Όπλα - Σώματα σε Στρατιωτικές Σχολές

Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
GofGof
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Δημοσιεύσεις: 76
Εγγραφή: Τετ Μάιος 25, 2016 1:01 am
Επικοινωνία:

Όπλα - Σώματα σε Στρατιωτικές Σχολές

Δημοσίευση από GofGof »

Από σώματα και συγκεκριμένα μόνο τα στελέχη του σώματος εφοδιασμού και μεταφορών έχουν τη δυνατότητα να πάνε στο ΤΕΝΕΦ ( τάγμα εναέριου εφοδιασμού) από το οποίο θα πάρουν πουλαδα αλεξιπτωτιστή και πουλαδα ριπτη. Όσο βρίσκεται κάποιος μέσα στη σχολή όμως μπορεί αν έχει τα προσόντα να πάει σχαλ στο τέλος του 3ου έτους

ραφελλος

Όπλα - Σώματα σε Στρατιωτικές Σχολές

Δημοσίευση από ραφελλος »

Η αλήθεια είναι πώς παρά το γεγονός οτι εχω ψαχτεί αρκετα και εχω διαβασει τις προηγουμενες σελιδες δε εχω καταλαβει ακομη την διαφορά των σωμάτων και των όπλων στην σχολή.1) Εχω ακούσει πως αυτοι που ειναι στα σωματα λαμβάνουν μέρος σε πολύ πιο λιγες ασκήσεις και πως γενικα ειναι πιο χαλαροί.

2) Επίσης στην κύπρο η βαθμολογία για να μπείς στην ευελπίδων σωματα είναι πολύ πιο ψυλή απο οτι τα όπλα, αυτο είναι εμφανές στην σχολή εννοω πως οι φοιτητές των σωμάτων είναι πιο πειθαρχημένοι απο τους άλλους;

3) Τέλος να μπορείτε πες τε μου γενικα ποια η διαφορά όπλων και σωμάτων τόσο μέσα στην σχολή όσο και έξω;

Υ. Γ: Η ευελπίδων (σωμάτων και όπλων) θεωρείται πιο Σε σχέση με την ικάρων. Γιατί το έχω Ψάξει, πουθενα δεν διαβασα για προβλήματα με τα καψώνια στην ικάρων σε αντίθεση με την ευελπίδων

Άβαταρ μέλους
GofGof
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Δημοσιεύσεις: 76
Εγγραφή: Τετ Μάιος 25, 2016 1:01 am
Επικοινωνία:

Όπλα - Σώματα σε Στρατιωτικές Σχολές

Δημοσίευση από GofGof »

Για να καταλάβει τη διαφορά μεταξύ όπλων και σωμάτων πρέπει πρώτα να καταλάβεις με το ασχολείται ένας αξιωματικός.Τα καθήκοντα του χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες:

Καθήκοντα που σχετίζονται με την καθημερινότητα της μονάδας. Αυτά περιλαμβάνουν Τις κλασσικές δραστηριότητες του προγράμματος μαζί με οποία εργασία προκύψει μέσα στη μέρα.

Ειδικά καθήκοντα. Για παράδειγμα αυτά του οπλουργου του συτιστη του υπεύθυνου συντήρησης κ. Α.

Και τις δύο κατηγορίες τις κάνουν όλοι οι αξιωματικοί ανεξαρτήτως όπλου ή σώματος.

Τέλος είναι τα καθήκοντα του ίδιου του όπλου ή σώματος που έχουν. Πχ ένας αρματιστης θα ασχοληθεί με τον ουλαμό του και αν όλα είναι εντάξει. Το σώμα εφοδιασμού μεταφορών είναι αυτοεξηγούμενο. Επίσης με αυτά θα ασχοληθεί κατά την εκπαίδευση και ου μη γένοιτο κατά τον πόλεμο.

Συνεπώς η καθημερινότητα ενός αξιωματικού όπλων με έναν αξιωματικό σωμάτων δεν διαφέρει σχεδόν καθόλου

Διαφέρουν όμως σε άλλα θέματα όπως μεταθέσεις και προαγωγές. Παραμεθόριο Πάνε όλοι αλλά βραχονησίδες μόνο των όπλων. Τα όπλα προάγονται πιο γρήγορα και φτάνουν μέχρι αντιστράτηγοι. Έχουν επίσης δικαίωμα να στελεχώσουν διοικητικές θέσεις. Τα σώματα φτάνουν μέχρι υποστράτηγοι με το ανώτερο αξίωμα να είναι αυτό του αρχηγού σώματος.

Εντός της σχολής δεν υπάρχει καμία απολύτως διαφορά τα δύο πρώτα έτη.

Στο τρίτο και στο τέταρτο διαφέρουν ως προς τα μαθήματα ροής. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης που παρακολουθούν είναι το ακριβώς ίδιο μέσα στη σχολή. Έξω προφανώς ο καθένας παίρνει την ανάλογη εξειδίκευση ανάλογα με τον κλάδο του.

Αυτό για την χαλαρωτητα το έχω ακούσει και εγώ. Δεν ξέρω να σου απαντήσω στα σίγουρα αλλά όπως με όλα τα λεγόμενα για το στρατό, το τι θα συναντήσεις ο καθένας έξω διαφέρει ανάλογα με τη διοίκηση τη μονάδα και τη δουλειά που κάνεις εσύ ο ίδιος. Μπορεί να μην παίρνουν μέρος σε ασκήσεις αλλά την όλοι σκοτουρα για την προετοιμασία της άσκησης την αναλαμβάνουν αυτοί.

Τέλος σχετικά με τις βάσεις. Αποτελεί κάτι αντιπροσωπευτικό του τι πιστεύει ο έξω κόσμος χωρίς να έχει την παραμικρή ιδέα για την πραγματικότητα. Το μόνο που συνεπάγεται είναι το μεγαλύτερο ποσοστό αρχαίων ευελπιδων στο πρώτο έτος να είναι από σώματα, χωρίς να σημειωθεί ότι αυτό θα συνεχίσει και στα επόμενα έτη (συνήθως δεν ξαναβγαίνουν αρχαίοι). Η πειθαρχία δεν εξαρτάται από το ποσό γράφει κάποιος στις πανελλήνιες.

Όσο για την Ικάρων. Η Ικάρων έχει διαφορετικό στόχο και ως εκ τούτου δεν έχει ανάγκη από το λεγόμενο καψονι. Εκεί θα εφαρμοστεί ίσα ίσα στην αρχή για να επέλθει η στρατικοποιηση. Μετά είναι ανούσιο χωρίς όμως να εξαλείφεται εντελώς. Στην Ικάρων έχει μεγαλύτερη σημασία η γνωστική σου κατάρτηση με το αεροσκάφος ή τα διάφορα όργανα επιτήρησης παρά η ατομική τακτική ενός οπλίτη που χρειάζεται πολύ καλή φυσική κατάσταση παρεπιπτόντως.

Cretankid
Πολίτης
Πολίτης
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: Τρί Νοέμ 22, 2022 7:18 am
Επικοινωνία:

ΣΣΕ ΟΠΛΑ-ΣΩΜΑΤΑ

Δημοσίευση από Cretankid »

Παιδια ειμαι 16 χρονων κ σκοπευω να περασω ΣΣΕ-Οπλα. Σε μια συντομη συζητηση με τον πατερα μου εξεφρασε την αποψη οτι γινεται απο τον τομεα των σωματων να περασεις οπλα οταν καταταχτεις. Ισχυει κατι τετοιο;
Άβαταρ μέλους
hazardous
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δημοσιεύσεις: 151
Εγγραφή: Τετ Ιαν 12, 2022 11:55 pm
Επικοινωνία:

Re: ΣΣΕ ΟΠΛΑ-ΣΩΜΑΤΑ

Δημοσίευση από hazardous »

Cretankid έγραψε: Τρί Μάιος 23, 2023 10:53 pm Παιδια ειμαι 16 χρονων κ σκοπευω να περασω ΣΣΕ-Οπλα. Σε μια συντομη συζητηση με τον πατερα μου εξεφρασε την αποψη οτι γινεται απο τον τομεα των σωματων να περασεις οπλα οταν καταταχτεις. Ισχυει κατι τετοιο;
Τι θέλει να πει ο ποιητής ; Αν μπεις όπλα θα αποφοιτήσεις με μία από τις ειδικότητες των όπλων πχ ΠΖ, ΤΘ, ΠΒ, ΜΧ, ΔΒ και αν μπεις σώματα ΥΠ, ΕΜ, ΤΧ. Το να μεταπηδήσεις απο σωματα σε οπλα μονο με πανελληνιες γίνεται και δεν υπαρχει και λογος γιατι τα οπλα εχουν χαμηλοτερη βαση εισαγωγης απο αυτης των σωματων.
Των δ' επιλέκτων η αρετή
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες