Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις  Ψάξε στο Forum    Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Μείωση θητείας στην Κύπρο (Εθνική Φρουρά)

 Απάντηση Απάντηση Σελ.  1 2 3 4>
Συγγραφέας
Μήνυμα
  Θέμα  Αναζήτηση Θέμα Αναζήτηση  Επιλογές θέματος Επιλογές θέματος
strategy Δες τη Λίστα
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας


Μέλος από: 12/Απριλίου/2008
Θέση: Greece
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 1
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση strategy Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Θέμα: Μείωση θητείας στην Κύπρο (Εθνική Φρουρά)
    Αποστολή: 12/Απριλίου/2008 ώρα 17:47
Την αξιοποίηση των εθνοφρουρών που απολύονται για περίοδο 6 μηνών, ως αμειβόμενων εθελοντών στρατιωτών μελετάει το Υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΕΦ, στο πλαίσιο της προσπάθειας για μείωση της στρατιωτικής θητείας στους 19 μήνες.

Ο υπουργός Άμυνας Κώστας Παπακώστας, σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ, ανέφερε πως σε περίπτωση μείωσης της θητείας στους 19 μήνες, οι εθνοφρουροί θα απολύονται το Φεβρουάριο, αναμένοντας το Σεπτέμβριο για να πάνε για σπουδές. Το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί θα μπορούσαν να εργοδοτηθούν στην Ε. Φ. ως εθελοντές οπλίτες, καλύπτοντας τα κενά που θα δημιουργηθούν.
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Online
Πόντοι: 11011
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 08/Ιουλίου/2008 ώρα 13:05
Ο υπουργός Άμυνας Κώστας Παπακώστας δήλωσε ότι τον Οκτώβριο το υπουργείο του θα είναι έτοιμο να επιλέξει την πλέον σωστή πρόταση για μείωση της θητείας στην Εθνική Φρουρά κατά έξι μήνες και να την υποβάλει στο υπουργικό συμβούλιο για έγκριση. Ο υπουργός Άμυνας έχει ήδη στα χέρια του την επιτελική μελέτη για τη μείωση της θητείας, η οποία χρειάζεται να τύχει προσεκτικής αξιολόγησης ώστε να επιλεγεί το πιο σωστό και κατάλληλο σενάριο, το οποίο να είναι και εφικτό. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ο Κ. Παπακώστας επεσήμανε ότι η στρατιωτική θητεία δεν θα είναι λιγότερη των 19 μηνών και τόνισε ότι η μείωση θα γίνει κλιμακωτά και υπό προϋποθέσεις. Επεσήμανε πάντως ότι η πρόταση δεν μπορεί να εφαρμοστεί πριν από το 2009.

Strategy - Geopolitics
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Online
Πόντοι: 11011
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 16/Αυγούστου/2008 ώρα 19:13
Στο στάδιο της αξιολόγησης από τον Υπουργό Αμυνας βρίσκεται η μελέτη για αναδιοργάνωση της Εθνικής Φρουράς, η οποία περιλαμβάνει και τη μείωση της θητείας από 25 σε 19 μήνες. Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Αμυνας Κώστας Παπακώστας, διαμηνύοντας ότι η τελική αξιολόγηση θα είναι έτοιμη το αργότερο μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, οπότε και θα υποβληθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο για συζήτηση και τελική έγκριση. Ο Υπουργός Αμυνας ανέφερε ότι η μελέτη των εμπειρογνωμόνων του ΓΕΕΦ που εκπονήθηκε με βάση όρους εντολής τους οποίους απηύθυνε ο ίδιος προς τον Αρχηγό της ΕΦ, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η μείωση της θητείας από 25 σε 19 μήνες, είναι εφικτή κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις.
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Online
Πόντοι: 11011
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 11/Οκτωβρίου/2008 ώρα 23:56
Αντιδράσεις στους κόλπους της Εθνικής Φρουράς προκαλούν οι δρομολογούμενες αλλαγές, που προωθεί στο στράτευμα ο υπουργός Άμυνας Κώστας Παπακώστας, στο πλαίσιο των σχεδιασμών προκειμένου να καταστεί εφικτή η σταδιακή μείωση της στρατιωτικής θητείας στους 19 μήνες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας "Φιλελεύθερος", ανώτατοι αξιωματικοί αντιδρούν στην εισήγηση για κατάργηση ενός μεγάλου αριθμού φυλακίων κατά μήκος της πράσινης γραμμής και την αντικατάσταση τους με κάμερες ασφαλείας καθώς με την μείωση της θητείας, όπως εκτιμάται, δεν θα υπάρχει το απαιτούμενο προσωπικό σε κληρωτούς για να επανδρώνουν όλα τα φυλάκια.

Συγκεκριμένα, εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι δεν θα διασφαλίζεται η επιτήρηση της πράσινης γραμμής με κάμερες, όταν σήμερα, με την επάνδρωση δεκάδων φυλακίων, έμποροι ναρκωτικών, λαθρομετανάστες και κάθε λογής παράνομοι καταφέρνουν να εισέρχονται στις ελεύθερες περιοχές.


Strategy - Geopolitics
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Online
Πόντοι: 11011
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 14/Νοεμβρίου/2008 ώρα 12:49
Λαχείο θα έρθει για τους στρατιώτες που υπηρετούν αυτή την περίοδο στην Εθνική Φρουρά πιθανή έγκριση της πρότασης για μείωση της στρατιωτικής θητείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ» από αρμόδια πηγή του υπουργείου Άμυνας, εάν εφαρμοστεί η μείωση της θητείας κατά πάσα πιθανότητα θα ευνοηθούν και θα φοράνε το χακί ένα μήνα λιγότερο οι ΕΣΣΟ που υπηρετούν τώρα στην ΕΦ (2007 Α' και Β' ΕΣΣΟ,2008 Α' και Β' ΕΣΣΟ). Διευκρινίζεται ότι, η σχετική πρόταση, προβλέπει σταδιακή μείωση της στρατιωτικής θητείας στην ΕΦ. Δηλαδή, όπως εξήγησε η ίδια πηγή, η θητεία δεν θα μειωθεί αμέσως από 25 σε 19 μήνες.

Η μείωση θα γίνεται μήνα κατά μήνα ενώ παράλληλα θα προχωρεί και η αναδιοργάνωση της ΕΦ. Όπως πληροφορείται ο «Φ», στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης του στρατεύματος, προωθείται διάλυση 10 μονάδων στη γραμμή κατάπαυσης του πυρός και μείωσή τους από 19 σε 9.
...

Όσον αφορά στην εγκατάσταση καμερών κατά μήκος της πράσινης γραμμής, πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι για την προμήθεια και τοποθέτηση των συσκευών, προορίζεται ένα από τα μεγαλύτερα κονδύλια (αναμένεται να αγγίξει τα ;15 εκατ. ) από τον προϋπολογισμό για τις δαπάνες της ΕΦ για το επόμενο έτος.

Φιλελεύθερος
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Online
Πόντοι: 11011
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 18/Δεκεμβρίου/2008 ώρα 13:43
Κατά ένα μήνα μειώνεται η θητεία στην Εθνική Φρουρά, απόφαση η οποία καλύπτει και τη σειρά 2007 Α ΕΣΣΟ, οι οπλίτες της οποίας θα απολυθούν τον Ιανουάριο του 2009 αντί τον Φεβρουάριο του 2009, που λήγει κανονικά η θητεία τους, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

Ο Εκπρόσωπος είπε ότι «το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση του Υπουργείου Αμυνας για μείωση της θητείας στην Εθνική Φρουρά κατά ένα μήνα για όλους τους οπλίτες που υπηρετούν θητεία 25 μηνών», έτσι η θητεία στην Εθνική Φρουρά θα μειωθεί από 25 μήνες σε 24 μήνες.

Σε ερώτηση εάν αυτή η απόφαση αποτελεί την υλοποίηση της δέσμευσης του προεκλογικού προγράμματος του Προέδρου της Δημοκρατίας για μείωση της στρατιωτικής θητείας, ο κ. Στεφάνου είπε ότι η προεκλογική δέσμευση του Προέδρου Χριστόφια αφορά «στην πρόταση που ετοιμάζει το Υπουργείο Αμυνας και που περιλαμβάνει μαζί με τη αναδιάρθρωση της Εθνικής Φρουράς και την πρόταση – μελέτη για μείωση της θητείας στην Εθνική Φουρά».

Κυπριακό πρακτoρίο ειδήσεων
Επιστροφή στην κορυφή
πειραιωτης Δες τη Λίστα
Λοχαγός
Λοχαγός


Μέλος από: 28/Ιουλίου/2008
Θέση: Greece
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 494
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση πειραιωτης Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 11/Ιανουαρίου/2009 ώρα 20:12
Παιδια τελικα εγινε μειωσει θητειας και στην κυπρο!19 μηνες απο 'δω και περα για τους κυπριους φανταρους! Να δω πως θα συμπληρωθουν τα κενα που σιγουρα θα υπαρχουν απο την στιγμη που και με τους 25 μηνες δε συμπληρωναν την δυναμη της μοναδας!
Επιστροφή στην κορυφή
Guests Δες τη Λίστα
Πολίτης
Πολίτης
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Guests Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 04/Φεβρουαρίου/2009 ώρα 01:24
Ο στρατος στην κυπρο μειωθηκε και για αυτους που πηγαν για 3 μηνες και πηραν αναστολη για να πανε να σπουδασουν;
Επιστροφή στην κορυφή
mitsios14 Δες τη Λίστα
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ


Μέλος από: 09/Φεβρουαρίου/2009
Θέση: Cyprus
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 87
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση mitsios14 Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 10/Φεβρουαρίου/2009 ώρα 23:14

Τελικά δεν ήταν τελεσίδικη Η απόφαση για μείωση στους 19 μήνες, καθώς υπήρχε πληθώρα αντιδράσεων για την βιασύνη και απρογραμμάτιστη μείωση που έγινε απλά για να τηρήσει ο Πρόεδρος Χριστόφιας τις προεκλογικές του δεσμεύσεις. Απ'ότι φαίνεται όμως μια τέτοια απόφαση πλέον θα χρειάζεται να περάσει από την Βουλή και όχι από το Υπουργείο, έτσι γίνεται δυσκολότερη η μείωση της θητείας. Είδωμεν...

Επιστροφή στην κορυφή
πειραιωτης Δες τη Λίστα
Λοχαγός
Λοχαγός


Μέλος από: 28/Ιουλίου/2008
Θέση: Greece
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 494
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση πειραιωτης Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 11/Φεβρουαρίου/2009 ώρα 00:32
Φιλε mitsios14 δεν ειναι μονο προεκλογικη υποσχεση του Χριστοφια αλλα η κυβερνηση δεχετε πιεσεις απο την εε! Ο θειος μου που ειναι αστυνομικος στην κυπρο μου το ειχε πει απο το καλοκαιρι οτι θα γινει μειωση θητειας λογο εε! Βεβαια θα εχεις δικιο να μου πεις ραδιο αρβυλα! Αναμενουμε νεωτερα!
Επιστροφή στην κορυφή
πειραιωτης Δες τη Λίστα
Λοχαγός
Λοχαγός


Μέλος από: 28/Ιουλίου/2008
Θέση: Greece
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 494
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση πειραιωτης Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 11/Φεβρουαρίου/2009 ώρα 01:20

Έτοιμη η μείωση θητείας

Ευχάριστα τα νέα για τους εθνοφρουρούς που κατατάσσονται αυτό το μήνα στην Εθνική Φρουρά, αλλά και γι’ αυτούς που θα κατατάσσονται απ’ εδώ και πέρα, οι οποίοι θα υπηρετούν στρατιωτική θητεία μόνο για 19 μήνες. Ωστόσο, για να είναι ευχάριστα τα νέα, πρώτα θα πρέπει να ανάψει το «πράσινο φως» το Υπουργικό Συμβούλιο, μια και αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση να εγκριθεί από το Υπουργικό η σχετική πρόταση που ετοίμασε το Υπουργείο Άμυνας.

Στο μεταξύ, όπως διευκρινίστηκε χθες από τον Υπουργό Άμυνας Κώστα Παπακώστα, όσοι ήδη υπηρετούν θα πρέπει να εξαντλήσουν το χρονικό διάστημα των 24 μηνών.

Τα παραπάνω δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας ύστερα από τη δίωρη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάριο Καρογιάν, κατά τη διάρκεια της οποίας τον ενημέρωσε για την αναδιοργάνωση της Εθνικής Φρουράς και τη μείωση της στρατιωτικής θητείας. Ο κ. Παπακώστας σημείωσε ότι η αναδιοργάνωση θα γίνει σε διάστημα δέκα χρόνων, ενώ για την ιεραρχία και τη δομή των Αξιωματικών θα συσταθεί Ειδική Επιτροπή, η οποία θα μελετήσει το όλο θέμα.O κ. Παπακώστας ανακοίνωσε ότι σήμερα θα ενημερώσει την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας για τα παραπάνω θέματα, δηλαδή της μείωσης της στρατιωτικής θητείας και της αναδιοργάνωσης της Εθνικής Φρουράς. Η ενημέρωση θα γίνει στο ΓΕΕΦ, ενώ θα ακολουθήσουν ενημερωτικές συναντήσεις και με τους αρχηγούς των κομμάτων.

Επιστροφή στην κορυφή
mitsios14 Δες τη Λίστα
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ


Μέλος από: 09/Φεβρουαρίου/2009
Θέση: Cyprus
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 87
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση mitsios14 Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 11/Φεβρουαρίου/2009 ώρα 01:21
Αρχικά αποστάλθηκε από πειραιωτης πειραιωτης Έγραψε:

Φιλε mitsios14 δεν ειναι μονο προεκλογικη υποσχεση του Χριστοφια αλλα η κυβερνηση δεχετε πιεσεις απο την εε! Ο θειος μου που ειναι αστυνομικος στην κυπρο μου το ειχε πει απο το καλοκαιρι οτι θα γινει μειωση θητειας λογο εε! Βεβαια θα εχεις δικιο να μου πεις ραδιο αρβυλα! Αναμενουμε νεωτερα!
ναι μπορεί να είναι και έτσι, αλλά εκείνο που ξέρω για σίγουρα, μας πιέζουν οι ξένοι για να περάσουμε νόμο που να προνοεί πως μόνο άτομα άνω των 18 δικαιούνται να υπηρετήσουν, που σημαίνει ένας αριθμός των αποφοίτων που δεν φτάνει τα 18 θα περιμένει να ενταχθεί στον στρατό την επόμενη ΕΣΣΟ. Αυτό υποτίθεται είναι μέσα στο πακέτο συζήτησης της αναρδιογάνωσης της Ε. Φ... Όπως είπες και εσύ, αναμένουμε νεότερα!
Επιστροφή στην κορυφή
πειραιωτης Δες τη Λίστα
Λοχαγός
Λοχαγός


Μέλος από: 28/Ιουλίου/2008
Θέση: Greece
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 494
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση πειραιωτης Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 11/Φεβρουαρίου/2009 ώρα 01:22
Το παραπανω Κειμενο δημοσιευτικε απο ενα αλλο στρατοτιωτικο κυπριακο site!
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10970
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 11/Φεβρουαρίου/2009 ώρα 01:24
Το άρθρο είναι από το skopies.net. Καλό θα ήταν να βάζετε τη πηγή.

Πηγή

Δεν υπάρχει κανενα πρόβλημα με τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα.
Επιστροφή στην κορυφή
πειραιωτης Δες τη Λίστα
Λοχαγός
Λοχαγός


Μέλος από: 28/Ιουλίου/2008
Θέση: Greece
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 494
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση πειραιωτης Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 11/Φεβρουαρίου/2009 ώρα 01:27
Εχεις δικιο νασο! Λαθος μου βεβαια αλλα δε το ηξερα γιατι πρωτη φορα δημοσιευω κειμενο απο αλλο site! Ευχαριστω για τη χρησιμη πληροφορια και συγγνωμη για το λαθος μου!
Επιστροφή στην κορυφή
 Απάντηση Απάντηση Σελ.  1 2 3 4>

??af?µ?ste?te st?? d??t?a?? t?p? Ellinikos-stratos.com