Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις  Ψάξε στο Forum    Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Προμήθεια μεταχειρισμένων CH-47D Chinook

 Απάντηση Απάντηση
Συγγραφέας
Μήνυμα
  Θέμα  Αναζήτηση Θέμα Αναζήτηση  Επιλογές θέματος Επιλογές θέματος
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10970
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Θέμα: Προμήθεια μεταχειρισμένων CH-47D Chinook
    Αποστολή: 17/Δεκεμβρίου/2014 ώρα 11:51
Εγκρίθηκε η πώληση των CH-47D Chinook στην Ελλάδα

Την έγκριση από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ της πιθανής πώλησης στη χώρα μας 10 μεταφορικών ελικοπτέρων CH-47D Chinook και συναφούς εξοπλισμού συνολικού κόστους 150 εκατ. Δολαρίων ΗΠΑ (120,6 εκατ. Ευρώ) ανακοίνωσε η υπηρεσία αμυντικής συνεργασίας του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ (DSCA:Defense Security Cooperation Agency).

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της DSCA, η χώρα μας αιτήθηκε από τις ΗΠΑ την πιθανή πώληση:10 μεταφορικών ελικοπτέρων CH-47D συμπεριλαμβανομένων 23 αεροκινητήρων T55-GA-714A (εκ των οποίων 20 επί των ελικοπτέρων και τρεις ως ανταλλακτικά),12 συστήματα προειδοποίησης επερχόμενου βλήματος AN/AAR-57 Common Missile Warning System (εκ των οποίων 10 επί των ελικοπτέρων και δύο ως ανταλλακτικά),12 σταθμούς ασυρμάτου υψηλών συχνοτήτων (HF) τύπου AN/ARC-220,12 σταθμούς ασυρμάτου πολύ υψηλών συχνοτήτων (VHF) -AM/FM τύπου AN/ARC-186,12 σταθμούς ασυρμάτου λίαν υψηλών συχνοτήτων (UHF) -AM τύπου AN/ARC-164.

Επίσης,12 συστήματα (marker beacons) VOR ILS τύπου AN/ARN 123,12 συστήματα ραδιοκατεύθυνσης (Direction Finder Sets) τύπου AN/ARN-89 ή AN/ARN-149,12 συστήματα ναυτιλίας (Doppler/Global Positioning System) τύπου AN/ASN-128,12 σταθμούς ασυρμάτου (homing radios) τύπου AN/ARC-201D ή AN/ARC-201E,12 αναμεταδότες συστήματος αναγνώρισης φίλου ή εχθρού (IFF) τύπου AN/APX-118, τρεις αναμεταδότες συστήματος αναγνώρισης φίλου ή εχθρού (IFF) τύπου AN/APX-118A,12 δέκτες προειδοποίησης ραντάρ AN/APR-39A (V) 1, εξοπλισμού αποστολής, εξοπλισμού επικοινωνιών και ναυτιλίας.

Στο ελληνικό αίτημα συμπεριλαμβάνονται και τα ακόλουθα: Εντολές εργασιών συντήρησης / προτάσεις μηχανολογικών αλλαγών (Maintenance Work Orders / Engineering Change Proposals – MWO/ECP), υποστήριξης μηχανών (hardware) και λογισμικού, επισκευών και επιστροφών, ανταλλακτικών, επιχειρησιακής και τεχνικής βιβλιογραφίας, εξοπλισμού υποστήριξης, μικρής κλίμακας τροποποιήσεων, εκπαίδευσης προσωπικού και εκπαιδευτικού εξοπλισμού, υπηρεσιών τεχνικής και μηχανολογικής υποστήριξης από την αμερικανική κυβέρνηση και τον ανάδοχο και άλλων συναφών στοιχείων λογιστικής υποστήριξης και υποστήριξης προγράμματος.

Τέλος, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στο συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν υφίσταται κύριος ανάδοχος, αφού τα ελικόπτερα προέρχονται από τα αποθέματα του Στρατού των ΗΠΑ.

Defence-point

Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10970
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 07/Δεκεμβρίου/2015 ώρα 10:44
Αγορά 10+5 Ελικοπτέρων «ΣΙΝΟΥΚ» με διακρατική σύμβαση!

Το ΚΥΣΕΑ (Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Αμυνας) αποφάσισε την αγορά δέκα μεταχειρισμένων μεταφορικών ελικοπτέρων τύπου Σινούκ από τα αποθέματα του αμερικανικού στρατού έναντι τιμήματος 120 εκατ. Δολαρίων.

Τις επόμενες εβδομάδες το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να καταβάλει στην αμερικανική πλευρά την προκαταβολή ώστε να ενεργοποιηθεί η διακρατική σύμβαση για την πώληση των 10 μεταφορικών ελικοπτέρων και να δρομολογηθεί σταδιακά η παράδοση των Σινούκ CH-47D στην Αεροπορία Στρατού.

Το ποσό της πρώτης δόσης ανέρχεται σε 23 εκατ. Δολάρια και θα εκταμιευθούν μόλις το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους βεβαιώσει ότι τα σχετικά κονδύλια υπάρχουν στα κρατικά ταμεία. Στην τελική συμφωνία που εγκρίθηκε από το ΚΥΣΕΑ και υπογράφηκε από τη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, οι Αμερικανοί δεσμεύονται ότι για δύο χρόνια θα αναλάβουν την εργοστασιακή και τεχνική υποστήριξη των Σινούκ -με παροχή ανταλλακτικών- χωρίς επιπλέον κόστος πέραν των 120 εκατ. Δολαρίων.

Από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας δεν επιβεβαιώνουν ότι τα 10 Σινούκ που θα παραλάβει η Αεροπορία Στρατού από τις ΗΠΑ χρησιμοποιούνταν από τους Αμερικανούς κομάντος στο Αφγανιστάν.

«Τα ελικόπτερα είναι σε υπηρεσία και είναι flyable», μας απάντησε ανώτατος Aξιωματικός Του ελληνικού Πενταγώνου διευκρινίζοντας παραλλήλως ότι προτού ολοκληρωθεί η συμφωνία, τα μεταχειρισμένα Σινούκ είχαν ελεγχθεί και επιλεγεί από κλιμάκιο αξιωματικών του ΓΕΣ που μετέβη για τον λόγο αυτό στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Επισημαίνεται ότι απόφαση για προμήθεια των μεταχειρισμένων Σινούκ είχε ληφθεί ξανά από το ΚΥΣΕΑ της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, όμως λόγω έλλειψης χρημάτων το πρόγραμμα είχε παγώσει.

Στελέχη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας υποστηρίζουν ότι έπειτα από παρέμβαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, με την πρώτη τροποποίηση της σύμβασης που θα ζητήσουν οι Αμερικανοί,η Αεροπορία Στρατού θα παραλάβει ακόμη πέντε μεταφορικά ελικόπτερα χωρίς να απαιτείται η εκταμίευση επιπλέον χρημάτων.

Με απλά λόγια, λένε κυβερνητικά στελέχη, με 120 εκατ. Δολάρια η κυβέρνηση θα αποκτήσει συνολικά 15 μεταφορικά ελικόπτερα τύπου Σινούκ.

Πηγή

Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10970
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 05/Ιουλίου/2016 ώρα 09:16
Ένα βήμα πιο κοντά στην παραλαβή των Chinook CH-47D από τις ΗΠΑ

Είναι αλήθεια ότι εκεί στο Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ), παρά την σχεδόν τραγική οικονομική συγκυρία, η ομάδα των αξιωματικών που χειρίζεται το θέμα της προμήθειας από τα αποθέματα του αμερικανικού Στρατού (US Army) 10 μεταφορικών ελικοπτέρων τύπου Chinook CH-47D, με δικαίωμα προαίρεση (option) για άλλα πέντε, καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες για την όσο το δυνατό ταχύτερη υλοποίηση της προμήθειας, καθώς αυτή θα αλλάξει το τοπίο στις μεταφορικές δυνατότητες της Αεροπορίας Στρατού.

Όπως πληροφορούμαστε, αξιωματικοί της Αεροπορίας Στρατού βρέθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και επιθεώρησαν τα ελικόπτερα που προτίθεται να αγοράσει ο Στρατός Ξηράς, τα νέα που έφεραν πίσω στο Επιτελείο είναι άκρως ενθαρρυντικά, οπότε είναι μάλλον θέμα χρόνου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και να οργανωθεί η μεταφορά των ελικοπτέρων στην Ελλάδα.

Όπως προαναφέρθηκε, η παραλαβή τους και η επιχειρησιακή ένταξη στον στόλο των μεταφορικών ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού θα δημιουργήσει ένα εντελώς καινούργιο σκηνικό, αναβαθμίζοντας κατακόρυφα τις τρέχουσες δυνατότητες για ταχεία μεταφορά χερσαίων δυνάμεων ανά την ελλαδική επικράτεια, όπου απαιτηθεί από τις περιστάσεις.

Μαζί με τα 20 υπερσύγχρονα NH-90 (έχουν παραληφθεί μέχρι στιγμής 11 συνολικά), θα δημιουργήσουν μια μεταφορική δύναμη υψηλών προδιαγραφών, σε μια συγκυρία όπου η αυξημένη τουρκική δραστηριότητα στον χώρο του Αιγαίου, καθιστά την επιχειρησιακή δυνατότητα αερομεταφοράς δυνάμεων περισσότερο κρίσιμη από ποτέ.

Εάν αναλογιστεί κανείς ότι η πιθανότητα γενικευμένης ελληνοτουρκικής σύρραξης είναι κατά γενική ομολογία χαμηλή και πιο πιθανά είναι «θερμά επεισόδια» τύπου Ιμίων, χαμηλής έντασης, μικρής διάρκειας, με στόχο τη δημιουργία νέων τετελεσμένων που θα προωθούν τις πάγιες διεκδικήσεις της Τουρκίας στην περιοχή, τότε η ταχύτατη υλοποίηση της προμήθειας είναι επιβεβλημένη και οι εξελίξεις δείχνουν ότι υπάρχει απόλυτη συναίσθηση, κάτι που είναι αν μη τι άλλο ενθαρρυντικό.

Defence-point.gr
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10970
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 20/Οκτωβρίου/2016 ώρα 11:30
Σε 15 μέρες τα Chinook από τις ΗΠΑ - Κατακόρυφη ενίσχυση της αεροκίνησης του Ε. Σ

Αρχές Νοεμβρίου πρόκειται να παραδοθούν τα πρώτα βαρέα ελικόπτερα Chinook Από τα αποθέματα του Αμερικανικού Στρατού.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) προχώρησε από πέρσι τον χειμώνα Στην κατακύρωση της προμήθειας δέκα μεταχειρισμένων μεταφορικών ελικοπτέρων τύπου CH-47D Chinook από τα αμερικανικά αποθέματα. Το συνολικό κόστος του προγράμματος είναι της τάξεως των $ 125.840.802 και καλύπτει όλες τις εργασίες επιθεώρησης και αποκατάστασης των ελικοπτέρων (πριν την παράδοση τους), την προμήθεια των κινητήρων και των λοιπών υλικών και συστημάτων υποστήριξης.

Η απόκτηση τους αναμένεται να αυξήσει σημαντικά τις δυνατότητες αεροκίνησης του Ελληνικού Στρατού (ΕΣ). Τα CH-47D Chinook θα αποκτηθούν στο πλαίσιο διακρατικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ με τιμή μονάδας περί τα 3,5 ως 4 εκατ. Δολάρια ΗΠΑ. Πριν την παράδοση τους στην Αεροπορία Στρατού του Ελληνικού Στρατού τα 10 ελικόπτερα θα υποστούν εργοστασιακή συντήρηση σε εργοστάσιο βάσης του Στρατού των ΗΠΑ, ενώ θα είναι εξοπλισμένα και με σύστημα αυτοπροστασίας συμπεριλαμβανομένων και εκτοξευτών αναλωσίμων (chaffs &flares). Η αποπληρωμή του προγράμματος θα γίνει σε περίοδο 5-10 ετών.

Τα Συγκεκριμένα ελικόπτερα μέσα σε βάθος μερικών μηνών θα τοποθετηθούν στο 3ο Τάγμα Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού με σκοπό την εκτέλεση αποστολών επ ωφελείας της 71 Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας και της 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομών και ειδικότερα των τριών ορεινών μοιρών καταδρομών σε Ρεντίνα, Νάουσα και Δράμα.

Defencenews.gr

Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10970
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 11/Νοεμβρίου/2016 ώρα 18:06
Παρελήφθησαν τα πρώτα ελικόπτερα.

Φωτογραφίες από e-amyna.com
Επιστροφή στην κορυφή
JohnTehGreek Δες τη Λίστα
Λοχαγός
Λοχαγός
Avatar

Μέλος από: 05/Δεκεμβρίου/2015
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 469
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση JohnTehGreek Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 11/Νοεμβρίου/2016 ώρα 20:18
Μα τώρα κοροιδευόμαστε;

Πάλι αγοράσαμε αυτά που είχαν για πέταμα οι Αμερικάνοι;

Την ώρα που η Τουρκία εξοπλίζεται με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας ενώ ευθέως αμφισβητεί την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας.

Με πορδές δεν βάφεις αυγά μάγκες...
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10970
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 11/Νοεμβρίου/2016 ώρα 21:40
Προτιμώ μεταχειρισμένα και δοκιμασμένα συστήματα πάρα τέτοια που κοστίζουν κάμποσα εκατομμύρια και βγάζει συνέχεια προβλήματα.

Και τα Chinook τουλάχιστον προέρχονται από την Εθνοφυλακή των ΗΠΑ. Ας είναι καλά ο Στρατηγός Μανωλάς που έδωσε την εντολή για αγορά.

Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10970
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 14/Φεβρουαρίου/2017 ώρα 18:45
Έφτασαν στην Ελλάδα 3 ελικόπτερα CH-47SD Chinook

Ξεφορτώθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά τρία μεταφορικά ελικόπτερα CH-47SD Chinook τα οποία αποτελούν την δεύτερη παρτίδα από 10 συνολικά ελικόπτερα του τύπου προερχόμενα από αποθέματα του Στρατού των ΗΠΑ.

Τα ελικόπτερα παραδόθηκαν στην Ελλάδα αφού υπέστησαν εργασίες μηδενισμού ωρών πτήσεως και γενική εργοστασιακή συντήρηση και προορίζονται για άμεση ένταξη στο στόλο της Αεροπορίας Στρατού. Επιπλέον θα διαθέτουν πλήρες σύστημα αυτοπροστασίας με διανομέα αναλώσιμων αντιμέτρων και δέκτη εγκλοβισμου RWR.

Ήδη έχουν φτάσει τα πρώτα τρία εξ αυτών, και σε πρώτη φάση θα ενταχθούν στο 4ο Τάγμα Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού (4ο ΤΕΑΣ), ενώ υπάρχει και η δυνατότητα προαίρεσης για 5 επιλέον ώστε ο αριθμός τους να φτάσει συνολικά τα 15. Διευκρινίζεται οτι τα 5 επιλέπον ελικόπτερα θα ακολουθήσουν ενδεχομένως σε δεύερη φάση ενώ δεν είναι σαφές αν θα βρίσκονται στο επίπεδο των αρχικών 10 ή θα αποτελέσουν "δεξαμενή ανταλλακτικών" για το στόλο των υπολοί[ων Chinook της ΑΣ.

Onalert.gr
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10970
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 07/Μαΐου/2017 ώρα 21:43
Ελικόπτερα Σινούκ: Εγκρίθηκε η προμήθεια 4 για την Ελλάδα

Θετικά απάντησε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών μέσω της υπηρεσίας αμυντικής συνεργασίας και ασφάλειας (DSCA) για την πώληση στην Ελλάδα πέντε ακόμη μέσων μεταφορικών ελικοπτέρων CH-47D, με συνολικό κόστος 80 εκ δολάρια.

Η σχετική προειδοποίηση της DSCA προς το Κογκρέσο έγινε στις 27 Απριλίου.

Το ελληνικό αίτημα αφορά, εκτός από τα πέντε CH-47D, επτά συστήματα προειδοποίησης βλημάτων CMWS (Common Missile Warning Systems) πέντε επί των ελικοπτέρων και δυο εφεδρικών, καθώς και δώδεκα κινητήρες T55-GA-714A (δηλαδή συν δυο εφεδρικών).

Τα ελικόπτερα όπως και τα προηγούμενα, έρχονται πλήρως εξοπλισμένα αναφορικά με την υπόλοιπη επιχειρησιακή υποδομή τους.

Πηγή: Εφημερίδα Παρασκήνιο

Armynow.net

Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10970
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 23/Νοεμβρίου/2017 ώρα 22:41
Ήρθαν 3 ακόμη CHINOOK από τις ΗΠΑ

Aφίχθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά (Στρατιωτική Διοίκηση Λιμένος Πειραιά),3 ελικόπτερα τύπου CH-47D Chinook και 2 εξομοιωτές πτήσης από τις ΗΠΑ, στο πλαίσιο υλοποίησης σχετικής LOA.

Tα ελικόπτερα συναρμολογούνται στο λιμάνι και θα πετάξουν στη βάση τους, στο αεροδρόμιο Μεγάρων.

Με τα παραπάνω ελικόπτερα, ανέρχεται σε 9 ο αριθμός των CH-47D Chinook που έχουν αποκτηθεί από τον Στρατό Ξηράς, τον τελευταίο χρόνο, από τα αποθέματα του Στρατού των ΗΠΑ.

Το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης του προσωπικού, της Αεροπορίας Στρατού και της Διεύθυνσης Τεχνικού, εγγυώνται την άμεση επιχειρησιακή αξιοποίηση των παραπάνω ελικοπτέρων.

Militaire.gr

Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10970
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 31/Αυγούστου/2021 ώρα 23:48
Ενίσχυση της Αεροπορίας Στρατού με Ολλανδικά Σινούκ

Κώστας Σαρικάς

Έως τα τέλη του 2021 αναμένεται να έχει προχωρήσει η διαδικασία-με αίσια έκβαση όπως αισιοδοξούν στο Ελληνικό Επιτελείο- για την αγορά των Ολλανδικών Σινούκ.

Σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για αγορά από τον Ολλανδικό στρατό πέντε μεταχειρισμένων μεταγωγικών ελικοπτέρων Σινούκ Βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες το Γενικό Επιτελείο Στρατού.Οι επαφές βρίσκονται σε καλό δρόμο με το ΓΕΣ να έχει εκδηλώσει επίσημα το Ενδιαφέρον του για την απόκτηση των ελικοπτέρων και τους Ολλανδούς να εμφανίζονται θετικοί.

Το επόμενο διάστημα μάλιστα αναμένεται κλιμάκιο εξειδικευμένων αξιωματικών του ΓΕΣ και της Αεροπορίας Στρατού να επισκεφθεί την Ολλανδία για να προχωρήσει σε αυτοψία στα προς πώληση ελικόπτερα προκειμένου να προχωρήσει η συμφωνία και να καθοριστεί το ακριβές κόστος.

Newpost.gr


Επιστροφή στην κορυφή
 Απάντηση Απάντηση

??af?µ?ste?te st?? d??t?a?? t?p? Ellinikos-stratos.com