Απαλλαγές και φυγοστρατία στην Εθνική Φρουρά

Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
mitsios14
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Δημοσιεύσεις: 87
Εγγραφή: Δευ Φεβ 09, 2009 9:58 pm
Τοποθεσία: Cyprus
Επικοινωνία:

Απαλλαγές και φυγοστρατία στην Εθνική Φρουρά

Δημοσίευση από mitsios14 »

Διαβάστε για να πάρετε μια γεύση από τις απαράδεκτες απαλλαγές που δίνονται τόσο εύκολα σε φλωράκια και βουτυρόπεδα της μαμάς που βρίσκουν κάθε τρόπο για να απαλλαγούν από την θητεία τους! Σε μια μοιρασμένη πατρίδα Που κάθε νέα ΕΣΣΟ Επανδρώνεται από μόνο 6000 περίπου οπλίτες, το θεωρώ απαράδεκτο να δίνεται τόσο εύκολα απαλλαγή για δήθεν ψυχολογικούς ή άλλους λόγους, χωρίς να έχουν επιπτώσεις! Μια υποχρέωση έχουν όλοι προς την πατρίδα και ας την εκπληρώσουν!

Σε βάρος των ευσυνείδητων που υπηρετούν κανονικά τη στρατιωτική τους θητεία [στην Κύπρο]

Τα «παραθυράκια» στην Εθνική Φρουρά να απαλλαγεί κάποιος από τη στρατιωτική του θητεία είναι πολλά και δημιουργούν σοβαρά προβλήματα και αντιδράσεις από τους εθνοφρουρούς, οι οποίοι υπηρετούν κανονικά την στρατιωτική τους θητεία. Ενας σχετικά μεγάλος αριθμός νέων αναζητούν διάφορους τρόπους για να μην υπηρετήσουν στην Εθνική Φρουρά σε βάρος των χιλιάδων νέων μας που υπηρετούν κανονικά τη θητεία τους.

Είναι αρκετοί αυτοί που επικαλούνται ψυχολογικά προβλήματα και μη προσαρμογή στην Εθνική Φρουρά και τους δίνονται με σχετική ευκολία, απαλλαγές. Χωρίς να έχουν καμιά επίπτωση στη μελλοντική τους ζωή, εγγράφονται κανονικά στα πανεπιστήμια και δραστηριοποιούνται στην κοινωνία, με τους υπόλοιπους να υπηρετούν την πατρίδα για δυο χρόνια, ενώ θα μπορούσαν και αυτοί να σπουδάζουν ή να ξεκινούν δουλειά δυο χρόνια νωρίτερα, όπως και οι «ψυχικά διαταραγμένοι»!

Τρόποι απαλλαγής από τη στρατιωτική θητεία

Συνομιλώντας με αρκετούς στρατιώτες που υπηρετούν ήδη στην Εθνική Φρουρά και γνωρίζουν ότι άδικα και με ψεύδη έχουν απαλλαγεί είτε οι φίλοι τους, είτε οι γνωστοί τους, είτε οι γείτονες τους, δήλωσαν στην εφημερίδα μας ότι είναι καιρός το Υπουργείο Αμυνας να επιληφθεί του συγκεκριμένου θέματος και να ληφθούν μέτρα. Μας ανέφεραν, επίσης, και τους τρόπους που χρησιμοποιούν, οι «έξυπνοι» της υπόθεσης, όπως τους αποκαλούν. Επιτήδειοι, χρησιμοποιούν διάφορα τεχνάσματα για να κατηγοριοποιηθούν ως ψυχολογικά ανίκανοι π. Χ. «φυτεύουν» καρφιά για να φυτρώσουν κάγκελα, όπως χαρακτηριστικά δηλώνουν με αγανάκτηση οι κληρωτοί στρατιώτες που υπηρετούν κανονικά τη θητεία τους, με αποτέλεσμα οι γιατροί της εθνικής φρουράς, να τους πιστεύουν και τους εντάσσουν ως κατηγορία Ι5.

Αλλοι αιτούνται και καταφέρνουν να αναστείλουν τη θητεία τους αρκετές φορές με την απαράδεκτη δικαιολογία του «είμαι απροσάρμοστος», και στο σύνολο των 2 χρόνων αναστολής απαλλάσσεται από την θητεία του.

Τρίτοι, χρησιμοποιούν μέχρι και προσωπικούς γιατρούς η ακόμα και το λεγόμενο «μέσο» για να κατηγοριοποιηθούν ως Ι5.

Δεν έχουν καμία επίπτωση

Η ευκολία λοιπόν της απαλλαγής έχει πλέον γίνει μάστιγα για τους εναπομείναντες οπλίτες της ΕΦ οι οποίοι απορούν γιατί να υπηρετούν αφού είναι τόσο εύκολο να απαλλαγούν από τη θητεία τους, και με το δίκιό τους, καθώς οι απαλλαγμένοι θητείας δεν έχουν απολύτως καμία επίπτωση από την κατηγοριοποίησή τους ως Ι5 ή την πλήρη απαλλαγή τους, όπως σε άλλες χώρες όπου τους αρνείται για παράδειγμα η άδεια οδηγήσεως, τους αφαιρείται το δικαίωμα της ψηφοφορίας και της εργασίας στο Δημόσιο Τομέα, καθώς είναι πραγματικά ψυχολογικά διαταραγμένοι ή «απροσάρμοστοι».

Γιατί λοιπόν στην Κύπρο να μην υπάρχουν σαφείς διαδικασίες για το χειρισμό αυτών των ανθρώπων έτσι ώστε να τεθούν αποτρεπτικές πρόνοιες στη νομοθεσία και να κλείσουν τα διάφορα «παραθυράκια» που υπάρχουν σήμερα, γνωρίζοντας ο καθένας ότι σε περίπτωση ψευδών δηλώσεων, θα έχουν να αντιμετωπίσουν την αυστηρότητα του νόμου και τις συνέπειες των «εικονικών» απαλλαγών από την Εθνική Φρουρά.

Απο:http://www.haravgi.com.cy/24_10_2004/1/009.html

Κώστας Παπακώστας: Εχουμε εγγράψει θέμα στη Βουλή

«Οι απαλλαγές από την Εθνική Φρουρά για ψυχολογικά προβλήματα είναι ένα σοβαρό πρόβλημα, δεδομένου ότι παρουσιάζει αυξητική τάση. Τόσο εγώ, όσο και ο συνάδελφος Δώρος Χριστοδουλίδης έχουμε εγγράψει το θέμα στην Κοινοβουλευτι...
ILARXOS
Λοχαγός
Λοχαγός
Δημοσιεύσεις: 415
Εγγραφή: Τρί Φεβ 24, 2009 1:16 am
Ενδιαφέροντα: πλοια, τρενα, φυσικη . . .
Επικοινωνία:

Απαλλαγές και φυγοστρατία στην Εθνική Φρουρά

Δημοσίευση από ILARXOS »

Φίλε βγάζει αυτό:

Σφάλμα εύρεσης διεύθυνσης
www.******.gr δεν εντοπίστηκε. Ελέγξτε το όνομα του αρχείου και προσπαθήστε ξανά.

αν μπορείς ξαναβάλτο Ή αν αυτό παραβαίνει τους κανόνες του φόρουμ, στείλτο σε πμ Σε παρακαλώ. Ευχαριστώ.
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Δημοσιεύσεις: 11116
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 12, 2005 1:20 am
Επικοινωνία:

Απαλλαγές και φυγοστρατία στην Εθνική Φρουρά

Δημοσίευση από Nassos »

Εϊναι οι "Όμηροι". Η αιτία της λογοκρισίας είναι η παραπληροφόρηση που διαδίδει.
mitsios14
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Δημοσιεύσεις: 87
Εγγραφή: Δευ Φεβ 09, 2009 9:58 pm
Τοποθεσία: Cyprus
Επικοινωνία:

Απαλλαγές και φυγοστρατία στην Εθνική Φρουρά

Δημοσίευση από mitsios14 »

Οκ αντέγραψα όλο το άρθρο...
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Δημοσιεύσεις: 11119
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 02, 2003 6:55 am
Επικοινωνία:

Απαλλαγές και φυγοστρατία στην Εθνική Φρουρά

Δημοσίευση από yandr »

Με διαταγή του ο αρχηγός της Ε. Φ. Ζητεί την αναγραφή των λόγων της απόλυσης στο απολυτήριο του στρατούΓΟΝΕΙΣ ΣΤΡΑΤΕΥΘΕΝΤΩΝ Ασκούν πίεση για δραστικές λύσειςΗ Κύπρος κινδυνεύει και μια μερίδα της νεολαίας βρήκε τον εύκολο τρόπο να διεφεύγει από τη στράτευση. Για τους ψυχολόγους του στρατεύματος, η απλή τοποθέτηση «δεν κάμνω για το στρατό κι αν με κατατάξετε θα κάμω κακό στον εαυτό μου και τους άλλους» αρκεί για να δώσουν αναβολή στράτευσης. Δεν το κάνουν πολλοί αυτό και υπάρχουν περιπτώσεις που η αναστολή επιβάλλεται, μας δήλωσε ανώτατη πηγή στο Υπουργείο Άμυνας. Ωστόσο, το κακό παράγινε.Στο ίδιο το στράτευμα εκδηλώνονται διαλυτικές τάσεις και οι ήδη υπηρετούντες με την πρώτη δυσκολία κοιτούν την έξοδο. Αυτό και μόνο έχει θορυβήσει τα μέγιστα τον Υπουργό Άμυνας Κώστα Παπακώστα και την ηγεσία της Εθνικής Φρουράς, τον Αρχηγό Πέτρο Τσαλικίδη και τον Επιτελάρχη Γεώργιο Καραγιάννη. Ομάδα ανώτατων αξιωματικών επεξεργάζεται στο Υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΕΦ το νομοσχέδιο που θέτει τέρμα στο νοσηρό φαινόμενο της φυγοστρατίας, που απειλεί νατινάξει στον αέρα τα θεμέλια του στρατεύματος.
Από την άλλη, οι οργανωμένοι γονείς των στρατευθέντων ασκούν πίεση για δραστικές λύσεις, ώστε να μη δέχονται οι ίδιοι πίεση από τα παιδιά τους ότι υπηρετούν σε δύσκολες συνθήκες, όταν άλλοι δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους προς την πατρίδα. «Χωρίς αιδώ», μας λένε οι επιτελείς, κάποιοι επώνυμοι και παιδιά επωνύμων επεζήτησαν την αναστολή στράτευσής τους. Κάποιοι παίρνουν επαναλαμβανόμενες αναστολές μέχρι να βαρεθεί ο στρατός και να μην τους καλεί για επανεξέταση της περίπτωσής τους. Στο μεταξύ, με διαταγή που απέστειλε ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς στους καθ' ύλην αρμόδιους, επισημαίνεται ότι στο απολυτήριο του στρατού θα αναγράφεται σαφώς ο λόγος της απόλυσης από το στρατό. Έτσι, όσοι με διάφορα τερτίπια ξεγέλασαν τη στρατολογία θα έχουν διά βίου να αντιμετωπίσουν τη σημείωση στο απολυτήριο ότι δεν εκπλήρωσαν για τον άλφα ή βήτα λόγο τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις. Αυτό, σε μια ευαισθητοποιημένη κοινωνία, μπορεί να ανασχέσει σημαντικά το κύμα της φυγοστρατίας. Δηλαδή οι άνθρωποι που αγαπούν την πατρίδα τους και γνωρίζουν ότι διέρχεται το μεγαλύτερο κίνδυνο της ιστορικής της διαδρομής, θα μπορούν να ζητούν να δουν το απολυτήριο πριν εμπιστευτούν κάτι σημαντικό ή πριν εργοδοτήσουν συγκεκριμένο άτομο. Η ίδια η κρατική μηχανή μπορεί να περάσει διατάξεις για τις προαγωγές που θα προσφέρει σε διάφορα τμήματα. Κοινωνικές παροχές και άλλα ωφελήματα θα μπορούν να λαμβάνουν υπόψη την υπηρεσία του αιτούντος προς την πατρίδα.Πρόβλημα και με τα παιδιά Ελλαδιτών
Σε μιαν άλλη διάσταση του θέματος, οι επιτελείς έχουν εντοπίσει ότι η συνεχής ζεύξη της κυπριακής με την ελλαδική κοινωνία παράγει νέα δεδομένα. Τα παιδιά Ελλαδιτών και Κυπρίων θα κληθούν να επιλέξουν πού θέλουν να υπηρετήσουν, στην Κύπρο ή την Ελλάδα. Οι εξ αρρενογονίας νέοι θα κληθούν να αποφασίσουν κατά πόσο θα ακολουθήσουν τους συνομήλικούς τους για υπηρεσία στην Εθνική Φρουρά ή θα μεταβούν αμέσως στην Ελλάδα για τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.Θα καταργηθεί, δηλαδή, η αποστασιοποιημένη στάση της κυπριακής πολιτείας σε αυτή την κατηγορία των στρατευσίμων, που αποδεδειγμένα σε πολλές περιπτώσεις θρέφει τη φυγοστρατία και δίνει το κακό παράδειγμα στους άλλους. Οι επιτελείς που ετοιμάζουν το νομοσχέδιο επισημαίνουν ότι δεν μπορεί ένας νέος με Κυπρία μητέρα να βρίσκει διάφορα προσκόμματα για να μην υπηρετήσει και αυτό θα ξεκαθαριστεί με το Ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.Δεν θα παραγράφονται οι υποχρεώσεις Στο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνεται επίσης ότι όσος χρόνος κι αν περάσει, οι στρατιωτικές υποχρεώσεις δεν παραγράφονται. Οι μήνες υπηρεσίας στην Εθνική Φρουρά θα θεωρούνται στο εξής συντάξιμα χρόνια (χρόνια υπηρεσίας που δίνουν προτεραιότητα σε διορισμούς βάσει καταλόγου στη δημόσια υπηρεσία). Στο θέμα της σταδιακής μείωσης της θητείας αναφέρεται ότι αυτό θα επανεξεταστεί, όταν οι συνθήκες με τις μόνιμες προσλήψεις επιτρέπουν κάτι τέτοιο.Sigma Live
thrakiotis
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Δημοσιεύσεις: 963
Εγγραφή: Κυρ Μαρ 22, 2009 1:55 am
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

Απαλλαγές και φυγοστρατία στην Εθνική Φρουρά

Δημοσίευση από thrakiotis »

Σε ακραία μέτρα προχωρά το υπουργείο Αμυνας της Κύπρου, με σκοπό να αναγκάσει τους Κυπρίους να υπηρετήσουν την θητεία τους. Το τελευταίο χρονικό διάστημα διαστάσεις επιδημίας έχει λάβει η άρνηση νεαρών Κυπρίων να υπηρετήσουν τη θητεία τους, προαποφασιζόμενοι ασθένειες και ψυχολογικά προβλήματα. Ετσι ο υπουργός Αμυνας της Κύπρου, έδωσε εντολή να αγνοηθεί ο νόμος για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και να αναγράφονται πλέον στα απολυτήρια του στρατού οι ιατρικές παθήσεις αυτών που δεν υπηρέτησαν. Μάθημα προς μίμηση; Οψόμεθα... Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr

ΑΓΝΩΣΤΟΣ

Απαλλαγές και φυγοστρατία στην Εθνική Φρουρά

Δημοσίευση από ΑΓΝΩΣΤΟΣ »

Τα σηνηθησμενα λογια. τι λετε κυριοι; εγω ειμαι ι5. το ι5 μου το δωσανε διοτι τους ειπα δεν κανω εγω σε τετοιο κλιμα για 2 χρονια. και επεμενα. σας ρωταω; καλοπερναμε εμεις εις βαρος των στρατιοτων που υπηρετουν; δεν δικαιουμαστε να δουλεψουμε στο δημοσιο, δεν δικαιουμαστε να δουλεψουμε σε ιμικρατικους οργανισμους, δεν δικαιουμαστε να δουλεψουμε σε τραπεζες, δεν δικαιουμαστε να δουλεψουμε σε πολλους ιδιωτικους τομεις. δεν μπορουμε να βρουμε μια καλη δουλεια. και θελετε να μας τιμωρισετε και αλλο; τι στιγμη που.
μας ανοιξατε τα συνορα και ερχονται οι τουρκοι, μας δινετε δοσεις δοσεις τον πολυπολιτισμο χωρις καν να μας ρωτισετε, δεχεστε περισσοτερους μεταναστες απ οτι επιτρεπεται στην κυπρο 3%, δινετε ισα δικαιωματα στουσ ευρωπαιους ξενους, απαγορευσατε στο στρατο να φωναζει ο οποιοσδηποτε συνθηματα κατα των τουρκων, αφισατε να καταστραφει η εθνικη συνηδηση των κυπριων (δειτε τηλεωραση μια ευδομαδα και θα καταλαβετε) λετε την λεξη ρατσισμος οπου σας βολευει για να κρυψετε την προδοσια σας και τωρα σας ρωταω. περιμενετε να υπηρετησουμε εμεις 2 χρονια αδικα, ασκοπα, χαμενα; μην μου πειτε για τους τουρκους. ολοκληρες εκδηλωσεις τους κανετε. οπως και τους μεταναστες. προδοτες! σε 20 χρονια θα λες ειμαι ελληνας και θα γελανε ολοι μαζι σου. και θα σε λενε και φασιστα. ετσι μας καταντισατε. ο ελληνισμος της κυπρου θα καταστραφει χωρις να σπασει μυτη. εγω ειμαι πολυ πιο πατριωτης απο ολους εσας αλλα κοροιδο δεν γινομαι.

με εκτιμηση
αγνωστοσ

να στε καλα
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Δημοσιεύσεις: 11116
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 12, 2005 1:20 am
Επικοινωνία:

Απαλλαγές και φυγοστρατία στην Εθνική Φρουρά

Δημοσίευση από Nassos »

Η φυγοστρατία αντιμετωπίζεται πλέον με την ειδική θητεία και 32μηνη υποχρεωτική υπηρεσία στους στρατώνες, κάτω από στρατιωτική διοίκηση.

Ομόφωνα από όλα τα κόμματα ψηφίστηκε χθές η νέα ενοποιημένη νομοθεσία για την Εθνική Φρουρά, στην οποία συμπεριλαμβάνονται και οι διατάξεις εναντίον της φυγοστρατίας. Τέρμα πια η εναλλακτική θητεία για όσους αποφεύγουν για διάφορους λόγους την κανονική στράτευση. Θα κρίνονται στρατεύσιμοι για ειδική στρατιωτική θητεία χωρίς όπλο, διάρκειας 32 μηνών. Αναλόγως της προόδου τους, θα λαμβάνουν και ευκαιρίες βολής, αν αυτό κριθεί αναγκαίο από το διοικητή τους. Διαφορετικά τα στρατόπεδα έχουν πολλές δουλειές που θα τις κάνουν οι ειδικοί στρατιώτες αντί οι στρατιώτες που πηγαίνουν με ζήλο και ενθουσιασμό για να υπηρετήσουν την πατρίδα τους...

Mετά από πολύμηνες διαβουλεύσεις και σκληρή δουλειά στη Γενική Εισαγγελία, στο Υπουργείο Άμυνας και στην Επιτροπή Άμυνας της Βουλής, η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε χθες βράδυ ομόφωνα την ενοποιημένη νομοθεσία περί Εθνικής Φρουράς. Ένα πλήθος διάσπαρτων ρυθμίσεων, που έγιναν σε διαφορετικές εποχές και με διαφορετική φρασεολογία και νομική γλώσσα από το 1964, ενοποιήθηκε και τακτοποιήθηκε σε ενιαίο νόμο.

Ο Υπουργός Άμυνας Κώστας Παπακώστας εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του γιατί ένα στοίχημα και για τον ίδιο έγινε πραγματικότητα.

Συνέχεια: Ινφογνώμων Πολιτικά
sbm

Απαλλαγές και φυγοστρατία στην Εθνική Φρουρά

Δημοσίευση από sbm »

Θα ηθελα να μαθω αν γινεται να παρω αναβολη. Μπενω τον ιουλιο αλλα εχω μωρο και η γυναικα μου ειναι ανεργη, ειμαι επαναπατρισθεντας πριν 2 μηνες ηρθα κυπρο... Θα ηθελα να παρω απαλλαγη και να παω τον ιανουαριο ωστε να μαζεψω καποια λεφτα, γνωριζει κανεις αν υπαρχει περιπτωση να παρω την απαλλαγη?
Απλός Στρατιώτης

Απαλλαγές και φυγοστρατία στην Εθνική Φρουρά

Δημοσίευση από Απλός Στρατιώτης »

Θα απαντήσω ρεαλιστικά με βάση με αυτά που ζω εγώ στο στρατό.

Υπηρετώ στην Ε. Φ με το βαθμό του στρατιώτη και σαν απλός στρατιώτης σας λέω ότι τα ψυχολογικά προβλήματα δεν είναι φτηνές δικαιολογίες, αφού ο στρατός γαμά τον ψυχικό και σωματικό κόσμο του ανθρώπου.Δεν υπάρχει αμφιβολία περί αυτού. Είναι καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να αναγκάζεται τους νεαρούς πολίτες να ασκούν καταναγκαστικά την ιδιότητα του στρατιώτη για την οποία λαβμάνουν ένα ξεφτιλιστικό χορήγημα κάτω των 200 ευρώ!). Πριν πάω στο στρατό δεν είχα ιδέα τι σημαίνει Να πονάς ψυχολογικά. Να που έμαθα όμως. Εγώ κουτσά στραβά θα κανώ υπομονή να τελειώσω την θητεία μου για την τιμή και όχι για μια πατρίδα που ξεπουλά τον εαυτό της. Απλώς έτσι για να μην με λεν λιποτάκη, φυγόστρατο, δειλό και πρωτίστως για να μην ντροπιάσω τους γονιούς μου. Τι γίνεται με άλλα παιδία που δεν μπορούν να σηκώσουν το ψυχοσωματικό βάρος του στρατού; Πρέπει να τους βιάζουμε τον ψυχικό και σωματικό τους κόσμο για 2 ολόκληρα χρόνια; Ο κάθε άνρθωπος έχει τα όρια του, πράγμα που το αγνοείται. Υπάρχουν ανθρώποι που πως να το κάνουμε, δεν αντέχουν, δεν μπορούν την μαλακεία του στρατού! Πρέπει επιτέλους το κράτος να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών του.

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Δημοσιεύσεις: 11119
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 02, 2003 6:55 am
Επικοινωνία:

Απαλλαγές και φυγοστρατία στην Εθνική Φρουρά

Δημοσίευση από yandr »

Απλός Στρατιώτης έγραψε:Υπάρχουν ανθρώποι που πως να το κάνουμε, δεν αντέχουν, δεν μπορούν την μαλακεία του στρατού! Πρέπει επιτέλους το κράτος να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών του.
Και να κάνει τι;
Απλός Στρατιώτης

Απαλλαγές και φυγοστρατία στην Εθνική Φρουρά

Δημοσίευση από Απλός Στρατιώτης »

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ;

Η Εθνική Φρουρά πρέπει να καταστεί επαγγεματική όπως σχέδον όλες οι Ευρωπαικές χώρες, για το καλό της ίδιας και για το καλό των πολιτών που δεν αντέχουν να είναι για 2 χρόνια σε ένα περιβάλλον που λέγεται στρατός. Ένας λοχαγός μας είπε ότι οι στρατιώτες που πειθαρχούν με τον φόβο εν ώρα πολέμου τα κάνουν σκάτα, για να στο πω έτσι να καταλάβεις. Σκέψου ότι μπορεί και ο μισός στρατός της Κυπριακής Δημοκρατίας να είναι παιδιά που θητούν μόνο και μονό για να μην έχουν νομικές επιπτώσεις σε περίπτωση που αναστολάρουν. Αυτό πα να πεί ότι μεγάλο μέρος του στρατού για να μην λέμε νούμερα, πειθαρχεί δια του φόβου! Εις περίπτωση πολέμου τι θα κάνουν αυτοί; Είτε θα τρέπονται σε φυγή στο πεδίο της μάχης, είτε θα κρύβονται κάπου, είτε θα σκοτώνονται με μεγαλή ευκολία διότι σε αυτούς δεν υπάρχει ηθικό αλλά φόβος και δυσφορία. Ένας επαγγελματικός στρατός πειθαρχεί επειδή σέβεται και συν τοις άλλοις έχει ηθικό. Αν και απλός στρατιώτης νιώθω ότι οφείλω να κάνω υποδείξεις σε ανώτερους μου όταν πρόκειται για θέματα που έχουν να κάνουν με στοιχειώδης λογική.

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Δημοσιεύσεις: 11119
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 02, 2003 6:55 am
Επικοινωνία:

Απαλλαγές και φυγοστρατία στην Εθνική Φρουρά

Δημοσίευση από yandr »

1. Οι μισθοφόροι δηλαδή δια των χρημάτων θα πειθαρχούν;2. Και αν δεν υπάρχουν τα χρήματα τι γίνεται;

αρης

Απαλλαγές και φυγοστρατία στην Εθνική Φρουρά

Δημοσίευση από αρης »

Εαν δεν υπάρχουν χρήματα να μην παίρνετε στρατιώτες αγαπητε...

Με εκτιμηση

Νεο

Απαλλαγές και φυγοστρατία στην Εθνική Φρουρά

Δημοσίευση από Νεο »

Ο κύριος Παπακώστας, πλέον μακαρίτης, αντί να κυνηγα τους αστρατευτους και να έχει άποψη για το αν έχουν προβλήματα οι ομοφυλόφιλοι στον πιο ομοφοβικό στρατό της Ευρώπης, καλύτερα να κοίταζε καλύτερα τι του φέρναν εξώ απο το στρατόπεδο, πριν γίνειν η έκρηξη στο Μαρί και χαθουν τόσες ζωές
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης