Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις  Ψάξε στο Forum    Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Πόλεμος στη Συρία

 Απάντηση Απάντηση Σελ.  < 1 14 1516 17>
Συγγραφέας
Μήνυμα
  Θέμα  Αναζήτηση Θέμα Αναζήτηση  Επιλογές θέματος Επιλογές θέματος
Soap Δες τη Λίστα
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Avatar

Μέλος από: 11/Μαΐου/2015
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 240
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Soap Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 02/Οκτωβρίου/2016 ώρα 19:16
Αρχικά αποστάλθηκε από Nassos Nassos Έγραψε:

Το γεγονός ότι έχουν συγκεντρωθεί τόσες πολλές δυνάμεις άλλων χωρών σε εκείνο το σημείο δεν σου αφήνει και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

Το ζητουμενο ειναι οτι κανουν να το κανουν "αθορυβα" οπως λεω εγω, με περιορισμο δηλαδη σε συμβατικα οπλα . Τα πυρηνικα με προβληματιζουν μονο.
Πάλι με Φάνη Πετραλιά, πάλι δικια μας θα'ναι...
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10481
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 05/Οκτωβρίου/2016 ώρα 20:27
1.000 άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων στέλνει η Άγκυρα μέσα στη Συρία

Ενισχύσεις στέλνει στην Συρία ο Τουρκικός Στρατός κλιμακώνοντας την εμπλοκή της Άγκυρας στο Συριακό εμφύλιο πόλεμο, αφού μετά τα 55 περίπου άρματα μάχης τύπου M-60A3TTS,M-60T Sabra και τα 30 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού/μάχης τύπου ACV-15, η τουρκική κυβέρνηση φαίνεται να λαμβάνει το ρίσκο για να επιταχύνει την προέλαση των δυνάμεων της.

Σημαντικό ρόλο στην απόφαση αυτή των Τούρκων έπαιξε η αποχή από τις επιχειρήσεις σημαντικού αριθμού οργανώσεων που συνιστούν το σώμα των δυνάμεων του FSA που συμμετέχουν στην Τουρκική εισβολή στην βόρεια Συρία, καθώς και οι εντατικές προσπάθειες των Κούρδων και των φιλικών προς αυτούς δυνάμεων του SDF να καταλάβουν την κομβική πόλη Al-Bab.

Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις των δυνάμεων του SDF κινούνται σε δύο άξονες. Ο πρώτος άξονας αφορά τις επιχειρήσεις που πραγματοποιούν οι δυνάμεις του SDF από το Καντόνι της πόλης Manbij προς την πόλη Al-Bab όπου καταλήφθηκαν τα χωριά Al-Arimah Al-Hutah και Qarah και ο δεύτερος από το Καντόνι του Afrin, όπου πρόσφατα καταλήφθηκε το χωριό Hassadjek.

Στα παραπάνω θα πρέπει να υπολογιστούν και οι προετοιμασίες του Συριακού Στρατού να προελάσει προς τα βόρεια από την προωθημένη του θέση στο χωριό Ayyashiyah, γεγονός που φαίνεται να αναγκάζει τους Τούρκους να επισπεύσουν τις προσπάθειες τους για προέλαση προς την πόλη Al-Bab.

Αυτή την εξέλιξη προσπαθούν με κάθε τρόπο να σταματήσουν οι ΗΠΑ προτείνοντας στην Άγκυρα την δημιουργία μια ζώνης ασφαλείας πλησίον των συνόρων κάτι που η Τουρκική κυβέρνηση επιθυμεί εδώ και πολλά χρόνια.

Από το 2013 οι Τούρκοι ζητούν τη δημιουργία μιας ζώνης μήκους 95 χλμ και βάθους 45 χλμ η οποία θα καλύπτει μια έκταση 5000 τετραγωνικών χιλιομέτρων και θα βρίσκεται υπό τον πλήρη έλεγχο του Τουρκικού Στρατού και των συμμαχικών δυνάμεων του FSA.

Επιπλέον οι Αμερικανοί εγγυώνται στους Τούρκους ότι οι Κούρδοι δεν πρόκειται να συνενώσουν εδαφικά το Καντόνι του Afrin με την περιοχή της πόλης Manbij και κατά επέκταση το Καντόνι του Kobani. Σε αντάλλαγμα οι ΗΠΑ ζητούν από τους Τούρκους να μην επιτεθούν στις δυνάμεις του SDF που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή.

Viadiplomacy.gr

Και οσωνούπω Πεζικό...

Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10481
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 17/Οκτωβρίου/2016 ώρα 07:15
Ξεκίνησε το ταξίδι του για την Μεσόγειο ο Ρωσικός στολίσκος με το αεροπλανοφόρο Admiral Kuznetsov και πέντε συνοδευτικά πλοία

Ξεκίνησε το Σάββατο 15 Οκτωβρίου το μακρύ ταξίδι της Ρωσικής αρμάδας για την Μεσόγειο με ναυαρχίδα το αεροπλανοφόρο RFS Admiral Flota Kuznetsov (063), το οποίο συνοδεύεται από βαρύ καταδρομικό κατευθυνόμενων πυραύλων Pyotr Velikiy (099) κλάσης Kirov, τα καταδρομικά Vice Admiral Kulakov (626) και Severomorsk (619) κλάσης Udaloy.

Τα πλοία αυτά συνιστούν το 40% της δύναμης μεγάλων σκαφών επιφανείας του Βόρειου Ρωσικού Στόλου, ο οποίος διαθέτει εκτός από τα παραπάνω πλοία ένα καταδρομικό κλάσης Slava, δύο κλάσης Udaloy, ένα κλάσης Udaloy II και δύο κλάσης Sovremenny.

Το ταξίδι της Ρωσικής αρμάδας ξεκίνησε ουσιαστικά πριν από μερικές ημέρες όταν το πλοίο απέπλευσε από την βάση του ώστε μεσοπέλαγα να υποδεχτεί τα αεροσκάφη της Μοίρας που φιλοξενεί.

Πρόκειται για αεροσκάφη Su-33,Mig-29K, επιθετικά ελικόπτερα Ka-52K και ελικόπτερα ανθυποβρυχιακού αγώνα τύπου Kamov Ka-27LD32/PL/PS. Ο ρωσικός στολίσκος συνοδεύεται από το μεγάλο ρυμουλκό Nikolay Chiker και το πετρελαιοφόρο στόλου Sergey Osipov».

Ο Ρωσικός στολίσκος πρόκειται να παραμείνει στην Μεσόγειο μέχρι και τους πρώτους μήνες του 2017 κατά την διάρκεια των οποίων θα πραγματοποιήσει ασκήσεις με το Αιγυπτιακό Ναυτικό και με τα δύο ελικοπτεροφόρα του Gamal Abdel Nasser (L1010) και Anwar El Sadat (L1020).

Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Sergei Shoigu το αεροπλανοφόρο RFS Admiral Flota Kuznetsov (063) θα αποτελέσει τμήμα του μόνιμα αναπτυγμένου ρωσικού στολίσκου στην Μεσόγειο.

Σύμφωνα όμως με ρωσικές πηγές το πλοίο θα περάσει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού συντήρησης που θα διαρκέσει δύο χρόνια με αποτέλεσμα μέχρι το 2019 η Ρωσία να μην διαθέτει αεροπλανοφόρο για τα επόμενα δύο έτη.

Viadiplomacy.gr

Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10481
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 20/Οκτωβρίου/2016 ώρα 22:51
Δαμασκός: Θα καταρρίψουμε όποιο τουρκικό αεροσκάφος παραβιάσει τον εναέριο χώρο

Ο συριακός στρατός διεμήνυσε σήμερα ότι θα καταρρίψει οποιοδήποτε πολεμικό αεροσκάφος της Τουρκίας εισέλθει στον συριακό εναέριο χώρο, αντιδρώντας στα αεροπορικά πλήγματα στα οποία προχώρησε η τουρκική ΠΑ κατά τη διάρκεια της νύχτας στο έδαφος της βόρειας Συρίας.

"Οποιαδήποτε απόπειρα να παραβιαστεί ξανά ο συριακός εναέριος χώρος από τουρκικά μαχητικά θα αντιμετωπιστεί και (τα αεροσκάφη αυτά) θα καταρριφθούν με όλα τα διαθέσιμα μέσα", ανέφερε σε ανακοίνωσή του το συριακό επιτελείο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Capital.gr


Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10481
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 04/Νοεμβρίου/2016 ώρα 20:24
Ρωσικό επιθετικό ελικόπτερο τύπου Mi-24P επλήγη και καταστράφηκε την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου από το ISIS στην περιοχή Huwaysis ανατολικά της πόλης Homs. Το ελικόπτερο συμμετείχε σε επιχείρηση κοντά στην περιοχή της Palmyra και πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση λόγω τεχνικής βλάβης.

Μετά την προσγείωση του το πλήρωμα του ελικοπτέρου Mi-24P διασώθηκε από ελικόπτερο CSAR Mi-8AMTSh και από μηχανοκίνητες δυνάμεις που βρέθηκαν στο σημείο της αναγκαστικής προσγείωσης.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που δημοσιεύτηκε από το ISIS, το ελικόπτερο Mi-24P βρίσκεται στο έδαφος με τους κινητήρες του εκτός λειτουργίας. Δίπλα του υπάρχουν δύο οχήματα με στρατιώτες και ένα ακόμη ελικόπτερο που έχει σταλεί για την περισυλλογή του διμελούς πληρώματος του Mi-24P.

Και ενώ η επιβίβαση του πληρώματος του επιθετικού ελικοπτέρου Mi-24P στο ελικόπτερο τύπου Mi-8AMTSh έχει ολοκληρωθεί και το εν λόγω ελικόπτερο ετοιμάζεται για απογείωση, οι αντάρτες του ISIS εκτοξεύουν πύραυλο που πλήττει το καθηλωμένο επιθετικό ελικόπτερο.

Μετα την έκρηξη του Mi-24P το ελικόπτερο CSAR τύπου Mi-8AMTSh προσπαθεί να αποφύγει μια νέα επίθεση και αν και καταφέρνει να απογειωθεί για λίγα μέτρα εξαπολύοντας θερμοβολίδες, ο πιλότος επιλέγει να το προσγειώσει ξανα αξιοποιώντας την σκόνη που έχει σηκωθεί από το στροφείο του και να τροχοδρομήσει μακριά από το πληγέν Mi-24P το οποίο καίγεται.

Τελικά το ελικόπτερο Mi-8AMTSh με το πλήρωμα του Mi-24P απογειώθηκε από το σημείο του συμβάντος και με ασφάλεια όπως ανέφεραν οι Ρωσικές πηγές, πέταξε προς την βάση Khmeimim πλησίον της Λατάκειας.

Πρόκειται για το πρώτο Mi-24P που καταστρέφεται κατά την διάρκεια επιχειρήσεων, αφού μέχρι και χτες οι απώλειες του Ρωσικού Εκστρατευτικού Σώματος στην Συρία περιελάμβαναν την καταστροφή 4 επιθετικών ελικοπτέρων Mi-24P στο έδαφος σε προωθημένη ρωσική βάση από δυνάμεις του ISIS, την πτώση ενός ελικοπτέρου Mi-28N από μηχανική βλάβη και την καταστροφή 2 ελικοπτέρων Mi-8AMTSh κατά την διάρκεια επιχειρήσεων.

Viadiplomacy.gr


Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10481
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 16/Νοεμβρίου/2016 ώρα 10:55
Αντιπλοικούς πυραύλους P-800 Oniks κατα χερσαίων στόχων ανταρτών χρησιμοποίησαν οι Ρώσοι στη Συρία

Εκπλήξεις περιελάμβανε η σημερινή επίθεση των Ρωσικών και των Συριακών δυνάμεων κατά στόχων των ανταρτών αφού εκτός από πυραύλους 3M14T Calibr NK και τους βομβαρδισμούς των Su-33 οι Ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν και αντιπλοικούς πυραύλους επάκτιου πυροβολικού τύπου P-800 Oniks.

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με ανακοίνωση του Ρωσικού υπουργείου Άμυνας σήμερα το πρωί πύραυλοι τύπου P-800 Oniks του συστήματος K-300P Bastion-P έπληξαν στόχους των ανταρτών στο εσωτερικό της Συρίας. Το σύστημα K-300P Bastion-P είναι ανεπτυγμένο σε υπόγειες βάσεις σε λόφους στην δυτική Συρία στην περιοχή της παραθαλάσσιας πόλης Banyias σε απόσταση 30 χλμ από τις ακτές.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που δημοσιεύτηκε από το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας οι εκτοξευτές του πυραυλικού συστήματος K-300P Bastion-P προφυλάσσονται εντός υπόγειων χώρων και για πρώτη φορά τα βλήματα αυτά χρησιμοποιήθηκαν σε επιχειρήσεις όμως όχι κατά πλοίων αλλά κατά χερσαίων στόχων.

Η εξέλιξη αυτή είναι πραγματικά επιχειρησιακά πρωτόγνωρη, αφού τα βλήματα αυτά σχεδιάστηκαν για την καταστροφή πλοίων και όχι χερσαίων στόχων.

Η αλλαγή της χρήσης των βλημάτων αυτών συνιστά έκπληξη τεραστίων διαστάσεων ανατρέποντας τα μέχρι σήμερα δεδομένα για τους ρωσικούς αντιπλοικούς πυραύλους.

Ο κάθετα εκτοξευόμενος πύραυλος P-800 Oniks (NATO:SS-N-26 «Strobile»), έχει μήκος 8,9 μέτρα, διάμετρο 0,7 μέτρα, άνοιγμα πτερύγων 1,7 μέτρα και βάρος 3,1 τόνους.

Το βλήμα χάρις στο κινητήρα τεχνολογίας ramjet επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα 2 Mach κατά την διάρκεια της πλεύσης σε χαμηλό ύψος και μπορεί να πλήξει στόχο σε απόσταση 300 χλμ.

Viadiplomacy.gr


Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10481
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 24/Νοεμβρίου/2016 ώρα 20:09
Τα πράγματα στη Συρία χειροτερεύουν. Λέγεται ότι ο Άσσαντ ζήτησε από τους Ρώσους επιβολή απαγόρευσης πτήσεων στα Βόρεια.
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10481
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 28/Νοεμβρίου/2016 ώρα 11:53
Συρία: Οι αντάρτες έχασαν τον έλεγχο του βορειοανατολικού Χαλεπιού - Χιλιάδες άμαχοι εγκαταλείπουν

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε σήμερα ότι ο συριακός στρατός κατέλαβε σήμερα τη στρατηγικής σημασίας συνοικία αλ Σάχουρ του ανατολικού Χαλεπιού, συνεχίζοντας την προέλασή του στην πόλη, γεγονός που έχει αναγκάσει τους Σύρους αντάρτες να εγκαταλείψουν το ένα τρίτο των ανταρτοκρατούμενων περιοχών τις τελευταίες ημέρες.

Αυτό σημαίνει ότι πλέον οι αντάρτες έχουν χάσει τον έλεγχο ολόκληρου του βορειοανατολικού Χαλεπιού, καθώς ο στρατός έχει καταλάβει τις συνοικίες αλ Σάχουρ, Χαϊντριγέ και Σέιχ Χοντρ, ενώ οι κουρδικές δυνάμεις έθεσαν υπό τον έλεγχό τους τη συνοικία Σέιχ Φάρες.

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ήττα της αντιπολίτευσης στο Χαλέπι από το 2012», δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.
«Η αντιπολίτευση έχει χάσει περισσότερο από το ένα τρίτο της περιοχής που έλεγχε στο Χαλέπι στη διάρκεια της μεγάλης επιχείρησης» του συριακού στρατού, πρόσθεσε.

Την πληροφορία αυτή είχαν μεταδώσει νωρίτερα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας.
Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, ο στρατός και οι παραστρατιωτικές ομάδες που τον υποστηρίζουν έχουν καταλάβει ολόκληρη τη συνοικία και την καθαρίζουν από τις νάρκες.

Στο μεταξύ το Παρατηρητήριο επεσήμανε από το τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή σχεδόν 10.000 άμαχοι έχουν φύγει από το ανατολικό Χαλέπι.
«Τουλάχιστον 6.000 εξ αυτών πήγαν στη συνοικία Σέιχ Μάκσουντ (που βρίσκεται υπό τον έλεγχο κουρδικών δυνάμεων), και οι υπόλοιποι παρέμειναν σε περιοχές που ελέγχονται από το καθεστώς», εξήγησε η ίδια πηγή.
«Είναι η πρώτη έξοδος αυτού του μεγέθους από το ανατολικό Χαλέπι» εδώ και τέσσερα χρόνια, τόνισε ο Αμπντέλ Ραχμάν.

Onalert.gr
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10481
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 13/Δεκεμβρίου/2016 ώρα 21:22
Ολοκληρώθηκε και η ανατακατάληψη του Ανατολικού Χαλέπι από τον Συριακό Στρατό.
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10481
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 13/Ιανουαρίου/2017 ώρα 19:15
Ο Ερντογάν θέτει όρους και στο συριακό: Με Άσαντ δεν θα υπάρξει ενωμένη Συρία

Η Τουρκία συνεχίζει να πιστεύει ότι μια ενωμένη κι ειρηνική Συρία είναι αδύνατο να υπάρξει με τον νυν πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, αλλά επιθυμεί να προχωρήσει «βήμα προς βήμα» και να δει την έκβαση των προγραμματισμένων ειρηνευτικών συνομιλιών στην Αστάνα, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η θέση μας σχετικά με τον Άσαντ είναι ξεκάθαρη. Δεν πιστεύουμε ότι μια ενωμένη, ειρηνική Συρία θα είναι δυνατό να υπάρξει με τον Άσαντ να παραμένει στην εξουσία. Ωστόσο θα δούμε πώς θα εξελιχθούν οι συνομιλίες στην Αστάνα, θέλουμε να προχωρήσουμε βήμα προς βήμα σε αυτό το στάδιο» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα, ο Καλίν δήλωσε ότι οι συγκρούσεις στο πεδίο έχουν σε μεγάλο βαθμό σταματήσει τις τελευταίες δύο εβδομάδες, βάσει της συμφωνίας που επιτεύχθηκε από τη Ρωσία και την Τουρκία.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι οι συνομιλίες για την επίλυση της συριακής κρίσης θα ξεκινήσουν στις 23 Ιανουαρίου στην Αστάνα του Καζακστάν. Υπενθύμισε ότι οι ΗΠΑ έχουν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν στη σύνοδο αυτή όμως ακόμη παραμένει αδιευκρίνιστο σε τι επίπεδο.

Η θέση που εξέφρασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μέσω του εκπροσώπου του, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με εκείνη της Ρωσίας, η οποία υποστηρίζει ανοιχτά τον Μπασάρ αλ Άσαντ και θέτει ως όρο για την επίλυση του Συριακού τη διεξαγωγή εκλογών με την παρουσία και του Σύρου προέδρου. Επί της ουσίας, η τουρκική κυβέρνηση, αν και δείχνει να συμπλέει με τη Μόσχα, μετά και τις τελευταίες συμφωνίες και επαφές των δύο πλευρών, στο μείζον αυτό θέμα του Συριακού, υιοθετεί τη γραμμή των ΗΠΑ και των συμμάχων του, καθώς και των κομμάτων της συριακής αντιπολίτευσης, τα οποία επέλεξαν το δρόμο του ένοπλου αγώνα εναντίον της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Πρώτο Θέμα

Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10481
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 07/Απριλίου/2017 ώρα 22:44
Έτσι απλά οι ΗΠΑ είπαν να τα κάνουν ακόμη περισσότερο κώλος στη περιοχή.
Επιστροφή στην κορυφή
AtomicYeti Δες τη Λίστα
Λοχαγός
Λοχαγός
Avatar

Μέλος από: 03/Ιουνίου/2015
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 476
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση AtomicYeti Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 08/Απριλίου/2017 ώρα 15:33
Να γίνει και καμια πώληση Tomahawk... Οι Αμερικανοί δεν ψήνονται για full commitment, και η Haliburton ακομα βγάζει τρελά λεφτά στο Ιρακ και Αφγανισταν.

Κάτσε να ξεραθούν αυτοί οι χρηματικοί παράδεισοι, για την ώρα υπάρχουν και οι PMCs. Βγαίνουν καλά λεφτά και απο κει...
Destiny comes to those who listen,the rest will meet their fate!
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10481
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 21/Ιανουαρίου/2018 ώρα 06:14
Η Τουρκία μετά από δεκαετίες πραγματοποιεί αυτό που ήθελε να κάνει στη Συρία: Εισβολή και κατοχή της περιοχής βόρειας του Χαλεπίου.
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10481
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 10/Φεβρουαρίου/2018 ώρα 11:07
Συντριβή ισραηλινού F16: Πρώτη φορά ο ισραηλινός στρατός μιλάει για επίθεση σε «ιρανικούς στόχους» στη Συρία

Ένα ισραηλινό μαχητικό αεροπλάνο F16 συνετρίβη στο Ισραήλ και ο ένας από τους πιλότους του τραυματίσθηκε σοβαρά σήμερα, αφού δέχθηκε πυρά της συριακής αντιαεροπορικής άμυνας ενώ πραγματοποιούσε πλήγματα εναντίον «ιρανικών στόχων» στη γειτονική Συρία.

Το F16 έπεσε στο βόρειο Ισραήλ, όμως στρατιωτικός εκπρόσωπος δεν διευκρίνισε αν το αεροσκάφος επλήγη πράγματι από αντιαεροπορικά πυρά ή αν έπεσε λόγω βλάβης. Ωστόσο είναι η πρώτη φορά που ο ισραηλινός στρατός ανακοινώνει ανοικτά πως επιτέθηκε εναντίον «ιρανικών στόχων» στη Συρία, από το 2011 που άρχισε ο πόλεμος στη γειτονική χώρα, όπου το Ιράν βοηθάει στρατιωτικά το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Οι εχθροπραξίες φαίνεται πως συνεχίζονται. Το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε πως η αντιαεροπορική άμυνα απώθησε μερικές ώρες αργότερα μια νέα επίθεση της ισραηλινής αεροπορίας κοντά στην πρωτεύουσα Δαμασκό. Η κλιμάκωση άρχισε μέσα στη νύχτα με την αναχαίτιση από τον ισραηλινό στρατό πάνω από το ισραηλινό έδαφος ενός μη επανδρωμένου αεροπλάνου που το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι είναι ιρανικό.

Newsit.gr

Επιστροφή στην κορυφή
Terminator Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ


Μέλος από: 11/Ιουλίου/2011
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 1877
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Terminator Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 12/Φεβρουαρίου/2018 ώρα 22:58
Πόσα χρόνια μένεται ο πόλεμος στην Συρία κάπου 7 χρόνια δεν θα έχει μείνει τούβλο για τούβλο.
Επιστροφή στην κορυφή
 Απάντηση Απάντηση Σελ.  < 1 14 1516 17>