Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις  Ψάξε στο Forum    Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Το Θέμα έκλεισεΕκσυγχρονισμός μαχητικών αεροσκαφών

 Απάντηση Απάντηση Σελ.  < 1 23 4 5 10>
Ερώτηση: Με ποια επιλογή συμφωνείτε και γιατί;
Επιλογή Ψηφοφορίας Ψήφοι Στατιστικά Ψηφοφορίας
149 [65.07%]
36 [15.72%]
22 [9.61%]
9 [3.93%]
4 [1.75%]
9 [3.93%]
Αυτό το Θέμα είναι κλειστό, νέες ψήφοι δεν γίνονται δεκτές

Συγγραφέας
Μήνυμα
  Θέμα  Αναζήτηση Θέμα Αναζήτηση  Επιλογές θέματος Επιλογές θέματος
thrakiotis Δες τη Λίστα
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης


Μέλος από: 22/Μαρτίου/2009
Θέση: Greece
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 964
Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 28/Σεπτεμβρίου/2009 ώρα 20:36
Και ποιο αναλυτηκα
Διαψεύδουν κατηγορηματικά ανώτατες πηγές της Πολεμικής Αεροπορίας την φημολογία και τα δημοσιεύματα περί «λήψης ομόφωνης απόφασης του Ανωτάτου Αεροπορικού Συμβουλίου (ΑΑΣ) για την εκσυγχρονισμό του συνόλου των 129 F-16C/D παλαιότερων εκδόσεων στο επίπεδο Block 52+ Advanced του προγράμματος Στρατιωτικής Πώλησης Εξωτερικού (FMS) Peace Xenia IV, καθώς και των 20 Mirage 2000EGM/BGM σε -5 Mk2». Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι «δεν υπήρξε καμία τέτοια απόφαση και πως θα μπορούσε να υπάρξει ειδικά σε προεκλογική περίοδο».

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές στο defencenet.gr, υπήρξε απόφαση για την έγκριση Μελέτης Σκοπιμότητας Προμηθείας για τον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών αυτών, μία από τις πολλές που λαμβάνει κατά καιρούς το ΑΑΣ, βάσει του ΕΜΠΑΕ.

Δηλαδή μία τυπική αναμενόμενη απόφαση, μία πρόθεση, δημοσιοποιημένη εδώ και καιρό, χωρίς κανέναν «τελικό» χαρακτήρα αφού ο εκσυγχρονισμός των F-16 των παλαιότερων εκδόσεων και των Mιράζ 2000EGM/BGM, περιλαμβάνεται στο αναθεωρημένο ΕΜΠΑΕ και έπρεπε οπωσδήποτε να περάσει από το ΑΑΣ για να εξακολουθήσει η αρχική πρόθεση να είναι σε ισχύ.

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ τον Μάϊο του 2008 είχε αποκαλύψει μάλιστα και το κονδύλι της εγκεκριμένης πίστωσης που ήταν διαθέσιμο για τον εκσυγχρονισμό τους. Στον προϋπολογισμό που το ΑΑΣ έχει προβλέψει - τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο: Η Μελέτη Σκοπιμότητας Προμηθείας αναφέρει 1,3 δις ευρώ συνολικά. Πρόκειται για ένα τεράστιο κονδύλι που σίγουρα θα επηρέαζε αρνητικά το πρόγραμμα απόκτησης Νέου Μαχητικού Αεροσκάφους

Πάντως χαρακτηριστικό του θεωρητικού χαρακτήρα της απόφασης του ΑΑΣ είναι ότι η Μελέτη Σκοπιμότητας Προμηθείας για το Νέο Μαχητικό Αεροσκάφος, εγκρίθηκε από το ΑΑΣ τον Ιανουάριο του 2008 και είναι βέβαιο ότι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας για την υλοποίηση της συγκεκριμένης προμήθειας μετά την επικείμενη κυβερνητική αλλαγή.

Δηλαδή σαφώς και η προμήθεια του Νέου Μαχητικού Αεροσκάφους εκτός από επιχειρησιακά, προηγείται και χρονικά, αν και εδώ πλέον είναι βέβαιο ότι θα δοθεί μάχη.
Η αμερικανική Lockheed Martin, έχει αναθεωρήσει την στρατηγική της για μία ακόμα φορά, στην προσπάθειά της να «κλείσει» τον δρόμο στους βασικούς και τους δυνητικούς ανταγωνιστές της στο πρόγραμμα του Νέου Μαχητικού, είτε Αμερικανούς, είτε Ευρωπαίους: «Βγάζει μπροστά» τον εκσυγχρονισμό των F-16 και ποντάρει σε μία επιπλέον αγορά 10-20,F-16 Advanced Block 52+. Της ίδιας διαμόρφωσης με αυτά που παραλμβάνει τώρα η Π. Α.Xωρίς AESA, χωρίς τις δυνατότητες των προηγμένων τέταρτης γενιάς μαχητικών, όπως το EF-2000 Typhoon,F/A/-18E/F Super Hornet κλπ.
Μέχρι το 2015-2106 που θα μπορούν πιό εύκολα να «πλασσάρουν»το F-35. Είναι γεγονός ότι και γεωπολιτικά υπάρχουν συγκεκριμένα κέντρα πέραν του Ατλαντικού που δεν θέλουν η Π. Α. Να αποκτήσει μαχητικά με ραντάρ AESA πριν την Τουρκία. Μπορεί η Boeing να προτείνει το προηγμένο APG-79, αλλά άλλο τι προωθούν οι εταιρείες και άλλη η επιθυμία κάποιων κέντρων που πολλλές φορές επιτυγχάνουν να περάσουν γραμμή, όπως έγινε το 1980 με την ματαίωση του F-18 και το 1999 με την ματαίωση της αγοράς των F-15 και της επιλογής των F-16.
Είναι βέβαιο ότι αν η απόφαση για τον εκσυγχρονισμό προηγηθεί αυτής του Νέου Μαχητικού, τότε το πρόγραμμα του Νέου Μαχητικού, με δεδομένη την κακή οικονομική συγκυρία, αναβάλλεται για χρόνια, ειδικά αν υπάρξει συμπληρωματική προμήθεια F-16.
Και η Πολεμική Αεροπορία θα απωλέσει και πάλι την ευκαιρία να κυριαρχήσει στο Αιγαίο, όπως την έχασε το 1980 και το 1999.
Στο πρόγραμμα του εκσυγχρονισμού εμφανίζεται και ένας νέος παίκτης, η γαλλική Dassault, η οποία αν βεβαιωθεί ότι χάνει το παιχνίδι του Νέου Μαχητικού τότε θα παίξει δυνατά και αυτή το «χαρτί» του εκσυγχρονισμού. Οι Γάλλοι είναι βέβαιο ότι με τη νέα κυβέρνηση θα επιχειρήσουν να ανακατέψουν την τράπουλα και να «ξαναβγούν μπροστά», αφού τις δύο πωλήσεις Μιράζ τις έχουν καταφέρει με κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ. Το κόστος για το κάθε Μιράζ 2000EGM/BGM φτάνει τα 30 εκατ. Ευρώ!
Σε...
Επιστροφή στην κορυφή
Su-35 Δες τη Λίστα
Απολυμένος
Απολυμένος


Μέλος από: 26/Απριλίου/2008
Θέση: Alpha Centauri
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 3648
Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 29/Σεπτεμβρίου/2009 ώρα 18:37
Αρχικά αποστάλθηκε από αιας αιας Έγραψε:

Η λαμογια παει συνεφο... Ειδικα με την υποψηφιοτητα των Φ-15 Εχω ζαλιστει με τις παπαρ. ς που εχουν γραφτει απο τον ειδικο τυπο...
Mερικές φορές γράφουν όλοι κάτι κουφά...
Επιστροφή στην κορυφή
Su-35 Δες τη Λίστα
Απολυμένος
Απολυμένος


Μέλος από: 26/Απριλίου/2008
Θέση: Alpha Centauri
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 3648
Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 30/Σεπτεμβρίου/2009 ώρα 17:17
«Διάψευση» επιβεβαιώνει είδηση του hellenicdefense.gr
Επιβεβαιώνονται πλήρως οι αποκλειστικές πληροφορίες της «ΕΑ&Α» για την ομόφωνη απόφαση του Ανωτάτου Αεροπορικού Συμβουλίου (ΑΑΣ) σχετικά με τον εκσυγχρονισμό του συνόλου των 129 F-16C/D και των 20 Mirage 2000EGM/BGM της Πολεμικής Αεροπορίας. Η ουσία της είδησης και του αποκλειστικού χαρακτήρα της αναφερόταν στην πρόθεση να περιληφθούν στο πρόγραμμα τα 32 F-16 Block 30 και τα Mirage 2000, καθώς εκφράζονταν αμφιβολίες περί της σκοπιμότητας του εκσυγχρονισμού τους από την άποψη της σχέσης κόστους/ οφέλους,όπως προσδιορίζεται το τελευταίο από την επιχειρησιακή απόδοση και την υπολειπόμενη διάρκεια ζωής. Βεβαίως το ΑΑΣ δεν διαθέτει εκτελεστική αρμοδιότητα σε θέματα προμηθειών, οπότε οι σχετικές αποφάσεις του αναφέρονται αποκλειστικά σε διαδικαστικά αλλά απαραίτητα βήματα όπως οι Μελέτες Σκοπιμότητας Προμήθειας, οι Μελέτες Καθορισμού Προγράμματος και οι Μελέτες Επιχειρησιακών Απαιτήσεων-Προδιαγραφών Επιδόσεων. Επομένως η προαναφερόμενη απόφαση ασφαλώς και μπορούσε να ληφθεί την προεκλογική περίοδο, όπως και εκείνη για την προμήθεια συστημάτων Αυτόνομης Οργανολογίας Ελιγμών Εναέριας Μάχης (AACMI). Η τελευταία όμως δεν παρουσίαζε ειδησεογραφικό ενδιαφέρον για την «ΕΑ&Α» και το hellenicdefense.gr, επειδή η σχετική πρόθεση της ΠΑ ήταν από ετών δεδομένη, σε αντίθεση με εκείνη για τον εκσυγχρονισμό των F-16 Block 30 και των Mirage 2000EGM/BGM.

Τέλος, η απόφαση του ΑΑΣ και η σχετική είδηση του hellenicdefense.gr δεν αναφέρονταν ούτε σε χρονοδιάγραμμα, ούτε σε ιεράρχηση προτεραιοτήτων έναντι του προγράμματος Νέου Μαχητικού Αεροσκάφους. Τα πάντα θα εξαρτηθούν στην πραγματικότητα από τις διαπραγματεύσεις της επόμενης ελληνικής κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σχετικά με την προθεσμία περιορισμού του ελλείμματος στο 3%.

Τελικά Αια δεν μπόρουμε να βγάλουμε άκρη.
Αυτά τα 2 site-εταιρειές αμυντικών περιοδικών αλληλοδιαψεύδονται συνέχεια.
Κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια-κόντρα.
Εμείς οι αναγνώστες (τα αγοράζω όλα και από τους 2... !) τι φταίμε;
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 11004
Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 30/Σεπτεμβρίου/2009 ώρα 17:34
Θεωρώ αδύνατον να ληφθεί μία τόσο κοστοβόρα απόφαση εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Τώρα ως προς την δημοσκόπηση, προσωπικά θα ήθελα την αναβάθμιση μόνο των F-16 Block 50 και 52 σε 52+, καθώς τα παλαιότερα πιστεύω ότι έχουν καταπονηθεί πάρα πολύ από τις αναχαιτήσεις.

Τα Mirage δεν πιστεύω ότι πρέπει να αναβαθμιστούν για τον ίδιο λόγο, αλλά και γιατί οι Γάλλοι ζητούν τρελά χρήματα.

Επιστροφή στην κορυφή
Su-35 Δες τη Λίστα
Απολυμένος
Απολυμένος


Μέλος από: 26/Απριλίου/2008
Θέση: Alpha Centauri
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 3648
Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 30/Σεπτεμβρίου/2009 ώρα 17:37
Συμφωνώ με όλα.
(50 και 52+ σε 52+Advanced όσο γίνεται)
Επιστροφή στην κορυφή
ratatoulis Δες τη Λίστα
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης


Μέλος από: 16/Απριλίου/2008
Θέση: United Kingdom
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 935
Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 30/Σεπτεμβρίου/2009 ώρα 21:41
Και εγώ σε αυτό συμφωνώ απλα εγω λεω ολα τα f-16.
Επιστροφή στην κορυφή
aias Δες τη Λίστα
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός


Μέλος από: 25/Ιουλίου/2009
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 355
Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 30/Σεπτεμβρίου/2009 ώρα 23:01

Σου Εκοψα την ενημερωση απο την tv και θα κοψω και την ενημερωση απο τα περιοδικα (κριμα γιατι ο ειδικος τυπος ηταν το καστρο της καλης δημοσιογραφιας) μου μενει το ιντερνετ* ... Πληρωνουμε πολυ ακριβα την φιλια των γαλλων... Το κακο ειναι οτι δεν μας βγαινουν οι αριθμοι (τι 300 μαχητικα! Μιλαμε για 225 μαζι με τα 30αρια και ολα τα μιραζ) , η αεροπορια ειχε πλαφον τα 300 για να μπορει να κανει τη δουλεια της (ακουω οτι ο giorgos ειπε για 200; Οποτε στο τελος θα ευχομαστε να μας ξεβρακωσουν οι φραγκοι για να υπαρχουν αξιομαχες μοναδες... (να ανοιξει ενα νημα για τον σχεδιασμο και την συνθεση της ιδανικης αεροποριας;) ... Και μαλλον θα χρειαστει να αναβαθμιστουν και τα 30αρια (εστω και με εξαρτηματα απο τα αλλα... ) Προσωπικα θα ελεγα οχι σε κανονικες συνθηκες αλλα... , Εκτος αν πανε για την εκπαιδευση (και τα χρηματα του εκπαιδευτικου πανε στο ΝΜΑ; Η νεα παπ*ρ%* που διαβασα) ...

Επιστροφή στην κορυφή
aias Δες τη Λίστα
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός


Μέλος από: 25/Ιουλίου/2009
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 355
Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 30/Σεπτεμβρίου/2009 ώρα 23:06
Αρχικά αποστάλθηκε από yandr yandr Έγραψε:

Θεωρώ αδύνατον να ληφθεί μία τόσο κοστοβόρα απόφαση εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Τώρα ως προς την δημοσκόπηση, προσωπικά θα ήθελα την αναβάθμιση μόνο των F-16 Block 50 και 52 σε 52+, καθώς τα παλαιότερα πιστεύω ότι έχουν καταπονηθεί πάρα πολύ από τις αναχαιτήσεις.

Τα Mirage δεν πιστεύω ότι πρέπει να αναβαθμιστούν για τον ίδιο λόγο, αλλά και γιατί οι Γάλλοι ζητούν τρελά χρήματα.

συμφωνω (αν και εγραψα τους φοβους μου στο προηγουμενο ποστ μου... )
Επιστροφή στην κορυφή
Su-35 Δες τη Λίστα
Απολυμένος
Απολυμένος


Μέλος από: 26/Απριλίου/2008
Θέση: Alpha Centauri
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 3648
Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 01/Οκτωβρίου/2009 ώρα 05:22
Αρχικά αποστάλθηκε από αιας αιας Έγραψε:

Το κακο ειναι οτι δεν μας βγαινουν οι αριθμοι (τι 300 μαχητικα!Μιλαμε για 225 μαζι με τα 30αρια και ολα τα μιραζ) , η αεροπορια ειχε πλαφον τα 300 για να μπορει να κανει τη δουλεια της.
204! (Τα 35 F-4E και τα 20 RF-4E δεν τα θεωρώ μαχητικά!)

ΜΑΧΗΤΙΚΑ

ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΧΟΛΙΑ

F-16C/D Block 52+ Fighting Falcon

38/20

30 Block 52+Advanced υπό παραλαβή

F-16C/D Block 50 Fighting Falcon

31/8

F-16C/D Block 30 Fighting Falcon

28/4

Mirage 2000-5 Mk2

25

10 πρώην M.2000

Mirage 2000 EGM/BGM

17/3

Αρχικά αποστάλθηκε από αιας αιας Έγραψε:

Ακουω οτι ο giorgos ειπε για 200;Nα ανοιξει ενα νημα για τον σχεδιασμο και την συνθεση της ιδανικης αεροποριας; ...
Κοίτα να δεις σύμπτωση...
Χώρις τα phantom είμαστε στο +4...
N.M.A. = RIP... !(Ρε λες;)
2017 και βάλε...
Είχα ανοίξει κάτι παρόμοιο.
Επιστροφή στην κορυφή
Su-35 Δες τη Λίστα
Απολυμένος
Απολυμένος


Μέλος από: 26/Απριλίου/2008
Θέση: Alpha Centauri
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 3648
Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 01/Οκτωβρίου/2009 ώρα 07:08
Αρχικά αποστάλθηκε από αιας αιας Έγραψε:

Πληρωνουμε πολυ ακριβα την φιλια των γαλλων...
Και την εχθρότητα των Αμερικανών ακριβότερα!
Επιστροφή στην κορυφή
aias Δες τη Λίστα
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός


Μέλος από: 25/Ιουλίου/2009
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 355
Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 01/Οκτωβρίου/2009 ώρα 21:35
Ρε παιδια να ρωτησω... Αυτα τα 30αρια δεν μπορουμε να τα πουλησουμε; Αντιστοιχα φ-16 πιανουν 12-16 εκατ. Ευρω νομιζω. Και Κερδιζουμε το κοστος αναβαθμισης Και βγαζουμε ενα σημαντικο ποσο για την υπολοιπη αναβαθμιση... Και ισως ετσι Μας μενουν χρηματα για να αγορασουμε για αναπληρωση απωλειων και την συμπληρωση της μοιρας (και να παρουμε την σχετικη αδεια πωλησης).
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 11004
Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 02/Οκτωβρίου/2009 ώρα 02:10

... Το Ανώτατο Αεροπορικό Συμβούλιο προκρίνει τις ακόλουθες επιλογές:

  • Αναβάθμιση των 58 F-16 Block 52+ του προγράμματος Peace Xenia III σε πλήρη διαμόρφωση Block 52+ Advanced του PX IV, με κόστος $390 εκατ.

  • Αναβάθμιση των 39 F-16 Block 50 του προγράμματος PX II σε πλήρη διαμόρφωση Block 52+ Advanced του PX IV, με κόστος $550 εκατ.

  • Αναβάθμιση των 32 F-16 Block 30 του προγράμματος PX I κατά την πρόταση της Lockheed Martin για απλούστερη εκδοχή του Προγράμματος Εφαρμογής Κοινής Διαμόρφωσης (CCIP Lite), με την προσθήκη Διακλαδικού Συστήματος Ένδειξης Τοποθετημένου στην Κάσκα (JHMCS) και Τερματικού Χαμηλού Όγκου (LVT) του Συστήματος Διανομής Πληροφοριών Πολλαπλής λειτουργίας (MIDS) για την υλοποίηση της ζεύξης δεδομένων Link-16, οπότε το κόστος φθάνει τα $450 εκατ.

Το συνολικό κόστος αθροίζεται σε $1.390 εκατ, ωστόσο η κοινή διαπραγμάτευση των τριών σκελών του προγράμματος αναμένεται να περιορίσει το τίμημα στα $1.200 εκατ.(€820 εκατ).

Αμυντική γραμμή

Επιστροφή στην κορυφή
Su-35 Δες τη Λίστα
Απολυμένος
Απολυμένος


Μέλος από: 26/Απριλίου/2008
Θέση: Alpha Centauri
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 3648
Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 02/Οκτωβρίου/2009 ώρα 02:43
Αναβάθμιση των 32 F-16 Block 30 του προγράμματος PX I κατά την πρόταση της Lockheed Martin για απλούστερη εκδοχή του Προγράμματος Εφαρμογής Κοινής Διαμόρφωσης (CCIP Lite), με την προσθήκη Διακλαδικού Συστήματος Ένδειξης Τοποθετημένου στην Κάσκα (JHMCS) και Τερματικού Χαμηλού Όγκου (LVT) του Συστήματος Διανομής Πληροφοριών Πολλαπλής λειτουργίας (MIDS) για την υλοποίηση της ζεύξης δεδομένων Link-16, οπότε το κόστος φθάνει τα $450 εκατ.
Μεγάλη κοτσάνα...
Επιστροφή στην κορυφή
Su-35 Δες τη Λίστα
Απολυμένος
Απολυμένος


Μέλος από: 26/Απριλίου/2008
Θέση: Alpha Centauri
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 3648
Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 02/Οκτωβρίου/2009 ώρα 03:01
Αρχικά αποστάλθηκε από αιας αιας Έγραψε:

Ρε παιδια να ρωτησω... Αυτα τα 30αρια δεν μπορουμε να τα πουλησουμε; Αντιστοιχα φ-16 πιανουν 12-16 εκατ. Ευρω νομιζω. Και Κερδιζουμε το κοστος αναβαθμισης Και βγαζουμε ενα σημαντικο ποσο για την υπολοιπη αναβαθμιση... Και ισως ετσι Μας μενουν χρηματα για να αγορασουμε για αναπληρωση απωλειων και την συμπληρωση της μοιρας (και να παρουμε την σχετικη αδεια πωλησης).
θα μας έβρισκε πελάτη η L.M.
Ακραίο σενάριο πάντως.
Επιστροφή στην κορυφή
thrakiotis Δες τη Λίστα
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης


Μέλος από: 22/Μαρτίου/2009
Θέση: Greece
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 964
Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 02/Οκτωβρίου/2009 ώρα 03:06
Κατι σχετικο με τα mirage

Ο Ισημερινός θα παραλάβει 6 αεροσκάφη τύπου Mirage 50 «σε καλή κατάσταση» από την γειτονική Βενεζουέλα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας, Ραφαέλ Κορρέα.

Παράλληλα η χώρα διαπραγματεύεται την αγορά ακόμα 12 αεροσκαφών από την Ν. Αφρική όπως επίσης και την αγορά από την Βραζιλία 24 Super Tucano.
Να σημειώσουμε οτι η Αεροπορία της Βενεζουέλα αποτελείται κυρίως από Αμερικανικά αεροσκάφη, αλλά απ’ όταν η Αμερική επέβαλλε στην χώρα περιορισμούς πωλήσεων στρατιωτικού υλικού, αυτή στράφηκε στην Ρωσία από την οποία αγόρασε 24 Su-30MK2 ενώ έχουν διεξάγει και κοινά στρατιωτικά γυμνάσια.
Τα ΓαλλικάMirage 50, κατασκευάστηκαν το 1970 και απεσύρθησαν από την Αεροπορία της Βενεζουέλα τον Ιούλιο του 2009. Τα Mirage 50 είναι εκσυγχρονισμένα Mirage IIIE και Mirage 5από την εταιρεία Dassault, το 1990.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Επιστροφή στην κορυφή
 Απάντηση Απάντηση Σελ.  < 1 23 4 5 10>

??af?µ?ste?te st?? d??t?a?? t?p? Ellinikos-stratos.com