Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις  Ψάξε στο Forum    Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο

 Απάντηση Απάντηση Σελ.  < 1 3 45 6>
Συγγραφέας
Μήνυμα
  Θέμα  Αναζήτηση Θέμα Αναζήτηση  Επιλογές θέματος Επιλογές θέματος
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10580
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 08/Φεβρουαρίου/2016 ώρα 12:23
Και νέο θρίλερ στα Ιμια μεταξύ Ελλήνων-Τούρκων

ολλά επεισόδια έρευνας και διάσωσης σε βραχονησίδες του Αιγαίου καταγράφηκαν από την άνοιξη έως και το φθινόπωρο του 2015. Ωστόσο, ένα συγκεκριμένο, που έλαβε χώρα στα Ιμια και φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα η «Κ», έχει ενδεχομένως το πιο ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, άνδρες του Λιμενικού της Ελλάδας και της Τουρκίας αποβιβάστηκαν ένοπλοι (!) στη βραχονησίδα, το πρωί της 14ης Αυγούστου. Και ήταν τότε που εκτυλίχθηκε ένα εξάωρο πολιτικό και στρατιωτικό θρίλερ με άγνωστες έως τώρα λεπτομέρειες και προεκτάσεις. Γιατί είναι η πρώτη φορά που συνέβη τέτοιο επεισόδιο, με Ελληνες και Τούρκους λιμενικούς να βρίσκονται αντιμέτωποι και μάλιστα ένοπλοι πάνω σε ελληνικό νησί. Η Τουρκία όχι μόνο δεν έχει αποσύρει τη θεωρία των γκρίζων ζωνών, αντίθετα την ενισχύει, όπως δείχνουν τα γεγονότα.

Σημειώνεται ότι ήταν έπειτα από το συγκεκριμένο επεισόδιο στα Ιμια –και τη γενικότερη έντονη αντιπαράθεση γύρω από βραχονησίδες, όπου Τούρκοι διακινητές αποβιβάζουν πρόσφυγες– που ακολούθησε η επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία, τον Νοέμβριο του 2015, και η συμφωνία για τη συνέχιση των διερευνητικών συνομιλιών για το Αιγαίο.[... ]

Τα γεγονότα

Το πρωί της 14ης Αυγούστου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ελληνικού Λιμενικού, αναφέρεται: «Σήμερα περίπου στις 9 π. Μ.27 Σύροι πρόσφυγες διασώθηκαν από το Ελληνικό Λιμενικό, στην περιοχή των Ιμίων. Τα μέλη του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος διαχειρίστηκαν με εξαιρετική αποτελεσματικότητα και υπευθυνότητα τόσο το ανθρωπιστικό έργο της διάσωσης όσο και την κατάσταση που δημιουργήθηκε από την παρουσία σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής στην περιοχή».

Τα πράγματα είναι πιο σύνθετα. Τα ελληνικά ραντάρ καταγράφουν κινήσεις γύρω από τα Ιμια, ενώ σχεδόν ταυτόχρονα το γραφείο του Λιμενικού στην Κάλυμνο δέχεται τηλεφώνημα από πρόσφυγες που ήδη βρίσκονταν στη βραχονησίδα, οι οποίοι ζήτησαν από τις ελληνικές αρχές να τους παραλάβουν γιατί ήθελαν να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Ευρώπη.

Εγινε αμέσως αντιληπτό ότι υπήρχε πρόβλημα, λόγω της κρίσης του 1996 αλλά και γιατί σχεδόν ταυτόχρονα με τους Ελληνες έφθασαν στα Ιμια και οι Τούρκοι λιμενικοί. Οι ελιγμοί των σκαφών ήταν επικίνδυνοι στην προσπάθεια των δύο αποστολών για κυριαρχία στον πολύ μικρό χώρο που κινούνταν. Ωστόσο όλοι κατάφεραν να αποβιβαστούν ένοπλοι, υπήρξε «σωματική επαφή», κατά την αφήγηση της διπλωματικής πηγής, δηλαδή σπρωξίματα ίσως και κάτι παραπάνω, καθώς κανείς δεν αποχωρούσε.

Συναγερμός

Ταυτόχρονα είχαν ειδοποιηθεί τα υπουργεία Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών, ενώ ενημερώθηκε και ο πρωθυπουργός. Η διαχείριση της κρίσης απαιτούσε πολιτική παρέμβαση. Η πρόταση εκ μέρους αξιωματούχων του υπουργείου Αμυνας να μεταβεί στην περιοχή σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού απορρίφθηκε άμεσα από τον Αλέξη Τσίπρα που αποφάσισε να γίνει πολιτική διαχείριση και όχι στρατιωτική, καθώς αναβίωνε ο εφιάλτης του 1996.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η ένταση, που διήρκεσε έξι ώρες, θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να προκαλέσει κρίση, αν κάποιος από τους άνδρες στη βραχονησίδα χρησιμοποιούσε όπλο και για τον λόγο αυτό υπήρξαν επικοινωνίες σε πολιτικό και κυρίως διπλωματικό επίπεδο που οδήγησαν σε εκτόνωση λίγο μετά το μεσημέρι.Σημειώνεται ότι οι Τούρκοι λιμενικοί, κατόπιν εντολών που δέχθηκαν, πήραν μαζί τους έναν αριθμό προσφύγων, παρά τη θέληση των τελευταίων, προκειμένου να καταγραφεί από την Αγκυρα η αποστολή έρευνας και διάσωσης στα Ιμια.

Καθημερινή

Οιτουρκοιειναιφιλοιμαςσιγαμηγινειπολεμος.gr

Ε, πια!

Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10580
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 09/Μαΐου/2016 ώρα 10:15
Καμμένος: Κίνδυνος θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο

Στον κίνδυνο «θερμού επεισοδίου ή σοβαρού ατυχήματος στο Αιγαίο» αναφέρεται ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος εξαιτίας της αυξημένης παραβατικότητας από την Τουρκία.

«Αν συμβεί ατύχημα την ευθύνη θα την φέρει αποκλειστικά η Τουρκία» σημειώνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή».

Όπως εξηγεί, κυβερνήτης ολλανδικής φρεγάτας ήρθε αντιμέτωπος με τουρκική τορπιλάκατο που έκανε επικίνδυνους ελιγμούς κι αμέσως ενημερώθηκε για το θέμα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. «Τον ενημέρωσα […] ξεκαθάρισα ότι με αυτά τα δεδομένα είναι πολύ πιθανόν να συμβεί ατύχημα. Κι αν συμβεί, την ευθύνη θα φέρει αποκλειστικά η Τουρκία» δηλώνει χαρακτηριστικά.

«Η αμφισβήτηση 17 ελληνικών νησιών, κατοικημένων και με οικονομική ζωή, αποτελεί αστεία προκλητικότητα, που μπορεί να εξηγηθεί μόνον ως κίνηση για χρήση στο εσωτερικό της Τουρκίας» επισημαίνει ο υπουργός.

Viadiplomacy.gr

Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10580
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 29/Νοεμβρίου/2016 ώρα 23:05
Μάζης: Ο Ερντογάν θα στήσει σκηνικό Ιμίων στις Οινούσσες

Για νέο σκηνικό Ιμίων στο πλαίσιο της έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο, έκανε λόγο ο καθηγητής του Καποδιστριακού Ιωάννης Μάζης, μιλώντας στο Real fm και στον Νίκο Στραβελάκη.

Ο κ. Μάζης προσδιόρισε τις αρχές Ιανουαρίου ως την ημερομηνία που η Τουρκία θα επιχειρήσει κάποια προβοκατόρικη ενέργεια.

Προέβλεψε ότι ο Πρόεδρος της Τουρκίας, μετά την πρωτοχρονιά, θα υλοποιήσει την απειλή του να ανοίξει τα σύνορα σε 3 εκατομμύρια πρόσφυγες και θα προσπαθήσει να δημιουργήσει νέο σκηνικό Ιμίων στο Αιγαίο.

Ο κ. Μάζης εντοπίζει την περιοχή Οινουσσών-Παναγιάς ως την περιοχή που ο Ερντογάν θα δημιουργήσει ένταση. «Θα προσπαθήσει να εξαπολύσει στη θάλασσα πρόσφυγες και στη συνέχεια να τους διασώσει με τουρκικά σκάφη, ώστε να υπογράψει ακόμη μια φορά την αμφισβήτηση που έχει σ’ αυτό που ο ίδιος θεωρεί “γκρίζες ζώνες”».

Enikos.gr

Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10580
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 20/Ιανουαρίου/2017 ώρα 15:46
Κουτσούμπας στον Realfm: Δεν αποκλείουμε θερμά επεισόδια από την Τουρκία

Μιλώντας στον realfm 97.8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Δημήτρης Κουτσούμπας εξέφρασε την ανησυχία του για την πρόκληση Θερμών επεισοδίων από την πλευρά της Τουρκίας, το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ερωτηθείς αν και κατά πόσον είναι ανήσυχος ότι η οικονομική αποδυνάμωση της χώρας μπορεί να μας οδηγήσει και σε προβλήματα στα ανοιχτά εθνικά θέματα o γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ απάντησε:

«Πάντα οι οικονομικές κρίσεις και τα προβλήματα φέρνουν και καταστάσεις στρατιωτικών επεμβάσεων, πολεμικών συγκρούσεων».

Και πρόσθεσε: «Πρέπει να είμαστε ανήσυχοι, δεν δικαιολογείται επανάπαυση, ούτε η δικαιολογία ότι ο Ερντογάν όλα αυτά τα απειλητικά και σε σχέση με τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας τα λέει μόνο για εσωτερική κατανάλωση. Υπάρχει και αυτό το στοιχείο αναμφίβολα, με τη δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται αυτός στην Τουρκία. Όμως, στοχεύει να δημιουργήσει τετελεσμένα, αυτό κάνει πάντα».

«Και βεβαίως, δεν αποκλείουμε -και πρέπει να είμαστε έτοιμοι- και θερμά επεισόδια το επόμενο διάστημα και πιο δυναμικές ενέργειες εκ μέρους της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής», είπε ο ίδιος.

Real.gr

Για να το λέει και ο "σύντροφος" Κουτσούμπας, φανταστείτε πόσο κόντα είμαστε...

Επιστροφή στην κορυφή
samloxias Δες τη Λίστα
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Avatar

Μέλος από: 12/Φεβρουαρίου/2013
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 358
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση samloxias Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 20/Ιανουαρίου/2017 ώρα 23:22
Επιστροφή στην κορυφή
AtomicYeti Δες τη Λίστα
Λοχαγός
Λοχαγός
Avatar

Μέλος από: 03/Ιουνίου/2015
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 476
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση AtomicYeti Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 21/Ιανουαρίου/2017 ώρα 08:58
Πείτε του Κουτσούμπα οτι με όλα αυτά που γίνονται στην Ελλάδα και τον κόσμο να βράζει, ο εμφύλιος είναι ποιό πιθανός να συμβεί. Τρώγονται όλοι αναμεταξύ τους, οπότε ένα θερμό επεισόδιο θα μείωνε την εσωτερική πίεση. Θα ξαναχωριστούμε σε δεξιούς αριστερούς με ότι αυτό συνεπάγεται. Σε όλους τους κλάδους και τις εργασίες έχουν φουντώσει οι κομματικές φωλέες.
Destiny comes to those who listen,the rest will meet their fate!
Επιστροφή στην κορυφή
Soap Δες τη Λίστα
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Avatar

Μέλος από: 11/Μαΐου/2015
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 240
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Soap Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 21/Ιανουαρίου/2017 ώρα 16:41
Αρχικά αποστάλθηκε από AtomicYeti AtomicYeti Έγραψε:

Πείτε του Κουτσούμπα οτι με όλα αυτά που γίνονται στην Ελλάδα και τον κόσμο να βράζει, ο εμφύλιος είναι ποιό πιθανός να συμβεί. Τρώγονται όλοι αναμεταξύ τους, οπότε ένα θερμό επεισόδιο θα μείωνε την εσωτερική πίεση. Θα ξαναχωριστούμε σε δεξιούς αριστερούς με ότι αυτό συνεπάγεται. Σε όλους τους κλάδους και τις εργασίες έχουν φουντώσει οι κομματικές φωλέες.

Κι μεις οι ολιγοι που δε τον αγαπαμε και δε τον θελουμε τον εμφυλιο τι κανουμε σε τουτη τη περιπτωση;
Πάλι με Φάνη Πετραλιά, πάλι δικια μας θα'ναι...
Επιστροφή στην κορυφή
AtomicYeti Δες τη Λίστα
Λοχαγός
Λοχαγός
Avatar

Μέλος από: 03/Ιουνίου/2015
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 476
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση AtomicYeti Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 21/Ιανουαρίου/2017 ώρα 17:25
Αρχικά αποστάλθηκε από Soap Soap Έγραψε:

Κι μεις οι ολιγοι που δε τον αγαπαμε και δε τον θελουμε τον εμφυλιο τι κανουμε σε τουτη τη περιπτωση;

Δεν μπορείς να κάνεις κάτι δυστυχώς. Είσαι έρμαιο της κατάστασης της χώρας και των λίγων που κινούν τα νήματα. Αν θες να αποφύγεις τον εμφύλιο, δεν επιτρέπεις στην χώρα να πέσει τόσο χαμηλά, κάνεις κινήσεις για να αντιστρέψεις το κακό οικονομικό κλιμα. Μόνο αυτή είναι η λύση. Μετά τον 2ο ΠΠ, οι περισσότεροι Έλληνες δεν θέλανε εμφύλιο, αλλά η κακή κατάσταση της χώρας έδρασε ως εύφορο έδαφος και έγινε εμφύλιος. Δες την κατάσταση σήμερα, υπάρχουν άνθρωποι που πεινάνε, ανεργία κοντά στο 30-35%. Τα κομματα σου βρίσκουν δουλειά σήμερα. Καταστήματα - βιοτεχνίες κλείνουν. Φάε και κάτι ατομάκια τύπου Ρούπα (και απο τις 2 παρατάξεις) και δεν είναι δύσκολο να συνθέσεις τις δυναμικές που οδηγούν τα πράγματα στα άκρα. Η χώρα έχει γίνει ένα απέραντο μπραβιλίκι κοινώς, στο τέλος οι μπράβοι σκοτώνονται αναμεταξύ τους. Η αντιπαράθεση με τους Τούρκους θα είναι δώρο εξ ουρανού για ορισμένους στο πολιτικό σύστημα. Γιαυτό και αρχίζουν να το προβλέπουν το επεισόδιο, μάλλον γιατί σιγα σιγά Το σχεδιάζουν; Πως θα ξεπλυθούν αλλιώς; Με εμφύλιο; Δεν είναι προτιμότερο το θερμό επεισόδιο με τους Τούρκους; Υπο αυτό το πρίσμα, το μη χείρον βέλτιστον...
Destiny comes to those who listen,the rest will meet their fate!
Επιστροφή στην κορυφή
psofos Δες τη Λίστα
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Avatar

Μέλος από: 14/Νοεμβρίου/2016
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 187
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση psofos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 21/Ιανουαρίου/2017 ώρα 17:32
Χιλιες φορες επεισοδιο με την Τουρκια παρα με εμας τους ιδιους. Αν και δεν πιστευω να γινει εμφυλιος σε μια πολιτισμενη χωρα οπως η Ελλαδα (λεμε τωρα). Αυτα γινονται μονο στη Μεση Ανατολη πλεον...
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10580
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 29/Ιανουαρίου/2017 ώρα 14:02
Τουρκική πυραυλάκατος επιχείρησε να προσεγγίσει τα Ίμια

Νέα τουρκική πρόκληση το μεσημέρι στα Ίμια. Τουρκική πυραυλάκατος στην οποία, σύμφωνα με τουρκικά μέσα, επέβαινε ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της χώρας,Hulusi Akar - επιχείρησε να προσεγγίσει τη βραχονησίδα, αλλά εμποδίστηκε από ελληνικό σκάφος.

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, τουρκική πυραυλάκατος που απέπλευσε από την Αλικαρνασσό,(Μπόντρουμ) στις 11 το πρωί, προσέγγισε την περιοχή των Ιμίων και παρέμεινε στην περιοχή για περίπου 20 λεπτά. Ωστόσο δεν έγινε καμία απόπειρα απόβασης στη βραχονησίδα.

Στην περιοχή περιπολούσε κανονιοφόρος του πολεμικού ναυτικού που παρακολουθούσε το περιστατικό.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ισχυρίζεται σε ανακοίνωση του, ότι ο τούρκος αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων, αμέσως μετά, πέταξε πάνω από τα Ίμια με ελικόπτερο.

ΣΚΑΪ
Επιστροφή στην κορυφή
Soap Δες τη Λίστα
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Avatar

Μέλος από: 11/Μαΐου/2015
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 240
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Soap Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 30/Ιανουαρίου/2017 ώρα 01:04
Αρχικά αποστάλθηκε από Nassos Nassos Έγραψε:

Τουρκική πυραυλάκατος επιχείρησε να προσεγγίσει τα Ίμια

Νέα τουρκική πρόκληση το μεσημέρι στα Ίμια. Τουρκική πυραυλάκατος στην οποία, σύμφωνα με τουρκικά μέσα, επέβαινε ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της χώρας,Hulusi Akar - επιχείρησε να προσεγγίσει τη βραχονησίδα, αλλά εμποδίστηκε από ελληνικό σκάφος.

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, τουρκική πυραυλάκατος που απέπλευσε από την Αλικαρνασσό,(Μπόντρουμ) στις 11 το πρωί, προσέγγισε την περιοχή των Ιμίων και παρέμεινε στην περιοχή για περίπου 20 λεπτά. Ωστόσο δεν έγινε καμία απόπειρα απόβασης στη βραχονησίδα.

Στην περιοχή περιπολούσε κανονιοφόρος του πολεμικού ναυτικού που παρακολουθούσε το περιστατικό.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ισχυρίζεται σε ανακοίνωση του, ότι ο τούρκος αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων, αμέσως μετά, πέταξε πάνω από τα Ίμια με ελικόπτερο.

ΣΚΑΪ


Σήμερα... Αύριο...
Πάλι με Φάνη Πετραλιά, πάλι δικια μας θα'ναι...
Επιστροφή στην κορυφή
psofos Δες τη Λίστα
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Avatar

Μέλος από: 14/Νοεμβρίου/2016
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 187
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση psofos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 30/Ιανουαρίου/2017 ώρα 01:10
Το ΓΕΕΘΑ βγηκε και ειπε οτι δεν πεταξε ελικοπτερο στην περιοχη των Ιμιων. Μην ακουτε τους Τουρκους. Τα διαστρεβλωνουν για εσωτερικη καταναλωση...
Επιστροφή στην κορυφή
marsupilami Δες τη Λίστα
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Avatar

Μέλος από: 26/Σεπτεμβρίου/2015
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 1082
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση marsupilami Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 30/Ιανουαρίου/2017 ώρα 02:44
Παντως ειναι προκλητικοτεροι απο οποτεδηποτε... Στο θεμα των ιμιων
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10580
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 22/Φεβρουαρίου/2017 ώρα 00:27
Νυχτερινός συναγερμός για “περίεργη τουρκική κινητικότητα” στα Ίμια

Σε επιφυλακή μέσα στη νύχτα Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία. Ο λόγος μια περίεργη νυχτερινή κινητικότητα των Τούρκων πέριξ της περιοχής των Ιμίων. Σκάφη της τουρκικής ακτογυλακής, μεταξύ των οποίων κι ένα φουσκωτό πλέουν στη περιοχή. Άπαντες παρακολουθούνται από σκάφη του ελληνικού Λιμενικού.

Όμως η όλη κατάσταση έχει προκαλέσει κινητοποίηση σε μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας και αυξημένη ετοιμότητα. Λογικό με τη συμπεριφορά των Τούρκων το τελευταίο διάστημα. Ωστόσο είναι αξιοσημείωτο ότι αυτή τη φορά η ετοιμότητα έχει φθάσει μέχρι και σε αεροδρόμια της ΠΑ.

Militaire.gr
Επιστροφή στην κορυφή
samloxias Δες τη Λίστα
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Avatar

Μέλος από: 12/Φεβρουαρίου/2013
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 358
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση samloxias Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 22/Φεβρουαρίου/2017 ώρα 21:20
Αρχικά αποστάλθηκε από marsupilami marsupilami Έγραψε:

Παντως ειναι προκλητικοτεροι απο οποτεδηποτε... Στο θεμα των ιμιων


Βεβαίως και συμφωνώ. Δέν ξέρω μόνο άν ωρίμασε το φρούτο
Επιστροφή στην κορυφή
 Απάντηση Απάντηση Σελ.  < 1 3 45 6>