Αναβολή - απαλλαγή μέσω Φρουραρχείου (2020)

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
i5

Δημοσίευση από i5 »

Τι feedbacks εννοεις φιλε μου;
i5

Δημοσίευση από i5 »

Γεια σου φιλε

Και εγω το ιδιο προβλημα εχω. Ειμαι να μπω στις 3 Ιουνιου , εχω παρει δυο χρονια αναβολη για ψυχολογικους λογους, και θελω να παω να κανω τη διαδικασια μεσω φρουραρχειου, αλλα το θεμα ειναι οτι δεν βρισκω πτυση και δεν ξερω εαν πρεπει να μπω καραντινα για 14 μερες.

Ξερει κανεις τι γινεται?

Επισης τι εννοειτε με αναβολη για κοινωνικους λογους και πως ειναι η διαδικασια?

Liapunov13
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 34

Δημοσίευση από Liapunov13 »

i5 έγραψε:Γεια σου φιλεΚαι εγω το ιδιο προβλημα εχω. Ειμαι να μπω στις 3 Ιουνιου, εχω παρει δυο χρονια αναβολη για ψυχολογικους λογους, και θελω να παω να κανω τη διαδικασια μεσω φρουραρχειου, αλλα το θεμα ειναι οτι δεν βρισκω πτυση και δεν ξερω εαν πρεπει να μπω καραντινα για 14 μερες.

Ξερει κανεις τι γινεται;

Επισης τι εννοειτε με αναβολη για κοινωνικους λογους και πως ειναι η διαδικασια;

Μιλησα μεσω ε-μαιλ με την στρατολογια και μου ειπανε αφου εισαι εξωτερικο και δεν βρισκεις πτηση να κανω τη διαδικασια της αναβολης κοινωνικων λογων. Κατεβαζεις το εγγραφο "υποδειγμα αιτησης" απο εδω:

https://www.stratologia.gr/el/document-templates

συμπληρωνεις τα στοιχεια σου και γραφεις το λογο που δεν μπορεις να καταταγεις (δεν βρισκεις πτηση για ελλαδα). Το εκτυπωνεις, το υπογραφεις και τους το στελνεις με ε-μαιλ. Σε 5 μερες βγαινει η αποφαση.

Kleomenis1
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από Kleomenis1 »

Φίλε Liapunov13 με ποια στρατολογία μίλησες; Γιατί εμένα μου είπαν τηλεφωνικά από την στρατολογική υπηρεσία Αττικής ότι χρειάζεται και κάποιο χαρτί από το προξενείο.
i5

Δημοσίευση από i5 »

Liapunov13

Ξερεις μηπως εναν παρεις αναβολη για κοινονικους λογους για ποσους μηνες περνεις αναβολη?

Επισης ξερει κανεις εαν παρεις αυτην την αναβολη, επιρεαζει μετα τη διαδικασια για να παρεις ι5?

Σας ευχαριστω

Liapunov13
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Kleomenis1 έγραψε:Φίλε Liapunov13 με ποια στρατολογία μίλησες; Γιατί εμένα μου είπαν τηλεφωνικά από την στρατολογική υπηρεσία Αττικής ότι χρειάζεται και κάποιο χαρτί από το προξενείο.

Με την στρατολογια ανατολικης αττικης. Τι ακριβως εγγραφο σου ζητησανε απο την πρεσβεια; Να γραφει τι;

Liapunov13
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

i5 έγραψε:Ξερεις μηπως εναν παρεις αναβολη για κοινονικους λογους για ποσους μηνες περνεις αναβολη;

Η αναβολη κοινωνικων λογων δινεται για 2 ΕΣΣΟ φετος (εως περυσι δινονταν για 1 ΕΣΣΟ μονον, αλλα οι ΕΣΣΟ ηταν λιγοτερες). Αρα απο Γ ΕΣΣΟ που εισαι υποχρεος, θα σε καλεσουνε ξανα στην Ε ΕΣΣΟ 2020.

i5 έγραψε:Επισης ξερει κανεις εαν παρεις αυτην την αναβολη, επιρεαζει μετα τη διαδικασια για να παρεις ι5;

Οχι δεν επηρεαζει. Η αναβολη για λογους υγειας παει παντα αθροιστικα. Οταν συμπληρωσεις 24 μηνες αναβολων υγειας (συνεχομενα ή σπαστα), πας για οριστικη απαλλαγη.

Kleomenis1
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δεν ήταν ακριβείς, κάποιο έγγραφο που να γράφει ότι μένω εδώ, το οποίο δεν έχω διότι δεν μένω εδώ... Ίσως κάνω μία πρώτη αίτηση χωρίς το έγγραφο καθώς αν παίρνει 5 μέρες ίσως υπάρχει χρόνος για δεύτερη αίτηση σε περίπτωση μη αποδοχής της πρώτης.
Liapunov13
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Kleomenis1 έγραψε:Δεν ήταν ακριβείς, κάποιο έγγραφο που να γράφει ότι μένω εδώ, το οποίο δεν έχω διότι δεν μένω εδώ... Ίσως κάνω μία πρώτη αίτηση χωρίς το έγγραφο καθώς αν παίρνει 5 μέρες ίσως υπάρχει χρόνος για δεύτερη αίτηση σε περίπτωση μη αποδοχής της πρώτης.

Αυτο θα κανω κ εγω απλη αιτηση για τους προφανεις λογους "δεν υπαρχουν πτησεις για ελλαδα". Αν ζητησουν χαρτι απο πρεσβεια θα τους παραπεμψω σε λινκ που λεει οτι η πρεσβεια ειναι κλειστη μεχρι νεοτερας στον τοπο διαμονης.

Σου εχω στειλει προσωπικο μυνημα

zeno

Δημοσίευση από zeno »

Καλησπέρα παιδιά, εμένα μου είπαν από τη στρατολογία ότι δεν έχουν τέτοια ενημέρωση, ότι σε περίπτωση που δε μπορούμε να έρθουμε πρέπει να κάνουμε αίτηση για κοινωικούς λόγους. Αντιθέτως, μου είπαν ότι πρέπει να συνενοηθούμε με την πρεσβεία και να κανονίσουν αυτοί μέσω στρατολογίας για να πάρουμε αναστολή.

Έβγαλε κανένας άκρη; Φυσικά η πρεσβεία δεν απαντάει στα τηλέφωνα.

Prodromoss
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 47

Δημοσίευση από Prodromoss »

Δεν λέει πουθενά ότι θέλει πρόσφατο χαρτί στο φρουραρχείο έχω διαβήτη κ το χαρτί ποτέ χω είναι από τότε που Μου το βρήκαν μικρος
elareto

Δημοσίευση από elareto »

Kleomenis1 έγραψε:Φίλε Liapunov13 με ποια στρατολογία μίλησες; Γιατί εμένα μου είπαν τηλεφωνικά από την στρατολογική υπηρεσία Αττικής ότι χρειάζεται και κάποιο χαρτί από το προξενείο.

Εδώ γελάμε, εδώ τις κανονικές εποχές και ήταν αδύνατο να κλείσεις ραντεβού, τώρα που το έχουν κλείσει το μαγαζί απορώ πως αναμένουν να αποκτήσουμε ένα τέτοιο χαρτί... Επίσης δεν είμαστε όλοι στο εξωτερικό 7+ χρόνια ώστε να έχουμε δυνατότητα να αποκτήσουμε βεβαίωση μόνιμο κατοίκου όπως την εννοεί η στρατολογία...

Kleomenis1
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Εγώ έχω μιλήσει με πρεσβεία και το μόνο που ξέρουν είναι οι γνωστές διαδικασίες που ισχύουν για τους Έλληνες του εξωτερικού, για ανυπότακτους εξωτερικού κτλ. Δεν ξέρουν κάτι συγκεκριμένο.
Άβαταρ μέλους
avsnikos
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από avsnikos »

Καλησπέρα σας, είμαι καινούριος στο forum και δεν έχω ιδέα που θα έπρεπε να γράψω για να ρωτήσω μερικά πράγματα.Αρχικά, είμαι 17 ετών μαθητής Β λυκείου και θα ήθελα να μάθω αν του χρόνου που θα κλείσω τα 18 θα είναι εφικτή η κατάταξη μου.

Θα ήθελα επίσης να μάθω, πως γίνεται να καταταχθω στους καταδρομείς και τι απαιτείται για αυτό και τέλος, αν είναι δυνατόν μετά το πέρας της θητείας μου να μείνω ως ΕΠΟΠ.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Ατμός

Δημοσίευση από Ατμός »

Καλησπέρα,Με έχουν καλέσει να παρουσιαστώ 2 Ιουνίου στο ΚΕΠΒ, Θήβα. Έίχα 2ετη αναβολή για ψυχολογικούς λόγους η αποία και έληξε, αλλά η κατάσταση μου παραμένει επίφοβη. Τώρα, ευελπιστώντας ίσως για απαλλαγή ... Πρέπει να παρουσιαστώ στην μονάδα την ημέρα εκείνη και ώστε να εξεταστώ ή μέσω φρουραρχείου Αθηνών;

Ευχαριστώ.

Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης