Ρωσικά vs Αμερικανικά vs Ευρωπαϊκά όπλα

Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
TOPOL-M
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος
Δημοσιεύσεις: 2042
Εγγραφή: Παρ Ιουν 26, 2009 7:42 pm
Επικοινωνία:

Ρωσικά vs Αμερικανικά vs Ευρωπαϊκά όπλα

Δημοσίευση από TOPOL-M »

Monty2 Παρατηρήστε απλώς ότι η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία είναι η πρώτη παγκοσμίως που εκσυγχρονίζει το στόλο Φ-16 (προηγείται ακόμη και των Αμερικανών). Ο λόγος απλός. Το block 52+ υπερτερεί έναντι των παλιότερων εκδόσεων σε εμβέλεια ραντάρ (χρήση AIM-120C5 Έναντι AIM-120B), σκοπευτικό επί κράνους+IRIS-Τ έναντι AIM-9M σε dogfights. Δεν εισέρχομαι σε άλλα σημεία όπως 17/1 εικονικές καταρίψεις. Σχετικά με το SU-30MK/35 δεν διατηρώ άποψη, αφού το αεροσκάφος δεν έχει κερδίσει σε κανένα διαγωνισμό δυτικού κράτους και δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένα στοιχεία προς σύγκριση. Σαφώς Το EF-2000 και ίσως το RAfALE υπερτερεί, αν και είναι άδικο για τα Σουκόι, αφού το Ευρωπαϊκό σκάφος προηγείται κατά 25 έτη σχεδιαστκά. Αν μου πείτε για το Τ-50, θεωρητικά θα είναι σημαντικά υπέρτερο σε πολλούς τομείς, με κυριότερο βέβαια το ελάχιστο ηλεκτρομαγνητικό του ίχνος. Στην Ελληνική πραγματικότητα το καταληλότερο αεροσκάφος θεωρητικά θα μπρούσε να είναι το JAS-39NG/AESA, αφού έχει σχετικά μικρό κόστος κτήσης (εφάμιλλοΦ-16Β60) και 1/3 χρήσης σε σχέση με το Μ-2000, ενώ διατηρεί 1/8 ίχνους σε σχέση με το Φ-16 (ορισμένες πηγές αναφέρουν 1/10) και κυρίως έχει τη δυνατότητα ταχείας ανόδου, δηλαδή ότι χρειαζόμαστε για αναχαιτήσεις. Τώρα ως προς τα ρωσικά συστήματα, όπως ανέφερα σε ορισμένους τομείς υπερτερούν (και δεν εννοώ στο κόστος κτήσης). Τα αντιεροπορικά για παράδειγμα είναι εξαιρετικά. Τονίζω πάντως ότι τα Ευρωπαϊκά αμυντικά συστήματα διαθέτουν σημαντικά ανώτερη τεχνολογία, κάτι το οποίο οφείλεται εν μέρει και στον ενδοευρωπαϊκό ανταγωνισμό (παραθέτω οπλικά συστήματα ενατίον αεροσκαφών όπως METEOR,ASTER 15/30,MICA VL,IRIS-T). Όπως παρατηρείται πρόκειται για τελευταίας γεννιάς συστήματα τα οποία αναπτύχθηκαν ως ανταγωνιστικά των ΗΠΑ. Σαφώς όμως στον αντιεροπορικό τομέα η Ρωσία διατηρεί θέση ισχύος, αφού όλα τα σύγχρονα οπλικά της συστήματα συγκαταλέγονται στις Λίστες με τα αποτελεσματικότερα και αυτό δεν είναι τυχαίο. Παρεπιπτώντος τα ρωσικά αντιεροπορικά δεν είναι φθηνά, αφού συνήθως πωλούνται σε κοντινή τιμή με τα Αμερικάνικα εκμεταλευόμενοι την υπεροχή τους έναντι των ανταγωνιστικών (ισχύει για SA-15A/SA-10C που προμηθευτήκαμε). Και κάτι τελευταίο, αν διατηρούσαμε στόλο SU-30/35 πόσα έτη ζωής θα είχαν με 200 ώρες ετησίως πτήσης και τι ποσοστό διαθεσιμότητας; Κάντε τον υπολογισμό σας.

TOPOL-M
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος
Δημοσιεύσεις: 2042
Εγγραφή: Παρ Ιουν 26, 2009 7:42 pm
Επικοινωνία:

Ρωσικά vs Αμερικανικά vs Ευρωπαϊκά όπλα

Δημοσίευση από TOPOL-M »

Λοιπόν αρχίζω λίγο επιθετικά.

Το να αναφέρεις ότι το block 52+ ξεφτιλίζει όλα τα παλαιότερα block είναι σαν να ανακαλύπτεις την Αμερική.

Χαίρω πολύ χαιρόπουλος.

Είναι η νεότερη σχεδόν έκδοση του F-16. Οπότε τι συγκρίνεις; Είναι σαν να συγκρίνω εγώ το su-27 με το su-23.

To γεγονός ότι τα SUKHOI απορρίπτονται ή μαλλον δεν επιτρέπεται (για πολιτικούς λόγους) να αγοραστούν από ΝΑΤΟικές χώρες δεν δημαίνει ότι δεν είναι καλά ή ότι υστερούν.

Απεναντίας. Εχουν πολλά πλεονεκτήματα (κυρίως επιχειρησιακά, οπλικών φορτίων, ελιγμών κτλ αλλά και φθηνότερα) Έναντι των Αμερικανοευρωπαϊκών αλλά και μειονεκτήματα (χρόνος ζωής, αξιοπιστία, υποστήριξη κτλ)

Ομως οι Ρώσοι φαίνεται πως μη έχοντας πλέον τα οικονο΄μικά προβλήματα του παρελθόντιος έχουν βάλει το κεφάλι κάτω και βελτιώνουν συνεχώς τις σοβαρές ατέλειες που είχαν σε θέματα αξιοπιστίας.

ετσι βλέπουμε το su-35 να διαφέρει πολύ από το su-27 με νέο ισχυρότερο κινητήρα ο οποίος έχει εγγυημένα τουλάχιστον διπλάσιο χρόνο ζωής.

Οσο για το οπλικό φορτίο των αεροσκαφών καλοί οι Meteor.Aster &Iris αλλά δεν υπερτερούν έναντι των Νέων Ρωσικών RVV-SD,R-27EP1,R-77 &Τον "μακρύ" KS-172-1.

Επιπλέον το su-35bm διαθέτει καλύτερο ραντάρ AESA (κοινά παραδεκτό) έναντι όλων των ανταγωνιστών.

Και αν υπάρχει αμφιβολία για την ικανότητα των Ρωσικών μαχητικών δες τι έγραψαν οι Γερμανοί (και που δεν διέψευσαν Ρώσοι &Νορβηγοί) για πραγματικό περιστατικό αερομαχίας μεταξύ su-27,f-18 &EF2000

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=9524&Itemid=139

Που να έστελναν και κανά su 35 ή κανά mig 29 (για το 35 δεν το συζητώ καν)

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος TOPOL-M την Δευ Μάιος 10, 2010 3:28 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
TOPOL-M
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος
Δημοσιεύσεις: 2042
Εγγραφή: Παρ Ιουν 26, 2009 7:42 pm
Επικοινωνία:

Ρωσικά vs Αμερικανικά vs Ευρωπαϊκά όπλα

Δημοσίευση από TOPOL-M »

Και μιας και πιάσαμε μαχητικά και Οπλικό φορτίο μην ξεχνάμε ότι οι Ρώσοι έχουν εξοπλίσει τα μαχητικά τους Κυρίως με Τα υβριδικά (IR/EO/RADAR). Και για να μην παρεξηγηθώ σήμερα δεν μιλάμε πλέον για RADAR που μπορούν να διατηρούν εγκλωβισμό σε 20 στόχους ταυτόχρονα, ή μπορούν να στείλουν ένα βλήμα με ακρίβεια μερικών ποδών, αλλά μιλάμε για RADAR με πολύ μικρή ανιχνευσιμότητα με εξελιγμένες κυματομορφές που αποκωδικοποιούνται και κυρίως παρεμβάλλονται πολύ δύσκολα (Low Probability of Interception RADAR) και τέτοια Δυστυχώς δεν τα έχουν οι ρώσοι στα μαχητικά της αγοράς. Τι να κάνουμε τώρα;

Α μην ξεχνάμε ότι το su-35bm διαθέτει την μεγαλύτερη καινοτομία που αποτελεί και παγκόσμια πρωτιά δηλ. Την δυνατότητα εξαπόλυσης βλημάτων R-73 (ΑΑ-11 Αrcher στη ΝΑΤΟική ορολογία) προς τα πίσω. Για το λόγο αυτό το Α/Φ διαθέτει ένα επιπλέον RADAR τοποθετημένο ανάμεσα στους κινητήρες και ο οποίο "κοιτάει" προς τα πίσω!

Είναι αυτό που λέμε... Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά!

TOPOL-M
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος
Δημοσιεύσεις: 2042
Εγγραφή: Παρ Ιουν 26, 2009 7:42 pm
Επικοινωνία:

Ρωσικά vs Αμερικανικά vs Ευρωπαϊκά όπλα

Δημοσίευση από TOPOL-M »

Ανθούν οι βιομηχανίες των εξοπλισμών Παρά την παγκόσμια οικονομική κρίση που εκδηλώθηκε τα δύο τελευταία χρόνια, οι βιομηχανίες και η κούρσα των εξοπλισμών ανθούν σε όλο τον κόσμο. Αυτό είναι ένα από τα συμπεράσματα της μελέτης που κυκλοφόρησε το ερευνητικό κέντρο Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI). Η μελέτη αυτή αναλύει και παρουσιάζει στοιχεία σχετικά με το παγκόσμιο εμπόριο οπλικών συστημάτων κατά το διάστημα 2005 - 2009.
Σύμφωνα με το ινστιτούτο SIPRI η εξοπλιστική φρενίτιδα κορυφώθηκε τα τελευταία πέντε χρόνια δραματικά στη Νότιο Αμερική και τη Νοτιοανατολική Ασία. Κατά το διάστημα 2005 - 2009 ο όγκος του εμπορίου των εξοπλισμών αυξήθηκε κατά 22% σε σταθερές τιμές σε σύγκριση με το διάστημα 2000 - 2004.
Οι ΗΠΑ παραμένουν σταθερά ως ο πρώτος εξαγωγέας όπλων σε παγκόσμιο επίπεδο με μερίδιο της αγοράς γύρω στο 30%. Ακολουθεί η Ρωσία με 23%, η Γερμανία με 11%, η Γαλλία με 8% και η Μεγάλη Βρετανία με 4% των συνολικών πωλήσεων. Οι εξαγωγές της Γερμανίας σχεδόν διπλασιάσθηκαν, κυρίως λόγω της μεγάλης επιτυχίας των τεθωρακισμένων και των αρμάτων μάχης, τα οποία κατασκευάζει η χώρα αυτή. Το παγκόσμιο εμπόριο όπλων κατανέμεται κατά 41% στην Ασία, κατά 24% στην Ευρώπη, κατά 17% στη Μέση Ανατολή, κατά 11% στην Αμερικανική Ήπειρο και, τέλος, κατά 7% προς την Αφρική. Οι πωλήσεις όπλων προς τη Νότιο Αμερική αυξήθηκαν κατά 150% με τη Βραζιλία, τη Χιλή και το Περού να αγοράζουν άφθονα άρματα Leopard. Στη Νοτιοανατολική Ασία η Σιγκαπούρη είναι η πρώτη χώρα της περιοχής που συγκαταλέγεται πια στους δέκα κορυφαίους εισαγωγείς όπλων. Παράλληλα, το Βιετνάμ είναι η πρώτη χώρα της περιοχής που διαθέτει τώρα μαχητικά αεροσκάφη ευρείας δράσεως και στόλο υποβρυχίων. Δημιουργούνται έτσι συνθήκες ικανές να αποσταθεροποιήσουν ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ασία.
Οι πρωταγωνιστές της παγκόσμιας κούρσας εξοπλισμών οδηγούνται από την Κίνα που απορροφά το 9% των παγκόσμιων εξαγωγών και παραμένει στην κορυφή και τα πέντε χρόνια, που καλύπτει η έρευνα. Ακολουθούν η Ινδία, η Νότιος Κορέα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η χώρα μας που κατέχει σταθερά την πέμπτη θέση, αν και κατά το διάστημα 2000 - 2004 βρισκόταν στην τρίτη θέση. Εντυπωσιακός είναι ο κατάλογος των αγορών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που εξοπλίζονται μέχρι τα δόντια προφανώς για να αισθάνονται σίγουρα απέναντι στο Ιράν. Η Ρωσία, που παραμένει μεγάλος εξαγωγέας, έχει παραγγείλει αριθμό ιπτάμενων διατάξεων χωρίς πιλότο από το Ισραήλ, το οποίο έχει αναπτύξει πρωτοποριακή παραγωγή των προηγμένων τεχνολογικά αυτών όπλων.
Μεγάλο ποσοστό των πωλήσεων όπλων αφορά μαχητικά αεροσκάφη, η αγορά των οποίων τροφοδοτεί την κούρσα εξοπλισμών στη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική, τη Νότιο Αμερική και τη Νοτιοανατολική Ασία. Οι ΗΠΑ είναι ο κύριος προμηθευτής παραλλαγών των αεροσκαφών F16 και F15 με τα οποία εφοδιάζει 70 χώρες με μεγαλύτερους αγοραστές τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ισραήλ, τη Νότιο Κορέα και βέβαια τη χώρα μας. Η κούρσα εξοπλισμού βρίσκεται σε παροξυσμό στο μέτωπο Ινδίας - Πακιστάν, όπου εκατοντάδες αεροσκάφη από την Κίνα και τη Ρωσία έχουν παραγγελθεί για τις αεροπορίες των χωρών αυτών. Η κούρσα εξοπλισμών στο Αιγαίο δεν αναφέρεται, προφανώς γιατί η Τουρκία έχει αναπτύξει αξιόλογη εξοπλιστική βιομηχανία, κάτι που εμείς δεν μπορέσαμε να επιτύχουμε. Οπωσδήποτε, στη μελέτη αυτή δεν αναφέρονται οι τερατώδεις εξοπλισμοί τους οποίους πραγματοποιεί και έχει προγραμματίσει η Τουρκία, αφού δεν αφορούν πράξεις εξωτερικού εμπορίου.
Ακόμη και οι φτωχοί του πλανήτη είναι παρόντες στις λίστες των παραγγελιών. Πάμπτωχες χώρες, όπως το Τσαντ, η Κένυα και το Σουδάν εμφανίζονται ως αγοραστές τεθωρακισμένων, αεροσκαφών και πυραύλων.

http://www.antibaro.gr/node/1508

TOPOL-M
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος
Δημοσιεύσεις: 2042
Εγγραφή: Παρ Ιουν 26, 2009 7:42 pm
Επικοινωνία:

Ρωσικά vs Αμερικανικά vs Ευρωπαϊκά όπλα

Δημοσίευση από TOPOL-M »

OΠως βλέπουμε υπάρχει κορεσμός στην Ευρωπαϊκή αγορά αντίθετα με την ραγδαία αύξηση Πωλήσεων στην Ασία (όπου αν εξαιρέσουμε την μέση Ανατολή που αγοράζει περισσότερο Αμερικανικά όπλα) οι υπόλοιπες χώρες της Ασίας στην συντριπτική πλειοψηφία ψωνίζουν από Ρωσία και μερικώς από Κίνα. Αν συνυπολογίσουμε και την λατινική Αμερική όπου κι εκεί οι Ρώσοι πλέον έχουν το πάνω χέρι (με εξαίρεση την Κολομβία) όπως επίσης στην Αφρική όπου μαζί με την Κίνα έχουν ανατρέψει τους συσχετισμούς αντιλαμβάνεται κανείς ότι τα επόμενα χρόνια αν δεν αλλάξει κάτι ενδεχομένως η Ρωσία να ξεπεράσει τις ΗΠΑ στο εξαγωγικό κομμάτι.

Τελευταία μάλιστα μου έκανε εντύπωση η απόκτηση νέων Ρωσικών όπλων από καθαρά Αμερικανουποτελής χώρες της μέσης ανατολής όπως η Σαουδική Αραβία, Τα ΗΑΕ, το Κατάρ, χθες η Ιορδανία κτλ.

Για το Ιράν δεν το συζητάω. Βασίζεται μόνο σε Ρωσικά όπλα (και μερικώς κινέζικα) και αναπτύσσει δική του εγχώρια παραγωγή όπλων

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες