούρκους.

Διαρροή εγγράφων από το Wikileaks

από stamatis » Κυρ Μάιος 22, 2011 4:40 pm

Ένα τιμητικό για τον πρώην Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγό Δημήτρη Γράψα τηλεγράφημα των ΗΠΑ που αποκαλύπτει το Wikileaks φέρει τον πρώην ανώτατο Έλληνα αξιωματικό να απειλεί με βύθιση το νορβηγικό ερευνητικό σκάφος Malene Ostervold Και το τουρκικό συνοδό του πλοίο όταν Στις 13 Νοεμβρίου 2008 έκανε έρευνες Στην ελληνική υφαλοκρηπίδα δυτικά της Κύπρου.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το defencenet.gr Ο τότε αρχηγός ΓΕΕΘΑ, λίγους μήνες αργότερα Το καλοκαίρι του 2009 είχε προβεί σε πλήρη πολεμική προετοιμασία στο Αιγαίο, Θεωρώντας ότι η Τουρκία, ετοιμαζόταν για "θερμό" επεισόδιο.

Ένα επεισόδιο που παραλίγο να γίνει όταν κάποιοι από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας διέρρευσαν την αποστολή ειδικών δυνάμεων σε βραχονησίδες του Αιγαίου και Τουρκικό τηλεοπτικό συνεργείο Έσπευσε να κινηματογραφήσει την αλλαγή φρουράς σε μικρό Νησί ανατολικά της Ρόδου για να "τεκμηριώσει" την αποστολή ελληνικού Στρατού σε νησιά του Αιγαίου κατά παράβαση των συνθηκών.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Και τώρα έρχεται η δικαίωση ενός ικανότατου στελεχους των ελληνικων ενόπλων δυνάμεων. Το γιατί η ντόρα μπακογιάννη είχε αποστρατεύσει αυτόν τον άνθρωπο όπως και το πρώην αρχηγό του γενικού επιτελείου στρατού, τελικά σε αυτήν την χωρα οποιος νοιάζεται για το καλο της μάλλον Θεωρείτε αδίκημα!

Διαρροή εγγράφων από το Wikileaks

από Nassos » Δευ Μάιος 16, 2011 10:00 pm

WikiLeaks: Έτσι επέβαλαν οι ΗΠΑ την παύση των αναχαιτίσεων στο Αιγαίο

Το πως παραχωρήθηκαν de facto ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στην Τουρκία στο Αιγαίο και έπαυσαν οι αναχαιτίσεις των τουρκιών αεροσκαφών αποκαλύπτεται σε τηλεγράφημα Ημερομηνία 17/7/2009 του τότε αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα Daniel Speckhard που αποκάλυψε το WikiLeaks. Πρόκειται για το ιιστορικό της παραχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στο Αιγαίο, την de facto αποδοχής παό τις ΗΠΑ των τουρκικών αμφισβητήσεων αναφορκά με τα νησιά του αιγαίου και την οικοδόμηση κατευναστικής πολιτικής με αποφυγή διενέργειας ασκήσεων και πρόκλησης της Άγκυρας με αποστολή αεροναυτικών δυνάμεων στις νησιωτικές περιοχές που συμβαίνουν οι υπερπτήσεις.

Defencenet.gr

Αυθεντικό κείμενο στο Cable Viewer

Αποχαρακτηρισμός εγγράφου το 2034... Εικόνα



Διαρροή εγγράφων από το Wikileaks

από Nassos » Σάβ Απρ 09, 2011 1:06 pm

WikiLeaks: Εν λευκώ άδειες πτήσεων και πρόσβαση σε ευαίσθητες στρατιωτικές εγκαταστάσεις

Άκρως αποκαλυπτικό του επιπέδου των ελληνο-αμερικανικών σχέσεων αποδεικνύεται το εμπιστευτικό τηλεγράφημα 06ATHENS338 που υπογράφει ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ Daniel Speckhard και φέρνει στο φως της δημοσιότητας η Kαθημερινή. Σχετικά με τη βάση της Σούδας στη Κρήτη, ο Speckhard σημειώνει τον Ιούνιο του 2008 ότι «δεν γνωρίζουμε απολύτως κανέναν περιορισμό από τους Ελληνες σε σχέση με την πρόσβαση, την εναέρια κυκλοφορία ή την ανάπτυξή μας εκεί ακόμη και στα πιο ευαίσθητα στρατιωτικά σημεία της Σούδας». Η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα θεωρεί επίσης σημαντική την «εν λευκώ άδεια που παραχωρήθηκε στα αμερικανικά στρατιωτικά αεροπλάνα από το ελληνικό υπουργείο Αμυνας μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001 για πτήσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο». Οπως σημειώνεται στο ίδιο τηλεγράφημα μόνο τη διετία 2007-08 ο αριθμός των αμερικανικών υπερπτήσεων έφτασε τις 28.000 διελεύσεις το χρόνο.Σύμφωνα με τα ίδιο τηλεγράφημα, η εκτίμηση που κάνουν οι Αμερικανοί για τη μέχρι τότε συμβολή της Ελλάδας στο Αφγανιστάν ανέρχεται το 2008 σε 64 εκατ. Δολάρια, ενώ όπως συμπληρώνει ο πρέσβης Speckhard, άλλα 7,5 εκατ. Δολάρια ελληνικών πόρων είναι δεσμευμένα για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Συνέχεια: Strategyreport.gr

Διαρροή εγγράφων από το Wikileaks

από Nassos » Κυρ Απρ 03, 2011 5:37 am

ΗΠΑ: "Ο Γ. Παπανδρέου συζητά για τα πάντα στο Αιγαίο εκτός από εδάφη"!Ανατριχιαστικοί Ισχυρισμοί περιέχονται σε βάρος του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σε τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα που διέρρευσε στο WikiLeaks και παρουσιάζει η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Σύμφωνα με το τηλεγράφημα ο Έλληνας πρωθυπουργός διαπραγματεύεται τα πάντα στο Αιγαίο πλην... Εδαφών! «Αν θέλετε τα νησιά μας, δεν πρόκειται ποτέ να βρούμε λύση», είπε ο Γ. Παπανδρέου στον Τ. Ερντογάν, σύμφωνα με το τηλεγράφημα, το οποίο συνεχίζει: «Αλλά, πρόσθεσε ότι εάν το ενδιαφέρον της Τουρκίας είναι να αποκτήσει πρόσβαση στα διεθνή ύδατα, στον εναέριο χώρο, στην υφαλοκρηπίδα και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, αυτά τα θέματα μπορούν να λυθούν"!

"Ο Παπανδρέου πιστεύει ότι θα πρέπει να φέρουν αυτά τα θέματα σε ένα τρίτο, ουδέτερο μέρος, όπως η Χάγη, για να αποφασίσει μια δίκαιη λύση, ενώ θα μπορούσαν να διαπραγματευθούν σχεδόν τα πάντα, εκτός της εθνικής κυριαρχίας.Απέρριψε τη θεωρία των "γκρίζων ζωνών", για την οποία πιστεύει ότι υιοθετήθηκε τα τελευταία χρόνια ως πολιτικός ελιγμός και δεν εδραιώνεται σε καμιά νομική βάση.Ωστόσο, ακόμα και γι' αυτό άφησε ένα παράθυρο, λέγοντας ότι ενώ η Ελλάδα θα απορρίψει με σφοδρότητα οποιονδήποτε ισχυρισμό θίγει την εδαφική ακεραιότητα, κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει μια χώρα από το να φέρει όποιο θέμα επιθυμεί στη Χάγη» συνεχίζει το τηλεγράφημα

Δηλαδή, κατά τον συντάκτη του τηλεγραφήματος, ένας Έλληνας πρωθυπουργός συζητούσε με τον Τούρκο ομόλογό του τρεις ημέρες αφ'ότου είχε αναλάβει την εξουσία την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, την εκχώρηση ελέγχου και πρόσβαση της Τουρκίας σε πλουτοπαραγωγικές πηγές του αρχιπελάγους!

Ο τότε Αμερικανός πρεσβευτής Ν. Σπέκχαρντ, όπως αναφέρει σε σχόλιό του εκφράζει την έκπληξή του για τις θέσεις αυτές και Διαβλέπει στις τοποθετήσεις Παπανδρέου διαφοροποίηση της πάγιιας ελληνικής θέσης:

«Πρόκειται για σημαντική μετακίνηση, εάν ισχύει. Στο παρελθόν, ενώ οι Ελληνες ήταν ανοιχτοί σε προσφυγή στη Χάγη για τις οικονομικές ζώνες, εμφανίζονταν απρόθυμοι να προσθέσουν όλο το φάσμα των θεμάτων του Αιγαίου, από φόβο ότι οι Τούρκοι θα επιχειρούσαν να τους κάνουν να εγκαταλείψουν τα διεθνή νομικά δικαίωματα που πιστεύουν ότι έχουν από τη Συνθήκη για το Δίκαιο της Θάλασσας και άλλες συνθήκες, μέσα από ένα τουρκικού τύπου παζάρι», επισημαίνει!


Defencenet.gr



Διαρροή εγγράφων από το Wikileaks

από yandr » Δευ Μαρ 21, 2011 5:39 pm

Ακόµη και η στάση του σώµατος, το ύφος, τα νεύρα και η συµπεριφορά των Ελλήνων πολιτικών που συναντούσαν ο Αµερικανός πρεσβευτής και οι άνθρωποί του περιγράφονται µε κάθε λεπτομέρεια στα τηλεγραφήµατα που έφευγαν από την Αθήνα για την Ουάσιγκτον (κατά τις θητείες δύο πρεσβευτών, των Τσαρλς Ρις και Ντάνιελ Σπέκχαρντ).

«Καθόταν στην άκρη της καρέκλας και έπαιζε το κοµπολόι του» αναφέρει το τηλεγράφηµα για τον Κώστα Καραµανλή που διέρρευσε από το Wikileaks και δηµοσιεύθηκε στην «Καθηµερινή» της Κυριακής.
Και τι να κάνει ο άνθρωπος; Του φέρατε κανένα playstation να διαπρέπεψει;
«Χρησιµοποιεί καυστική γλώσσα που εκθέτει φίλους και εχθρούς» γράφουν για τον Θεόδωρο Πάγκαλο. «Φιλόδοξος, εριστικός και δεινός ρήτορας που δεν αντέχει τη συζήτηση µε χαζούς» υποστηρίζουν στις αναφορές τους για τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Αν είναι έτσι θα είναι υπερβολικά λιγομίλητος στην ελληνική βουλή.
Όσο για τον Αντώνη Σαµαρά και την Ντόρα Μπακογιάννη, η πρόβλεψή τους είναι προφανής: «Έχουν παλιά έχθρα που δεν τους επιτρέπει να κάνουν συµφωνία». Στο στόχαστρό τους δεν βρίσκονται όµως µόνο τα ηγετικά στελέχη, αλλά και πρόσωπα µε µικρότερη επιρροή, τα οποία περνούν από ψιλό κόσκινο.
Ε καλά, δεν χρειαζόμασταν το wikileaks γι' αυτή την πληροφορία.
Εµφανής είναι η ενόχληση των Αµερικανών, αναφέρουν Τα Νέα, για το άνοιγµα του Κώστα Καραµανλή στη Ρωσία και τις συχνές συναντήσεις του µε τον πρόεδρο Πούτιν. Μιλούν για θεµελιώδη αλλαγή στην ελληνική πολιτική και τονίζουν: «Ο κίνδυνος είναι, καθώς έρχεται κοντά η Αθήνα στη Μόσχα, να βρεθεί υπό πίεση να συµµαχήσει µε τους Ρώσους και σε άλλα θέµατα, όπως οι σχέσεις µε το Ιράν».

in.gr
Στην κοσμάρα τους οι Αμερικανοί. Ιράν και Ταλιμπάν ονειρεύονταν για εμάς και τελικά τον ήπιαν από την Τουρκία (ως προς το Ιράν).

Διαρροή εγγράφων από το Wikileaks

από Signaller » Τρί Ιαν 18, 2011 9:59 am

Σε άλλο έγγραφο ο Χρυσοχοΐδης καταφερόταν εναντίον της ΕΥΠ, κια μάλιστα ενώπιον ξένων Εικόνα

Διαρροή εγγράφων από το Wikileaks

από Nassos » Δευ Ιαν 17, 2011 10:37 pm

Υλικό με ύποπτους για φοροδιαφυγή στα χέρια του Τ. Ασάντζ

Ελβετός πρώην ανώτατος τραπεζικός έδωσε στο WikiLeaks στοιχεία για φοροαποφυγή, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά μέσω υπεράκτιων τραπεζών.

Ο Ρούντολφ Έλμερ, ένας Ελβετός πρώην τραπεζίτης, παρέδωσε σήμερα στα χέρια του ιδρυτή του ιστότοπου WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάντζ, δύο CD που περιέχουν, όπως είπε, τα ονόματα των πελατών της τράπεζας στην οποία εργαζόταν και οι οποίοι επιχείρησαν να φοροδιαφύγουν μεταφέροντας τα χρήματά τους στο εξωτερικό.Ο Έλμερ, ο οποίος εργάστηκε επί οκτώ χρόνια σε τράπεζα των Νήσων Κέιμαν, τον «φορολογικό παράδεισο» της Καραϊβικής, ανέφερε ότι ήθελε να φέρει στη δημοσιότητα τις πρακτικές που ακολουθούνται στους λογαριασμούς των υπεράκτιων τραπεζών.

Ο πρώην τραπεζίτης συναντήθηκε με τον Ασάντζ -ο οποίος εμφανίστηκε χαμογελαστός και αξύριστος- στη διεθνή λέσχη Τύπου Frontline του Λονδίνου, η οποία είχε παράσχει άσυλο στον ιδρυτή του WikiLeaks κατά τις εβδομάδες που προηγήθηκαν της σύλληψής του.

«Είμαι εδώ για να τον στηρίξω», είπε στους δημοσιογράφους ο Ασάντζ σε μια από τι σπάνιες εμφανίσεις του εκτός δικαστηρίων. Διευκρίνισε πάντως ότι θα περάσουν αρκετές εβδομάδες μέχρι να δοθούν στη δημοσιότητα οι πληροφορίες των λογαριασμών γιατί θα πρέπει προηγουμένως να επαληθευτούν από το WikiLeaks.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Για να δούμε τι λαυράκια θα βγάλει η αποκάλυψη.Εικόνα

Διαρροή εγγράφων από το Wikileaks

από Nassos » Πέμ Δεκ 09, 2010 12:55 am

Αξίζει να διαβάσετε το αυθεντικό εμπιστευτικό κείμενο

Τουρκικός Εθνικισμός vs Mastercard

Διαρροή εγγράφων από το Wikileaks

από Nassos » Τρί Δεκ 07, 2010 4:51 pm

Συνελήφθη ο ιδρυτής του WikiLeaks

Συνελήφθη σήμερα το πρωί, από τη βρετανική αστυνομία -βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος συλλήψεως που εκδόθηκε από τη Σουηδία- ο ιδρυτής του WikiLeaks,Julian Assange, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για βιασμό και σεξουαλική παρενόχληση.Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Assange συνελήφθη στις 9.30 (ώρα Βρετανίας) μετά από ραντεβού που είχε σε αστυνομικό τμήμα του Λονδίνου. Η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει: «Αντιμετωπίζει ενώπιον των σουηδικών αρχών μια κατηγορία για παράνομο εξαναγκασμό, δύο κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση και μία κατηγορία για βιασμό, για πράξεις του τον Αύγουστο του 2010».

Εντός της ημέρας αναμένεται να προσαχθεί σε δικαστήριο του Γουεστμίνστερ. Εκπρόσωπος του WikiLeaks ανακοίνωσε ότι η σύλληψη του Assange δε μεταβάλλει τα σχέδια για τη δημοσίευση νέου υλικού. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι ο ιστότοπος θα συνεχίσει να επιχειρεί από το Λονδίνο και αλλού.

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ


...

Διαρροή εγγράφων από το Wikileaks

από yandr » Τρί Δεκ 07, 2010 2:14 pm

Περί τα 1.385 τηλεγραφήµατα από την αµερικανική πρεσβεία στην Αθήνα και το προξενείο της Θεσσαλονίκης έχουν διαρρεύσει στο Wikileaks και εντός των ημερών αναµένεται να δηµοσιευθούν.

Όπως αποκαλύπτουν Tα Νέα, το χρονικό διάστηµα που καλύπτουν εκτείνεται ανάµεσα στον Ιούλιο του 1985 και τον Φεβρουάριο του 2010, ωστόσο τα περισσότερα συντάχθηκαν από τον Ιανουάριο του 2005 και µετά.

Ειδικότερα, κατά το δεύτερο ήµισυ της δεκαετίας του 1980 υπάρχουν µόλις τρία τηλεγραφήµατα -όλα τους αφορούν ζητήµατα τροµοκρατίας- ενώ άλλα τόσα εντοπίζονται καθ' όλη τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990, και πάλι µε το ίδιο θέµα.

Σύµφωνα µε τους κωδικούς που φέρουν στις επικεφαλίδες τους, στα περισσότερα από τα διπλωµατικά μηνύµατα της αµερικανικής πρεσβείας και του προξενείου που έχουν διαρρεύσει γίνονται αναφορές σε θέµατα:

* εξωτερικής πολιτικής
* εσωτερικών κυβερνητικών υποθέσεων
* ανθρωπίνων δικαιωµάτων και οικονοµίας.

Υπάρχουν, επίσης,49 τηλεγραφήματα με αναφορές σε στρατιωτικές πυρηνικές εφαρμογές και σε θέματα τρομοκρατίας, ενώ υπάρχει ένα μόνο τηλεγράφημα που φέρει όνομα στην κωδικοποίησή του.

Πρόκειται για το τηλεγράφημα με την ένδειξη BAKOYANNIS που συντάχθηκε στην αµερικανική πρεσβεία Αθηνών στις 14 Φεβρουαρίου 2006, µία ηµέρα µετά τη µετάβαση της τότε υπουργού Εξωτερικών µαζί µε τον τέως πρωθυπουργό στο Βερολίνο, όπου πραγµατοποιήθηκε δείπνο εργασίας µε τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.

Το πλέον πρόσφατο από τα τηλεγραφήµατα, µε ηµεροµηνία 25 Φεβρουαρίου 2010, φέρει πέρα από τον κωδικό της Ελλάδας και τους κωδικούς της Συρίας και του Ιράν, και εστάλη δύο ηµέρες µετά την ανεπίσηµη εκδήλωση ανησυχίας του Κουβέιτ για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραµµα. Κατά τη διάρκεια του 2009 έχουν συνταχθεί άλλα τρία µηνύµατα τα οποία έχουν στην περιγραφή τους τον κωδικό των στρατιωτικών πυρηνικών εφαρµογών (MNUC).

Ειδικότερα για το θέμα της τρομοκρατίας, υπάρχουν 151 τηλεγραφήµατα από την Αθήνα και έξι από τη Θεσσαλονίκη που συντάχθηκαν ανάµεσα στον Ιούλιο του 1985 και τον Φεβρουάριο του 2010. Μόνο μέσα στο 2009 συντάχθηκαν σχεδόν 50, δηλαδή το 1/3 των μηνυµάτων με τον «τροµοκρατικό» κωδικό PTER, ενώ τα περισσότερα (δέκα) εστάλησαν τον Φεβρουάριο του 2009.

in.gr

Κορυφή