Αναβολή για ψυχολογικούς λόγους

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Στρατός και θητεία
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 32
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

angelosduckdodgers έγραψε:

Καλησπερα παιδια και χρονια πολλα. Πρωτη φορα μπαινω σε φορουμ και χρησιμοποιω φυσικα... Λοιπον υπηρετω στον στρατο εδω και 4 μηνες σχεδον. Αλλα εχω σοβαρες διαταραχες υπνου, υπνοβασιας κτλ. Επισης εχω και χαρτια απο γιατρους στο παρελθον, γιατι ειχα απο μικρος αυτο το θεμα και τον τελευταιο μηνα δεν αντεχω αλλο εδω μεσα γιατι ολοο και χειροτερευει η κατασταση. Λοιπον τι μπορω να κανω για να παρω αναβολη. Που να απευθυνθω. Ποσο διαστημα θα διαρκεσει η αναμονη για να παρω αναβολη; Τι διαδικασιες θα ακολουθησω. Και αν παρω αναβολη τι αναβολη θα παρω. Παθολογικη η ψυχολογικη ;(γιατι διαβαζα εδω μεσα ερωτησεις απαντησεις αλλα δεν εβγαλα ακρη... ) γιατι εδω μεσα στον στρατο που ρωταω δεν μου απαντανε ξεκαθαρα και δεν ξερω τι να κανω... Τωρα παιζει να το χω γραψει σαν απαντηη σε μηνυμα αλλου αλλα με συγχωρειται δεν ξερω να το χρησιμοποιω.

1. Διαβάζεις όλες τις σελίδες αυτού του topic.2. Κοιτάς εδώ 3. Κοιτάς εδώ
angelosduckdodgers

Δημοσίευση από angelosduckdodgers »

Φυσικά και τις εχω διαβάσει ολες τις σελιδες απλα καποια πραγματα δεν είναι κατανοητά και επειδη εδω στον στρατο που ειμαι δεν δινουν ξεκαθαρη απάντηση ουτε στο στεπ στα ιατρεία ουτε ο ταξιαρχος ουτε η στρατολογια αυτο που θελω εαν ειναι φυσικα δυνατον να μου εξηγησετε και Συγγνώμη εαν δεν το διατυπωσα πιο σωστα πιο πανω ειναι οτι θελω να παω στο 424 για εξεταση απο ψυχολόγο για να μου δωσει ι5 παθολογικο επειδη αρχισα να σηκωνομαι πολυ συχνα στον υπνο μου και να ουρλιαζω και να παραμιλαω... ή θα μου δωσει ο γιατρος ι5 ψυχολογικο ή αναβολή ; συγγνωμη εαν εγινα κουραστικός... καλη χρονια να έχουμε!!!
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

angelosduckdodgers έγραψε: Φυσικά και τις εχω διαβάσει ολες τις σελιδες απλα καποια πραγματα δεν είναι κατανοητά και επειδη εδω στον στρατο που ειμαι δεν δινουν ξεκαθαρη απάντηση ουτε στο στεπ στα ιατρεία ουτε ο ταξιαρχος ουτε η στρατολογια αυτο που θελω εαν ειναι φυσικα δυνατον να μου εξηγησετε και Συγγνώμη εαν δεν το διατυπωσα πιο σωστα πιο πανω ειναι οτι θελω να παω στο 424 για εξεταση απο ψυχολόγο για να μου δωσει ι5 παθολογικο επειδη αρχισα να σηκωνομαι πολυ συχνα στον υπνο μου και να ουρλιαζω και να παραμιλαω... Ή θα μου δωσει ο γιατρος ι5 ψυχολογικο ή αναβολή ; Συγγνωμη εαν εγινα κουραστικός... Καλη χρονια να έχουμε!
Το τι θα γνωματεύσει, είναι καθαρά στην κρίση του. Οπως καταλαβαίνεις όλα ανοιχτά ειναι, ομως αρχικά ξεκινάνε όλοι με την πιο light εκδοχή, που είναι η αναβολή. Έχει να κάνει και με την δικιά σου την στάση απεναντι στον ιατρό, ενδεχεται και να ερωτηθείς τι απο τα 2 θέλεις εσυ. Ειναι θεμα ιατρού όμως στο αν θα υπάρχει αδιαλλαξία, εικάζω όμως ότι θα ερωτηθείς.
Revil

Δημοσίευση από Revil »

Καλησπερα, εχω παρει τη πρωτη αναβολη και θελω να παρω και τη δευτερη δωδεκαμηνη αναβολη. Η αναβολη "1" τελειωνει σε 4 μηνες. Για να παρω τη δευτερη πρεπει υποχρεωτηκα να ταξιδεψω εκει που ημουν η μπορω και απο την αθηνα σε καποιο φρουραρχιο ;
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Revil έγραψε: Καλησπερα, εχω παρει τη πρωτη αναβολη και θελω να παρω και τη δευτερη δωδεκαμηνη αναβολη. Η αναβολη "1" τελειωνει σε 4 μηνες. Για να παρω τη δευτερη πρεπει υποχρεωτηκα να ταξιδεψω εκει που ημουν η μπορω και απο την αθηνα σε καποιο φρουραρχιο ;
Απο το αντίστοιχο φρουραρχείο της ταξιαρχίας/Μεραρχίας που ανήκεις. Δες αυτό το μήνυμα.
angelosduckdodgers

Δημοσίευση από angelosduckdodgers »

Πηγα στον ψυχίατρο δεν ηξερε να μου απαντησει λειπανε και οι αλλοι γιατροί με άδεια και μου είπε να κανω εισαγωγη μια εβδομάδα στο 424 που θα εχουν ερθει ολοι οι γιατροί ... εγω δεν θελω να νοσηλευτω θελω να παρω ειτε απαλλαγη ειτε αναβολη :( την αναβολη θα μου την δωσει αυτος ; σε ποσο καιρο θα την παρω και σε ποσο καιρο θα φυγω απο την μοναδα ειναι επιγων γιατί θελω να παω σε εξωτερικο ιατρο για θεραπεία η δικια σας γνωμη ποια ειναι ;

dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

angelosduckdodgers έγραψε: Πηγα στον ψυχίατρο δεν ηξερε να μου απαντησει λειπανε και οι αλλοι γιατροί με άδεια και μου είπε να κανω εισαγωγη μια εβδομάδα στο 424 που θα εχουν ερθει ολοι οι γιατροί ... Εγω δεν θελω να νοσηλευτω θελω να παρω ειτε απαλλαγη ειτε αναβολη :(την αναβολη θα μου την δωσει αυτος ; Σε ποσο καιρο θα την παρω και σε ποσο καιρο θα φυγω απο την μοναδα ειναι επιγων γιατί θελω να παω σε εξωτερικο ιατρο για θεραπεία η δικια σας γνωμη ποια ειναι ;

Την αναβολή θα στην δώσει αυτός που είναι να ερθει και έλειπε. προφανώς επεσες σε 'γιατρουδακι', εννοώ βοηθό. Θα την πάρεις αμέσως μόλις γνωματεύσουν οι ιατροί, αμέσως θα σου δώσουν απάντηση. Απο την μονάδα αμέσως θα φύγεις μόλις πάρεις στα χέρια σου την απαλλαγή ή την αναβολή. Η δικιά μας γνώμη είναι να δεχθείς την εισαγωγή. Φυσικά αυτό είναι στην δικιά σου κρίση.
Kostas1

Δημοσίευση από Kostas1 »

Καλημέρα! Μια διευκρίνιση θα ήθελα αν είναι δυνατόν! Η αναβολή για ψυχολογικούς λόγους είναι προτιμότερο και ευκολότερο να παίρνεται από Φρουραρχείο ή από το κέντρο κατάταξης; Στην στρατολογία μου πρότειναν ως καλύτερη λύση το κέντρο κατάταξης επειδή θα ξεμπερδεψω σε μία μέρα... Ενώ από φρουραρχειο μετά από 15 μέρες θα πρέπει να περάσω Επιτροπή! Στο κέντρο κατάταξης αν επικαλεστώ τους σοβαρούς οικογενειακους και οικονομικούς λόγους που με απασχολούν θα χρειαστώ χαρτί; Ευχαριστώ!
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Kostas1 έγραψε:Καλημέρα! Μια διευκρίνιση θα ήθελα αν είναι δυνατόν! Η αναβολή για ψυχολογικούς λόγους είναι προτιμότερο και ευκολότερο να παίρνεται από Φρουραρχείο ή από το κέντρο κατάταξης; Στην στρατολογία μου πρότειναν ως καλύτερη λύση το κέντρο κατάταξης επειδή θα ξεμπερδεψω σε μία μέρα... Ενώ από φρουραρχειο μετά από 15 μέρες θα πρέπει να περάσω Επιτροπή! Στο κέντρο κατάταξης αν επικαλεστώ τους σοβαρούς οικογενειακους και οικονομικούς λόγους που με απασχολούν θα χρειαστώ χαρτί; Ευχαριστώ!

Ισχύει αυτό που σου είπαν απο την στρατολογία. Αν επικαλεστείς τέτοιους λόγους θα χρειαστείς των 2 τελευταίων ετών τα εκκαθαριστικά της εφορίας, όπως επισης πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, αλλά και ότι αποδεικνύει πως υπάρχει στο σπίτι πρόβλημα, πχ διαζευκτήριο γονέων, ή πρόβλημα αναπηρίας αδερφών ή γονέων με χαρτί σε ισχύ απο ασφαλιστικό φορέα όπου να αναγράφει το ποσοστό αναπηρίας.(τουλάχιστον 67%).

vetmed1
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 15

Δημοσίευση από vetmed1 »

Καλημέρα και πάλι... Αν θα χρειαστώ χαρτί... Εννοούσα γιατρού ψυχιάτρου... Για να μην σας μπερδεύω! Από τα υπόλοιπα που είπατε. Έχω του 2015 μηδενική φορολογική δική μου (14 δεν κατέθεσα σύμφωνα με οδηγία του λογιστή εφόσον δεν είχα εισόδημα) ... Την ληξιαρχική πράξη θανάτου του πατέρα μου... Και ιστορικό της μάνας μου από τα νοσοκομεία που νοσηλεύτηκε (αυτοάνοση πολυσυστημική πάθηση) ... Επίσης θα έχω και οικογενειακή κατάσταση της μάνας μου ότι είναι άγαμη για να φανεί ότι δεν υπάρχει άλλος προστάτης στο σπίτι... Επίσης μέχρι τότε θα κοιτάξω να εξασφαλίσω χαρτί και ψυχιάτρου... Καθώς έτσι όπως πάνε οι υποχρεώσεις μου... Θα προκύψουν τα ψυχιατρικά... ! Ελπίζω να φτάνουν αυτά τα έγγραφα!
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

vetmed1 έγραψε:Καλημέρα και πάλι... Αν θα χρειαστώ χαρτί... Εννοούσα γιατρού ψυχιάτρου... Για να μην σας μπερδεύω! Από τα υπόλοιπα που είπατε. Έχω του 2015 μηδενική φορολογική δική μου (14 δεν κατέθεσα σύμφωνα με οδηγία του λογιστή εφόσον δεν είχα εισόδημα) ... Την ληξιαρχική πράξη θανάτου του πατέρα μου... Και ιστορικό της μάνας μου από τα νοσοκομεία που νοσηλεύτηκε (αυτοάνοση πολυσυστημική πάθηση) ... Επίσης θα έχω και οικογενειακή κατάσταση της μάνας μου ότι είναι άγαμη για να φανεί ότι δεν υπάρχει άλλος προστάτης στο σπίτι... Επίσης μέχρι τότε θα κοιτάξω να εξασφαλίσω χαρτί και ψυχιάτρου... Καθώς έτσι όπως πάνε οι υποχρεώσεις μου... Θα προκύψουν τα ψυχιατρικά... ! Ελπίζω να φτάνουν αυτά τα έγγραφα!

Καλώστον φίλο. Απαιτείται και η βεβαίωση Δήμου ή Κοινότητας ότι συνοικείς μετά του γονέα (έκδοση εντός τελευταίου μήνα).

Θα πάρεις λοιπόν και την φορολογική δήλωση του 2015, και για να ενισχύσεις την θέση σου στην επιτροπή, θα τους πάς γνωμάτευση ιατρού που είναι στο σύστημα ΕΟΠΥΥ, δηλαδή είτε απο το ιατρείο του, είτε να πας σε δημόσιο νοσοκομείο.

Επίσης και την οικογενειακή κατάσταση της μητέρας σου, τώρα όσον αφορά το πρόβλημα υγείας της, είναι ανεπαρκή για τον στρατό απλά να τους προσκομίσεις το ιστορικό της, θέλει ποσοστό αναπηρίας της σε ισχύ απο τον ασφαλιστικό της φορέα. Τώρα αν δεν το έχεις αυτό, πάρε ότι έχεις.

vetmed1
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από vetmed1 »

Το χαρτί από ψυχίατρο μπορεί να το φέρω από εξωτερικό... Στην στρατολογία δεν διαφώνησαν... Μου είπαν φτάνει να είναι μεταφρασμένο επίσημα... Ποσοστό αναπηρίας δεν υπάρχει για την μάνα μου... Το ιστορικό χειρουργείου παγκρέατος και αυτοάνοσου νοσήματος... Εξιτήρια... Βιοψίες και λοιπά! Θα περάσω και στο κέντρο κατάταξης από επιτροπή δηλαδή; Σόρρυ για τις πολλές ερωτήσεις! Και ευχαριστώ για την υπομονή! Στην πύλη να πω ότι θα αιτηθώ για ψυχολογικούς ή για κοινωνικούς; Να ξέρω πως πρέπει να μιλήσω δηλαδή! Και στην τελική θα την πάρω την αναβολή εύκολα σύμφωνα με την εμπειρία σας... Ή θα γίνει καμιά στραβή; Το λέω γιατί οι υποχρεώσεις θα τρέχουν και δεν είναι δυνατόν να υπηρετήσω τώρα!
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

vetmed1 έγραψε:Το χαρτί από ψυχίατρο μπορεί να το φέρω από εξωτερικό... Στην στρατολογία δεν διαφώνησαν... Μου είπαν φτάνει να είναι μεταφρασμένο επίσημα... Ποσοστό αναπηρίας δεν υπάρχει για την μάνα μου... Το ιστορικό χειρουργείου παγκρέατος και αυτοάνοσου νοσήματος... Εξιτήρια... Βιοψίες και λοιπά! Θα περάσω και στο κέντρο κατάταξης από επιτροπή δηλαδή; Σόρρυ για τις πολλές ερωτήσεις! Και ευχαριστώ για την υπομονή! Στην πύλη να πω ότι θα αιτηθώ για ψυχολογικούς ή για κοινωνικούς; Να ξέρω πως πρέπει να μιλήσω δηλαδή! Και στην τελική θα την πάρω την αναβολή εύκολα σύμφωνα με την εμπειρία σας... Ή θα γίνει καμιά στραβή; Το λέω γιατί οι υποχρεώσεις θα τρέχουν και δεν είναι δυνατόν να υπηρετήσω τώρα!

Δεν έγραψα ότι δεν θα δεχθούν απο ιδιώτη ιατρό. Για να στο εξηγήσω αναλυτικότερα, απλά λέω οτι το προτιμότερο, είναι απο δημόσιο, έχει άλλη βαρύτητα, και σίγουρα εγκυρότητα σε όποιον δύσπιστο στρατιωτικό ιατρο πέσεις, απο αυτήν την άποψη.

Στην πύλη θα πείς ότι πήγες για να πάρεις αναβολή για ψυχολογικούς λογους. Και θα έχεις όλα τα δικαιολογητικά που είπαμε. Αν ξεχάσεις κάτι, μην τρελένεσαι, έχουν φαξ ολα τα στρατοπεδα, θα στο στειλουν εκεί.

Εμπειρικά, θα μιλήσεις με ειλικρίνεια, το οποιο θα εκτιμηθεί. Οι τρελίτσες δεν περνάνε στον στρατό, θα είσαι ο εαυτός σου, θα τους πείς ότι είσαι πιεσμένος ψυχολογικά, θα δώσεις όλα τα χαρτιά, χωρις φόβο απεναντί τους, και ναι θα την πάρεις.

Η αγάπη για την εθελοντική βοήθεια, μας κάνει περήφανους όταν σας βοηθάμε.

vetmed1
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από vetmed1 »

Ευχαριστώ πολύ! Πάντως να πω ότι σύμφωνα με αυτά που διαβάζω εδώ και σύμφωνα με την επικοινωνία που είχα με το στρατολογικό... Όσα και νεύρα να έχουν εκεί εξαιτίας φόρτου... Προσπαθούν να σε καθοδηγήσουν και να σου πουν τις διαδικασίες ειδικά για αναβολές... Όταν έχει λήξει η βασική των σπουδών ή υπάρχουν άλλα προβλήματα !
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

vetmed1 έγραψε:Ευχαριστώ πολύ! Πάντως να πω ότι σύμφωνα με αυτά που διαβάζω εδώ και σύμφωνα με την επικοινωνία που είχα με το στρατολογικό... Όσα και νεύρα να έχουν εκεί εξαιτίας φόρτου... Προσπαθούν να σε καθοδηγήσουν και να σου πουν τις διαδικασίες ειδικά για αναβολές... Όταν έχει λήξει η βασική των σπουδών ή υπάρχουν άλλα προβλήματα !

Εμείς σε ευχαστούμε για την εμπιστοσύνη σου στο φόρουμ.

Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες