Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις  Ψάξε στο Forum    Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Νέο εκπαιδευτικό Α/Φ Σταδίου Επιλογής (ΝΑΣΕ)

 Απάντηση Απάντηση
Συγγραφέας
Μήνυμα
  Θέμα  Αναζήτηση Θέμα Αναζήτηση  Επιλογές θέματος Επιλογές θέματος
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10959
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Θέμα: Νέο εκπαιδευτικό Α/Φ Σταδίου Επιλογής (ΝΑΣΕ)
    Αποστολή: 14/Ιουνίου/2016 ώρα 21:50
NΈο εκπαιδευτικό αεροσκάφος αρχικής επιλογής για την Πολεμική Αεροπορία

Στην προκήρυξη διεθνούς ανοικτού διαγωνισμού για την απόκτηση 12 αεροσκαφών αρχικής εκπαίδευσης προς αντικατάσταση των απαρχαιωμένων αεροσκαφών Τ-41D της 360 Μοίρας Εκπαίδευσης Αέρος (ΜΑΕ) προχώρησε σήμερα το υπουργείο Εθνικής ’μυνας. Το πρόγραμμα για την προμήθεια Ολοκληρωμένου Συστήματος (ΟΣ) Νέου Εκπαιδευτικού Αεροσκάφους Σταδίου Επιλογής (ΝΑΣΕ) έχει προϋπολογισμό 4.200.000 ευρώ και προβλέπει την προμήθεια:

α. Δώδεκα (12) μονοκινητήριων ελικοφόρων ΝΑΣΕ ΅ε δικαίω΅α προαίρεσης (option) για επιπλέον τέσσερα (4).

β. Ενός (1) Προσο΅οιωτή Πτήσεων (Flight Simulator Training Device:FSTD) ΅ε δύο (2) κονσόλες – cockpit εκπαιδευο΅ένων και ΅ία (1) θέση ελέγχου εκπαιδευτών.

γ. Συστήματος Εκπαίδευσης Εδάφους ΅έσω Η/Υ (Computer Based Training System:CBTS) ΅ε ταυτόχρονη υποστήριξη είκοσι πέντε (25) θέσεων εργασίας (Η/Υ) εκπαιδευο΅ένων.

δ. Σύστη΅α ∆ ιαχείρισης της Εκπαίδευσης (TMS).

ε. Επίγειος Εξοπλισ΅ός Υποστήριξης.

στ. Υλικά αρχικής υποστήριξης (ανταλλακτικά – εξοπλισ΅ός).

ζ. Βιβλιογραφία.

η. Λογισ΅ικό (CAMMS).

θ. Εκπαίδευση προσωπικού (Ιπταμένων και Μηχανικών).

Η παράδοση των δύο πρώτων αεροσκαφών αναμένεται εντός του 2016 για να ακολουθήσει η παράδοση των υπολοίπων με ρυθμό τουλάχιστον δύο Α/Φ ανά δίμηνο. Το εν λόγω πρόγραμμα θεωρείται Κεφαλαιώδους σημασίας τόσο για επιχειρησιακούς λόγους, όπως η κάλυψη των υψηλού επιπέδου απαιτήσεων αρχικής επιλογής και εκπαίδευσης Νέων Ιπτα΅ένων της Π. Α. Όσο και οικονομικούς, καθώς Η συντήρηση των κινητήρων των Εναπομείναντων Τ-41D απαιτεί εξωφρενική δαπάνη, μεγαλύτερη ακόμα και από το κόστος προμήθειας ενός νέου αεροσκάφους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 13 Μαΐου του 2013 προέκυψε νέο Περιστατικό ασφαλείας, όταν αεροσκάφος Τ-41D παρουσίασε βλάβη στον κινητήρα κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης και υποχρεώθηκε σε αναγκαστική προσγείωση, Μετά από αντίστοιχο τον Μάρτιο του 2012, το οποίο «από τύχη δεν ήταν θανατηφόρο», όπως είχε αποκαλύψει λίγους μήνες αργότερα ο παραδίδων -τότε- Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης (ΔΑΕ) Αντιπτέραρχος (Ι) Αθανάσιος Παπανικολάου.

e-amyna.com

Επιστροφή στην κορυφή
Νίκος Σ. Δες τη Λίστα
Πολίτης
Πολίτης
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Νίκος Σ. Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 26/Ιουλίου/2016 ώρα 20:52
Τελείωσε σήμερα ξέρετε τι έγινε;

Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10959
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 22/Μαΐου/2018 ώρα 09:22
Tecnam P2002 JF: Με αυτό θα εκπαιδεύονται τα αυριανά "γεράκια" της ΠΑ

Η Πολεμική μας Αεροπορία επέλεξε το εκπαιδευτικό αεροσκάφος Tecnam P2002 JF ως το βασικό εκπαιδευτικό αεροσκάφος των αυριανών ηγητόρων της.

Ο “στιλάτος ιταλός” είναι ένα διθέσιο, μονοκινήτηριο αεροσκάφος το οποίο μπορεί να φτάσει τα 226 χιλιόμετρα την ώρα το οποίο δεν καίει πολλά καύσιμα και από φαίνεται είναι αρκετά κατάλληλο για εκπαιδευτικούς λόγους.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η απόφαση απόκτησης του από την Πολεμική αεροπορία δημοσιεύτηκε Διαύγειατις 17 Απριλίου.(Εδώ το έγγραφο).

Την είδηση μετέδωσε και το έγκυρο αμυντικό site Janes στις 8 Μαΐου 2018 το οποίο υπογραμμίζει ότι το κόστος απόκτησης του ανέρχεται στα 2,4 εκατομμύρια ευρώ.

Onalert.gr
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10959
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 11/Οκτωβρίου/2018 ώρα 23:54
’φιξη Νέου Εκπαιδευτικού Αεροσκάφους (P-2002JF) Σταδίου Επιλογής της ΠΑ

Την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018, προσγειώθηκε στην Αεροπορική Βάση (Α/Β) Δεκέλειας, στο Τατόι, το πρώτο αεροσκάφος Σταδίου Επιλογής P-2002JF. Η άφιξη του αεροσκάφους σηματοδοτεί την έναρξη των παραδόσεων, από την εταιρεία TECNAM, των δώδεκα (12) αεροσκαφών P-2002JF και συναφούς εξοπλισμού, που αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους.

Το νέο εκπαιδευτικό αεροσκάφος θα αντικαταστήσει το αεροσκάφος Τ-41D, το οποίο παρέμεινε στην υπηρεσία της Πολεμικής Αεροπορίας για περίπου πενήντα (50) χρόνια, από το 1969, ενώ στην άφιξη του αεροσκάφους παραβρέθηκαν ο Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης, Υποπτέραρχος (Ι) Λαμπράκης Δημητρίου και ο Διοικητής της Σχολής Ικάρων, Υποπτέραρχος (Ι) Ιωάννης Γκοντικούλης.

Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας


Επιστροφή στην κορυφή
 Απάντηση Απάντηση

??af?΅?ste?te st?? d??t?a?? t?p? Ellinikos-stratos.com