Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις  Ψάξε στο Forum    Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

H FRONTEX στα ελληνικά σύνορα

 Απάντηση Απάντηση Σελ.  1 2 3 4>
Συγγραφέας
Μήνυμα
  Θέμα  Αναζήτηση Θέμα Αναζήτηση  Επιλογές θέματος Επιλογές θέματος
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 11040
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Θέμα: H FRONTEX στα ελληνικά σύνορα
    Αποστολή: 14/Μαΐου/2009 ώρα 12:49
ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ τουρκικών μαχητικών F-16 μπήκε χθες ιταλικό ελικόπτερο που έκανε έλεγχο για παράνομη είσοδο μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα κατά μήκος του Έβρου. Το ελικόπτερο ανήκει στον ευρωπαϊκό οργανισμό FRΟΝΤΕΧ που είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και παρέχει βοήθεια στην Ελλάδα για έλεγχο των λαθρομεταναστών στην ξηρά και τη θάλασσα.

Η τουρκική Πολεμική Αεροπορία που τελευταία επιχειρεί να δημιουργήσει θέμα δήθεν παραβιάσεων του εναέριου χώρου της στον Έβρο για λόγους «συμψηφισμού», έστειλε 2 μαχητικά F-16 να πετούν παράλληλα με το ελικόπτερο της Ε. Ε. Από την ανατολική πλευρά του ποταμού Έβρου.

Η «Κόκκινη γραμμή»

Παράλληλα, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει εντυπώσεις, ενεργοποίησε την «κόκκινη γραμμή» που έχει συμφωνηθεί να λειτουργεί μεταξύ των αεροπορικών στρατηγείων των δύο χωρών και ζήτησε να σταματήσει αμέσως η πτήση του ελικοπτέρου επειδή... Παραβίαζε τον εναέριο χώρο της! Ο Έλληνας επιτελής που είχε μπροστά του την ηλεκτρονική καταγραφή των ραντάρ απέρριψε την τουρκική καταγγελία, ενώ ταυτόχρονα εξήγησε στην άλλη πλευρά ότι η τηλεφωνική αυτή γραμμή είναι για επείγουσες καταστάσεις που αφορούν πολεμικά και όχι πολιτικού χαρακτήρα ιπτάμενα μέσα.

Η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία για τη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων της Ε. Ε.(FRΟΝΤΕΧ) έχουν συμφωνήσει από το τέλος του 2008 για παροχή βοήθειας και μέσων επιτήρησης, ενώ πιλοτικά προγράμματα («Ποσειδών») υλοποιήθηκαν το 2006 και το 2007. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει θετικά και την ίδρυση ευρωπαϊκής ακτοφυλακής.

ΤΑ ΝΕΑ
Επιστροφή στην κορυφή
argeadas Δες τη Λίστα
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός


Μέλος από: 04/Ιανουαρίου/2009
Θέση: Greece
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 366
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση argeadas Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 14/Μαΐου/2009 ώρα 16:28
Είχα την τύχη να δώ ζωντανά το ελικόπτερο που πετούσε πάνω από το Σουφλί την ώρα που πετούσαν και τα τουρκικά F-16 περίπου στης 18:00 με 18:30 μ. Μ.
Επιστροφή στην κορυφή
Guests Δες τη Λίστα
Πολίτης
Πολίτης
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Guests Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 14/Μαΐου/2009 ώρα 17:53
Ο Μαύρος εντεταλμένος της νέας τάξης πραγμάτων με την φαεινή του ιδέα να αναβαθμίσει τους Μογγόλους σε προνομιακούς συμμάχους έχει πλέον τα γνωστά αποτελέσματα. Καταπάτηση του διεθνούς δικαίου, τσαμπουκάδες ηλίθιους σε Ε. Ε. Και αγωγούς και σηκώνοντας ψηλά τον αμανέ οι Μογγόλοι που νομίζουν ότι είναι υπερδύναμη με αμιγώς τουρκικό πληθυσμό 13% (βάση έκθεσης της CIA) θα φάνε τα μούτρα τους στο τέλος επειδή οι μεγάλοι δεν σηκώνουν τέτοιες πολλές μαγκιές. Οι Ρώσοι τους έχουν άχτι γιατί τους ζορίζουν στα στενά ενώ οι νεκροί τούρκοι μισθοφόροι στο πόλεμο της Γεωργίας μάλλον επιδείνωνει την κατάσταση. Οι Αμερικάνοί τα χουν πάρει άσχημα με τα τερτίπια των Τούρκων με το αζέρικο αέριο και τις απαιτήσεις που έχουν που απειλεί να τινάξει στον αερα την ενεργειακή πολιτική που προωθούν σπαταλώντας πολλά δις $$ και ανατρέποντας κυβερνήσεις σε τέως σοβιετικές δημοκρατιές. Η διάλυση της Τουρκίας σε μικρότερα κράτη δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας!
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 11011
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 14/Μαΐου/2009 ώρα 18:47
Χαχα πολύ γέλιο! Που να ήταν και στρατιωτικού τύπου. Δεν πειράζει, Θα έχουν μια πρώτης τάξεως εμπειρία του τι εστί "παραβίαση ΕΕΧ".
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 11040
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 15/Μαΐου/2009 ώρα 12:01
ΔΕΥΤΕΡΟ διαδοχικό κρούσμα αμφισβήτησης και των χερσαίων ελληνοτουρκικών συνόρων σημειώθηκε προχθές στον Έβρο από την Τουρκική Πολεμική Αεροπορία, εντείνοντας τον προβληματισμό της Αθήνας για τις επιδιώξεις της Άγκυρας.

Λίγη ώρα μετά την παρενόχληση του ιταλικού ελικοπτέρου στο πλαίσιο αποστολής της Ε. Ε. Για εντοπισμό λαθρομεταναστών που αποκάλυψαν χθες «ΤΑ ΝΕΑ», δύο τουρκικά F-16 ειδοποιήθηκαν να διακόψουν την εκπαίδευσή τους και να σπεύσουν στον Έβρο προκειμένου να αναγνωρίσουν ιπτάμενο μέσο που δήθεν πετούσε στην Ανατολική Θράκη προφανώς παρανόμως.

Ωστόσο, το ιπτάμενο ίχνος δεν αντιστοιχούσε παρά σε ένα μικρό αεροσκάφος Cessna του Λουξεμβούργου το οποίο και αυτό πετούσε για εντοπισμό λαθρομεταναστών στο πλαίσιο αποστολής του ευρωπαϊκού οργανισμού διαχείρισης των εξωτερικών συνόρων της Ε. Ε.FRΟΝΤΕΧ!

ΤΑ ΝΕΑ
Επιστροφή στην κορυφή
Su-35 Δες τη Λίστα
Απολυμένος
Απολυμένος


Μέλος από: 26/Απριλίου/2008
Θέση: Alpha Centauri
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 3648
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Su-35 Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 30/Ιουλίου/2009 ώρα 06:55

Δυσαρέσκεια Τουρκίας λόγω FRONTEX

Δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου εμφανίζουν την Άγκυρα δυσαρεστημένη λόγω των επιχειρήσεων της διεθνούς δύναμης της Ευρωπαϊκής Ένωσης,Frontex, η οποία έχει ως αντικείμενο την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, το θέμα ετέθη από την τουρκική πλευρά κατά τον τελευταίο γύρο των διερευνητικών επαφών μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας, αλλά διατυπώθηκε και αρμοδίως στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr

Επιστροφή στην κορυφή
Su-35 Δες τη Λίστα
Απολυμένος
Απολυμένος


Μέλος από: 26/Απριλίου/2008
Θέση: Alpha Centauri
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 3648
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Su-35 Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 02/Αυγούστου/2009 ώρα 02:53
Επιστροφή στην κορυφή
Athan Δες τη Λίστα
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός


Μέλος από: 18/Δεκεμβρίου/2007
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 152
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Athan Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 16/Σεπτεμβρίου/2009 ώρα 17:14
Παράθεση ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Εκρυψαν μπαράζ τουρκικών αναχαιτίσεων κατά FRONTEX

Καθεστώς έχει δημιουργήσει με τις αναχαιτίσεις των εναέριων μέσων της FRONTEX η Άγκυρα τους τελευταίους τέσσερις μήνες, όπως δείχνουν τα στοιχεία που φέρνει σήμερα για πρώτη φορά στην δημοσιότητα το defencenet.gr. Συνολικά από τις 13/05/2009 μέχρι σήμερα έχουν γίνει επτά (!) αναχαιτίσεις (και όχι παρενοχλήσεις όπως κομψά αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών) από τις οποίες μόνο δύο ή τρεις έχουν δοθεί στην δημοσιότητα. Τα Επιτελεία παρακολουθούν πολύ προσεκτικά αυτή την κλιμάκωση, όπως και σειρά άλλων ενεργειών των τουρκικών Δυνάμεων που καταγράφονται αποκλειστικά στη νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί σήμερα και αθόρυβα, αλλά με πολύ προσεκτικές κινήσεις, προετοιμάζονται ακόμα και για το χειρότερο τους επόμενους έξι μήνες σε Θράκη και Αιγαίο.

Τι σημαίνει αναχαίτιση: Τα επίγεια τουρκικά ραντάρ απαιτούν την άμεση απομάκρυνση των εναέριων μέσων της FRONTEX - συνήθως ελικοπτέρων - γιατί βρίσκονται σε τουρκικό εναέριο χώρο σε διαφορετική περίπτωση θα αντιμετωπίσουν τα τουρκικά μαχητικά! Αυτό είναι κανονική αναχαίτιση και όχι παρενόχληση. Όπου αυτές οι αναχαιτίσεις έχουν γίνει από τον Έβρο, μέχρι τα Δωδεκάνησα!

Πρόκειται ακριβώς για την ίδια διαδικασία αναχαίτισης που γίνεται στα τουρκικά μαχητικά που παραβιάζουν τον ΕΕΧ από ελληνικής πλευράς. Το τουρκικό σήμα έχει ακριβώς την ίδια διατύπωση με το ελληνικό, απλά δεν προέρχεται από μαχητικά (οσονούπω, εκφράζονται φόβοι ότι θα ακολουθήσουν και μαχητικά), αλλά από τα επίγεια στρατιωτικά ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης.

Η ουσία είναι η ίδια: Αναχαίτιση εντός του ΕΕΧ, φυσικά εντός του FIR Αθηνών και στην πράξη αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας.

Οι αναχαιτίσεις των εναέριων μέσων της ευρωπαϊκής δύναμης αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης που περιπολεί στα νοτιοανατολικά σύνορα της Ε. Ε. Έγιναν στις ακόλουθες ημερομηνίες και περιοχές.

-Στις 13/05/09 στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης
-Στις 13/06/09 στο Φαρμακονήσι
-Στις 18/06/09 στο Φαρμακονήσι
-Στις 19/07/09 στο Φαρμακονήσι
-Στις 02/08/09 στη Σάμο
-Στις 07/09/09 στο Φαρμακονήσι
-Στις 14/09/09 στο Φαρμακονήσι


Όλες αυτές είναι αναχαιτίσεις εναέριων μέσων της Ε. Ε. Και όχι παρενοχλήσεις. Παρενόχληση είναι η παρεμπόδιση της πτήσης με ενεργό τρόπο. Στην αεροπορική γλώσσα είναι αναχαίτιση μέσω εκπομπής επίγειου ραντάρ, το οποίο εκφράζει και απειλή κατά του αεροσκάφους, αν συνεχίσει να επιχειρεί «εντός του τουρκικού εναέριου χώρου»!

Το θέμα είναι «τι μέλλει γενέσθαι». Εγκυρες πηγές αναφέρουν ότι η επικοινωνία των Βρυξελλών με την Άγκυρα, μόνο ενθαρρυντικά αποτελέσματα δεν είχε σε ότι αφορά την αλλαγή συμπεριφοράς της Τουρκίας: Στις Βρυξέλλες προσκομίζονται στοιχεία από την Άγκυρα για «τουρκική κυριαρχία ή αμφισβητούμενες περιοχές» εκεί όπου έγιναν οι αναχαιτίσεις στις δυνάμεις της FRONTEX!

Γενικά η τουρκική τακτική θεωρείται ένα ακόμα" επεισόδιο εκβιασμού" στον "πόλεμο νεύρων" της Άγκυρας σε όλη την γραμμή αντιπαράθεσης με την Ελλάδα, ειδικά εν όψει του Δεκεμβρίου που κρίνονται πολλά για την τουρκική πορεία ένταξης στην Ε. Ε.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.g
r
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 11040
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 07/Οκτωβρίου/2009 ώρα 14:53
Κάθε φορά που το σουηδικό αεροσκάφος της FRONTEX βρίσκεται στην περιοχή του Φαρμακονησίου, και ειδικά βόρεια και δυτικά από το νησί, τα τουρκικά αεροσκάφη το καλούν να εγκαταλείψει τον «τουρκικό εναέριο χώρο», επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να δημιουργήσουν γκρίζες ζώνες.

Χθες, για πολλοστή φορά το σουηδικό αεροσκάφος που απογειώθηκε από την Κω στις 12.03 τα μεσάνυχτα για τον εντοπισμό λαθρομεταναστών δέχθηκε παρενοχλήσεις από το τουρκικό ραντάρ της περιοχής DATCA. Στις 3.00,03.20 και 04.33 το στρατιωτικό τουρκικό ραντάρ κάλεσε το σουηδικό αεροσκάφος στη συχνότητα κινδύνου, λέγοντάς του ότι βρίσκεται σε τουρκικό εναέριο χώρο και θα πρέπει να τον εγκαταλείψει για να μην αναχαιτιστεί!

Το πλήρωμα του σουηδικού αεροσκάφους δεν άκουσε το τουρκικό ραντάρ, γιατί δεν διαθέτει όργανα που να «ακούν» τις στρατιωτικές συχνότητες.

Ωστόσο, οι παρενοχλήσεις καταγράφηκαν από τα ελληνικά ραντάρ και τα απομαγνητοφωνημένα κείμενα μαζί με το στίγμα και την αποτύπωση στον χάρτη της περιπολίας που έκανε το σουηδικό αεροσκάφος της FRONTEX προωθήθηκαν όπως κάθε φορά στο υπουργείο Εξωτερικών για να προβεί σε διαμαρτυρία. Το σουηδικό αεροσκάφος προσγειώθηκε στις 04.54 το πρωί στην Κω, αφού ολοκλήρωσε την περιπολία του.

ΕΘΝΟΣ


Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 11040
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 16/Οκτωβρίου/2009 ώρα 15:13
Σε καθημερινό φαινόμενο εξελίσσονται οι παρενοχλήσεις τουρκικού ραντάρ σε αεροσκάφη της ευρωπαϊκής δύναμης «Frontex» στον ελληνικό εναέριο χώρο.
Σύμφωνα με καταγραφές στη συχνότητα κινδύνου, στις 04.25 π. Μ   Έγιναν δύο εκπομπές στον ασύρματο από ραντάρ Dacta, προς φιλανδικό αεροσκάφος της Frontex, ενώ αυτό πετούσε βόρεια του Αγαθονησίου και σε ύψος 1.100 ποδών και εντός του ελληνικού εναέριου χώρου.

Η κλήση έλεγε ότι το αεροσκάφος ήταν εντός τουρκικού εναέριου χώρου και να εγκαταλείψει την περιοχή, διαφορετικά θα εκτελούσαν τακτική επιχείρηση.
Το αεροσκάφος αγνόησε το σήμα και συνέχισε την αποστολή του

ΤΑ ΝΕΑ
Επιστροφή στην κορυφή
ratatoulis Δες τη Λίστα
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης


Μέλος από: 16/Απριλίου/2008
Θέση: United Kingdom
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 935
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση ratatoulis Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 16/Οκτωβρίου/2009 ώρα 17:22
Ακούμε τα περιστατικά αυτά συνεχώς, καμια ανακοινωση από την ευρωπαϊκή ένωση υπάρχει περί αυτού του θέματοσ?
Επιστροφή στην κορυφή
thrakiotis Δες τη Λίστα
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης


Μέλος από: 22/Μαρτίου/2009
Θέση: Greece
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 964
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση thrakiotis Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 16/Οκτωβρίου/2009 ώρα 17:41
Τουμπεκι φιλε μου τουμπεκι...
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 11040
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 30/Οκτωβρίου/2009 ώρα 19:01

Τα εναέρια μέσα της δύναμης Frontex δεν έχουν παραβιάσει ποτέ τον τουρκικό εναέριο χώρο, αναφέρει ο αρμόδιος Επίτροπος, Ζακ Μπαρό, απαντώντας σε Ερώτηση των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή παρενόχληση ελικοπτέρου που επιχειρούσε εντός του FIR Αθηνών από τουρκικό ραντάρ.

Στην ερώτησή τους οι ευρωβουλευτές της ΝΔ Κατήγγειλαν την πάγια τουρκική τακτική των συνεχών παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου, και κάλεσαν την Επιτροπή να πάρει θέση για το συγκεκριμένο περιστατικό.

Ο κ. Μπαρό τόνισε ότι η Frontex δεν έχει ποτέ απειληθεί από τις τουρκικές αρχές, ενώ για το περιστατικό επισήμανε ότι σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το τουρκικό κέντρο ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας προσπάθησε να έλθει σε ασύρματη επικοινωνία με το ελικόπτερο με σκοπό να το αναγνωρίσει, αλλά η επαφή ήταν αδύνατη διότι χρησιμοποιήθηκε διαφορετική ραδιοσυχνότητα.

Επιπλέον, ενημέρωσε ότι η Frontex διαπραγματεύεται με τις αρμόδιες τουρκικές αρχές τη σύναψη συμφωνίας εργασίας στον τομέα της διαχείρισης των συνόρων, ενώ παράλληλα έχει ενημερώσει τους Τούρκους ομόλογούς του για τις δραστηριότητες της κοινής επιχείρησης Ποσειδών 2009 και τους κάλεσε να προσδιορίσουν επιχειρησιακά σημεία επαφής.

in.gr
Επιστροφή στην κορυφή
argeadas Δες τη Λίστα
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός


Μέλος από: 04/Ιανουαρίου/2009
Θέση: Greece
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 366
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση argeadas Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 17/Νοεμβρίου/2009 ώρα 15:50
Με βήμα σταθερό οι τούρκοι κάνουν αυτό που θέλουν.
Βήμα βήμα κερδίζουν και κάτι από αυτά που η Ελλάδα θεωρή δευτερεύον θέματα.
Επιστροφή στην κορυφή
thrakiotis Δες τη Λίστα
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης


Μέλος από: 22/Μαρτίου/2009
Θέση: Greece
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 964
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση thrakiotis Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 21/Νοεμβρίου/2009 ώρα 05:45
Για πρώτη φορά τουρκικά μαχητικά κατά αεροσκάφους της FRONTEX !

Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη για πρώτη φορά κινήθηκαν εναντίον αεροσκάφους της FRONTEX που περιπολούσε σε ύψος 2000 ποδών βόρεια του Φαρμακονησίου και εντός του Εθνικού Εναέριου Χώρου! Το εσθονικό αεροσκάφος ενημερώθηκε από το Κέντρο Επιχειρήσεων για τα τουρκικά αεροσκάφη που το προσέγγιζαν και πρόλαβε να απομακρυνθεί πριν τα τουρκικά μαχητικά φτάσουν στο Φαρμακονήσι!

Συγκεκριμένα όταν τα τουρκικά F-16 προσέγγισαν την όριο γραμμή (ευρισκόμενα ακόμα στο FIR Κωνσταντινούπολης), ήδη το εσθονικό αεροσκάφος είχε αποχωρήσει από την περιοχή επιχειρήσεων.

Το επεισόδιο ξεκίνησε στις 10:55 το πρωί όταν κατεγράφησαν στη συχνότητα κινδύνου αριθμός εκπομπών από τουρκικό ραντάρ του DATCA προς εσθονικό αεροσκάφος.

Το αντικείμενο της κλήσης αφορούσε την προειδοποίηση των χειριστών του ραντάρ πως το εσθονικό αεροσκάφος πετούσε εντός του τουρκικού εναέριου χώρου και ότι θα έπρεπε να εγκαταλείψει την περιοχή διαφορετικά θα εκτελείτο τακτική επιχείρηση εναντίον του. Το αεροσκάφος συνέχισε την αποστολή του σε άλλες περιοχές που... Δεν θεωρεί η Άγκυρα ότι είναι τουρκικές ή εντός τουρκικού FIR και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Κω στις 13:46 από το οποίο είχε απογειωθεί νωρίτερα στις 10:36.

Είναι η δεύτερη συνεχή ημέρα που η Άγκυρα ανεβάζει το θερμόμετρο στο Αιγαίο, αναχαιτίζοντας το αεροσκάφος της FRONTEX (για πρώτη φορά με πρακτικά μέσα).

Επίσης σχηματισμός έξι μαχητικών αεροσκαφών παραβίασε τον Εθνικό Εναέριο Χώρο και προχωρήσει και σε παραβάσεις του FIR Αθηνών. Ακολούθησε μία δυάδα και μετά ένα μεμονωμένο. Παραβίασαν τον ΕΕΧ τρεις φορές. Είχε προηγηθεί η χθεσινή παραβίαση δεσμευμένης περιοχής για την άσκηση ΙΩΝΑΣ 09 με την πτήση τεσσάρων τουρκικών αεροσκαφών σε ύψος μόλις 2.200 ποδών πάνω από το χώρο της άσκησης.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Επιστροφή στην κορυφή
 Απάντηση Απάντηση Σελ.  1 2 3 4>

??af?µ?ste?te st?? d??t?a?? t?p? Ellinikos-stratos.com