Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις  Ψάξε στο Forum    Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Αεροσκάφη ΕΜΒ-145Η ΑΕW&C

 Απάντηση Απάντηση
Συγγραφέας
Μήνυμα
  Θέμα  Αναζήτηση Θέμα Αναζήτηση  Επιλογές θέματος Επιλογές θέματος
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 11004
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Θέμα: Αεροσκάφη ΕΜΒ-145Η ΑΕW&C
    Αποστολή: 03/Σεπτεμβρίου/2008 ώρα 16:45
Την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου έγινε επιτέλους αποδεκτό από την Πολεμική Αεροπορία και παραδόθηκε το πρώτο αεροσκάφος ΑΣΕΠΕ EMB-145 Erieye.

Μετά από μια μακρά περίοδο προβλημάτων και περιπετειών, η Πολεμική Αεροπορία, μένοντας τελικά ικανοποιημένη από τις επιδόσεις του αεροσκάφους αλλά και τις λύσεις που έδωσε η κατασκευάστρια εταιρεία, προχώρησε στην παραλαβή του πρώτου αεροσκάφους

Το δεύτερο αεροσκάφος είναι και αυτό έτοιμο προς παράδοση, κάτι όμως που καθυστερεί εξ αιτίας ορισμένων γραφειοκρατικών προβλημάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο αυτό αεροσκάφος που παραδόθηκε θα βρίσκεται στην αεροπορική επίδειξη που διοργανώνει η Πολεμική Αεροπορία στην αεροπορική βάση της Τανάγρας το διάστημα 12-14 Σεπτεμβρίου, ενώ θα συμμετάσχει και στην πτητική επίδειξη.

Defence.net
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 11004
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 07/Σεπτεμβρίου/2008 ώρα 19:37
Η αποδοχή του δεύτερου Αερομεταφερόμενου Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης και Ελέγχου (ΑΣΕΠΕ) Erieye EMB-145H επίκειται τις ημέρες αυτές, μετά από εκείνη του πρώτου στα τέλη Αυγούστου, ενώ τα δύο τελευταία θα ακολουθήσουν με την ολοκλήρωση των τυπικών διαδικασιών. Οι εξελίξεις αυτές σηματοδοτούν την ολοκλήρωση της υλοποίησης του προγράμματος ΑΣΕΠΕ της ΠΑ, για να ακολουθήσει η πλήρης επιχειρησιακή αξιοποίηση από την 380 Μοίρα ΑΣΕΠΕ «Ουρανός», στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας.

Τα δύο αρχικά αεροσκάφη θα συμμετάσχουν στην αεροπορική έκθεση ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ 2008 της ΠΑ, με πτητική επίδειξη και στατική έκθεση αντίστοιχα. Υπενθυμίζεται πως οι αφίξεις των τεσσάρων Erieye στην Ελλάδα άρχισαν στις 29 Οκτωβρίου 2004 από το δεύτερο αεροσκάφος σε σειρά παραγωγής, με αριθμό κατασκευαστή 671. Ακολούθησε στις 16 Δεκεμβρίου η άφιξη στην Ελλάδα του αεροσκάφους με αριθμό 374, πρώτου σε σειρά παραγωγής. Το τρίτο και τέταρτο αεροσκάφος με αριθμό 729 και 757 αντίστοιχα, έφθασαν στην Ελευσίνα στις 24 Ιανουαρίου και 4 Μαΐου 2005.

Αμυντική Γραμμή
Επιστροφή στην κορυφή
Guests Δες τη Λίστα
Πολίτης
Πολίτης
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Guests Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 18/Σεπτεμβρίου/2008 ώρα 09:35
Επιστροφή στην κορυφή
ikaros Δες τη Λίστα
Επιλοχίας
Επιλοχίας


Μέλος από: 24/Αυγούστου/2008
Θέση: Greece
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 124
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση ikaros Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 24/Σεπτεμβρίου/2008 ώρα 22:14
επιτελους...
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 11004
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 06/Οκτωβρίου/2008 ώρα 19:45
Eπίσημη πρώτη για τα δύο ελληνικά ΑΣΕΠΕ EMB-145Η Erieye, τα οποία συμμετέχουν αυτές τις μέρες στη μεγάλη ΝΑΤΟική άσκηση "NOBLE MIDAS ΄08" στην κεντρική Μεσόγειο (περιοχή μεταξύ Ιονίου – Σικελίας – Τυνησίας) από 26 Σεπτεμβρίου έως 10 Οκτωβρίου 2008.

Όπως αναφέρει ο Λ. Μπλαβέρης στην "Απογευματινή", η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί την πρώτη επιχειρησιακή ανάπτυξη των αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας, μετά την επίσημη παραλαβή τους τον περασμένο Αύγουστο. Η συμμετοχή των ελληνικών ιπτάμενων ραντάρ σε ΝΑΤΟϊκή άσκηση αποτελεί εξέλιξη πρώτου μεγέθους καθώς μπορούν να παρακαμφθούν "σκόπελοι", όπως πρόσφατα με τη διεξαγωγή της συμμαχικής άσκησης στον Αη-Στράτη, ενώ η Πολεμική Αεροπορία αποκτά έναν πολλαπλασιαστή ισχύος στο Αιγαίο, αναβαθμίζοντας κατακόρυφα τις ικανότητες της.


Strategy - Geopolitics
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 11004
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 24/Νοεμβρίου/2008 ώρα 23:01

Τα δύο τελευταία αεροσκάφη Erieye EMB-145H του προγράμματος Αερομεταφερόμενου Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης και Ελέγχου (ΑΣΕΠΕ) παραλήφθηκαν από την ελληνική Πολεμική Αεροπορία κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου. Ταυτόχρονα τα αεροσκάφη διαγράφηκαν από το πολιτικό ελληνικό νηολόγιο και εγγράφηκαν στο στρατιωτικό της ΠΑ.

Μετά την εξέλιξη αυτή, η 380 Μοίρα ΑΣΕΠΕ «Ουρανός» βρίσκεται σε πλήρη σύνθεση με 4 επιχειρησιακά Erieye. Υπενθυμίζεται πως τα δύο προηγούμενα Erieye EMB-145H παραδόθηκαν τον Σεπτέμβριο και στα τέλη Αυγούστου αντίστοιχα.

Προς μέγιστη ευχαρίστηση και υπερηφάνεια όλων των εμπλεκομένων, αμέσως μετά την παράδοση τα συστήματα χρησιμοποιήθηκαν επιχειρησιακά από την 380 Μοίρα σε εθνικές και συμμαχικές ασκήσεις, όπως η Noble Midas 2008 μεταξύ 26 Σεπτεμβρίου και 10 Οκτωβρίου. Τα υπόλοιπα συμβατικά αντικείμενα παραδίδονται όπως ορίζει η Σύμβαση.

Αμυντική Γραμμή

Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 11004
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 19/Μαρτίου/2009 ώρα 13:21
Έπιασε δουλειά ο Έλληνας «Μεγάλος Αδελφός» του Αιγαίου: Οι- ήπιες προς το παρόν- δραστηριότητες της τουρκικής άσκησης «Ηγεμών» και των δυνάμεων των 4 χωρών που συμμετέχουν σ΄ αυτήν προσφέρονται «στο πιάτο» και σε πραγματικό χρόνο στους Έλληνες επιτελείς του Πενταγώνου.

Στο υπόγειο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων του στρατηγείου του ΓΕΕΘΑ, τα στοιχεία για ό, τι έπλεε, πετούσε ή γενικά εκινείτο στον «χώρο ενδιαφέροντος» έφθαναν χθες από το ιπτάμενο ραντάρ «Ουρανός 21» που πήρε το βάπτισμα του πυρός με την πρώτη ευρείας κλίμακας επιχειρησιακή αποστολή σε πραγματικές συνθήκες!

Η λεπτομερής και ακριβής παρακολούθηση των κινήσεων των ασκούμενων μέσων έχει ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα, ειδικά γι΄ αυτή την άσκηση, και η πρώτη επιχειρησιακή αξιοποίηση ενός τόσο ισχυρού πολλαπλασιαστή δυνάμεων όπως τα ιπτάμενα ραντάρ «αποτελεί, σύμφωνα με επιτελείς, ευτυχή συγκυρία».

250 χιλιόμετρα «βλέμμα»
Για παράδειγμα μέσω των Αερομεταφερόμενων Συστημάτων Εγκαίρου Προειδοποιήσεως και Ελέγχου (ΑΣΕΠΕ), όπως λέγονται επισήμως, θα μπορεί να ελεγχθεί με ακρίβεια και real time αν κάποιο ελικόπτερο απονηωθεί από το βρετανικό ελικοπτεροφόρο όταν αυτό πλέει μεταξύ των 6 ναυτικών μιλίων των χωρικών υδάτων και των 10 ναυτικών μιλίων του εθνικού εναέριου χώρου, χωρίς να υποβάλει σχέδιο πτήσεως όπως έχει δεσμευτεί... Ή αν σε τυχόν πραγματικό περιστατικό ναυαγίου κινηθεί χωρίς να ενημερώσει τις ελληνικές αρχές, όπως επίσης έχει υποσχεθεί... Χθες πάντως οι μόνες κινήσεις ήταν, σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, ενός βρετανικού και ενός αμερικανικού πλοίου στα διεθνή ύδατα του Αν. Αιγαίου. Η Βρετανία μάλιστα ζήτησε διπλωματική άδεια για πτήση ελικοπτέρων- σύμφωνα με τη δέσμευση- αλλά πτήση δεν έγινε χθες.

ΤΑ ΝΕΑ
Επιστροφή στην κορυφή
eagle1 Δες τη Λίστα
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος


Μέλος από: 27/Νοεμβρίου/2008
Θέση: Turks and Caicos Islands
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 75
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση eagle1 Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 19/Μαρτίου/2009 ώρα 22:33

Απολαυστική είδηση, πραγματικά!

Καλορίζικα και καλοτάξιδα!
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10951
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 05/Δεκεμβρίου/2020 ώρα 13:57
Πολεμική Αεροπορία: Εκκίνηση διαγωνισμού για την υποστήριξη των ΑΣΕΠΕ

Γιάννης Νικήτας

Την εκκίνηση άμεσου διαγωνισμού για την τεχνική υποστήριξη των Erieye EMB-145H AEW&C – ΑΣΕΠΕ (Αερομεταφερόμενο Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης και Ελέγχου) σκοπεύει να υλοποιήσει η ΠΑ. Πρόκειται για διαγωνισμό που αναμένεται να δημοσιευτεί εντός του Δεκεμβρίου με προϋπολογισμού 80 εκατομμυρίων ευρώ για διάρκεια τεσσάρων ετών. Ας ελπίσουμε ο διαγωνισμός να ανακοινωθεί άμεσα και να μην υπάρξουν γραφειοκρατικές παλινωδίες όπως με τον διαγωνισμό Follow On Support των Mirage της ΠΑ. Με την υλοποίηση του διαγωνισμού τα ελληνικά ΑΣΕΠΕ θα απολαμβάνουν διαθεσιμότητες νατοϊκών προδιαγραφών επιπέδου 75% της δύναμης της Μοίρας.

Τα ελληνικά Ιπτάμενα Ραντάρ μολονότι πρόκειται για στρατηγικά συστήματα υψηλής αξίας, εντούτοις ταλανίζονται εδώ και αρκετά χρόνια από την έλλειψη υπογραφής Follow On Support. Κατά τη διάρκεια της τετράμηνης ελληνοτουρκικής κρίσης τα αεροσκάφη της 380 Μοίρας διαδραμάτιζαν τον πλέον καταλυτικό ρόλο παρέχοντας συνεχή εικόνα της τακτικής κατάστασης σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο όχι μόνον των κινήσεων της Τουρκικής Αεροπορίας αλλά και του Τουρκικού Ναυτικού.

Defencereview.gr


Επιστροφή στην κορυφή
 Απάντηση Απάντηση

??af?µ?ste?te st?? d??t?a?? t?p? Ellinikos-stratos.com