Σχέσεις ΗΠΑ - Ρωσίας

Δημιουργία απάντησης


Αυτή η ερώτηση είναι ένα μέσο για την πρόληψη αυτοματοποιημένων υποβολών φόρμας από κακόβουλη χρήση.
Εικονίδια smilies
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

Το BBCode είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Το [img] είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Το [url] είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Τα εικονίδια είναι ΑΝΟΙΧΤΑ

Περίληψη Θέματος
   

Αναπτυγμένη προβολή Περίληψη Θέματος: Σχέσεις ΗΠΑ - Ρωσίας

Σχέσεις ΗΠΑ - Ρωσίας

από dn24 » Παρ Ιαν 15, 2016 2:12 pm

Τι σημαίνει η επικοινωνία Obama-Putin

Αν έκρινε κανείς από την Ομιλία για την Κατάσταση του Έθνους, την τελευταία της θητείας του, που εκφώνησε ο Barack Obama την Τρίτη, θα κατέληγε στο συμπέρασμα ότι οι ρωσο-αμερικανικές σχέσεις δεν έχουν μέλλον.

Την ώρα που η οικονομία της συρρικνώνεται, η Ρωσία σπαταλά τις δυνάμεις της στην Ουκρανία και τη Συρία - δύο κράτη τα οποία βλέπει να ξεφεύγουν από την τροχιά της" αποφάνθηκε απαξιωτικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Άλλωστε η ατζέντα των διεθνών κρίσεων διαρκώς διευρύνεται, όπως αποδεικνύει το γεγονός ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στην ανάγκη σκληρής απάντησης στην δοκιμή υδρογονοβόμβας από πλευράς της Βόρειας Κορέας. Ο Putin δεν μπορεί παρά να είναι ικανοποιημένος από το γεγονός ότι η Ουάσιγκτον προσανατολίζεται σε μία πολυμερή αντίδραση στις προκλήσεις της Πιονγκγιανγκ, με πρωταγωνιστικό τον ρόλο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπου συμμετέχει η Ρωσία.

Η Σημαντικότερη αλλαγή κλίματος, ωστόσο, αφορά την συμφωνία των δύο ηγετών ότι η Συμφωνία του Μινσκ για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης οφείλει να υλοποιηθεί πλήρως "από όλα τα μέρη" - διατύπωση που επαναλήφθηκε και στην ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών από τον εκπρόσωπο του State Department σχετικά με την συνομιλία Kerry-Lavrov.

Πρόκειται για σημάδι διακριτικής μετατόπισης της Ουάσιγκτον - με δεδομένη την πρόσφατη παρατήρηση του Putin, στην συνέντευξή του προς την εφημερίδα Bild, ότι δεν μπορεί η χώρα του να αντιμετωπίζει κυρώσεις για τη μη υλοποίηση μιας συμφωνίας που όλες οι εκκρεμότητές της αφορούν τις προβλεπόμενες κινήσεις του Κιέβου. Ο συνδυασμός συνταγματικής αναθεώρησης στην Ουκρανία και διεξαγωγής τοπικών εκλογών στο Ντονμπάς υπό τη νέα νομοθεσία αποτελεί το κλειδί της πολιτικής επίλυσης της κρίσης - και εικάζει κανείς ότι για το πρώτο σκέλος η ουκρανική κυβέρνηση σύντομα θα αισθανθεί συντονισμένη διεθνή πίεση.

Ως προς την Συρία, οι δύο πλευρές επανέλαβαν την στήριξή τους στον οδικό χάρτη του πολιτικού διαλόγου κυβέρνησης-αντιπολίτευσης υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, ενώ έκαναν λόγο ακόμη και για ενίσχυση των προσπαθειών επιχειρησιακού συντονισμού των στρατιωτικών δυνάμεων ΗΠΑ και Ρωσίας στην περιοχή. Ο Vladimir Putin δεν έχασε την ευκαιρία να μιλήσει για την ανάγκη δημιουργίας ενός ευρέος συνασπισμού για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους, αλλά και την εγκατάλειψη των "δύο μέτρων και σταθμών" σε ό, τι αφορά τις ένοπλες οργανώσεις που αρνούνται να συμμετάσχουν σε μία πολιτική διαδικασία.

Προφανώς η προεργασία που έχει γίνει από τους δύο υπουργούς Εξωτερικών κατά τις αλλεπάλληλες συναντήσεις τους έχει περιορίσει τις διαφορές - αποκτούν δε τη σημασία τους οι διαβεβαιώσεις του Kerry τον Δεκέμβριο στη Μόσχα ότι οι ΗΠΑ έχουν κατά βάθος παρόμοια οπτική με τη Ρωσία και "δεν απεργάζονται αλλαγή καθεστώτος" στη Δαμασκό.

Το κυριότερο:Obama και Putin εξέφρασαν από κοινού την επιθυμία να αποκλιμακωθούν οι εντάσεις μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και του Ιράν. Η τοποθέτηση αυτή εικονογραφήθηκε, σε ό, τι αφορά την αμερικανική πλευρά, με πολύ καθαρό τρόπο από την ταχύτητα και την αμοιβα΄λια κατανόηση με την οποία τερματίσθηκε το περιστατικό της σύλληψης δέκα Αμερικανών πεζοναυτών στα ιρανικά χωρικά ύδατα. Μόλις, την Πέμπτη, άλλωστε το Ιράν ανακοίνωσε την απομάκρυνση του πυρήνα του αντιδραστήρα βαρέος ύδατος στον πυρηνικό σταθμό του Αράκ, σηματοδοτώντας την απρόσκοπτη ολοκλήρωση της συμφωνίας του Ιουλίου ανάμεσα στην ομάδα "5+1" των μεγάλων δυνάμεων και την Τεχεράνη για το πυρηνικό της πρόγραμμα.

capital.gr

Σχέσεις ΗΠΑ - Ρωσίας

από Signaller » Κυρ Δεκ 05, 2010 10:57 am

dhmhtrhs έγραψε: ok για κάποιο λόγο βγάζετε ένα μένος για αυτή τι χωρα και δεν μπορώ να καταλάβω μας έχουν κάνει κακό; και για τους φίλους μας αμερικανους γάλλους γερμανούς και άγγλους μονο που δεν κατεβάζετε τα παντελόνια και ένα ευχάριστο θα πείτε στο τέλους.
Συμφωνώ απόλυτα !

Σχέσεις ΗΠΑ - Ρωσίας

από yandr » Σάβ Δεκ 04, 2010 5:29 pm

dhmhtrhs έγραψε:προσωπικά δεν γνωρίζω τίποτα

Τα είπες όλα...

Σχέσεις ΗΠΑ - Ρωσίας

από dhmhtrhs » Σάβ Δεκ 04, 2010 2:28 am

εσείς που κάνετε τους έξυπνους εδώ μέσα και τους ξερόλες γνωρίζετε τίποτα το τι κάνει η ρούσια; και ότι κάνει τα βγάζει προς τα έξω; αυτή η χωρα πάντα λειτουργούνε μυστικά ποτε δεν βγάζουν το τι ακριβώς έχουν πραγματικά νούμερα. τυχαίο είναι που έφυγε από τι συνθήκη για να συμβατικά όπλα πριν δυο χρονια. προσωπικά δεν γνωρίζω τίποτα αλλα δεν μπορώ να ισοπεδώσω τα πάντα ok για κάποιο λόγο βγάζετε ένα μένος για αυτή τι χωρα και δεν μπορώ να καταλάβω μας έχουν κάνει κακό; και για τους φίλους μας αμερικανους γάλλους γερμανούς και άγγλους μονο που δεν κατεβάζετε τα παντελόνια και ένα ευχάριστο θα πείτε στο τέλους.

Σχέσεις ΗΠΑ - Ρωσίας

από αιας » Παρ Δεκ 03, 2010 6:17 pm

Ειναι μια ειδηση που εκανε τον γυρο σε ολο το διαδικτυο... Και εχω την εντυπωση πως εν μερει και ο στοχος της ειναι αυτοςΕικόνα.φυσικα μετραει και ο αερομοντελισμος... Πως θα βγουν 2000 κοματιαΕικόνα.

ξαναδιαβαζοντας το, προσεχουμε οτι ναι μεν μιλαει για 2000 ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ και μεσα σε αυτα βαζει το οτιδηποτε πετουμενο (οτι εχει φτερα και σηκωνεται απο το εδαφος) ...

Μεταφορικα αεροσκαφη/ελικοπτερα, ειδικου ρολου, εκπαιδευτικα... Ολα μεσα...

και ο μαγικος αριθμος δεν ξερω αν ειναι 'ειδωμεν' αλλα σιγουρα αν δειχνει κατι, αυτο ειναι η σημερινη κατασταση/αναγκη της ρωσικης αεροποριας μετα απο 2 πετρινες δεκαετιες...2000 αεροσκαφη μειον για να λογαριαζεται για αυτο που θελει.

...

Σχέσεις ΗΠΑ - Ρωσίας

από yandr » Παρ Δεκ 03, 2010 11:51 am

Αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι δεν θα ήθελα καθόλου να βρίσκεται η Ελλάδα στη σφαίρα επιρροής τους, δεν έχω κανένα πρόβλημα.

Το ίδιο θα έλεγα αν οι ΗΠΑ ανακοίνωναν την αγορά 7.500 αεροσκαφών μέχρι το 2020 (βάσει ΑΕΠ που είναι 5-πλάσιο - και βάλε - για τους Αμερικανούς).

Μπορεί όμως και να πέσω έξω. Είδωμεν.

Σχέσεις ΗΠΑ - Ρωσίας

από Signaller » Παρ Δεκ 03, 2010 10:41 am

yandr έγραψε:Αν στα 1500 αεροσκάφη μετράει και ο αερομοντελισμός πάω πάσο!
Έχω την αίσθηση ότι αντιπαθείς τους ρώσους. Γιατί ; ...

Σχέσεις ΗΠΑ - Ρωσίας

από yandr » Παρ Δεκ 03, 2010 2:59 am

Αν στα 1500 αεροσκάφη μετράει και ο αερομοντελισμός πάω πάσο!

Σχέσεις ΗΠΑ - Ρωσίας

από αιας » Πέμ Δεκ 02, 2010 11:29 pm

Σε βαση περιοδικου και η ελληνικη αεροπορια εχει καμια 600 αεροπλανα μετραει και τα εκπαιδευτικα τσεσνα, πυροσβεστικα κτλ και διαφορα πτητικα μεσα... Τα χιουι, τα αλουετ και δια φορα ελικοπτερα... Ισως το συνολο μας να βγει παραπανω και απο 600.Εικόνα Δεν ειναι ψεματα χωρις να ειναι αληθεια...

Σχέσεις ΗΠΑ - Ρωσίας

από yandr » Πέμ Δεκ 02, 2010 7:07 pm

Προφανώς και είναι αναδημοσίευση, μόνο που στην περίπτωση αυτή οι δηλώσεις μπαίνουν σε εισαγωγικά.

Ο τίτλος της σελίδας δεν λέει κάτι τέτοιο, αλλά αντίθετα εκφράζει την πεποίθηση ότι η ρωσική πολεμική αεροπορία θα αναγεννηθεί με την αγορά 1500 αεροσκαφών και τον εκσυγχρονισμό άλλων 400.

Ο τίτλος είναι του αρθρογράφου λοιπόν.

Σχέσεις ΗΠΑ - Ρωσίας

από Su-35 » Πέμ Δεκ 02, 2010 7:02 pm

δεν Είναι η άποψη του defencenet ώστε να το χρεώσεις με παπατζιλίκια που λέει το ίδιο. Αναδημοσιεύει τις δηλώσεις Ρώσων αξιωματούχων (όπως κάνει και με των Αντίστοιχων αμερικανών) χωρίς να πέρνει το ίδιο θέση για Την εγκυρότητα όσων λένε.

...

Σχέσεις ΗΠΑ - Ρωσίας

από Greek_Army » Πέμ Δεκ 02, 2010 6:00 pm

Κίνηση εντυπώσεων/εκφοβισμού;

Σχέσεις ΗΠΑ - Ρωσίας

από yandr » Πέμ Δεκ 02, 2010 5:38 pm

Αναγεννάται η ρωσική Αεροπορία με 1500 νέα αεροσκάφη να εντάσσονται στο στόλο της μέχρι το 2020. Σε ανταπόκριση του Ria Novosti, σύμφωνα με τον αρχηγό της Αεροπορίας "Θα αγοραστούν περί τα 1.500 αεροσκάφη διαφόρων τύπων, αλλά και θα έχει ολοκληρωθεί ο εκσυγχρονισμός 400-500 υπαρχόντων αεροσκαφών για να φτάσουμε την οροφή των 2000 αεροσκαφών και ελικοπτερων"!

Σύμφωνα με τον Ρώσο πτέραρχο, η Αεροπορία της χώρας του σκοπεύει να εντάξει στη δύναμή της τα μαχητικά πολλαπλών ρόλων Su-27SM,Su-30M2 και Su-35S, τα μαχητικά κρούσης Su-34 και τα αεροσκάφη προκεχωρημένης επιχειρησιακής εκπαίδευσης Yak-130, καθώς επίσης τα επιθετικά ελικόπτερα Ka-52 και Mi-28N, τα μεταφορικά ελικόπτερα Mi-38 και τα ελαφρά ελικόπτερα γενικής χρήσης Ka-226 και Ansat-U.

Όσον αφορά στον στόλο στρατηγικών βομβαρδιστικών, προτεραιότητα παραμένει ο εκσυγχρονισμός και η επέκταση της επιχειρησιακής ζωής του 80% του στόλου, ο οποίος αποτελείται από τα Tu-160,Tu-95MS,Tu-22M3, αλλά και τα αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού Il-78M.

Ο Ρώσος πτέραρχος επίσης ανακοίνωσε τη δραματική αύξηση των αποθεμάτων βλημάτων υψηλής ακρίβειας, ενώ θα εξαπλασιαστεί αριθμητικά και ο στόλος των μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV)

defencenet.gr
Όλο παπατζιλίκια γράφει αυτό το site.

Αν επιβεβαιωθούν αυτά τα νούμερα, εγώ θα παραδώσω το φόρουμ στον ΤΟPOL.

...

Σχέσεις ΗΠΑ - Ρωσίας

από yandr » Δευ Αύγ 23, 2010 2:56 pm

Su-35 έγραψε:
Τις ΗΠΑ δεν τις συμφερει καμια στρατιωτικη αναμετρηση με Ρωσια. Ειτε με συμβατικα οπλα ειτε με μη.
Και το ανάποδο.

Σχέσεις ΗΠΑ - Ρωσίας

από Su-35 » Σάβ Αύγ 21, 2010 11:40 pm

TOPOL-M έγραψε:Σχεδόν όλο τον πλανήτη. Αν αναλογιστούμε την ισχύ των βομβών.

Εχει δίκιο ο su. Είναι κυρίως προς όφελος των ΗΠΑ. Γιαυτό καίγονταν περισσότερο για την συμφωνία.

Απ την άλλη οι Ρώσοι αυτές που έχουν είναι υπεραρκετές.

Ο Όμπάμα τρέχει το δόγμα αποπυρηνικοποίησης.

Κιεγώ ερωτώ. Μήπως τελικά πάμε για αναμέτρηση με συμβατικές δυνάμεις; Δηλαδή στα ίσα;

Σκεφτείτε ότι η συμφωνία για τις συμβατικές δυνάμεις στην Ευρώπη έχει θαφτεί και από τους 2


Τις ΗΠΑ δεν τις συμφερει καμια στρατιωτικη αναμετρηση με Ρωσια. Ειτε με συμβατικα οπλα ειτε με μη. Ακομα και σε περιπτωση νικης-σχεδον ακατορθωτο χωρις τη βοηθεια των συμμαχων-οι απωλειες θα ηταν τεραστιες τοσο σε υλικο οσο και σε οικονομικο επιπεδο αλλα η κυρια απωλεια θα ηταν η αποδυναμωση της και η εν συνεχεια ευκολη επικρατηση της Κινας.

Κορυφή