Ρωσική ναυτική βάση στη Μεσόγειο

Δημιουργία απάντησης


Αυτή η ερώτηση είναι ένα μέσο για την πρόληψη αυτοματοποιημένων υποβολών φόρμας από κακόβουλη χρήση.
Εικονίδια smilies
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

Το BBCode είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Το [img] είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Το [url] είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Τα εικονίδια είναι ΑΝΟΙΧΤΑ

Περίληψη Θέματος
   

Αναπτυγμένη προβολή Περίληψη Θέματος: Ρωσική ναυτική βάση στη Μεσόγειο

Ρωσική ναυτική βάση στη Μεσόγειο

από 12θεϊστής » Δευ Αύγ 23, 2010 10:29 pm

Για όσους δεν το γνωρίζουν ακόμα, η Ρωσία έχει ήδη μια επιχειρησιακή βάση στο "αγιον" όρος. Απλά τώρα θέλει και μια ναυτική για να δέσει το γλυκό. Πάντως τον είχα υποτιμήσει τον Μεντβέντεφ. Αποδυκνείει ότι έχει ικανότητες και Μαθαίνει γρήγορα.

Πως το είχε πεί η αλλήστου μνήμης φρειδερίκη στις ΗΠΑ και την ΕΣΣΔ; Ξεκινήστε τον Γ΄Παγκόσμιο Πόλεμο από την Ελλάδα!

Ρωσική ναυτική βάση στη Μεσόγειο

από Su-35 » Σάβ Αύγ 21, 2010 11:47 pm

Α οκ. Τοτε μην επιτρεψουμε ρωσικη βαση για να μην μας την πεσει κανενας τσετσενος αυτονομιστης.Εικόνα

Ρωσική ναυτική βάση στη Μεσόγειο

από _KOURSAROS_ » Τετ Αύγ 04, 2010 9:36 pm

Το πετρελειο υπαρχει δεν υπαρχει ας το ξεχασουμε, οχι οι Ρωσσοι και ο Θεος ο ιδιος να ερθει αν δεν διαλυθει το τουρκικο κρατος δεν προκοιτε να βγαλουμε ουτε σταγονα μονοι μας. Ενεργειακες συμφωνιες εγυναν δεν υπαρχουν αλλες, τουρισμος εχει παρει την κατηφορα για τα καλα, μονο οι αγροτες ισως ωφεληθουν, αλλα οταν γινεται μια βαση απο ξενη χωρα εκτος απο τα καλα περνεις και τα ασχημα αυτης της χωρας, καταρχας πιος μου λεει εμενα οτι δεν θα γεμησει εκεινη η περιοχη απο Ρωσσους μεταναστες, που υπο την καλιψη της βασης θα κανουν την ζωη δυσκολη στους Ελληνες που ζουν εκει, και αν αυτο δεν σε επησε πιος μου λεει οτι δεν θα ερθει κανας τσετσενος και θα παει να σκασει διπλα απο κανα Ελληνικο στρατοπεδο επιδει θα εχει περδευτη;

Ρωσική ναυτική βάση στη Μεσόγειο

από Su-35 » Τετ Αύγ 04, 2010 9:18 pm

PrinCePanoSS έγραψε:Αλλο θεμα οι βαση, και αλλο θεμα το πετρελαιο φιλε, και στην τελικη τι πυστευεις οτι αν ερθουν να κανουν ερευνες Ρωσσικες εταιριες το πετρελαιο που θα βρουν θα μας το χαρισουν; Κανεις δεν ειναι τοσο "καλος"για να το κανει αυτο ποσο μαλλον η Ρωσσια που ξαναμπηκε για τα καλα στης μεγαλες δυναμεις του πλανιτη. Και αν ειναι να το βγαζουμε απο κοινου πια η διαφορα απο το να το βγαλουμε μαζι με τους τουρκους... Μιν λεμε οτι θελουμε.

Που ανεφερα για χαρισμα; Μπορεις να διαβασεις τις αποψεις μου στο αντιστοιχο θεμα.

Κατα τ αλλα εκτος απο τα εσοδα της μισθωμενης περιοχης για τη βαση θα υπαρξουν και διπλωματικα ανταλλαγματα (πχ στηριξη στο θεμα των Σκοπιων), οικονομικα (τουρισμος, εξαγωγη αγροτικων προιοντων και ενεργειακες συμφωνιες), γεωπολιτικη αναβαθμιση της χωρας και τασεις απεξαρτησης απο το δυτικο-αμερικανικο μονοπωλιο και της αποικιακης επιρροης του.

Ρωσική ναυτική βάση στη Μεσόγειο

από greko_27 » Τετ Αύγ 04, 2010 9:16 pm

Το ειχα πει και παλιοτερα... Με τον λιμενισμο πολεμικων ρωσικων πλοιων στο αιγαιο και τις κοινες ασκησεις με τα μπλιετ θα κατσει ασχημα στο λαιμο των κολωαμερικανων και των γυφτομεμετηδων... Το θεμα ειναι εαν ο jefrey (ο πρωθυπυργος) εχει το θαρρος να το κανει... Εγω παντως δεν το βλεπω με την αμερικανομαϊμουδοφατσα που εχουμε για πρωθυπουργοΕικόνα

Ρωσική ναυτική βάση στη Μεσόγειο

από _KOURSAROS_ » Τετ Αύγ 04, 2010 8:20 pm

Αλλο θεμα οι βαση, και αλλο θεμα το πετρελαιο φιλε, και στην τελικη τι πυστευεις οτι αν ερθουν να κανουν ερευνες Ρωσσικες εταιριες το πετρελαιο που θα βρουν θα μας το χαρισουν; Κανεις δεν ειναι τοσο "καλος"για να το κανει αυτο ποσο μαλλον η Ρωσσια που ξαναμπηκε για τα καλα στης μεγαλες δυναμεις του πλανιτη. Και αν ειναι να το βγαζουμε απο κοινου πια η διαφορα απο το να το βγαλουμε μαζι με τους τουρκους... Μιν λεμε οτι θελουμε.

Ρωσική ναυτική βάση στη Μεσόγειο

από Su-35 » Τετ Αύγ 04, 2010 7:58 pm

PrinCePanoSS έγραψε:Να πανε στην τουρκια, δεν χρειαζετε τετοιες βασης η Ελλαδα, ειχαμε τους αμερικανους πιο παλια, μιν εχουμε και τους Ρωσσους τωρα!

Να παν στην Τουρκια; Εδω να ρθουν οι Ρωσοι.1000 φορες.
Και αν γινουν και ερευνες πετρελαιου απο ρωσικες εταιρειες ακομα καλυτερα.

Ρωσική ναυτική βάση στη Μεσόγειο

από Black_Knight » Τετ Αύγ 04, 2010 7:57 pm

Η παντοτινή θέληση των Ρώσων να έχουν δυνάμεις στην Μεσόγειο πραγματοποιείται
Ενδιαφέρον...

Ρωσική ναυτική βάση στη Μεσόγειο

από yandr » Τετ Αύγ 04, 2010 7:54 pm

Ενδιαφέρουσα εξέλιξη. Μία Ρωσία με ισχυρή παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο μπορεί να αντισταθμίσει την γεωπολιτική άνοδο της Τουρκίας και να μειώσει την πίεση που ασκείται στη χώρα μας.

Βέβαια από την πρόθεση μέχρι την πράξη έχουμε τεράστιο δρόμο να διανύσουμε.

Ρωσική ναυτική βάση στη Μεσόγειο

από Su-35 » Τετ Αύγ 04, 2010 7:50 pm

Μόνιμο αγκυροβόλιο ή ναυτική βάση ζητά από την Ελλάδα η Ρωσία!

Μόνιμο αγκυροβόλιο στην Ελλάδα θα ζητήσει Να αποκτήσει η Ρωσία, πιθανότατα στην θέση που είχε το παλαιό της αγκυροβόλιο η Σοβιετική Ένωση μέχρι το 1990 στην περιοχή των Κυθήρων. Αλλά Σύμφωνα με τον Αρχηγό του ρωσικού Ναυτικού ναύαρχο Βλαντίμιρ Βισότσκι "Θα ήταν ιδιαίτερα θετικό αν η Ελλάδα θα μπορούσε να μας μισθώσει κάποια περιοχή για να χρησιμοποιηθεί ως βάση"! Εξήγησε μάλιστα ότι μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχουν οι χώρες, που συνορεύουν με ζώνες δραστηριότητας των πλοίων του ρωσικού στόλου και «για παράδειγμα, εάν πρόκειται για τη ζώνη της Ανατολικής Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας, τότε είναι η Τουρκία και η Ελλάδα, μάλιστα και οι τα δύο κράτη, Μας παραχωρούν τέτοιες δυνατότητες».Ο Ρώσος ναύαρχος απέφυγε να διευκρινίσει εάν έχουν υπάρξει κάποιας μορφής διαβουλεύσεις με τις χώρες, που ανέφερε ως παράδειγμα και σύμφωνα με διπλωματικές πηγές «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι παρόμοια θέματα έχουν ήδη τεθεί ή θα τεθούν άμεσα στις διμερείς συνομιλίες».

Πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση είναι το σύστημα των απλών επισκέψεων των πλοίων» σε λιμάνια ξένων κρατών (και στην Ελλάδα οι επισκέψεις των ρωσικών πλοίων είναι κάτι παραπάνω από τακτικές πλέον), είπε ο ναύαρχος Βισότσκι, θυμίζοντας ότι πολλά κράτη ακολουθούν την ίδια τακτική και "η Ρωσία θα πράξει το ίδιο σε συνεργασία με εκείνες τις χώρες «που διαθέτουν καλές λιμενικές υποδομές».

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από την Μόσχα η Ρωσία ενδιαφέρεται εναλλακτικά και για μόνιμο αγκυροβόλιο Στο βόρειο Ιόνιο.

DefenceNet



Ρωσική ναυτική βάση στη Μεσόγειο

από _KOURSAROS_ » Τετ Αύγ 04, 2010 7:03 pm

Να πανε στην τουρκια, δεν χρειαζετε τετοιες βασης η Ελλαδα, ειχαμε τους αμερικανους πιο παλια, μιν εχουμε και τους Ρωσσους τωρα!

Ρωσική ναυτική βάση στη Μεσόγειο

από yandr » Τετ Αύγ 04, 2010 6:43 pm

Η Ρωσία ενδιαφέρεται και είναι έτοιμη να διευρύνει τη στρατιωτική ναυτική της παρουσία στο εξωτερικό «χωρίς βιασύνη» και σε ό, τι αφορά τη Μαύρη Θάλασσα και την Ανατολική Μεσόγειο,τις υποδομές φιλοξενίας του Στόλου της μπορεί να τις παρέχει η Τουρκία ή η Ελλάδα, σύμφωνα με τον Aρχηγό του Ρωσικού Ναυτικού Nαύαρχο Vladimir Vysotsky.

...

Στην Ανατολική Μεσόγειο η Μόσχα διαθέτει από το 1971 τη μόνη πλέον ναυτική βάση της μακριά από τα σύνορά της, στο λιμάνι Ταρτούς της Συρίας, η οποία κάλυπτε παλιά τις ανάγκες της 5ης επιχειρησιακής μοίρας Μεσογείου του σοβιετικού Ναυτικού. Από το 1991 η μοίρα αυτή διαλύθηκε και έκτοτε ακολούθησαν μόνο μεμονωμένες ή συνδυασμένες επισκέψεις ρωσικών πλοίων στην περιοχή.

Το ρωσικό ναυτικό έχει ξεκινήσει εργασίες εκσυγχρονισμού της υπάρχουσας τεχνικής βάσης στο Ταρτούς και εμβάθυνσης του λιμένος, το πρώτο στάδιο των οποίων θα ολοκληρωθεί το 2012. Πρόθεση του Ρωσικού Στόλου είναι να μπορεί να δεχθεί το Ταρτούς πολεμικά πλοία μεγάλου εκτοπίσματος όπως αεροπλανοφόρα και καταδρομικά και από τεχνική βάση να μετατραπεί σε πλήρως λειτουργική βάση, γεγονός που επιβεβαιώνει και το ενδιαφέρον της Μόσχας για την ενίσχυση της παρουσίας της στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι ρωσικές διευκολύνσεις χρονολογούνται από το 1971 (επί ΕΣΣΔ).

Strategy report

Ρωσική ναυτική βάση στη Μεσόγειο

από Markos_Hdi » Πέμ Ιαν 15, 2009 9:33 pm

Kαλά βέβαια πέρασε πάρα πολύς καιρός από τότε και άλλα νέα δεν υπήρχανε οπότε μάλλον για το προσεχές μέλλον δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Λογικό βέβαια μιας και η Ρωσία δεν είναι για περιττά έξοδα ειδικά από την στιγμή που η Μόσχα είδε το χρηματιστήριό της στην αρχική και πιο έντονη φάση της οικονομικής κρίσης να κάνει κάτι απίστευτες βουτιές και τρελά limit downs.

Ρωσική ναυτική βάση στη Μεσόγειο

από Jrhellas » Πέμ Ιαν 15, 2009 9:27 pm

Snakesh*t έγραψε:Ωχ, ωχ, ωχ... Δεν μας έφταναν οι αμερικάνικες και οι αγγλικές, τώρα θα'χουμε και ρώσσικη;
Παντως εμενα δεν με χαλαει καθολου!

Το να με ενοχλει η οποιαδηποτε αμερικανικη στην Ελλαδα ναι!

Το να με ενοχλει η αγγλικη στον Κυπρο ναι!

Ομως το Να με χαλαει καποια στον Λιβυη; Δεν καταλαβα το γιατι...

Αλλη χωρα... Αλλη ηπειρος...

Δεν με ενοχλει καθολου και δεν κανω συμψηφισμους... Και το να συνδεω τις βασεις των αμερικανων στην πατριδα μου με των ρωσων στην Λιβυη νομιζω ειναι συμψηφισμος Εικόνα

Το να πει καποιος πως ενοχλουν οι βασεις γενικως πασο!

Και εγω θα προτιμουσα να μην υπαρχουν (ξενες σε κυριαρχικο χωρο αλλων) αλλα απο την στιγμη που υπαρχουν προτιμω μια ρωσικη παρα μια ακομα αμερικανικη.

Ρωσική ναυτική βάση στη Μεσόγειο

από Markos_Hdi » Πέμ Δεκ 04, 2008 8:41 pm

Πυρήνες πιθανής ανάφλεξης κοντά μας είναι οπωσδήποτε κάτι το εντελώς αρνητικό, όπως και να το κάνουμε.

Θα δούμε πως θα εξελιχθεί κι αυτό.

Κορυφή