Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις  Ψάξε στο Forum    Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Μεταχειρισμένα Cougar MRAP και JLTV από τις ΗΠΑ

 Απάντηση Απάντηση
Συγγραφέας
Μήνυμα
  Θέμα  Αναζήτηση Θέμα Αναζήτηση  Επιλογές θέματος Επιλογές θέματος
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10970
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Θέμα: Μεταχειρισμένα Cougar MRAP και JLTV από τις ΗΠΑ
    Αποστολή: 05/Ιουνίου/2021 ώρα 08:58
Ενημέρωση ΓΕΣ για μεταχειρισμένα Cougar MRAP και τακτικά οχήματα JLTV από τις ΗΠΑ

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Τον ερχόμενο Ιούλιο, εκτιμάται ότι θα μεταβεί στο εξωτερικό επιτροπή αξιωματικών του ΓΕΣ για να επιθεωρήσει τα προσφερόμενα από τις ΗΠΑ Τροχοφόρα Τεθωρακισμένα Οχήματα Αναγνωρίσεως Μ1117 Guardian. Η επιτροπή θα έχει την δυνατότητα να εξετάσει εκ του σύνεγγυς τα οχήματα και να επιλέξει 900 ή 1.200 από αυτά που θα κριθεί ότι βρίσκονται στην καλύτερη κατάσταση.

Στο μεταξύ, από τις ΗΠΑ έχει έλθει νέα ενημέρωση για την ύπαρξη διαθέσιμων και άλλων τύπων οχημάτων που πρόκειται να αποσυρθούν από αμερικανική υπηρεσία σύντομα. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για οχήματα κατηγορίας Ανθεκτικά Ναρκών Προστατευμένα Ενεδρών (MRAP) και ελαφρών τεθωρακισμένων δύο διαφορετικών τύπων, συγκεκριμένα Cougar της General Dynamics Land Systems και JLTV της Oshkosh.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες,ο συνολικός αριθμός των προς διάθεση οχημάτων και των δύο τύπων ανέρχεται σε 700 περίπου. Αυτή την στιγμή τα οχήματα βρίσκονται στο Αφγανιστάν και με την απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από την χώρα πρόκειται να μεταφερθούν στο Κουβέιτ. Εκεί πιθανότατα, θα αποθηκευτούν και πιθανότατα θα μπορούν να τα επιθεωρήσουν Έλληνες αξιωματικοί εφόσον εξελιχθούν θετικά οι διαδικασίες.

Δούρειος Ίππος

Επιστροφή στην κορυφή
 Απάντηση Απάντηση

??af?΅?ste?te st?? d??t?a?? t?p? Ellinikos-stratos.com