Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις  Ψάξε στο Forum    Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Υποβρυχίο Type 214 "Παπανικολής"

 Απάντηση Απάντηση Σελ.  < 1 11 1213 14>
Συγγραφέας
Μήνυμα
  Θέμα  Αναζήτηση Θέμα Αναζήτηση  Επιλογές θέματος Επιλογές θέματος
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 11004
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 27/Μαΐου/2011 ώρα 14:10
Το εκσυγχρονισμένο κόστισε όσο το καινούργιο! Σύμφωνα με τα όσα απάντησε ο ΥΕΘΑ Ε. Βενιζέλος σε ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Ι. Κοραντή, “το τίμημα για το υποβρύχιο ΩΚΕΑΝΟΣ, ανέρχεται σε 383.100.000 ευρώ κι έχει καταβληθεί όλο πριν την καταγγελία των συμβάσεων …”!

Δικαιώνονται όσοι εδώ και πολύ καιρό υποστηρίζουν ότι το “ζουμί” στην υπόθεση των υποβρυχίων και των Ναυπηγείων δεν είναι τα 214, αλλά ο εκσυγχρονισμός των 209. Εκεί “παίχτηκαν” πολλά και δόθηκαν χρήματα άνευ λόγου και αιτίας στους Γερμανούς, οι οποιοι αποδεικνύονται μεγάλοι “γδάρτες”!

πηγή
Όταν (μετά από 10 χρόνια) ολοκληρωθεί το πρόγραμμα αγοράς και εκσυγχρονισμού των υποβρυχίων, θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε πόσο κόστισαν συνολικά.

Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10956
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 04/Αυγούστου/2011 ώρα 02:19
Ολοκληρώθηκε η επαναδιαπραγμάτευση για τα δύο νέα Type 214

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες από τα Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ (ΕΝΑΕ) η επαναδιαπραγμάτευση με την TKMS/HDW της σύμβασης υποκατασκευής («Contract B») της κύριας σύμβασης «Neptune II», που αφορά τη ναυπήγηση δύο νέων υποβρυχίων Type 214 για το Πολεμικό Ναυτικό.

Μετά σκληρές και επίπονες διαπραγματεύσεις διάρκειας περίπου τεσσάρων μηνών ο Iskandar Safa επέτυχε την τροποποίηση της αρχικής σύμβασης υποκατασκευής που είχε συνομολογηθεί μεταξύ των ΕΝΑΕ και των TKMS/HDW όταν και τα δύο μέρη βρίσκονταν υπό γερμανικό έλεγχο. Αυτό είχε ως συνέπεια η σύμβαση αυτή να είναι ετεροβαρής με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σημαντικά προβλήματα και μεγάλα ρίσκα στην ομαλή υλοποίηση της κύριας σύμβασης.

Για την εξέλιξη αυτή σήμερα το πρωί ενημερώθηκε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, τα ΕΝΑΕ επέτυχαν την τροποποίηση και τον συγχρονισμό της σύμβασης υποκατασκευής ΕΝΑΕ – TKMS/HDW («Contract B») με τις προβλέψεις της κύριας σύμβασης μεταξύ των ΕΝΑΕ και του Πολεμικού Ναυτικού, ιδιαίτερα σε ότι αφορά τις εγγυήσεις της HDW αλλά και των υπολοίπων υποκατασκευαστών, τις ποινικές ρήτρες, κ. Λ. Π.

Πλέον με την τροποποιημένη σύμβαση τα ΕΝΑΕ διασφαλίζουν πλήρως την ομαλή υλοποίηση του προγράμματος ναυπήγησης των δύο νέων υποβρυχίων Type 214 για το Πολεμικό Ναυτικό, αφού η γερμανική πλευρά, που αποτελεί τον κάτοχο και τον πάροχο της τεχνολογίας, έχει δεσμευτεί και εγγυηθεί πλήρως για τα συμβατικά αντικείμενα και τα χρονοδιαγράμματα.

Συνέχεια: Defence-point.gr
Επιστροφή στην κορυφή
Giannis Ni Δες τη Λίστα
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης


Μέλος από: 10/Ιουνίου/2010
Θέση: Αναλυτης Εν.Δυν
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 631
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Giannis Ni Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 05/Αυγούστου/2011 ώρα 18:49
Για την αξία του Παπανικολή και όλων των Υ/Β 214 πρώτον, ρωτήστε τα στελέχη του Π. Ν για το τι σημαίνει Υ/Β 214 και κατά δεύτερον γιατί κανένας σας δεν λεει πως ανάλογα προβλήματα είχαν αντιμετωπιστεί και με τα 209 όταν τα είχαμε πρωτοπάρει και συγκεκριμένα με το Γλαύκος;Κι όμως αν τότε αυτά τα Υ/Β είχαν σταλθεί στην Κύπρο το καλοκαίρι του 74 θα είχαν τσακήσει τον Τουρκικό στόλο. Για 20 χρόνια ήταν στην κορυφή των τεχνολογικών τους δυνατοτήτων δίχως κανένα μα κανένα πρόβλημα.
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10956
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 29/Σεπτεμβρίου/2011 ώρα 18:47
S-120 «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ»: Τριπλή ταυτόχρονη προσβολή στόχων

Τρεις στόχοι ταυτοχρόνως είχαν τεθεί στο στόχαστρο του συστήματος μάχης του υποβρυχίου Type 214 «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ» στο πλαίσιο των επιχειρησιακών δοκιμών των οπλικών συστημάτων και υποσυστημάτων οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη και πιο συγκεκριμένα, στο τελικό στάδιο.

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε τριπλή – ταυτόχρονη εκτόξευση τορπιλών. Σκοπός της εν λόγω επιχειρησιακής ενέργειας ήταν να αξιολογηθεί η απόδοση του συστήματος όσον αφορά τον έλεγχο των τριών όπλων από το σύστημα μάχης του υποβρυχίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες,η δοκιμή σημείωσε απόλυτη επιτυχία. Υπενθυμίζεται ότι το σύστημα επιχειρεί κανονικά και συμμετέχει σε όλες τις δραστηριότητες του Στόλου γεγονός που θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό ειδικά το τελευταίο διάστημα που αυξάνονται συνεχώς οι προκλήσεις για την ασφάλεια και την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, ιδίως στην περιοχή της Ανατολικήσ Μεσογείου.

Πηγή:Defence-point.gr

Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 11004
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 03/Οκτωβρίου/2011 ώρα 17:50
Η ερώτηση βέβαια που τέθηκε πολύ σωστά σε τουρκικό μπλογκ, είναι τι είδους τορπίλες χρησιμοποίησε ο Παπανικολής γιατί υπάρχει θέμα ακόμη και με αυτή την προμήθεια.
Επιστροφή στην κορυφή
mixanikara Δες τη Λίστα
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Avatar
Απενεργοποιημένο Μέλος

Μέλος από: 23/Οκτωβρίου/2011
Θέση: Σουηδία
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 187
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση mixanikara Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 06/Νοεμβρίου/2011 ώρα 04:04
Η προτίμηση των τορπιλών μας για τα γερμανικα υποβρύχια 214 ήταν οι ιταλικές Black Shark αλλα προφανως οι Γερμανοι βάλανε χεράκι και ματαιώθηκε η αγορα τους για να προτιμηθούν οι γερμανικές. Οταν ενα υποβρύχιο έχει κατασκευαστικά προβλήματα απο τη μάνα του που λένε τότε ότι και να το κάνεις προβληματικο θα είναι. Ενα τέτοιο σκάνδαλο μεγατόνων δεν νομίζω να είναι κάτι το περαστικο. Το υποβρύχιο θα έχει σίγουρα μεγαλύτερο ακουστικο ίχνος απο αυτο που θα έπρεπε να έχει. Ενα σοβαρό κράτος θα το γύρναγε πίσω και θα ζητούσε αλλο ή δεν θα ξαναπερνε γερμανικά υποβρύχια.

Οι Εβραιοι που παρήγγειλαν 6 Ντοφιν που στην ουσία ειναι μια υπερμεγενθυμένη έκδοση του 214 για τις αναγκες των Εβραιων και θεωρείται το καλύτερο στον κοσμο αντιμετωπίζουν προβλήματα να παραλάβουν το έκτο που προορίζεται και για πυρηνική κρούση. Αν οι Εβραιοι έχουν προβλήματα που τα πέρνουν και πολύ φτηνοτερα απο την αξία τους λογω Ολοκαυτώματος τί να πούμε εμεις; Η καλύτερη λυση για την Ελλάδα πιστεύω θα ήταν να είχε στηθεί με τα λεφτά που δώσαμε απο την αρχη μια γραμμη συμπαραγωγής Scorpene που δεν έχει να ζηλέψει τίποτε απο τα γερμανικα και ίσως μια μεγενθυμένη έκδοση για να μπορεί να μεταφέρει και τους γαλλικους κρουζ SCALP Navale.

Δυστυχώς ομως ο ήρωικος Τσοχατζόπουλος είχε άλλα σχέδια για την Ελλαδα.
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 11004
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 19/Δεκεμβρίου/2011 ώρα 11:50
Στον αέρα βρίσκονται τα προγράμματα των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού, για τα οποία το ελληνικό Δημόσιο έχει ήδη καταβάλει περίπου 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό το οποίο αντιστοιχεί στο 70% της συνολικής αξίας τους.

Πέρα από την παραλαβή του υποβρυχίου που έγερνε, του «Παπανικολής», η σοβαρή εμπλοκή που ξεκίνησε τον Μάιο του 2011, όταν η κατασκευάστρια εταιρεία TKMS/HDW κατήγγειλε τη σύμβασή της με τον ανάδοχο του έργου Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ, έχει προκαλέσει πολλά ερωτήματα για την παράδοση των υπόλοιπων υποβρυχίων.

Από τη στιγμή που οι εργασίες πάγωσαν τον Μάιο, το Δημόσιο με τη σειρά του δεν πλήρωσε τις δόσεις των επομένων μηνών. Κι έτσι, τα πράγματα έφτασαν σήμερα στο σημείο ο ανάδοχος του έργου να μπορεί να καταγγείλει τη σύμβασή του με το ελληνικό Δημόσιο ανά πάσα στιγμή, αφού ειδική πρόβλεψη της συμφωνίας τού δίνει αυτό το δικαίωμα ενάμιση μήνα μετά τη μη καταβολή της 2ης κατά σειρά δόσης.

Σύμφωνα με στοιχεία που βρίσκονται στη διάθεση των «ΝΕΩΝ» για το πρόγραμμα «Αρχιμήδης», το οποίο περιλαμβάνει το «Παπανικολής» και άλλα τρία υποβρύχια τύπου 214, το Δημόσιο έχει καταβάλει μέχρι σήμερα 1,8 δις. ήτοι το 96% της αξίας τους, και οφείλονται άλλα 75 εκατομμύρια ευρώ. «Είναι σαν να έχεις αγοράσει αυτοκίνητο με δόσεις, να τις έχεις εξοφλήσει όλες και να μην έχεις τελικά αυτοκίνητο να οδηγήσεις. Η επιχειρησιακή απώλεια για το Πολεμικό Ναυτικό δεν μπορεί να μετρηθεί με χρήματα», λέει άνθρωπος με βαθιά γνώση του ζητήματος.

Βάσει της αρχικής σύμβασης που υπογράφηκε το 2000 τα τέσσερα υποβρύχια έπρεπε να είχαν παραδοθεί έως και τον Νοέμβριο του 2010. Εξαιτίας των προβλημάτων που παρουσίασε το «Παπανικολής» και των καταγγελιών της σύμβασης, η παράδοσή του αντί τον Ιανουάριο του 2006 έγινε τελικά τον Οκτώβριο του 2010, έναν μήνα μετά την υπογραφή νέας εκτελεστικής συμφωνίας μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και του αναδόχου. Σύμφωνα με το νέο χρονοδιάγραμμα παραδόσεων, το υποβρύχιο «Πιπίνος» πρέπει να παραδοθεί έως και τον Αύγουστο του 2012, το «Ματρώζος» έως τον Ιούνιο του 2013 και το «Κατσώνης» έως τον Απρίλιο του 2014.

...

Οσον αφορά το πρόγραμμα «Αρχιμήδης» δεν δόθηκαν οι δόσεις του Αυγούστου και του Νοεμβρίου - η δόση του Μαΐου ύψους 12,5 εκατομμυρίων καταβλήθηκε τον Σεπτέμβριο σε ένδειξη καλής θέλησης για να αρχίσουν αμέσως οι εργασίες. Οι αντισυμβαλλόμενοι δεν συγκινήθηκαν.

...

Αντίστοιχα για το πρόγραμμα «Αρχιμήδης», η ημερομηνία θεμελίωσης του δικαιώματος καταγγελίας τοποθετείται ενάμιση μήνα μετά τις 15 Νοεμβρίου, ήτοι στις 30 Δεκεμβρίου, καθώς η δόση του Μαΐου πληρώθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου.

πηγή
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 11004
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 30/Νοεμβρίου/2012 ώρα 11:23
Μπορεί να μην έχουμε υποβρύχια, αλλά τουλάχιστον αποκτήσαμε πλωτά μουσεία.

Η μεγάλη προσέλευση κόσμου για να δεί Το υποβρύχιο ''Παπανικολής'' - ''που γέρνει'' κλπ - στις Πρώτες του παρουσιάσεις στο κοινό (στον Πειραιά και στην Θεσαλονίκη) οδήγησαν το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού να το... Ξαναεκθέσει στο πλαίσιο του εορτασμού του προστάτη των Ναυτικών Αγίου Νικολάου, στον Πειραιά.

Έτσι μαζί με την Φρεγάτα ΨΑΡΑ και Την πυραυλάκατο ΔΑΝΙΟΛΟς, θα καταπλεύσουν από τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου Έως και την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012 στον λιμένα του Πειραιά, όπου θα παραβάλουν στους προβλήτες 12 και 13 (Εκθεσιακό Κέντρο ΟΛΠ – Παγόδα), προκειμένου δοθεί η ευκαιρία στο κοινό να τα επισκεφθεί. Οι ώρες του επισκεπτηρίου έχουν ως Ακολούθως:

- Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, από 15:00 έως 18:00

- Τρίτη 4 Δεκεμβρίου, από 10:00 έως 13:00 και από 15:00 έως 18:00

- Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου, από 10:00 έως 13:00 και από 15:00 έως 18:00

- Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου Από 10:00 έως 13:00 (μόνο η ΔΑΝΙΟΛΟΣ και ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ),

πηγή
Επιστροφή στην κορυφή
pao-13 Δες τη Λίστα
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Avatar

Μέλος από: 30/Ιουλίου/2013
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 285
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση pao-13 Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 20/Σεπτεμβρίου/2013 ώρα 14:34
Αν τα υποβρυχια αυτα ειχαν και βληματα IDAS θα ηταν ακομα καλυτερα
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10956
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 26/Οκτωβρίου/2013 ώρα 12:02
Δεν φτάνει που τα υποβρύχια σαπίζουν στα Ναυπηγεία, ο Σαφά κάνει και παιγνιδάκια. Βαγγελάκη, πές αλεύρι...

Εξώδικο Σάφα προς Αβραμόπουλο - Τώρα ζητάει να αναλάβουμε και την ασφάλεια των υποβρυχίων!
Νέα βόμβα Σάφα στην υπόθεση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Ο ιδιοκτήτης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά “πατώντας” στην σύμβαση που υπέγραψε το ελληνικό δημόσιο μαζί του το 2010, κάνει πραγματικά ότι θέλει. Τώρα έστειλε εξώδικο στο οποίο αφού ριχνει όλες τις ευθυνες για τη κατάντια των Ναυπηγείων στο Ελληνικό Δημόσιο απαιτεί απ΄αυτό το Δημόσιο που έχει πληρώσει 2,5 δις για υποβρύχια που δεν έχει παραλάβει (!) να αναλάβει την ευθύνη της ασφάλειάς τους ενώ αυτά βρίσκονται στο χώρο των Ναυπηγειων του! Είναι δε τόσο μεγαλόψυχος που υποστηρίζει στο εξώδικό του ότι αν δεν μπορούμε εμείς να αναλάβουμε το κόστος φύλαξης έχει να μας... Παραχωρήσει μια ολιγομελή ομάδα φύλαξης!

Διαβάστε το εξώδικο Σάφα που είναι σίγουρο ότι θα ρίξει κι άλλο λάδι στη φωτιά. Είχαμε γράψει ότι το θέμα των Ναυπηγείων και των υποβρυχίων όσο κι αν η κυβέρνηση παριστάνει την αδιάφορη άνοιξε για τα καλά.

On Alert
Επιστροφή στην κορυφή
ενας πολίτης Δες τη Λίστα
Πολίτης
Πολίτης
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση ενας πολίτης Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 02/Δεκεμβρίου/2013 ώρα 16:53
Τελικά τι θα γίνει με τα υποβρύχια ; Πεταμένα λεφτά ;
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 11004
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 02/Δεκεμβρίου/2013 ώρα 22:14
Ελάχιστοι γνωρίζουν την κατάσταση των υποβρυχίων σήμερα, αλλά παράλληλα και το μέγεθος του προβλήματος κατασκευής.

Το σίγουρο είναι ότι το πρόβλημα θα πρέπει σε κάποια στιγμή να λυθεί. Δεν γίνεται να χρονίζουν τα πάντα σε αυτή τη χώρα μέχρι να 'ωριμάσουν' οι συνθήκες.

Επιστροφή στην κορυφή
pao-13 Δες τη Λίστα
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Avatar

Μέλος από: 30/Ιουλίου/2013
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 285
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση pao-13 Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 30/Ιανουαρίου/2014 ώρα 10:51
Το σιγουρο ειναι παντως οτι αν η ενταξη των 3 type-214 σε υπηρεσια αργησει για πολυ ακομα , στο τελος οταν θα τα παρουμε θα αναγκαστουμε να ξοδεψουμε και αλλα λεφτα για να κανουμε εκσυχρονισμο μεσης ζωης
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 11004
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 28/Μαΐου/2014 ώρα 18:53
Στον Πειραιά το υποβρύχιο Παπανικολής για να το επισκεφθεί το κοινό

Το υποβρύχιο Παπανικολής θα ελλιμενιστεί την Παρασκευή 30 Μαΐου στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στο κοινό να το επισκεφθεί.

Το υποβρύχιο θα βρίσκεται στον προβλήτα του ΟΛΠ (είσοδος από Ε-11) όπου θα παραμείνει μέχρι την Κυριακή 1 Ιουνίου.

Οι ώρες επισκεπτηρίου είναι:

Παρασκευή 30 Μαΐου από 16.00 έως 21.00,
Σάββατο 31 Μαΐου από 10.00 έως 21.00,
Κυριακή 1 Ιουνίου από 10.00 έως 21.00.

πηγή
Επιστροφή στην κορυφή
amomos2 Δες τη Λίστα
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Avatar

Μέλος από: 17/Δεκεμβρίου/2011
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 145
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση amomos2 Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 14/Ιουνίου/2014 ώρα 23:27
Μεχρι τελος του χρονου κατι ακουγεται για παραλαβει του πιπινου και του ματρωζου... Αντε να δουμε...
Επιστροφή στην κορυφή
 Απάντηση Απάντηση Σελ.  < 1 11 1213 14>

??af?µ?ste?te st?? d??t?a?? t?p? Ellinikos-stratos.com