Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις  Ψάξε στο Forum    Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

AOZ και υφαλοκρηπίδα

 Απάντηση Απάντηση Σελ.  < 1 2 34 5 6 16>
Συγγραφέας
Μήνυμα
  Θέμα  Αναζήτηση Θέμα Αναζήτηση  Επιλογές θέματος Επιλογές θέματος
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10335
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 08/Μαρτίου/2011 ώρα 11:39
Νέα τύμπανα ηχούν για την ΑΟΖ

Τον σχεδιασ΅ό της Αγκυρας να αφήσει εκτός της διαπραγ΅άτευσης και της όποιας συ΅φωνίας-πακέ το γιατο Αιγαίο το Καστελλόριζο – πρόθεση που έχει καταστεί σαφής και ΅ε τους πλόες των τουρκικών πλοίων στην περιοχή – επιβεβαίωσε ο Αχ΅έτ Νταβούτογλου, προκαλώντας, λίγες ώρες πριν από την άφιξή τουστην Αθήνα, την αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών.

«Οι θέσεις της Τουρκίας είναι γνωστές. Οπωςγνωστές είναι και οι θέσεις της Ελλάδας. Για τηνΕλλάδα, στόχοςτων διερευνητικών επαφών είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας ΅εταξύ των δύο χωρών σε όλο το εύρος της, από τη Θράκη ΅έχρι το Καστελλόριζο. Αυτό είναιαυτονόητο», υπογρά΅΅ισε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Γρηγόρης ∆ ελαβέκουρας, απαντώντας στις δηλώσεις τουτούρκου ΥΠΕΞ (στην «Καθη΅ερινή της Κυριακής») ότι το Καστελλόριζο ανήκει στη Μεσόγειο και όχι στο Αιγαίο (και άρα πρέπει να ΅είνει εκτός διαπραγ΅άτευσης) .
...

Η Αγκυρα, λένε οι ίδιες πηγές, έχει καταστήσεισαφές ΅ε τις κινήσεις των πλοίων της τα τελευταία χρόνια ότι επιχειρείνα διευρύνειτις διεκδικήσεις της ανατολικά της Κρήτης και του Καστελλόριζου, στην περιοχή δηλαδή όπουενώνεται η υφαλοκρηπίδα της Ελλάδας, της Τουρκίας, της Αιγύπτου και της Κύπρου.

Συγκεκρι΅ένα, η τουρκική πλευρά επιχειρεί να εξαιρέσει το Καστελλόριζο από τη χάραξη των θαλασσίων ζωνών, προκει΅ένου να κερδίσει ένα κο΅΅άτι της ελληνικής ΑΟΖ και η θαλάσσια γρα΅΅ή της να φτάνει΅έχρι την αιγυπτιακή.

ΤΑ ΝΕΑ
Όπως αναγράφεται στο άρθρο για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, το Καστελλόριζο αποτελεί κομβικό σημείο για την διευθέτηση καθώς χωρίς αυτό η Ελλάδα και η Κύρπςο δεν θα έχουν κοινά θαλάσσια σύνορα αλλά θα παρεμβάλλεται η Τουρκία!
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10477
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 16/Μαρτίου/2011 ώρα 23:59
Οι Τούρκοι παρεμπόδισαν ιταλικό πλοίο στην ελληνική υφαλοκρηπίδα

> Κατειλημμένοι από το σύνδρομο του επεκτατισμού και την (κατά τον κ. Νταβούτογλου) ψυχολογική τους ανάγκη να αισθάνονται ότι το Αιγαίο δεν είναι μόνο ελληνική θάλασσα, οι Τούρκοι προσπάθησαν να εμποδίσουν ακόμη και τη διέλευση ενός ιταλικού πλοίου που κινούνταν στα διεθνή ύδατα νοτίως της Καρπάθου και σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας!

Το βράδυ του Σαββάτου 12 Μαρτίου, το ιταλικό εμπορικό πλοίο «Explora» έπλεε στο Αιγαίο με κατεύθυνση την Κύπρο και τελικό σταθμό το Ισραήλ. Το ιταλικό πλοίο μελετούσε τη διαδρομή, στην οποία θα ποντιστεί οπτική ίνα, που θα συνδέει την Ιταλία με το Ισραήλ.

Μάλιστα, η πλοιοκτήτρια ιταλική εταιρεία είχε ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση τις σχετικές άδειες, προκειμένου να χαρτογραφηθεί η διαδρομή που σχεδιάζεται να γίνει η πόντιση της οπτικής Ίνας, δεδομένου ότι οι εργασίες θα γίνουν σε ελληνική υφαλοκρηπίδα. Με απόλυτη σαφήνεια δηλαδή, η ιταλική πλευρά αναγνώρισε ότι στην περιοχή νοτιοανατολικά της Ρόδου και της Καρπάθου και νοτιοδυτικά του Καστελόριζου η υφαλοκρηπίδα ανήκει στην Ελλάδα. Η Αθήνα εξέδωσε μάλιστα και σχετική navtex, με την οποία δινόταν η απαραίτητη άδεια στην ιταλική πλευρά να χαρτογραφήσει την περιοχή που στη συνέχεια θα ποντιστεί η οπτική ίνα.

Η τουρκική πλευρά ενημερώθηκε για την επικείμενη δραστηριότητα του «Explora», προφανώς από τη navtex, και αποφάσισε να αναλάβει δράση, για να προασπίσει τα συμφέροντά της, παρά το γεγονός ότι η αντίδρασή της δεν εδράζεται πουθενά.

Διαβάστε περισσότερα:Antinews.gr
Έλα μωρέ, ψιλοπράγματα...
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10335
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 17/Μαρτίου/2011 ώρα 12:25
Την ίδια είδηση είχες χθες και το ΒΗΜΑ (στο διαδίκτυο τουλάχιστον).

Νομίζω οι ΤΟύρκοι μυρίστηκαν διάλυση στην από εδώ πλευρά και ορμούν.

Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10477
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 24/Μαρτίου/2011 ώρα 00:17
Διάβημα του ΥΠΕΞ στην ’γκυρα για νέα τουρκική πρόκληση

Σε διάβημα προς το τουρκικό ΥΠΕΞ προχώρησε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του δεύτερου, για την κίνηση των τουρκικών αρχών να παραχωρήσουν σε ιταλικό σκάφος άδεια πραγματοποίησης εργασιών σε θαλάσσια περιοχή ελληνικής δικαιοδοσίας.

Ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τον πλου του ιταλικού ερευνητικού πλοίου «Explora» δήλωσε τα εξής:

«Το ιταλικό ερευνητικό πλοίο «Explora» πρόκειται να πραγματοποιήσει συμπληρωματικές εργασίες σε θαλάσσια περιοχή ελληνικής δικαιοδοσίας, βάσει της σχετικής άδειας, που έχει λάβει από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές, με βάση το Διεθνές Δίκαιο. Η Ελλάδα, ως όφειλε και στο πλαίσιο της δικαιοδοσίας της, εξέδωσε σχετική αγγελία προς ναυτιλλόμενους NAVTEX.

Γνωρίζουμε ότι η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX για το ίδιο πλοίο.

Η αγγελία αυτή της Τουρκίας είναι παράτυπη. Η Τουρκία δεν έχει δικαιοδοσία στην περιοχή. Τέτοιες πράξεις, που δεν εδράζονται στους κανόνες του διεθνούς δικαίου δεν μπορούν να επιφέρουν έννομες συνέπειες. Δεν επηρεάζουν τα ελληνικά δικαιώματα, που βασίζονται στο διεθνές δίκαιο. Η χώρα μας ενεργεί με αποκλειστικό γνώμονα τις προβλέψεις του Δικαίου της Θάλασσας και του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Η Πρεσβεία της Ελλάδας στην ’γκυρα πραγματοποίησε σήμερα διάβημα προς το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών».

Capital.gr
Ώπ, τι έγινε, ξυπνήσατε; Δεν μπόρεσαν να το απόκρυψουν όπως φαίνεται...
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10477
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 29/Μαρτίου/2011 ώρα 22:10
Ανακλήθηκε η άδεια προς το ιταλικό πλοίο Explora που πόντιζε καλώδια εντός της ΑΟΖ

Οι ελληνικές Αρχές ανακάλεσαν την άδεια που είχαν δώσει στο πλοίο Explora για την πόντιση καλωδίων εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, καθώς διαπιστώθηκε ότι η πλοιοκτήτρια εταιρεία ζήτησε ανάλογη άδεια και από την τουρκική πλευρά.

>Ενημερώνοντας της επιτροπής Εξωτερικών και ’μυνας της Βουλής ο υπουργός ’μυνας Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε ότι το ιταλικό πλοίο, που είχε σκοπό να κάνει έρευνες για να ποντίσει υποβρύχια καλώδια μεταξύ Μπάρι και Τελ Αβίβ, ζήτησε τη σχετική άδεια από τις ελληνικές αρχές για περιοχές που εμπίπτουν στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ.

Στις 12 Μαρτίου το ιταλικό πλοίο εμποδίστηκε από τουρκικό πολεμικό, που του ζήτησε να διακόψει τις έρευνες και κατόπιν αυτού έστειλε e- mail στην ελληνική πλευρά.

Το υπουργείο των Εξωτερικών, πέρα από τη φρεγάτα «Θεμιστοκλής», που έστειλε στην περιοχή, με διάβημά του προς το ιταλικό ΥΠΕΞ ζητούσε να μη απευθυνθεί στην τουρκική πλευρά για τη σχετική άδεια, γιατί ενέπιπτε στην ελληνική δικαιοδοσία και αρμοδιότητα.

Διαβάστε περισσότερα: in.gr
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10335
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 30/Μαρτίου/2011 ώρα 11:42
Νομίζω ότι σωστά έπραξε η ελληνική κυβέρνηση γιατί στην περιοχή αυτή επικεντρώνεται ολόκληρο το θέμα της ΑΟΖ, δηλαδή του μεγαλύτερου γεωπολιτικού θέματος στην περιοχή μας.
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10477
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 30/Μαρτίου/2011 ώρα 16:22
Φάλτσο στο Καστελόριζο

Σε φιάσκο εξελίχθηκε ο χειρισμός της υπόθεσης του ιταλικού ερευνητικού σκάφους OGS EXPLORA από το υπουργείο Εξωτερικών, καθώς αποκαλύφθηκε ότι το πλοίο μετά την παρενόχληση που είχε δεχθεί από τουρκική κορβέτα στράφηκε στην Τουρκία για να πάρει άδεια ερευνών εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, νοτίως του Καστελόριζου και της Καρπάθου.

Οι χειρισμοί του υπουργείου Εξωτερικών αποδείχθηκαν ανεπαρκείς αφήνοντας το πεδίο ανοικτό στην Αγκυρα να επιβάλει εμπράκτως καθεστώς όχι μόνο αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, αλλά και συνδιοίκησης στην κρίσιμη αυτή περιοχή.

Είναι ενδεικτικό μάλιστα ότι τη δυσάρεστη αυτή εξέλιξη γνωστοποίησε μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευ. Βενιζέλος, περιγράφοντας τους χειρισμούς του υπουργείου Εξωτερικών.

ΕΘΝΟΣ
Για τα πανηγύρια Κράτος.
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10335
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 31/Μαρτίου/2011 ώρα 11:32
Δηλαδή εσύ τι θα έκανες διαφορετικά βρε Νάσο;
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10477
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 31/Μαρτίου/2011 ώρα 15:59
Αυτό που έπρεπε να γίνει τη 12η Μαρτίου, να στέλναμε σκάφος του Λιμενικού και αν ζορίζοταν, καμιά φρεγάτα.

Αυτό που έκαναν οι Ιταλοί ζητώντας άδεια από τη Τουρκία, ποίος μου λέει ότι δεν θα το κάνουν και άλλοι στο μέλλον;

Όσο δίκαιο και να έχουμε, όσες συμβάσεις και να υπογράψουμε, κάποια στιγμή εξ ανάγκης θα συγκρουστούμε με τη Τουρκία, με ό, τι συνεπάγεται.
Επιστροφή στην κορυφή
BILL Δες τη Λίστα
Πολίτης
Πολίτης
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση BILL Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 31/Μαρτίου/2011 ώρα 21:52
Δηλαδη εσυ yandr βλεπεις εναν αριστο χειρισμο απο αποψη πολιτειας. Σε καλυψε πληρως. Να δω ποτε θα ξυπνησουμε γιατι πλεον ολες οι παπα... Ες που κανουν μας φαινονται φυσιολογικες. Και οσο και να σας φαινεται παραξενο αυτο θα μπορουσε να αποτελεσει ακομα και αιτια πολεμου στα σοβαρα κρατη που σεβονται τον εαυτο τους.
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10335
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 31/Μαρτίου/2011 ώρα 22:56
Εγώ ρώτησα τι θα έκανες διαφορετικό. Είναι προφανές ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε αδυναμία και θα φάμε καλά σε πολλά επίπεδα.
Επιστροφή στην κορυφή
Giouli Δες τη Λίστα
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός


Μέλος από: 22/Νοεμβρίου/2010
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 153
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Giouli Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 05/Απριλίου/2011 ώρα 14:19
Φόβοι Ελλήνων διπλωματών για εισβολή λόγω ΑΟΖ

Τον φόβο Ελλήνων διπλωματών για πιθανή τουρκική εισβολή στην περίπτωση που η χώρα μας προχωρήσει τα ζητήματα που σχετίζονται με την οροθέτηση ΑΟΖ (Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης) στο Καστελλόριζο, έφερε στο φως της δημοσιότητας ο κ. Ηλίας Τσεκερίδης, ένα από τα πιο σημαντικά στελέχη της ομογένειας στη Νέα Υόρκη.

Η αποκάλυψη έγινε από τον κ. Τσεκερίδη, όταν ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, μίλησε την Πέμπτη 31 Μαρτίου, στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, στην Αστόρια της Νέας Υόρκης.[... ]

Σύμφωνα με το ηχητικό ντοκουμέντο, ο κ. Τσεκερίδης ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής: “Ξέρετε πολύ καλά ότι αυτό το θέμα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης δεν είναι ότι δεν ήθελα εγώ να το κάνουμε θέμα… Mε αυτούς τους ίδιους που μιλάτε, τους διπλωμάτες… είπανε… πήγαμε στο Καστελόριζο και κάναμε αυτό που λέμε να κάνουμε Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Και έρχεται η Τουρκία. Είμαστε εις θέση να αναχαιτίσουμε την εισβολή των Τούρκων;Η Ελλάδα λέει όχι! Φοβούνται να κάνουν κάτι τέτοιο! Σας το λέω … φοβούνται μήπως έρθει η αρβύλα από δίπλα και μας πατήσει! Και οικονομικά δεν είμαστε καλά και πιθανόν και στρατιωτικά να μην είμαστε καλά!»

www.newsbomb.gr


Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10477
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 05/Απριλίου/2011 ώρα 14:23
Και τυπικά αποκαλύπτεται το φοβικό σύνδρομο που διακατέχει διαχρονικά των ανθρώπων που κυβερνούν (;) τη χώρα αυτή.
Επιστροφή στην κορυφή
Giouli Δες τη Λίστα
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός


Μέλος από: 22/Νοεμβρίου/2010
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 153
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Giouli Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 05/Απριλίου/2011 ώρα 14:28
Αρχικά αποστάλθηκε από Nassos Nassos Έγραψε:

Και τυπικά αποκαλύπτεται το φοβικό σύνδρομο που διακατέχει διαχρονικά των ανθρώπων που κυβερνούν (;) τη χώρα αυτή.


ασε Νασσο πρωι πρωι και να το διαβαζεις αυτο, αυτο το ξερουμε δεν χρειαζεται να μας το λεει αυτος θα μου πεις.
πιστευεις οτι θα τολμησουν ποτε για οροθετηση αοζ η θα περιμενουν 10 χρονια να βγουμε απο την κριση και μετα βλεπουμε;
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10477
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 05/Απριλίου/2011 ώρα 14:32
Θέλουν δεν θέλουν, κάποια στιγμή θα αναγκαστούν να κάνουν οριοθέτηση ΑΟΖ. Που ξέρεις, ίσως δώσει και πόντους "πατριωτισμού" στον GAP.
Επιστροφή στην κορυφή
 Απάντηση Απάντηση Σελ.  < 1 2 34 5 6 16>