Υποψηφιότητες για το άρμα μάχης

Tο ΥΠΕΘΑ είχε γνωστοποιήσει σε όλους όσους λάμβαναν μέρος στους διαγωνισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων ότι δίνει ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα στη συμπαραγωγή και στα αντισταθμιστικά οφέλη. Ειδικά στην περίπτωση του προγράμματος αρμάτων λόγω των τεχνολογιών και της υποδομής της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, η εμπλοκή της στη συμπαραγωγή αναμενόταν να είναι μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη από ότι στα άλλα μεγάλα εξοπλιστικά προγράμματα (νέο μαχητικό, συστήματα Patriot, ΑΣΕΠΕ Erieye). Προς επίτευξη του σκοπού αυτού το Υπουργείο καθόρισε ως ελάχιστο αποδεκτό ποσοστό το 25% αναφορικά με τη συμπαραγωγή και το 100% για τα αντισταθμιστικά οφέλη επί του συνόλου της προσφοράς. Οι προσφορές όλων των εταιριών συμμορφώθηκαν με τις απαιτήσεις αυτές, περιλαμβάνοντας ποσοστά συμπαραγωγής και αντισταθμιστικά οφέλη ως ακολούθως:

ΕταιρείαΣυμπαραγωγήΑντισταθμιστικά
Vickers34%100%
KMW30%150%
GDLS27%145%
GIAT30,4%100%

Μια πολύ ενδιαφέρουσα πτυχή αφορούσε στο συγκρότημα ισχύος της MTU. Tρία από τα τέσσερα άρματα που συμμετείχαν στον διαγωνισμό -εκτός του αμερικανικού Μ1Α2 Abrams- προσφέρθηκαν με το συγκρότημα ισχύος που κατασκεύαζαν οι γερμανικές εταιρίες MTU (κινητήρας) και Renk (κιβώτιο ταχυτήτων). Το Challenger 2E και το γαλλικό Leclerc χρησιμοποιούσαν το συγκρότημα ισχύος MTU 883, ενώ το Leopard 2 προσφέρθηκε με τον προηγούμενο τύπο MTU 873. Η GIAT έδωσε ποσοστό συμπαραγωγής του συγκροτήματος ισχύος περί που 0,8% στην ΕΛΒΟ η KMW 2,8% και η Vickers 8% (ποσοστό που μεταφραζόταν σε 111.500.000 λίρες!). Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ΕΛΒΟ είχε έλθει σε αποκλειστική συμφωνία με τις MTU/Renk με στόχο την παραγωγή των κινητήρων MTU στην Ελλάδα.

Στον τομέα των οικονομικών προσφορών, διαπιστώθηκε ότι οι τιμές των επικρατέστερων αρμάτων κυμαίνονται στα ίδια περίπου επίπεδα. Το βρετανικό Challenger 2E και το γαλλικό Leclerc ήταν τα φθηνότερα δυτικά άρματα, σε αντίθεση με το αμερικανικό Μ1Α2 και το γερμανικό Leopard 2GR. Εντύπωση προκάλεσε η πολύ χαμηλή τιμή του ουκρανικού Τ-84, που το κατέστησε αυτομάτως πολύ ελκυστικό για την κυπριακή αγορά. Η τιμή του Challenger 2E αντικατόπτριζε την έντονη επιθυμία των Βρετανών να κερδίσουν την τελευταία γι' αυτούς ανοικτή αγορά αρμάτων της Ευρώπης, δεδομένου ότι δεν συμμετείχαν στον σχετικό διαγωνισμό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Η επίσης χαμηλή τιμή του Leclerc, παρά τις ενσωματωμένες νέες τεχνολογίες και τους πολλούς αυτοματισμούς, υποβοηθήθηκε από το γεγονός ότι το άρμα βρισκόταν σε παραγωγή από εξαετίας και από τη νέα τακτική των Γάλλων να ακολουθούν επιθετική πολιτική στο ζήτημα των οικονομικών προσφορών. Τα δύο λογικά "φαβορί" Leopard 2GR και Μ1Α2, ήταν μεν ακριβότερα από τους υπόλοιπους ανταγωνιστές, αλλά κανένας δεν αμφισβητούσε τα ιδιαίτερα πλεονεκτήματα που διέθεταν τα κορυφαία άρματα της Δύσης. Σε σύνολο προσφοράς (246 άρματα, 24 οχήματα περισυλλογής, 12 γεφυροφόρα, 12 εκπαιδευτικά, 10 πύργοι αρμάτων, μεταχειρισμένα άρματα) η κατάσταση διαμορφώθηκε (εκτός των ανατολικών) ως εξής:

  • GDLS 2,150 δις. ευρώ (123 μεταχειρισμένα Μ1Α1)
  • KMW 2,273 δις. ευρώ (123 μεταχειρισμένα Leopard 2Α4) *
  • Vickers 2,488 δις. ευρώ (80 Challenger 1 και 14 Challenger 2)
  • GIAT 2,4 δις. ευρώ (δεν προσφέρθηκαν μεταχειρισμένα)

Αυτά μεταφραζόταν σε έξι επιλαρχίες αρμάτων, δηλαδή τρεις τεθωρακισμένες ταξιαρχίες των δύο επιλαρχιών η καθεμία, σύμφωνα με την ισχύουσα οργάνωση. Κάθε επιλαρχία θα διέθετε τέσσερα άρματα περισυλλογής και δύο γεφυροφόρα. Κατά την πρόσφατη ανακοίνωση της απόφασης προμήθειας 170 (αντί 246) νέων αρμάτων, τα άρματα περισυλλογής μειώθηκαν σε δώδεκα και τα γεφυροφόρα σε οκτώ. Στην παράμετρο του ανθρώπινου δυναμικού και γνωρίζοντας ότι βραχυπρόθεσμα το ΥΠΕΘΑ θα προχωρούσε στη μείωση του προσωπικού στις Ενοπλες Δυνάμεις, το Leclerc διέθετε ένα μοναδικό πλεονέκτημα αφού το πλήρωμά του απαρτιζόταν από τρεις μόνο άνδρες. Για την παράμετρο των πυρομαχικών το ΥΠΕΘΑ ζήτησε και πήρε τιμές από τις εταιρίες κατασκευής για 15.000 βλήματα σκληρού πυρήνα, 10.320 εκρηκτικά και 3.000 εκπαιδευτικά. Οι προσφορές που δόθηκαν είναι: GIAT 52,2 εκατ ευρώ, KMW 68,43 εκατ ευρώ, Vickers 121,93 εκατ ευρώ και GDLS 195,28 εκατ ευρώ.

Σημείωση: Προσφέρθηκαν επίσης 235 Leopard 1-Α5

Γ.Ανδρουλάκης - 03 Απριλίου 2002