Θητεία στο Σώμα Έρευνας - Πληροφορικής
Κυβερνοασφαλεια να υπηρετήσεις ως φαντάρος; Έχεις ωραίο χιούμορ οκ, πάμε στα σοβαρά μπορείς να κάνεις στην στρατολογία αίτηση για μετάταξη στο στρατό ξηράς με αιτιολογία το πτυχίο σου, στο ναυτικό οι ειδικότητες φαντάρων δεν παίζει κάποιον ιδιαίτερο λόγο.
-
- Υποδεκανέας
- Επικοινωνία:
Βλέπω συνεχώς αναρτήσεις από πτυχιούχους επιστήμονες κλπ με ένα σωρό σπουδές, οι οποίοι συνεχώς ρωτάνε πως μπορούν κάνοντας την θητεία τους να "ασχοληθούν" με το αντικείμενο τους, προφανώς για να γλυτώνουν αγγαρείες, υπηρεσίες κλπ. Το έχω ξανα-αναφέρει, ο στρατός δεν υπολογίζει τίποτα από αυτά. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να βγαίνουν οι σκοπιές και να είσαι ξυρισμένος και γυαλισμένος. Δεν λέω, υπάρχουν περιπτώσεις όπως οι γιατροί, οι μάγειρες οι οποίοι θα ασχοληθούν με το αντικείμενο τους μέσα. Από όσο θυμάμαι, όσοι είχαμε πτυχία ή κάποια σοβαρή προϋπηρεσία μπαίναμε συνήθως γραφιάδες σε κάποιο γραφείο. Ίσως στο ΕΠ, αν σε βάλουν σε κάποιον μεγάλο σχηματισμό επιπέδου ΓΕς, Ταξιαρχίες κλπ κάνεις πράγματα, αν πας σε παραμεθόριο δεν θα έχεις διαφορά από έναν πεζικάριο ή έναν τέθωρα.
-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
- Επικοινωνία:
Αναστάση, όσο και να ισχύουν αυτά που γράφεις, είναι άκρως λογικό να συμβαίνει, όταν οι ίδιοι οι ταξίαρχοι διαφημίζουν τις επιλογικές και χτυπιούνται μη και τυχόν κάποιοι "έχουν κάποιο ταλέντο" (όπως τους αρέσει να λένε) που δε το αναφέρουν στην κατάταξη. Ο ΕΣ σε θέλει απίκο, όπως λες, ξυρισμένο, γυαλισμένο και να βγάζεις τις κακές υπηρεσίες, αλλά όταν υπάρχει ανάγκη, σε θέλει και γραφιά, να βγάζεις τη δουλειά των ΟΒΑ και των δοκίμων όταν υπάρχουν τέτοια περιθώρια. Δεν είναι λίγες αυτές οι περιπτώσεις, ευτυχώς τα ποσοστά των σπουδαγμένων παιδιών είναι μεγάλο και έτσι ακούς συχνά τι γίνεται. Σε πετάνε σε ένα γραφείο, έχεις όλες τις ευθύνες σαν φαντάρος και άμα λάχει σε ξεσηκώνουν και για σκοπιές και για αγήματα. Τώρα το αν αυτό είναι καλύτερο από την "απλή" θητεία, είναι υποκειμενικό.
-
- Στρατιώτης
- Επικοινωνία:
Re: Θητεία στο Σώμα Έρευνας - Πληροφορικής
Τι είναι πιο πιθανό;
-Να επιλεχθείς για Ειδικές Δυνάμεις;
-Να επιλεχθείς για ΣΕΠ (Πτυχίο πολυτεχνίου ΗΜΜΥ με 14μηνη software πρακτική στο CERN) ;
Θελω να μου τύχει ένα από τα δύο... Αλλά δεν μπορώ να δηλώσω και για τα δύο.
-Να επιλεχθείς για Ειδικές Δυνάμεις;
-Να επιλεχθείς για ΣΕΠ (Πτυχίο πολυτεχνίου ΗΜΜΥ με 14μηνη software πρακτική στο CERN) ;
Θελω να μου τύχει ένα από τα δύο... Αλλά δεν μπορώ να δηλώσω και για τα δύο.
Ευχαριστώ για την απάντηση!
Μπας και εχουμε στατιστικά πόσοι δηλώνουν και πόσοι μπαίνουν Ειδικές δυνάμεις και αντιστοιχα πόσοι σε ΣΕΠ?
Μπας και εχουμε στατιστικά πόσοι δηλώνουν και πόσοι μπαίνουν Ειδικές δυνάμεις και αντιστοιχα πόσοι σε ΣΕΠ?
-
- Στρατιώτης
- Επικοινωνία:
Καλησπέρα ομαδα
Μου ηρθε χαρτι ΚΕΤΘ ΑΥΛΩΝΑ ως ΕΠ (ΥΕΑ).
Αρχικά αν ξέρει κανεις τιποτα σχετικά με το σώμα και το συγκεκριμένο στρατόπεδο; Θα κάνω εκπαιδευση κανονικά με τους τέθωρες;
Επίσης φαντάζομαι μπορώ να επιλέξω να μην προχωρήσω ως δόκιμος, σωστα;
Μετά πότε θα κριθεί αν θα μείνω ΕΠ η αν θα με αλλάξουν; Εχω πτυχιο ΗΜΜΥ και προυπηρεσία αλλά απ οτι βλέπω χρειαζεται και βύσμα, πότε θα πρέπει να μιλησω με καποιο βυσμα (πριν τη βασική εκπαιδευση; Μετα την ορκομωσία; Και τι θα έπρεπε να ζητήσω για να έρθω Αθήνα;
Τελευταίο αν όλα πάνε καλα ποια θα ήταν καποια καλη υπηρεσια για να πάει κανεις Αθήνα ως ΕΠ και τι μπορεί να κάνει στην καθημερινότητα;
Αυτα τα λίγα,
Ευχαριστω
Αρχικά αν ξέρει κανεις τιποτα σχετικά με το σώμα και το συγκεκριμένο στρατόπεδο; Θα κάνω εκπαιδευση κανονικά με τους τέθωρες;
Μετά πότε θα κριθεί αν θα μείνω ΕΠ η αν θα με αλλάξουν; Εχω πτυχιο ΗΜΜΥ και προυπηρεσία αλλά απ οτι βλέπω χρειαζεται και βύσμα, πότε θα πρέπει να μιλησω με καποιο βυσμα (πριν τη βασική εκπαιδευση; Μετα την ορκομωσία; Και τι θα έπρεπε να ζητήσω για να έρθω Αθήνα;
Τελευταίο αν όλα πάνε καλα ποια θα ήταν καποια καλη υπηρεσια για να πάει κανεις Αθήνα ως ΕΠ και τι μπορεί να κάνει στην καθημερινότητα;
Αυτα τα λίγα,
Ευχαριστω
Για το ΚΕΤΘ υπάρχει ξεχωριστό θέμα στο φόρουμ.eren έγραψε: ↑Τρί Οκτ 17, 2023 5:18 pm Καλησπέρα ομαδα
Αυτα τα λίγα,
Ευχαριστω
Για το που μπορείς να τοποθετηθεί ένας φαντάρος ΕΠ στην Αθήνα το έχει γράψει ένας κύριος στην προηγούμενη σελίδα.
Γενικά αν κάνετε μια σοβαρή ψακτικη στο φόρουμ θα βρείτε ότι θα χρειαστεί για την στρατιωτική θητεία.
Καλησπέρα παιδιά!
Ως πτυχιούχος ΗΜΜΥ, πρόκειται να παρουσιαστώ στην Αυλώνα για βασική εκπαίδευση και έπειτα θα μεταβώ στο Σώμα Έρευνας και Πληροφορικής.
Θα μου ήταν πολύ βοηθητική μία πιο επίκαιρη γνώμη για τη κατάσταση στο στρατόπεδο της Αυλώνας, όπως επίσης και πληροφορίες σχετικά με πρόσφατες εμπειρίες στο σώμα ΕΠ στο πεντάγωνο (η δουλειά, ο αριθμός υπηρεσιών και άλλα). Σας ευχαριστώ πολύ!
Ως πτυχιούχος ΗΜΜΥ, πρόκειται να παρουσιαστώ στην Αυλώνα για βασική εκπαίδευση και έπειτα θα μεταβώ στο Σώμα Έρευνας και Πληροφορικής.
Θα μου ήταν πολύ βοηθητική μία πιο επίκαιρη γνώμη για τη κατάσταση στο στρατόπεδο της Αυλώνας, όπως επίσης και πληροφορίες σχετικά με πρόσφατες εμπειρίες στο σώμα ΕΠ στο πεντάγωνο (η δουλειά, ο αριθμός υπηρεσιών και άλλα). Σας ευχαριστώ πολύ!
-
- Πολίτης
- Επικοινωνία:
Καλησπέρα και από μένα. Στο χαρτί μου ήρθε πως με επέλεξαν για το σώμα ΕΠ (ΥΕΑ), επειδή ωστόσο το συγκεκριμένο αντικείμενο το απεχθάνομαι (όπως και τη γενικότερη φάση της λούφας) και προτιμώ να είμαι σε κάποιο όπλο, που οι πιθανότητες π. Χ. Να ρίξουμε κάποια βολή ή να κάνουμε κάποια είναι λίγες σε αντίθεση με μηδέν που είναι στο ΕΠ (από ο, τι διάβασα πάντα). Πριν αρχίσετε τα περί αγγαρείας/καλλιόπης/λάντζας και πως τα ίδια είναι παντού, έχω κάποιες απορίες:
1) Δεν έχω κάποιο πτυχίο, μπαίνω στο 6ο έτος σπουδών πληροφορικής, οπότε καταλαβαίνω πως δεν θα είναι δύσκολο να κοπώ από το σώμα. Σε αυτή την περίπτωση, θα μπορώ να πάω ΔΕΑ στο σώμα/όπλο που θα με στείλουν;
2) Υπάρχει περίπτωση αν βρω βύσμα να μπορέσει να με αλλάξει και να με στείλει Πεζικό (κιόμως) και από εκεί να πάω για ΔΕΑ Πεζικού;
Γενικά υπάρχει κάποιος τρόπος να μην μπω στο συγκεκριμένο σώμα από τη στιγμή που με επέλεξαν (και ούτε ΔΒ κατά προτίμηση) και να με στείλουν σε κάποιο όπλο; Αν ξέρει κάποιος.
1) Δεν έχω κάποιο πτυχίο, μπαίνω στο 6ο έτος σπουδών πληροφορικής, οπότε καταλαβαίνω πως δεν θα είναι δύσκολο να κοπώ από το σώμα. Σε αυτή την περίπτωση, θα μπορώ να πάω ΔΕΑ στο σώμα/όπλο που θα με στείλουν;
2) Υπάρχει περίπτωση αν βρω βύσμα να μπορέσει να με αλλάξει και να με στείλει Πεζικό (κιόμως) και από εκεί να πάω για ΔΕΑ Πεζικού;
Γενικά υπάρχει κάποιος τρόπος να μην μπω στο συγκεκριμένο σώμα από τη στιγμή που με επέλεξαν (και ούτε ΔΒ κατά προτίμηση) και να με στείλουν σε κάποιο όπλο; Αν ξέρει κάποιος.
Άνετα. Και πτυχίο να είχες ελάχιστοι συνεχίζουν στο ΕΠ.
-
- Στρατιώτης
- Επικοινωνία:
Καλησπερα και συγγνωμη για την ενοχληση! Σπουδαζω Πληροφορικη και Τηλεπικοινωνιες, και αν και στα τελειωματα, χρωσταω μερικα μαθηματα τα οποια σκοπευω να περασω τον ερχομενο Σεπτεμβριο. Εγω σκοπευω να μπω Νοεμβριο (αν θυμαμαι καλα ΣΤ ΕΣΣΟ). Μεχρι τοτε δε θα εχω πτυχειο 100% αλλα θα ειμαι στα τελειωματα μου. Θα ηθελα να ρωτησω στην πβεριπτωση μου, κατα ποσο ευκολο ειναι να με παρουν στο συγκεκριμενο σωμα; Θελω να μπω ως δοκιμος για να το συνδυασω με το βιογραφικο μου. Εχω ορεξη και θεληση να μαθω στο στρατο και ποσο μαλλον να κανω κατι σχετικο με τον τομεα μου. Ειδα οτι κανονικα δεχονται πτυχιουχους κατα κυριο λογο αλλα γινονται εξαιρεσεις. Επισης, ειδα σε εντυπο του στρατου οτι η εκπαιδευση γινεται τους 4 πρωτους μηνες στο Χαιδαρι. Ισχυει; Εγω μετα απο την εκπαιδευση ενδιαφερομαι να μπω στο Δ' ΣΣ διοτι η καταγωγη μου ειναι απο την Ορεστιαδα, Εβρο. Δραστηριοποιειται το συγκεκριμενο σωμα στον Εβρο για να δικαιουμαι μειωμενη θητεια ή μονο στην εδρα του Δ' ΣΣ στην Ξανθη (Γενικα υπαρχει καποια πληροφορια για το σε ποιες πολεις ή στρατοπεδα υπαρχει αυτο το σωμα;) ; Δεν εχω βρει πουθενα αλλου κατι σχετικο με το σωμα και για αυτο ρωταω τοσα πολλα. Συγγνωμη και ευχαριστω εκ των προτερων!
-
- Στρατιώτης
- Επικοινωνία:
Καλησπερα σε ολους. Θα ηθελα να ρωτησω αν αξιζει να κοψω τωρα αναβολη ωστε να μπω Νοεμβρη χωρις ομως να εχω παρει σιγουρα το πτυχιο Ηλεκτρολογου Μηχανικου & Μηχανικου Υπολογιστων ή να περιμενω και να μπω Ιανουαριο με πτυχιο;
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες