Δυσχρωματοψία και Στρατιωτικές Σχολές

Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
zachosv
Πολίτης
Πολίτης
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: Παρ Μάιος 05, 2023 11:39 pm
Επικοινωνία:

Re: Δυσχρωματοψία και Στρατιωτικές Σχολές

Δημοσίευση από zachosv »

Καλησπερα παιδια, ειμαι 19 και πρωςτοπαρον κανω τη θητεια μου στη πολεμικη αεροπορια, αλλα σκεφτομαι με το που τη τελειωσω να κοψω τις σπουδες μου στο πανεπιστημιο που ειμαι και να δηλωσω 10% για να μπω ευελπιδων οπλα. Η δυσκολια μου εμενα ειναι η εξης, εχω δυσχρωματοψια, λογω λουφας/ανικανοτητας οταν μπηκα πρωτη μερα αεροπορια εχω βγει στα χαρτια Ι/1 το οποιο νομιζα οτι δε θα γινοταν. Τωρα ρωταω εγω μηπως υπαρχει πιθανοτητα να μπορεσω να μπω Ευελπιδων χωρις επανεξεταση της ορασης μου, ή αμα η δυσχρωματοψια δε μου προκαλεσει καποιο εμποδιο ωστε να δηλωσω τα ιατρικα μου εγγραφα για τη σχολη. Ευχαριστω για οποιοαδηποτε βοηθεια μου δωσετε.
GiannakisYEA

Re: Δυσχρωματοψία και Στρατιωτικές Σχολές

Δημοσίευση από GiannakisYEA »

zachosv έγραψε: Παρ Μάιος 05, 2023 11:45 pm Καλησπερα παιδια, ειμαι 19 και πρωςτοπαρον κανω τη θητεια μου στη πολεμικη αεροπορια, αλλα σκεφτομαι με το που τη τελειωσω να κοψω τις σπουδες μου στο πανεπιστημιο που ειμαι και να δηλωσω 10% για να μπω ευελπιδων οπλα. Η δυσκολια μου εμενα ειναι η εξης, εχω δυσχρωματοψια, λογω λουφας/ανικανοτητας οταν μπηκα πρωτη μερα αεροπορια εχω βγει στα χαρτια Ι/1 το οποιο νομιζα οτι δε θα γινοταν. Τωρα ρωταω εγω μηπως υπαρχει πιθανοτητα να μπορεσω να μπω Ευελπιδων χωρις επανεξεταση της ορασης μου, ή αμα η δυσχρωματοψια δε μου προκαλεσει καποιο εμποδιο ωστε να δηλωσω τα ιατρικα μου εγγραφα για τη σχολη. Ευχαριστω για οποιοαδηποτε βοηθεια μου δωσετε.
Γεια σου φίλε Ζάχο.

Δυστυχώς αυτό που λες δεν γίνεται. Η διαδικασία κατάταξης στις παραγωγικές σχολές των ενόπλων δυνάμεων είναι εντελώς άλλο μανίκι από την απλή κατάταξη του στρατού, καθώς θα κριθείς να περάσεις από μεμονωμένα ραντεβού ιδιωτών ή δημόσιων γιατρών καθώς και μετά έξτρα γύρα εξετάσεων μόλις μπεις στη σχολή.

Θεωρώ απίθανο εως αδύνατο να καταφέρεις να το "κρύψεις", για να μην αναφέρουμε και την παρανομία που θα συνεπαγόταν μια τέτοια πράξη.

Βέβαια, για Ευελπίδων Όπλα που λες επιτρέπεται μια ελαφρά απόκλιση από την ομαλή αντίληψη των χρωμάτων.

Θα σε συμβούλευα να κοιτούσες την περσινή προκήρυξη για να έβγαζες συμπεράσματα. Ενδεχομένως η περίπτωσή σου να μπορεί να περάσει.
Επισκέπτης

Re: Δυσχρωματοψία και Στρατιωτικές Σχολές

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Γιαννη, καλησπερα εγω θα σου ελεγα να το προσπαθησεις να μπεις στη σχολη. Μιλώντας απο προσωπικη εμπειρια εχω περασει δυο φορες την διαδικασια των πκε για τα ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ και φετος τα καταφερα και μπηκα σε ΑΣΕΙ. Εχω δυχρωματοψια το τεστ Isihara δεν το αναγνωριζα ποτε και καμια απο τις δυο φορες δεν μου ειχε δημιουργηθει καποιο προβλημα. Και αλλοι συμμαθητες μου εδω στη σχολη εχουν δυσχρωματοψια και φοιτουν κανονικα. Βεβαια δεν ειμαι στην ΣΣΕ αλλα και παλι δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα. Οσο και για το Ι1 που ειπες δεν ειναι λαθος και εγω Ι1 εχω βγει απο ολες τις εξετασεις που μας εκαναν τοσο στην καταταξη οσο και μετεπειτα. Ωστοσο θα σου συνηστουσα για καθε ενδεχομενο να μην κανεις διακοπη σπουδων, να πας να δωσεις κανονικα τις ΠΚΕ στον προβλεπομενο χρονο ενω παραλληλα σπουδαζεις και στην συνεχεια αν με το καλο μπεις να κανεις διαγραφη απο το πανεπιστημιο οπως εκανα και εγω. Σε οτι και αν αποφασισεις να κανεις ευχομαι καθε επιτυχια και καλη συνεχεια


Τελευταία φορά σημειώθηκε ως νέο από το μέλος Anonymous την Κυρ Ιουν 04, 2023 11:55 am.
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης