Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις  Ψάξε στο Forum    Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Υποβρυχίο Type 214 "Παπανικολής"

 Απάντηση Απάντηση Σελ.  < 1 12 1314
Συγγραφέας
Μήνυμα
  Θέμα  Αναζήτηση Θέμα Αναζήτηση  Επιλογές θέματος Επιλογές θέματος
pao-13 Δες τη Λίστα
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Avatar

Μέλος από: 30/Ιουλίου/2013
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 285
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση pao-13 Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 27/Αυγούστου/2014 ώρα 21:16
μια σοβαρη ηγεσια στο Ναυτικο θα επρεπε ηδη να εχει στο πισω μερος του μυαλου της την εκπονηση σχεδιου για την αγορα νεων υποβρυχιων... μεχρι να παρουμε τα Τ-214 θα εχει ερθει η ωρα για τον εκσυγχρονισμο μεσης ζωης. Και αν δεν αγορασουμε και τον βασικο φορτο σε νεες τορπιλλες (δηλαδη 64) τοτε πολυ φοβαμαι πως ολη αυτη η προσπαθεια θα παει τζαμπα.
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 11004
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 28/Αυγούστου/2014 ώρα 09:14
Ομαλά και σύμφωνα με τον προγραμματισμό εξελίσσονται οι έλεγχοι και οι εργασίες ενεργοποίησης των 3 νέων υποβρυχίων -ΠΙΠΙΝΟΣ ΜΑΤΡΩΖΟΣ και ΚΑΤΣΩΝΗΣ- και του εκσυγχρονισμένου ΩΚΕΑΝΟΣ στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα στοιχεία και οι ενδείξεις από την πορεία των εργασιών χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, έτσι ώστε να προγραμματίζεται σύντομα ο αποδεξαμενισμός των υποβρυχίων ΠΙΠΙΝΟΣ και ΩΚΕΑΝΟΣ.

Τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά επισκέφθηκε σήμερα ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, όπου ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών ολοκλήρωσης της ναυπήγησης των υποβρυχίων από τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού και τους εργαζόμενους των ΕΝΑΕ.

πηγή
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 11004
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 06/Οκτωβρίου/2014 ώρα 11:15
Το πρώτο από τα τρία νέα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού που «χτίζονται» στην Ελλάδα θα καθελκυστεί αύριο στο Σκαραμαγκά, παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του υπουργού Εθνικής Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου και της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Το «Πιπίνος» είναι ίδιου τύπου με το «Παπανικολής» που παραλήφθηκε από τα γερμανικά ναυπηγεία και είναι ήδη εν υπηρεσία.

Μετά την τελετή ονοματοδοσίας και την καθέλκυση, στο «Πιπίνος» πρόκειται να επιβιβαστεί το πρώτο πλήρωμά του και θα ξεκινήσουν όλες οι απαραίτητες δοκιμαστικές διαδικασίες, τόσο ενώ θα είναι δεμένο όσο και εν πλω. Στόχος είναι μέχρι το τέλος του επόμενου Καλοκαιριού να έχουν ολοκληρωθεί, ώστε να ενταχθεί πλήρως στον ελληνικό στόλο.

Επόμενο από τα νέα υποβρύχια 214 που αναμένεται να καθελκυστεί είναι ο «Ματρώζος», εντός του 2014.

Το ελληνικό πολεμικό ναυτικό έχει στην ιστορία του και άλλο υποβρύχιο «Πιπίνος», το Υ8 που «χτίστηκε» το 1942-1943 από τους Βρετανούς και παραχωρήθηκε στο Ελληνικό Βασιλικό Πολεμικό Ναυτικό, μαζί με τα «Αργοναύτης», «Δελφίν» και «Τρίαινα Ι». Στις αρχές του 1944 κατέπλευσε στη Μέση Ανατολή και γνώρισε πολεμική δράση κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

πηγή
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10956
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 10/Οκτωβρίου/2014 ώρα 10:25

Σε διάστημα λιγότερο από δύο εβδομάδες από την καθέλκυση του υποβρυχίου «ΠΙΠΙΝΟΣ» S121, στις 20 Οκτωβρίου πρόκειται να ακολουθήσει το υποβρύχιο «ΩΚΕΑΝΟΣ» S118.

Υπενθυμίζεται ότι το «ΩΚΕΑΝΟΣ» S118, αρχικά τύπου Type 209/1200 και το οποίο το Πολεμικό Ναυτικό έχει κατατάξει σε διαφορετικό τύπο (ομώνυμο), έχει υποστεί πρόγραμμα εκσυγχρονισμού μέσης ζωής (ΕΜΖ) με αναβάθμιση του οπλικού συστήματος αλλά και εγκατάσταση συστήματος αναερόβιας πρόωσης (AIP:Air Independent Propulsion).

Σύμφωνα με το υφιστάμενο χρονοδιάγραμμα οι δοκιμές εν πλω (SAT) πρόκειται να αρχίσουν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου 2014.Defence-point.gr

Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10956
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 22/Ιανουαρίου/2015 ώρα 11:40
ΠΝ: Καθελκύεται τον Φεβρουάριο ένα ακόμη υποβρύχιο Τ-214 - Βολή τορπίλης από τον "Πιπίνο"

Ομαλά εξελίσσονται οι απαραίτητες εργασίες και δοκιμές στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά για την πιστοποίηση και επιχειρησιακή ένταξη στον Στόλο των τριών νέων υποβρυχίων τύπου 214 και του εκσυγχρονισμένου Ωκεανός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός του Φεβρουαρίου αναμένεται να καθελκυστεί ένα Ακόμη υποβρύχιο τύπου 214 το ΜΑΤΡΩΖΟΣ.

Εν τω μεταξύ το ιδίου τύπου υποβρύχιο ΠΙΠΙΝΟΣ εκτέλεσε επιτυχώς βολή τορπίλης γυμνασίων σε περιοχή του Σαρωνικού, ενώ για το προσεχές διάστημα έχει προγραμματιστεί να εκτελεσθεί αντίστοιχη βολή από το εκσυγχρονισμένο υποβρύχιο ΩΚΕΑΝΟΣ.

Οι βολές τορπιλών εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο των δοκιμών εν πλω των δυο υποβρυχίων πριν από την ένταξη τους στον Στόλο.

Προηγήθηκαν οι επιτυχημένες δοκιμές μεγίστου βάθους κατάδυσης που έγιναν τον περασμένο Δεκέμβριο.

E-typos.com

Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10956
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 16/Φεβρουαρίου/2015 ώρα 19:13
Άρχισε δοκιμές και το υποβρύχιο «ΜΑΤΡΩΖΟΣ» S122

Νωρίς σήμερα το πρωί, το υποβρύχιο «ΜΑΤΡΩΖΟΣ» S122 απέπλευσε από τις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Ναυπηγείων ΑΕ (ΕΝΑΕ) στον Σκαραμαγκά για την έναρξη δοκιμών εν πλω (SAT).

Όπως διαπιστώθηκε, παρά τις περί αντιθέτου πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας,το υποβρύχιο καθελκύστηκε με τη βοήθεια του shiplift την περασμένη εβδομάδα. Από την πλευρά μας ευχόμαστε στο υποβρύχιο και το πλήρωμα του «καλοτάξιδο» και ευελπιστούμε ότι οι δομικές εν πλω θα έχουν τα ίδια θετικά αποτελέσματα με αυτές των «ΠΙΠΙΝΟΣ» και «ΩΚΕΑΝΟΣ» που προηγήθηκαν.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση των δοκιμών εν πλω το υποβρύχιο «ΜΑΤΡΩΖΟΣ» S122 θα ενταχθεί πλήρως επιχειρησιακό και αξιόπλοο στον Στόλο ενισχύοντας σημαντικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Πολεμικού Ναυτικού και κατ’ επέκταση την αποτρεπτική ικανότητα και αξιοπιστία της χώρας.

Defence-point.gr

Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 11004
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 17/Φεβρουαρίου/2015 ώρα 20:47
Τελικά έχουμε μάθει αν τα υποβρύχια έχουν προβλήματα; Αν επιλύθηκαν; Τι έγινε κλπ;

Γιατί εγώ αν και παρακαλούθησα την ιστορία δεν έχω καταλάβει.
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10956
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 27/Απριλίου/2015 ώρα 20:33
Στα τέλη του ερχόμενου Μαίου η καθέλκυση του υποβρυχίου ΚΑΤΣΩΝΗΣ (S-123)

Στα τέλη Μαίου με αρχές Ιουνίου του 2015 πρόκειται να καθελκυστεί το υποβρύχιο ΚΑΤΣΩΝΗΣ (S-123) το τελευταίο από το πρόγραμμα ναυήγησης των τεσσάρων υποβρυχίων Type 214 για το Πολεμικό Ναυτικό.

Αν και αρχικά οι εκτιμήσεις που υπήρχαν Ανέφεραν ότι το υποβρύχιο που ναυπηγήθηκε στα ΕΝΑΕ από ελληνικά χέρια, θα καθελκυστεί το Φθινόπωρο του 2015, η σκληρή και μεθοδική εργασία των εργαζομένων του ναυπηγείου και των στελεχών του κλιμακίου του Πολεμικού Ναυτικού, πέτυχε την επιτάχυνση της ολοκλήρωσης της ναυπήγησης του σκάφους, αφού μέσα σε έξι μήνες πραγματοποιήθηκε ένα αληθινό θαύμα.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Οκτωβρίου του 2014, υπολοιπόταν η πραγματοποίηση του 20% των ναυπηγικών εργασιών στο υποβρύχιο, ενώ σήμερα το ποσοστό ολοκλήρωσης των εργασιών στο ΚΑΤΣΩΝΗΣ (S-123) έχει ξεπεράσει το 90%.

Η υποδειγματική διαχείριση του προγράμματος από το Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο πλέον έχει αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία στην ναυπήγηση, ολοκλήρωσης και ένταξη σε υπηρεσία σύγχρονων υποβρυχίων όπως τα Type 214 αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα οφέλη του συγκεκριμένου προγράμματος για την Ελλάδα αφού η τεχνογνωσία που αποκτήθηκε είναι ιδιαίτερα πολύτιμη και λίγες Ναυτικές Δυνάμεις στον κόσμο την κατέχουν.

Οι εργασίες στο υποβρύχιο ΚΑΤΣΩΝΗΣ (S-123) θα συνεχιστούν και μετά την καθελκυσή του, καθότι ορισμένα υποσυστήματα ήσσονος σημασίας θα πρέπει να αφιχθούν από τη Γερμανία και να εγκατασταθούν.

Καθόλη την διάρκεια της περιόδου που θα αναμένεται η παράδοση από τους προμηθευτές των υποσυστημάτων που υπολοίπονται για την ολοκλήρωση της ναυπήγησης του υποβρυχίου θα πραγματοποιούνται δοκιμές εν όρμω, επιταγχύνοντας την διαδικασία ένταξης του σκάφους στον Στόλο.

Εκτιμάται ότι μέχρι το Φθινόπωρο του 2014, τα υποσυστήματα που απομένουν θα έχουν παραδοθεί και εγκατασταθεί στο υποβρύχιο, επιτρέποντας την ολοκλήρωση της ναυπηγησής του και την πραγματοποίηση των αναγκαίων δοκιμών στο χώρο του ναυπηγείου, ώστε αργότερα να ακολουθήσουν οι θαλάσσιες δοκιμές και η παραδοσή του υποβρυχίου στο Πολεμικό Ναυτικό το 2016.

Το αμέσως επόμενο βήμα για το Πολεμικό Ναυτικό είναι ο δεξαμενισμός του υποβρυχίου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ (S-120) στα ΕΝΑΕ, ώστε να πραγματοποιηθούν οι περιοδικές εργασίες συντήρησης του σκάφους.

Το υποβρύχιο θα παραμείνει στο ναυπηγείο για αρκετό χρονικό διάστημα, ενώ στις εργασίες που θα πραγματοποιηθούν θα εμπλακούν οι εργαζόμενοι του ναυπηγίου που ήδη εργάζονται στην νυπήγηση του ΚΑΤΣΩΝΗ (S-123).

Viadiplomacy.gr

Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10956
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 15/Σεπτεμβρίου/2015 ώρα 08:52
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : Αποδόθηκαν στο ΠΝ τα υποβρύχια ΠΙΠΙΝΟΣ (S-121) και ΩΚΕΑΝΟΣ (S-118) – Σύντομα και τα ΜΑΤΡΩΖΟΣ (S-122) και ΚΑΤΣΩΝΗΣ (S-123)

Ένα πραγματικά τεχνικό θαύμα πραγματοποιείται αυτή την περίοδο στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά από τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού και τους εργαζόμενους των ναυπηγείων, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με την ολοκλήρωση του προγράμματος ναυπήγησης των τριών υποβρυχίων Type 214 AIP και τον εκσυγχρονισμό του υποβρυχίου ΩΚΕΑΝΟΣ (S-118).

Πιο αναλυτικά, αποδόθηκαν το καλοκαίρι στο Πολεμικό Ναυτικό τα υποβρύχια ΠΙΠΙΝΟΣ (S-121) και ΩΚΕΑΝΟΣ (S-118),Type 214 AIP Μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων δοκιμών αποδοχής.

Τα υποβρύχια ΠΙΠΙΝΟΣ (S-121) και ΩΚΕΑΝΟΣ (S-118), είχαν ολοκληρώσει το Δεκέμβριο του 2014 Τις δοκιμές κατάδυσης σε μεγάλο βάθος στην περιοχή του Αργοσαρωνικού και του κόλπου της Σούδας και στα μέσα του 2015 τις δοκιμές μέτρησης του ακουστικού και μαγνητικού τους ίχνους.

Είχαν προηγηθεί στις αρχές του 2015 οι πρώτες επιτυχημένες δοκιμές των υποβρυχίων για την εξαπόλυση εκπαιδευτικών τορπιλών στο Σαρωνικό.

Παράλληλα με τις εργασίες αποδοχής των δύο παραπάνω υποβρυχίων, το Πολεμικό Ναυτικό, προχώρησε στις αρχές του καλοκαιριού στην καθέλκυση του υποβρυχίου ΚΑΤΣΩΝΗΣ (S-123), το οποίο ετοιμάζεται αυτή την περίοδο να πραγματοποιήσει εντός του Σεπτεμβρίου την πρώτη θαλάσσια δοκιμή του.

Αν και δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει οι επίσημες δοκιμές εν όρμω του υποβρυχίου, το Πολεμικό Ναυτικό επιθυμεί να δοκιμάσει ορισμένα συστήματα του ΚΑΤΣΩΝΗ (S-123) με μια σύντομη πλεύση στο Σαρωνικό.

Παράλληλη με τις εργασίες για την ολοκλήρωση του ναυπηγικού προγράμματος του υποβρυχίου ΚΑΤΣΩΝΗΣ (S-123), έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί οι θαλάσσιες δοκιμές (SAT) του υποβρυχίου ΜΑΤΡΩΖΟΣ (S-122) το οποίο καθελκύστηκε το Φεβρουάριο του 2015.

Η πορεία του ναυπηγικού προγράμματος των τεσσάρων υποβρυχίων εξελίσσεται σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του Πολεμικού Ναυτικού και μάλιστα το υποβρύχιο ΩΚΕΑΝΟΣ (S-118), συμμετείχε στις εκδηλώσεις του Πολεμικού Ναυτικού στην Σκιάθο στις 12 Σεπτεμβρίου για την 72η επέτειο από τη βύθιση του Υποβρυχίου ΚΑΤΣΩΝΗΣ και στις εκδηλώσεις στη νήσο Σκόπελο στη μνήμη του Ανθυπασπιστή Νικόλαου Καπαδούκα, ο οποίος έπεσε υπέρ πατρίδος την 8η Αυγούστου 1964 στην Κύπρο από τουρκικά πυρά.

Όσον αφορά το υποβρύχιο ΜΑΤΡΩΖΟΣ (S-122) εκτιμάται ότι θα παραδοθεί στο Πολεμικό Ναυτικό πριν από το τέλος του έτους, για να ακολουθήσει μέχρι τα μέσα του 2016 η παράδοση του ΚΑΤΣΩΝΗ (S-123), ο οποίος θα πρέπει να ολοκληρώσει τις δοκιμές εν όρμω (HAT) και τις θαλάσσιες δοκιμές (SAT) μέσα στους επόμενους 10 μήνες.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα εκτιμάται ότι το Πολεμικό Ναυτικό θα διαθέτει το σύνολο των τεσσάρων νέων υποβρυχίων του και του ενός εκσυγχρονισμένου σε επιχειρησιακή διαθεσιμότητα στα μέσα του 2016.

Viadiplomacy.gr

Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10956
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 09/Μαΐου/2016 ώρα 10:13
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Εντάχτηκε στη δύναμη του ΠΝ το υποβρύχιο ΜΑΤΡΩΖΟΣ (S-122) – Το Δεκέμβριο ακολουθεί ο ΚΑΤΣΩΝΗΣ (S-123)

Αθόρυβα και με μεθοδικότητα το Πολεμικό Ναυτικό ολοκληρώνει το ναυπηγικό πρόγραμμα των υποβρυχίων Type 214 ενώ παράλληλα προχωρά στην αναβάθμιση τριών εκσυγχρονισμένων φρεγατών του κλάσης Έλλη, ώστε να μπορούν να δέχονται και να υποστηρίζουν ελικόπτερα ανθυποβρυχιακού αγώνα τύπου S-70B Aegean Hawk.

Έτσι μετά την ένταξη σε επιχειρησιακή χρήση των υποβρυχίων ΠΙΠΙΝΟΣ (S-121) και ΩΚΕΑΝΟΣ (S-118), το Σεπτέμβριο του 2015, το υποβρύχιο ΜΑΤΡΩΖΟΣ (S-122), το τρίτο εν σειρά Type 214 που έχει παραγγείλει το Πολεμικό Ναυτικό, εντάχτηκε σε υπηρεσία στα τέλη του περασμένου Μαρτίου.

Το υποβρύχιο ΜΑΤΡΩΖΟΣ (S-122) καθελκύστηκε το Φεβρουάριο του 2015 και μέσα σε ένα χρόνο το Πολεμικό Ναυτικό κατάφερε να φέρει σε πέρας τις δοκιμές των συστημάτων του σκάφους και την απόδοση του πλοίου ως πολεμική μηχανή.

Χωρίς κάποια επίσημη τελετή, το υποβρύχιο ΜΑΤΡΩΖΟΣ (S-122) εντάχτηκε στη δύναμη του Πολεμικού Ναυτικού στα τέλη Μαρτίου του 2016 και έκτοτε το πλήρωμα του ετοιμάζεται για την πρώτη του αποστολή.

Το υποβρύχιο πέρασε τους προηγούμενους μήνες Με επιτυχία τα δύσκολα και απαιτητικά σενάρια δοκιμών και στις αρχές Ιουνίου πρόκειται να ενταχτεί στην δύναμη της διαρκούς επιχείρησης του NATO Active Endeavor αποστολή της οποίας είναι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας στην θαλάσσια περιοχή της Μεσογείου.

Το τέταρτο υποβρύχιο του ναυπηγικού προγράμματος το ΚΑΤΣΩΝΗΣ (S-123) πρόκειται να καθελκυστεί στις αρχές Ιουνίου και να ξεκινήσει τις θαλάσσιες δοκιμές στα μέσα του επόμενου μήνα.

Η διαδικασία των θαλάσσιων δοκιμών θα συνεχιστεί ολόκληρο το καλοκαίρι και το Φθινόπωρο με στόχο το υποβρύχιο να ενταχτεί στο Πολεμικό Ναυτικό στα τέλη του 2016.

Viadiplomacy.gr

Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10956
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 23/Ιουνίου/2016 ώρα 19:03
Τελετή Ονοματοδοσίας και Ύψωσης Σημαίας των Υποβρυχίων ΜΑΤΡΩΖΟΣ και ΚΑΤΣΩΝΗΣ

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016, παρουσία της Α. Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, πραγματοποιήθηκε η τελετή ονοματοδοσίας και ύψωσης Σημαίας των υποβρυχίων ΜΑΤΡΩΖΟΣ και ΚΑΤΣΩΝΗΣ στις εγκαταστάσεις των ΕΝΑΕ στο Σκαραμαγκά. Ανάδοχος του υποβρυχίου ΜΑΤΡΩΖΟΣ ήταν ο Αντιναύαρχος ε. Α. Βαρδής Βαρδινογιάννης ΠΝ και του υποβρυχίου ΚΑΤΣΩΝΗΣ ο Γενικός Διευθυντής της HELMEPA Πλοίαρχος ΠΝ σε πολεμική διαθεσιμότητα κ. Δημήτριος Μητσάτσος.

Στην τελετή παρέστησαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θεόδωρος Δρίτσας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτριος Βίτσας, Ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ε. Ε. Κ. Δημήτριος Αβραμόπουλος, βουλευτές, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων και Σωμάτων Ασφαλείας, Επίτιμοι Αρχηγοί, τα μέλη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου, Ακόλουθοι Άμυνας ξένων χωρών στην Ελλάδα.

Αντιπλοίαρχος Αδαμάντιος Χριστοδούλου ΠΝ

Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΝ

Γενικό Επιτελείο Ναυτικού
Επιστροφή στην κορυφή
 Απάντηση Απάντηση Σελ.  < 1 12 1314

??af?µ?ste?te st?? d??t?a?? t?p? Ellinikos-stratos.com