Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις  Ψάξε στο Forum    Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

AOZ και υφαλοκρηπίδα

 Απάντηση Απάντηση Σελ.  < 1 7 89 10 11 16>
Συγγραφέας
Μήνυμα
  Θέμα  Αναζήτηση Θέμα Αναζήτηση  Επιλογές θέματος Επιλογές θέματος
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10628
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 07/Ιανουαρίου/2013 ώρα 16:45
Απάντησε και ο εμπνευστής των "μηδενικών προβλημάτων"...

O Αχ. Νταβούτογλου για το θέμα της ελληνικής ΑΟΖ

Λόγο για ανάγκη διαβουλεύσεων και πραγματοποίηση κοινών βημάτων, έκανε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, αναφερόμενος σε δημοσιεύματα και πληροφορίες περί πρόθεσης της Ελλάδας να προβεί σε βήματα σχετικά με την ελληνική ΑΟΖ. Σε περίπτωση που συμβεί αυτό, και η Τουρκία θα προβεί σε αντίστοιχα βήματα είπε ο Αχ. Νταβούτογλου, ενώ ο υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ έκανε λόγο για «αμφισβητούμενες περιοχές στο Αιγαίο».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στη Σμύρνη, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είπε σήμερα: «Έχουμε διαύλους συνομιλιών με την Ελλάδα. Κατά την πρόσφατη συνάντησή μας με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών συζητήσαμε τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις». Πρόσθεσε: «Πιστεύουμε ότι σε τέτοιες κρίσιμες περιόδους πρέπει να αποφεύγονται μονομερή βήματα, διότι υπάρχει θετική ατμόσφαιρα μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας. Έχουμε διανύσει σημαντική απόσταση σχετικά με τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας τον προσεχή Μάρτιο. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί. Συνεπώς, τη στιγμή που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις έχουν αποκτήσει μια επιτάχυνση, έχει σημασία να προβούμε στα βήματα αυτά από κοινού και μέσω διαβουλεύσεων. Ο καθένας γνωρίζει την εθνική του θέση. Σε μια τέτοια περίπτωση και η Τουρκία θα προβεί σε αντίστοιχα βήματα. Αλλά ελπίζω να μη χρειαστεί. Υπάρχει ήδη ένας υπό λειτουργία μηχανισμός με την Ελλάδα».

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε σήμερα και ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Τανέρ Γιλντίζ. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε: «Δεν νομίζω ότι η γειτονική χώρα, που ασχολείται με τόσες οικονομικές δυσκολίες, θα εγκαινιάσει νέα πεδία αντιδικίας. Αφού δεν το κάνει η Τουρκία, που έχει μια καλπάζουσα οικονομία, δεν πιστεύω ότι θα το κάνει η Ελλάδα η οποία αντιμετωπίζει οικονομική κρίση. Εμείς δεν σχεδιάζουμε να προβούμε σε εργασίες στις αμφισβητούμενες περιοχές του Αιγαίου. Έχουμε προβεί σε θετικά βήματα για τη φιλία μεταξύ των δύο χωρών και σχεδιάζουμε να το συνεχίσουμε αυτό».


Ναι βέβαια, "θετικά βήματα", τα είδαμε και με την ΑΟΖ της Κύπρου...
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10694
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 07/Ιανουαρίου/2013 ώρα 17:25
Αρχικά αποστάλθηκε από Nassos Nassos Έγραψε:

Πλέον έχουν δημιουργηθεί νέα δεδομένα με την υπόθεση ΝΙκαράγουας - Κολομβίας.

Συγγνώμη αλλά η νέα απόφαση κάνει ακόμη πιο 'δυσάρεστα' τα πράγματα.

Αν αντικαταστήσουμε την Κολομβία με την Ελλάδα και την Νικαράγουα με την Τουρκία, το Καστελόριζο λαμβάνει ΑΟΖ μόλις 12νμ (που ούτε καν αυτά αναγνωρίζει η Τουρκία) και η Τουρκία όλη την ΑΟΖ γύρω του.

Για ξαναδιάβασέ το σε παρακαλώ.


Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10628
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 07/Ιανουαρίου/2013 ώρα 17:37
Δεν χρειάζεται, το διάβασα. Η Τουρκία ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ότι το σύμπλεγμα Μεγίστης έχει ΑΟΖ, κατανοητό;

Η Τουρκία δεν αποδέχεται τη συνθήκη UNCLOS, κατανοητό;

Η Τουρκία, μη αποδεχόμενη τη συνθήκη UNCLOS, δεν θέλει να πάει σε κανένα Διεθνές Δικαστήριο (Χάγης, Αμβούργου) γιατί δεν έχει νομικά ερείσματα, κατανοητό;

Πιστεύει ότι θα έχει την εύνοια των ΗΠΑ, έλα όμως που οι ΗΠΑ θα αναγκστούν να υπογράψουν τη Συνθήκη για το θέμα του Βορείου Πόλου, άρα διπλωματική απομόνωση.

Τι της μένει; Στρατιωτική εμπλοκή.
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10694
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 07/Ιανουαρίου/2013 ώρα 17:54
Μόνο που εγώ αυτό που λέω είναι ότι η Τουρκία έχει και παραέχει νομικά ερείσματα, τα οποία τις δίνουν οι αποφάσεις του ΔΔΧ.

Προσωπική μου άποψη είναι ότι σε περίπτωση δικαστικής διευθέτησης της ΑΟΖ των δύο χωρών, η Τουρκία θα 'κερδίσει' περισσότερα. Θα κερδίσει την ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, με εξαίρεση 6 μίλια γύρω από το Καστελόριζο.

Συμφωνώ όμως με το άρθρο που παρέθεσες, ότι η γειτονική χώρα θεωρεί πιο συμφέρον να κρατά την Ελλάδα 'αιχμάλωτη' και δορυφόρο της με την δημιουργία συνεχώς θεμάτων στο Αιγαίο και όχι μόνο.

Άλλο αυτό και άλλο αν έχει νομικά ερείσματα.

Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10628
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 07/Ιανουαρίου/2013 ώρα 18:07
Αν είχε νομικά ερείσματα, τότε δεν θα είχε πρόβλημα και να αποδεχόταν τη Συνθήκη των Θαλασσών και να μας σύρει στα Διεθνή Δικαστήρια. Αλλά δεν το κάνει γιατί ενώ θα μπορεί να κερδίσει στο θέμα "σύμπλεγμα Μεγίστης", φοβάται ότι θα χάσει στο θέμα "Μπάμπουρας - Θάσος" και "υφαλοκρηπίδα των νήσων".

Αν είχε νομικά ερείσματα, τότε δεν γινόντουσαν 54+ γύροι "μυστικών διαβουλεύσεων" για την υφαλοκρηπίδα. Αλλά τι να συζητήσεις με αυτούς που με ύφος χιλίων καρδιναλίων λένε ότι τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα.

Συνδιοίκηση-συνεκμετάλλευση του Αιγαίου θέλουν, δεν τους ενδιαφέρει το "Διεθνές Δίκαιο" γιατί πολύ απλά γι'αυτούς "το Αιγαίο είναι ειδική περίπτωση". Και εννοείται ότι "το Καστελόριζο ανήκει στην Ανατολική Μεσόγειο", άρα εμμέσως πλην σαφώς θέτει και θέμα ΑΟΖ Κύπρου στη περιοχή της Πάφου.
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10694
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 07/Ιανουαρίου/2013 ώρα 18:11
Μαζί σου σε όλα αυτά, αλλά προσθέτω ότι η Ελλάδα ακόμη και αν καταφύγει στο ΔΔΧ, ακόμη και αν κερδίσει, ακόμη και αν η Τουρκία σεβαστεί την τελική απόφαση, δεν θα κερδίσει το σύνολο της ΑΟΖ που διεκδικεί.

Θα κερδίσει όμως πάρα πολλά και πάνω από όλα την ησυχία της γιατί θα έχει διευθετηθεί το σημαντικότερο πρόβλημα με την Τουρκία. Αρκεί να μην υπάρχουν χρυσαυγοθήκες και Αλεξικέραυνοι Έλληνες στη βουλή για να φωνάξουν προδοσία.

Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10628
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 07/Ιανουαρίου/2013 ώρα 18:18
Μα φυσικά και δεν θα κερδίσει η Ελλάδα το σύνολο της ΑΟΖ. Τα Διεθνή Δικαστήρια λαμβάνουν ισορροπημένες αποφάσεις μετά από πολλά χρόνια διαβουλεύσεων και ερευνών.

Φυσικά προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο προϋποθέτει αποδοχή του Διεθνούς Δικαίου ώς έχει από όλα τα μέρη. Αλλά με τέτοιο γείτονα που ερμηνεύει το Διεθνές Δίκαιο όπως τη συμφέρει, μη περιμένουμε και πολλά.
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10628
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 08/Ιανουαρίου/2013 ώρα 14:19
Κίνηση της Αθήνας για την ΑΟΖ

Τον περασμένο Μάιο, γνωστοποίησε στον ΟΗΕ το εύρος των ελληνικών θαλασσίων ζωνών

Κινούμενη προσεκτικά και αθόρυβα η Αθήνα ήδη από τον περασμένο Μάιο προχώρησε σε κατάθεση στα Ηνωμένα Εθνη των θέσεών της ως προς τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών, θωρακίζοντας με αυτόν τον τρόπο την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματά της στον θαλάσσιο χώρο. Ουσιαστικά, η ελληνική πλευρά, με το παράρτημα (ΑΝΝΕΧ) που κατέθεσε στον διεθνή οργανισμό, ενημερώνει για την ενσωμάτωση στη νομοθεσία της των προβλέψεων της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας στον νόμο 4001/2011, που ορίζει το καθεστώς ερευνών για κοιτάσματα υδρογονανθράκων και καθιστά τη διεθνή κοινότητα ενήμερη για τις θέσεις της όσον αφορά τον καθορισμό θαλασσίων ζωνών. Στο παράρτημα γίνεται αναφορά στο δικαίωμα για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων «στην ξηρά, σε λίμνες και υποθαλάσσιες περιοχές επί των οποίων η Ελληνική Δημοκρατία ασκεί κυριαρχία ή κυριαρχικά δικαιώματα σε συνάφεια με τις πρόνοιες της Σύμβασης του 1982, των Ηνωμένων Εθνών, για το Δίκαιο της Θάλασσας».

Ακολούθως, γίνεται αναλυτική περιγραφή του πώς νοείται πλέον για την ελληνική πλευρά ο όρος «υποθαλάσσιες περιοχές»: Πρόκειται για «τον βυθό και το υπέδαφος των εσωτερικών υδάτων, των χωρικών υδάτων, της υφαλοκρηπίδας και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (μόλις ανακηρυχθεί), σε μια απόσταση 200 ναυτικών μιλίων από τις γραμμές βάσης, από τις οποίες μετριέται το εύρος των χωρικών υδάτων. Ελλείψει συμφωνίας καθορισμού με τα γειτονικά κράτη, των οποίων οι ακτές είναι έναντι ή παρακείμενες των ακτών της Ελληνικής Δημοκρατίας, το εξωτερικό όριο της υφαλοκρηπίδας και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (μόλις ανακηρυχθεί) είναι η μέση γραμμή, κάθε σημείο της οποίας ισαπέχει από τα πλησιέστερα σημεία των γραμμών βάσης (ηπειρωτικών και νησιωτικών) από τα οποία μετριέται το εύρος των χωρικών υδάτων».

Χθες, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, απαντώντας σε ερώτηση στις αναφορές στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης περί πρόθεσης της Ελλάδας να προχωρήσει σε καθορισμό θαλασσίων ζωνών, ανέφερε ότι «σε μια τέτοια περίπτωση θα πραγματοποιήσει και η Τουρκία αντίστοιχα βήματα. Ομως ελπίζω ότι δεν θα υπάρξει ανάγκη για κάτι τέτοιο». Ακολούθως, αναφέρθηκε στη θετική ατμόσφαιρα που επικρατεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στην προετοιμασία του επόμενου Ανωτάτου Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας, το οποίο αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές Μαρτίου, και πρόσθεσε ότι «σημασία έχει να πραγματοποιήσουμε όλα τα βήματα που πρέπει να γίνουν από κοινού, στο πλαίσιο αυτών των διαβουλεύσεων». Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος ΥΠΕΞ και κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, τον περασμένο Οκτώβριο, είχε τοποθετηθεί εναντίον οποιασδήποτε μονομερούς ενέργειας από την πλευρά της Ελλάδας στον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών.

Παρά τις αναφορές του κ. Νταβούτογλου, η Αγκυρα δεν κινήθηκε στα Ηνωμένα Εθνη όταν η Αθήνα κοινοποίησε τις νέες θέσεις της, όσον αφορά τον καθορισμό θαλασσίων ζωνών. Διπλωματικές πηγές εκτιμούν ότι η τουρκική πλευρά απέφυγε να προχωρήσει σε κάποια κίνηση, καθώς οι ελληνικές θέσεις απορρέουν από τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, με την οποία η Τουρκία δεν θέλει να εμπλακεί, καθώς δεν την έχει υιοθετήσει διότι θεωρεί ότι καταρρίπτει όλες τις θέσεις της όσον αφορά το Αιγαίο.

Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10628
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 12/Ιανουαρίου/2013 ώρα 14:34
Ζήτημα χρόνου η κατάθεση των συντεταγμένων για τον καθορισμό της ΑΟΖ στον ΟΗΕ

Θέμα χρόνου αποτελεί η κατάθεση στον ΟΗΕ από την κυβέρνηση των συντεταγμένων για τον καθορισμό της ελληνικής ΑΟΖ. Η συγκεκριμένη απόφαση προέρχεται από το Μέγαρο Μαξίμου, παρά τις αρχικές αντιρρήσεις του υπουργείου Εξωτερικών που είχε ταχθεί υπέρ μιας πιο μετριοπαθούς προσέγγισης.

Στο υπουργείο Εξωτερικών θεωρούν, όπως αναφέρουν Τα Νέα, πως μια πιθανή τουρκική αντίδραση σε μία μονομερή ενέργεια της Ελλάδας στο Αιγαίο θα μπορούσε να περιλαμβάνει ακόμη και θερμό επεισόδιο, διακοπή των διερευνητικών επαφών ή κατάθεση συντεταγμένων και από την τουρκική πλευρά με ταυτόχρονες έρευνες τουρκικών ερευνητικών σκαφών σε μεγάλα τμήματα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, τα οποία η Τουρκία θεωρεί αμφισβητούμενα.

Ήδη η Άγκυρα, μέσα από διαρροές του τουρκικού Τύπου, διαμηνύει στην Αθήνα ότι αν προχωρήσει σε μία τέτοια κίνηση, τότε και η Τουρκία θα καταθέσει τις δικές της συντεταγμένες, ενώ αφήνει να εννοηθεί ότι στην πράξη θα ακυρωθούν οι διερευνητικές επαφές.

Οι υπέρμαχοι, πάντως, της σκληρής γραμμής από τον στενό κύκλο του Αντώνη Σαμαρά εκτιμούν ότι αν η Ελλάδα μείνει άπραγη εξαιτίας των τουρκικών αντιδράσεων, τότε κινδυνεύει να δημιουργήσει status quo απώλειας κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο.

Η απόφαση για κατάθεση των συντεταγμένων των εξωτερικών ορίων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στον ΟΗΕ φέρεται να προτάθηκε από συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά ως αντίδραση στο γεγονός ότι την περασμένη άνοιξη η Άγκυρα παραχώρησε άδειες ερευνών και σε οικόπεδα που αποτελούν τμήματα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας νοτίως της Ρόδου και του Καστελόριζου. Σύμφωνα με πληροφορίες των Νέων, ωστόσο, η ιδέα αυτή είναι παλαιότερη.


Και θέμα χρόνου να "πέσουν τηλέφωνα". Εκτός και αν μας το "τιτιβίσει" ο Αρχηγός.
Επιστροφή στην κορυφή
greko_27 Δες τη Λίστα
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος
Avatar

Μέλος από: 01/Φεβρουαρίου/2009
Θέση: Deutschland
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 2273
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση greko_27 Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 13/Ιανουαρίου/2013 ώρα 16:22
Η Ελλάδα πρέπει να ασκείσει τα νόμιμα κυριαρχικά δικαιώματα που της παρέχει το Διεθνές Δίκαιο.Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα δοθεί σαφές μήνυμα στη διεθνή κοινότητα ότι το Ελληνικό Κράτος είναι αποφασισμένο να περιφρουρήσει την ανεξαρτησία του και τα νόμιμα δικαιώματά του με κάθε τρόπο.
Επιστροφή στην κορυφή
dn24 Δες τη Λίστα
Στρατηγός
Στρατηγός
Avatar

Μέλος από: 15/Νοεμβρίου/2010
Θέση: Εμπ. Ναυτικό
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 3048
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση dn24 Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 13/Ιανουαρίου/2013 ώρα 16:49
Αρχικά αποστάλθηκε από Nassos Nassos Έγραψε:

Και θέμα χρόνου να "πέσουν τηλέφωνα". Εκτός και αν μας το "τιτιβίσει" ο Αρχηγός.

Μάντης είσαι; Τι ταύτιση σκέψης είναι αυτή που έχουμε.
Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού
Επιστροφή στην κορυφή
elias17 Δες τη Λίστα
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Avatar

Μέλος από: 14/Ιουνίου/2012
Θέση: πολιτης
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 50
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση elias17 Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 13/Ιανουαρίου/2013 ώρα 20:36
Μια ειναι η λυση


πολεμος χαχαχαχαχαχα


(πλακα κανω φυσικα)
Επιστροφή στην κορυφή
dn24 Δες τη Λίστα
Στρατηγός
Στρατηγός
Avatar

Μέλος από: 15/Νοεμβρίου/2010
Θέση: Εμπ. Ναυτικό
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 3048
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση dn24 Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 14/Ιανουαρίου/2013 ώρα 13:59
Αλβανικοί λεονταρισμοί, άγνοια κινδύνου και ελληνική ΑΟΖ:

Η Αλβανία φαίνεται να οδηγείται στον δρόμο της… απωλείας εάν το δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας είναι ακριβές και εμμέσως πλην σαφώς υπογραμμίζει πως δεν πρόκειται να δεχτεί το δικαίωμα της Ελλάδας στην ανακήρυξη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.
Σύμφωνα λοιπόν με την εφημερίδα «Gazeta Shqiptare» η οποία παραπέμπει σε πηγές από το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας αναφέρεται πως οι διπλωματικές υπηρεσίες της χώρας αυτής εξετάζουν τα δεδομένα ενώ φαίνεται να πιστεύουν πως «η ελληνική πλευρά δεν έχει προχωρήσει σε ένα τέτοιο βήμα επίσημα», ενώ συμπληρώνουν πως από τη πλευρά τους θα εξετάσουν «με την δέουσα προσοχή το θέμα» και όπως αναφέρεται επί λέξη «θα κάνουμε την κίνηση μας τη στιγμή που η πρωτοβουλία αυτή θα υλοποιηθεί, πάντα προς το καλύτερο συμφέρον της Δημοκρατίας της Αλβανίας. Εμείς θα εξετάσουμε τα βήματα που θα ακολουθήσουμε μόνο για την περίπτωση που η Ελλάδα θα προχωρήσει σε μονομερή δήλωση στον ΟΗΕ».
πηγή

Τα Τίρανα θα πρέπει να εμπεδώσουν ότι όσο πάνε κόντρα στην Αθήνα, τόσο η φιλοδοξία για είσοδο -κάποτε- στην ΕΕ απομακρύνεται, διότι ο δρόμος προς την ΕΕ περνάει από Αθήνα και Λευκωσία.


Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10628
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 14/Ιανουαρίου/2013 ώρα 14:47
Η Αλβανία από τη στιγμή που υπέγραψε διεθνής συνθήκη είναι υποχρεωμένη να τη τηρήσει. Διαφορετικά θα γίνει ρεντίκολο στα Διεθνή Δικαστήρια.
Επιστροφή στην κορυφή
dn24 Δες τη Λίστα
Στρατηγός
Στρατηγός
Avatar

Μέλος από: 15/Νοεμβρίου/2010
Θέση: Εμπ. Ναυτικό
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 3048
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση dn24 Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 14/Ιανουαρίου/2013 ώρα 17:28
Αρχικά αποστάλθηκε από Nassos Nassos Έγραψε:

Η Αλβανία από τη στιγμή που υπέγραψε διεθνής συνθήκη είναι υποχρεωμένη να τη τηρήσει. Διαφορετικά θα γίνει ρεντίκολο στα Διεθνή Δικαστήρια.

Βεβαίως, κ πέραν από αυτό, η τακτική το να Δημιουργούν εχθρούς από όλες τις πλευρές (μου θυμίζει την πολιτική της Τουρκίας), είναι εντελώς ανώφελη πολιτική στρατηγική αυτή.
Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού
Επιστροφή στην κορυφή
 Απάντηση Απάντηση Σελ.  < 1 7 89 10 11 16>

??af?µ?ste?te st?? d??t?a?? t?p? Ellinikos-stratos.com