Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις  Ψάξε στο Forum    Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Νέο τυφέκιο εφόδου

 Απάντηση Απάντηση Σελ.  < 1 32 3334 35 36 37>
Ερώτηση: Τί όπλο θα προτιμούσατε
Ψήφος Επιλογή Ψηφοφορίας Ψήφοι Στατιστικά Ψηφοφορίας
463 [34.94%]
200 [15.09%]
47 [3.55%]
79 [5.96%]
502 [37.89%]
34 [2.57%]

Συγγραφέας
Μήνυμα
  Θέμα  Αναζήτηση Θέμα Αναζήτηση  Επιλογές θέματος Επιλογές θέματος
bobus Δες τη Λίστα
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος


Μέλος από: 11/Μαΐου/2011
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 40
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση bobus Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 19/Νοεμβρίου/2015 ώρα 10:25
Ποιο είναι το κίνητρο του μηχανικού αν είναι να φτιάξει ένα νέο τυφέκιο;

Ποιο είναι αντίστοιχα, αν είναι να φτιάξει κάτι ΣΟΒΑΡΟ;

Με βάση την ιδιωτική πρωτοβουλία και με υπόσχεση μεγάλων bonus για επιτυχή περάτωση, πιστεύω πως σχεδόν ΤΑ ΠΑΝΤΑ μπορούμε να φτιάξουμε

Και δεν πιστεύω πως είμαι αφελής, δεν είμαστε υποδεέστερη ράτσα.

Για το τυφέκιο νομίζω πως έχω ξαναγράψει εδώ πως πιστεύω πως:

- πρέπει να μπει μηχανισμός περιορισμού ανάκρουσης στο G3
- καθώς και οπτικό sight 3x-8x μεταβλητό

... Για να μη βαράει στο γάμο του καραγκιόζη.

χαμηλού κόστους και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ αναβαθμίσεις, που ΟΝΤΩΣ δίνουν πλεονέκτημα

Με την ευκαιρία, εσείς που είστε μερικοί ως και επαγγελματίες στο στρατό, ισχύει ότι οι φωστήρες του πενταγώνου προορίζουν το ΗΚ11 να παίρνει 20άρες γεμιστήρες και τίποτε άλλο; Και να λειτουργεί έτσι ως ΔΗΘΕΝ πολυβόλο υποστήριξης; "Βάστα Μεμέτη Ν' αλλάξω γεμιστήρα! " φάση;
Επιστροφή στην κορυφή
AtomicYeti Δες τη Λίστα
Λοχαγός
Λοχαγός
Avatar

Μέλος από: 03/Ιουνίου/2015
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 474
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση AtomicYeti Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 19/Νοεμβρίου/2015 ώρα 14:05
To πρόβλημα δεν είναι τόσο πολύ με τους φωστήρες του πενταγώνου (και έχει μπόλικους - ένας τέος στρατηγός έχει γράψει ένα βιβλίο για τις προβοσκίδες του πενταγώνου) αλλά με τους ποστήρες της πολιτικής .

Είπες
Αρχικά αποστάλθηκε από bobus bobus Έγραψε:


- πρέπει να μπει μηχανισμός περιορισμού ανάκρουσης στο G3


Εννοείς muzzle break; Αυτό θα σου μειώσει την ανάκρουση και πιθανώς την φλόγα, αλλά θα σου αυξήσει κατακόρυφα τον κρότο. Εκτός αν εννοείς να μπεί Heavy buffer στο κοντάκι, στο οποίο συμφωνώ.

Επίσης
Αρχικά αποστάλθηκε από bobus bobus Έγραψε:


- καθώς και οπτικό sight 3x-8x μεταβλητό


Τα μεταβλητά οπτικά πάνω σε όπλα τύπου G3 και FN FAL μετά απο 5-6 γεμιστήρες θα τα πάρεις στη μασχάλη και θα πας για service. Η καλύτερη λυση για τους πεζους είναι είτε fixed magnification 3x-4x-5.5x, είτε απλή ερυθρά κουκίδα με flip to side magnifier, αλλά θα ανέβει πολύ το βάρος.

Το ΗΚ11 είναι αστείο που λένε οι Αξ/κοι στο στρατό. Υποτίθεται οτι υπάρχουν drum των 50 αλλά κανείς δεν τα έχει δει. Το ΗΚ11 είναι άχρηστο για τα σημερινά δεδομένα.

Λύσεις υπάρχουν, απλά στην Ελλάδα πρέπει πρώτα να τις υλοποιήσει κάποιος μπατζανάκης για να γίνουν πραγματικότητα.

Τέλος για το τυφέκιο, δεν χρειάζεται να ξαναεφεύρεις τον τροχό. Κλωνοποιείς ένα άλλο τυφέκιο πληρώνοντας πνευματικά δικαιώματα, το προχωράς σε εξέλιξη και το κατοχυρώνεις με πατέντα. Αυτό κάνανε και οι Τούρκοι για το τυφέκιο ποιό πάνω, για το άρμα Altay πού είναι ουσιαστικά κλώνος του νοτιοκορεάτικου άρματος και για ότι άλλο έχουν.

Δεν είναι δύσκολο να εξετάσεις 3-4 καλά τυφέκια και να χρησιμοποιήσεις αυτά που θες απο το καθένα, παράγοντας στο τέλος ένα απλό σε χρήση και λειτουργία όπλο, το οποίο θα αντέχει στο χρόνο και θα μπορεί να αναβαθμίζεται εύκολα απο τον χειριστή με βάση τις ανάγκες του.
Επιτρέποντας την κατοχή ραβδωτών τυφεκίων με αυστηρά ημιαυτόματη βολή στους πολίτες, θα δεις για πότε οι φοιτητές μηχανικοί, οι σιδεράδες και οι αλουμινάδες με μεράκι, θα φτιάξουν όπλα που όλοι θα τρίβουν τα μάτια τους.
Destiny comes to those who listen,the rest will meet their fate!
Επιστροφή στην κορυφή
bobus Δες τη Λίστα
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος


Μέλος από: 11/Μαΐου/2011
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 40
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση bobus Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 19/Νοεμβρίου/2015 ώρα 14:30
Για το G3: Δεν ξέρω όσα ξέρεις, ξέρω ότι υπάρχει τρόπος να μειωθεί η ανάκρουση, και πιστεύω πως αξίζει να γίνει γιατί τώρα το βολή-κατά-βολή συνεπάγεται καθυστέρηση για να ξαναβρεις σκόπευση, και το κατά ριπάς είναι αστείο ως αποτελεσματικότητα και σπαταλά και πυρομαχικά.

Για το sight, για μένα είναι πολλαπλασιαστής ισχύος, ας προσθέσει βάρος, αν μπορώ να βρω στόχο στα 200μ-300μ με πιθανότητα 30% αντί για 10%, ΤΟ ΘΕΛΩ Έτσι φέρνω καλύτερο αποτέλεσμα με ένα κλάσμα των (βαριών) πυρομαχικών, είναι win-win φάση που έλεγε και ο ΓΑΠ

Για την παραγωγή ελληνικού τυφεκίου έγραψα ήδη, για μένα είναι επένδυση σε λάθος κατεύθυνση, δεν θα κριθεί εκεί η έκβαση μιας σύρραξης.

Για το άρμα που λες: Θυμάμαι πριν λίγα χρόνια που διάβαζα για το PzH2000, διάβασα ότι έχουμε 24 τέτοια. Μετά διάβασα πως ανταγωνιστής είναι το κορεατικό Fertina, και πως οι Τούρκοι έχουν πάρει άδεια παραγωγής, και έχουν 300 τέτοια.

Άρα τι καθόμαστε και συζητάμε... Έχουν όραμα, αποφασιστικότητα, και πρόγραμμα. Εμείς έχουμε μαγκιά, κλανιά και κ@λο φινιστρίνι.
Επιστροφή στην κορυφή
AtomicYeti Δες τη Λίστα
Λοχαγός
Λοχαγός
Avatar

Μέλος από: 03/Ιουνίου/2015
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 474
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση AtomicYeti Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 19/Νοεμβρίου/2015 ώρα 14:58
Υπάρχουν τρόποι να μειώσεις την ανάκρουση, διαφέρουν ως προς την υλοποίηση. Η ποιό φτηνη λύση είναι να γίνει μια μετατροπή στον ήδη υπάρχον buffer του όπλου, το έχει εφεύρει ένας αμερικανός οπλουργός, αλλιώς πας για νέο κοντάκι και buffer, το οποίο κοστίζει.

Αυτό είναι το εργοστασιακό bufffer του όπλου (βρίσκεται μέσα στο κοντάκι)


Και αυτό είναι το heavy 2-stage bufferΑυτά μειώνουν την ανάκρουση σταματώντας την βίαιη οπισθοδρόμιση του κλείστρου. Ουσιαστικά έχουν μέσα ένα ελατήριο, κατι σαν αμορτισερ. Μπορείς να φτάσεις μέχρι 35-40% λιγότερη ανάκρουση

Τέλος έχουμε το muzzle breakΑυτό δουλεύει ως εξής. Με το που βγαίνει η σφαίρα απο την καννη, ακολουθούν αμέσως τα αέρια. Μέρος των αερίων προσκρούει στα τοιχώματα του muzzle break, σπρώχνοντας το όπλο μπροστά, και έτσι μειώνεται η ώθηση προς τα πίσω. Επίσης βοηθάνε στο να μην ανεβαίνει η κάννη προς τα πάνω μετα την βολή. Το μειονέκτημα τους είναι οτι μεγαλώνουν το κρότο πάρα πολύ, με αποτέλεσμα αν είμαι δίπλα σου και βάλω με muzzle break, θα σου πάρω τα αυτιά κανονικά. Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που δρουν σαν mufflers μειώνοντας τον ήχο, αλλά δεν είναι τόσο αποτελεσματικοί στην ανακρουση.

Τώρα ξέρεις και εσύ όσα ξέρω για το G3 .

Όσο για το sight, ναί είναι πολλαπλασιαστής ισχύος, για όσο αντέξει τις δονήσεις του G3. Ένα οπτικό sight όπως ανέφερες με κατεστραμένα γυαλιά εκτός θέσης, είναι άχρηστο. Γιαυτό και προτιμούνται τα fixed magnification, τα οποία έχουν τα ελάχιστα δυνατά κινούμενα μέρη. Τα variable magnification είναι καλά για όπλα κινητού ουραίου, που δεν υπάρχει παλινδρόμηση κλείστρου (πάντα για 7,62χ51). Τα μικρότερα διαμετρήματα δεν έχουν πρόβλημα.

Για το πυροβολικό, το κορεάτικο άρμα λέγεται Κ-9 Thunder, Το Firtina είναι ο τουρκικός κλώνος.
Destiny comes to those who listen,the rest will meet their fate!
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 11464
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 19/Νοεμβρίου/2015 ώρα 16:59
Για την ανάκρουση των οπτικών παντός είδους, υπάρχει λύση, αλλά πολύ ακριβή. Ονομάζεται Recoil Rail από τη Καναδική General Starlight Company και σχεδιάστηκε για σκοπετυτικά θερμικής και νυκτερινής απεικόνισης.
http://www.livioptik.com/products/gsci_681/gsci-ram-recoil-rail_4547.html

Βέβαια για τυφέκια G3 θα έχεις ένα θέμα με το ύψος τοποθέτησης γιατί θα πρέπει πρώτα να έχεις ένα low-profile picatinny rail αφού δεν έχει flat top όπως το M4, και μετά το recoil rail.
Επιστροφή στην κορυφή
AtomicYeti Δες τη Λίστα
Λοχαγός
Λοχαγός
Avatar

Μέλος από: 03/Ιουνίου/2015
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 474
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση AtomicYeti Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 19/Νοεμβρίου/2015 ώρα 20:04
Πολλά τα λεφτά πατριώτη, εδώ δεν έχουμε να φάμε, με 800 ευρώ αγοράζω G3 και διόπτρα .

Destiny comes to those who listen,the rest will meet their fate!
Επιστροφή στην κορυφή
AtomicYeti Δες τη Λίστα
Λοχαγός
Λοχαγός
Avatar

Μέλος από: 03/Ιουνίου/2015
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 474
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση AtomicYeti Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 20/Νοεμβρίου/2015 ώρα 11:05
Μιλώντας για ανάκρουση, αυτοί είναι οι buffer που υπάρχουν στο εμπόριο για το G3. Δυστυχώς, για να χωρέσει ο heavy buffer στο κοντάκι του g3, πρέπει να ανοίξεις μεγαλύτερη τρύπα, που σημαίνει πολύ δουλειά αν υπολογίσεις πόσες χιλιάδες κοντάκια υπάρχουν. Ο Standard buffer μπορεί να πάρει μια μετατροπή στο ελατήριό του και να γίνει ποιό αποδοτικός, αλλα σε καμία περίπτωση δεν προσεγγίζει τους άλλους. Η καλύτερη λύση είναι νέο κοντάκι το οποίο να έχει τρύπα για τους heavy buffer.Τα διαμετρήματα.308 συνήθως δεν φοράνε muzzle break, αυτό χρησιμοποιείται κυρίως σε διαμετρήματα απο.338 και πάνω, γιατί αυτές οι σφαίρες έχουν γερό κλώτσημα. Θα μπορούσες να βάλεις κάτι ενδιάμεσο σαν μικρή βοήθεια όπως το κάτωθι, το οποίο περισσότερο δρά σαν καλύτερη φλογοκρύπτη, παρά σαν φρένο (και έχει εγκοπές ή και threads για σιγαστήρα, που είναι ο καλύτερος τρόπς να μειώσεις ήχο, φλόγα και ανάκρουση)Destiny comes to those who listen,the rest will meet their fate!
Επιστροφή στην κορυφή
AtomicYeti Δες τη Λίστα
Λοχαγός
Λοχαγός
Avatar

Μέλος από: 03/Ιουνίου/2015
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 474
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση AtomicYeti Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 23/Νοεμβρίου/2015 ώρα 10:06
Παραθέτω και 2 βίντεο με σύγκριση απο αεριόφρενα / μειωτήρεςΑπλά τα τεστ δεν λένε πολλά για την φλόγα (αν και στα slow motion μπορείς να τη δεις καθαρά) και τον κρότο.

Νικητής όσο αναφορά την μείωση ανακρουσης/ανύψωσης στα 5.56 ήταν το precision armament m4-72 muzzle brakeΤο παρακάτω άρθρο όμως δίνει μία άλλη οπτική ως προς το αποτέλεσμα
http: //www.prep-blog.com/2014/12/12/ttag-review-of-muzzle-brakes-worth-a-read/
Destiny comes to those who listen,the rest will meet their fate!
Επιστροφή στην κορυφή
AtomicYeti Δες τη Λίστα
Λοχαγός
Λοχαγός
Avatar

Μέλος από: 03/Ιουνίου/2015
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 474
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση AtomicYeti Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 27/Νοεμβρίου/2015 ώρα 15:22
Στο συγκεκριμένο βίντεο, το PRT-91 (κλώνος του G3) έχει enhanced buffer στο κοντάκι. Ο ίδιος ο χειριστής του αποδίδει τον χαρακτηρισμό "soft shooter". Αυτή την δουλειά κάνει ο buffer, οπότε όσοι ενδιαφέρεστε, ρωτήστε οπλοπωλεία ή ψαξτε στο internet, δεν είναι ιδιαίτερα ακριβό, ειδικά όσοι είστε στο στράτευμα, μιάς που θεωρείται μέρος όπλου και άρα θα έχει περιορισμούς στην πρόσβαση. Στο βίντεο όταν λύνει το όπλο, δείχνει την διαφορά στο πόσο εξέχει ο καινούργιος buffer.

Επίσης ο τύπος το έχει με low profile picatiny, μία Eotech Red Dot, η οποία έχει χώρο να δεχθεί και ένα flip to side magnifier. Σίγουρα θα βαρύνει το όπλο, αλλά μπορείς να επιλέγεις πότε την βάζεις με το QD (Quick Detach) mount.

Ας βάλει ο στρατός τον buffer, και ας αγοράσει ο καθένας δικά του σκοπευτικά, ίσως η ποιό ρεαλιστική επιλογή για τα χάλια μας

Για τα λεφτά της Eotech + Μεγένθυση, μπορείς να πάρεις ένα http: //swfa.com/Leupold-15-5x20-Mark-4-MRT-30mm-Riflescope-P47635.aspx με BDC (Bullet Drop Compensation) για διαμέτρημα 7.62


Destiny comes to those who listen,the rest will meet their fate!
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 11464
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 08/Απριλίου/2020 ώρα 22:28
Δεν περιμένω πολλά, είναι αργά πλέον να γίνεται νύξη τέτοιου θέματος, ειδικά όταν διαφένται στον ορίζονται σύγκρουση με την Τουρκία.

Νέο τυφέκιο και πιστόλι εξετάζει το ΓΕΣ εδώ και 6 μήνες
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 11386
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 09/Απριλίου/2020 ώρα 00:29
Δεν υπάρχει περίπτωση για τέτοιο πρόγραμμα προμήθειας
Επιστροφή στην κορυφή
giannismar Δες τη Λίστα
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός


Μέλος από: 28/Οκτωβρίου/2015
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 163
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση giannismar Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 09/Απριλίου/2020 ώρα 08:45
Νάσσο το λινκ δεν λειτουργει
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 11464
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 09/Απριλίου/2020 ώρα 10:19
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 11386
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 11/Απριλίου/2020 ώρα 11:11
Το πράγμα σοβαρεύει καθώς ΤΑ ΝΕΑ επίσης αναφέρονται στο θέμα.

Εδώ να διευκρινίσω ότι θεωρώ τραγική την έναρξη τέτοιου προγράμματος και μοναδικός λόγος για κάτι τέτοιο θα ήταν για μια ακόμη φορά η πώληση της ΕΑΒ με πακέτο ανάληψη προγράμματος από τον οποίο αγοραστή.

Έτσι όμως δεν έχουμε σοβαρή αξιοποίηση των χρημάτων και σίγουρα οι ανάγκες μας ειναι πολύ πιο σημαντικές σε αλλους τομείς.

Προσωπικά θα ήθελα ριζική επανεξέταση της εξάρτησης, κράνους, αλεξίσφαιρου γιλέκου και προμήθεια σκοπευτικών για καταδρομείς / ειδικές δυνάμεις.

Εάν τα οικονομικά το επιτρέπουν και μια περιορισμένη αναβάθμιση στο G3 όπως αναφέρουμε σε ξεχωριστό θέμα.
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 11464
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 11/Απριλίου/2020 ώρα 13:08
Οι Ειδικές Δυνάμεις έχουν αρκετά σκοπευτικά διαφόρων είδων και τύπων, κυρίως Aimpoint.

Καιρός να βάλουν τέτοια και στα G3, αν όχι σε όλα, τουλάχιστον στα πρώτης γραμμής και των Εθνοφυλάκων.
Επιστροφή στην κορυφή
 Απάντηση Απάντηση Σελ.  < 1 32 3334 35 36 37>

??af?µ?ste?te st?? d??t?a?? t?p? Ellinikos-stratos.com