Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ)

Εξοπλιστικά προγράμματα, προμήθειες και η αμυντική βιομηχανία
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Δημοσιεύσεις: 11231
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 02, 2003 6:55 am
Επικοινωνία:

Re: Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ)

Δημοσίευση από yandr »

Και εδώ βλέπουμε τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις των ΕΑΣ.
Fr2BiQUX0AA26Vw.jpg
Fr2BiQUX0AA26Vw.jpg (110.82 KiB) Προβλήθηκε 2933 φορές
apricot99
Λοχίας
Λοχίας
Δημοσιεύσεις: 94
Εγγραφή: Παρ Μαρ 31, 2023 11:47 am
Επικοινωνία:

Re: Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ)

Δημοσίευση από apricot99 »

Στην υπογραφή μιας σημαντικής εξαγωγικής σύμβασης πρόκειται να προχωρήσουν τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) με την γερμανική εταιρεία κατασκευής φορητού οπλισμού Heckler and Koch (H&K).

Η σύμβαση ύψους 50 εκατ. Ευρώ περιλαμβάνει την κατασκευή στο εργοστάσιο των ΕΑΣ στο Αίγιο, για τα επόμενα 2-3 χρόνια σημαντικού αριθμού φορητού οπλισμού για εξαγωγικές παραγγελίες της γερμανικής εταιρείας.

Το εργοστάσιο των ΕΑΣ στο Αίγιο, είναι το μόνο το οποίο έχει τις δυνατότητες παραγωγής φορητού οπλισμού στην Ελλάδα και είναι εξοπλισμένο με σύγχρονα μηχανήματα κατασκευής, ενώ το προσωπικό του έχει σημαντική πολυετή εμπειρία στην κατασκευή αυτού του είδους οπλισμού.

Οι δύο εταιρείες έχουν μακρά ιστορία συνεργασιών, η οποία ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 1970, όταν η H&K ανέλαβε από το Ελληνικό Κράτος το συμβόλαιο για τον εξοπλισμό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με φορητό οπλισμό, ο οποίος κατασκευάστηκε στο εργοστάσιο του Αιγίου με τεχνογνωσία της H&K κατόπιν άδειας που είχε αποκτήσει η τότε ΕΒΟ.

Στο Κέντρο Καινοτομίας θα συμμετάσχουν επίσης σημαντικές Ελληνικές Ερευνητικές εταιρείες και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Το εν λόγω Κέντρο εντάσσεται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Συνεργασίας για την Έρευνα στην Άμυνα μεταξύ της Ελλάδας, της Γερμανίας και της Ολλανδίας.

Η νέα αυτή σύμβαση έρχεται να προστεθεί στην νέα παραγγελία που έδωσε πρόσφατα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στα ΕΑΣ για την κατασκευή 570 ελαφρών πολυβόλων των 5,56 χλστ τύπου Minimi της βελγικής FN Herstal. Το εργοστάσιο των ΕΑΣ στο Αίγιο διαθέτει σημαντική εμπειρία στην παραγωγή του ελαφρού πολυβόλου Minimi των 5,56 χλστ έχοντας κατασκευάσει κατόπιν άδειας τα προηγούμενα χρόνια χιλιάδες πολυβόλα για τον Ελληνικό Στρατό.

Οι δύο νέες συμβάσεις θα ενισχύσουν την παραγωγική ικανότητα του εργοστασίου, η οποία θα αναβαθμιστεί περαιτέρω με την ολοκλήρωση της επένδυσης για την κατασκευή των νέων σύγχρονων κτιριακών εγκαταστάσεων.

https://www.capital.gr/epixeiriseis/370 ... -and-koch/
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Δημοσιεύσεις: 11196
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 12, 2005 1:20 am
Επικοινωνία:

Re: Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ)

Δημοσίευση από Nassos »

Εως 80 εκατ. Από την Ε. Ε. Για ελληνικά πυρομαχικά

Μια συμφωνία που, αν υλοποιηθεί, αποτελεί γενναία ένεση ρευστότητας για το εργοστάσιο παραγωγής πυρομαχικών στο Λαύριο

Από 60 έως 80 εκατ. Ευρώ υπολογίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες καλά ενημερωμένων πηγών, η χρηματοδότηση που θα λάβουν τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα από την κατανομή ευρωπαϊκών κονδυλίων, στο πλαίσιο των κινήσεων που γίνονται για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας, με βάση τις αυξημένες ανάγκες αμυντικού υλικού που προέκυψαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η απόφαση για να «τρέξει» το συγκεκριμένο πρόγραμμα από τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) έρχεται σε συνέχεια της επίσκεψης, την προηγούμενη Παρασκευή, στη χώρα μας του επιτρόπου Εσωτερικής Αγοράς της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Τιερί Μπρετόν. Εφόσον μια τέτοια συμφωνία υλοποιηθεί, θα αποτελέσει πολύτιμη και γενναία ένεση ρευστότητας για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και το εργοστάσιο παραγωγής πυρομαχικών στο Λαύριο. Είναι χαρακτηριστικό πως ο κύκλος εργασιών του ομίλου κατά το 2021, τελευταίο έτος για το οποίο υπάρχουν δημοσιευμένα στοιχεία, διαμορφώθηκε στα επίπεδα των 6 εκατομμυρίων ευρώ, με το μετά φόρων αποτέλεσμα να είναι ζημίες ύψους 85 εκατομμυρίων. Αλλά και το 2020 ο κύκλος εργασιών, αν και υψηλότερος, βρισκόταν μόλις στα 16,4 εκατομμύρια, με επίσης ζημιογόνο (-129 εκατ.) χρήση.

Καθίσταται σαφές πως η εξασφάλιση έργου ακόμη και 60 εκατομμυρίων δύναται να ενισχύσει σημαντικά την οικονομική κατάσταση της επιχείρησης. Ο Ευρωπαίος επίτροπος Τιερί Μπρετόν βρέθηκε στην Ελλάδα στο πλαίσιο μιας άτυπης περιοδείας σε συνολικά έντεκα χώρες της Ε. Ε., που έγινε για να εξεταστούν και να αξιολογηθούν οι δυνατότητες αξιοποίησης υφιστάμενων εγκαταστάσεων αμυντικής βιομηχανίας για την ενίσχυση της παραγωγής πυρομαχικών, προκειμένου να αντισταθμιστούν οι ανάγκες αλλά και οι ελλείψεις που προέκυψαν εξαιτίας της πολεμικής σύγκρουσης στην Ουκρανία. Ο κ. Μπρετόν, συνοδεία του υπουργού Εθνικής Αμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και τεχνικού κλιμακίου της Ε. Ε., επισκέφθηκε τα ΕΑΣ όπου έγινε παρουσίαση των παραγωγικών δυνατοτήτων της εταιρείας, ιδιαίτερα όσον αφορά την κατασκευή των βλημάτων 155 χιλιοστών. Ακολούθως, η ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις των ΕΑΣ σε Υμηττό και Λαύριο.

Οπως αναφέρουν πηγές με γνώση των λεπτομερειών της επίσκεψης, ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκέντρωσε η μονάδα του Λαυρίου, όπου φαίνεται ότι η ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία αξιολόγησε ότι συγκεντρώνονται οι προϋποθέσεις, ο συνδυασμός υποδομών και τεχνογνωσίας, για την παραγωγή των βλημάτων. Οπως αναφέρει η ελληνική επιχείρηση, «το συγκρότημα στο Λαύριο Αττικής δραστηριοποιείται στη γόμωση και τη συναρμολόγηση πυρομαχικών μεσαίων και μεγάλων διαμετρημάτων, βομβών, αντιαρματικών και κεφαλών μάχης πυραύλων, στην παραγωγή εκτοξευτών και τη συναρμολόγηση αντιαρματικών και τέλος στην παραγωγή προωθητικών πυρίτιδων. Εχει πιστοποιηθεί από το ΝΑΤΟ ως εγκατάσταση συναρμολόγησης, αποσυναρμολόγησης πυραύλων (MADF) » και είναι ένα από τα λιγοστά παγκοσμίως που φέρουν αυτή την πιστοποίηση.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Δημοσιεύσεις: 11196
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 12, 2005 1:20 am
Επικοινωνία:

Re: Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ)

Δημοσίευση από Nassos »

Ο πόλεμος στην Ουκρανία ήρθε ως μάννα εξ'ουρανού για τα ΕΑς, γιατί από τους δικούς μας... ΦΕΕΕΤΑ!
ΕΑΣ: Οι συμφωνίες με διεθνείς κατασκευαστές πυρομαχικών και η πίτα των 70 δις.

Συμπράξεις με διεθνείς οίκους κατασκευής πυρομαχικών αναζητούν τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) ώστε εκτός από τη συμμετοχή τους στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την παραγωγή ενός εκατομμυρίου βλημάτων πυροβολικού διαμετρήματος 155 χιλιοστών για την υποστήριξη της Ουκρανίας και την αναπλήρωση των εθνικών αποθεμάτων των κρατών μελών της Eνωσης, να εξασφαλίσουν και νέα συμβόλαια στη διεθνή αγορά εξοπλισμών.

Πηγές των ΕΑΣ μεταφέρουν στην «Κ» ότι οι συζητήσεις με τα ενδιαφερόμενα μέρη διεξάγονται με απόλυτη μυστικότητα και είναι αρκετά «ώριμες» ενώ σύντομα αναμένονται εξελίξεις καθώς η περίοδος για τη σύναψη συμβάσεων ολοκληρώνεται στις 30 Σεπτεμβρίου. Η Αθήνα αντιλαμβάνεται την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία ως ευκαιρία για την εκ βάθρων ανασυγκρότηση των ΕΑΣ που μετά από μακρά περίοδο απαξίωσης βρίσκονται και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης.

Υπό τις παρούσες συνθήκες τα ΕΑΣ δεν έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν στην παραγωγή του συνόλου των πυρομαχικών με δικά τους μέσα. Για να στηθεί μια νέα γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο του Λαυρίου θα απαιτούνταν χρόνος και χρήμα που δεν υπάρχουν. Άλλωστε, τα περιθώρια που θέτει η Ε. Ε. Για παράδοση των πυρομαχικών είναι ασφυκτικά. Ανάλογα προβλήματα, όμως, αντιμετωπίζουν και οι περισσότερες ευρωπαϊκές βιομηχανίες. Ο εφησυχασμός των περασμένων ετών και οι μειωμένες εθνικές παραγγελίες οδήγησαν σε συρρίκνωση ή ακόμη και εξαφάνιση των γραμμών παραγωγής ενώ ακόμη και πριν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, πολλές χώρες του ΝΑΤΟ υπολείπονταν των στόχων της Συμμαχίας για τα αποθέματα πυρομαχικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ΕΑΣ έχουν την τεχνική δυνατότητα να αναλάβουν το τελευταίο κομμάτι της παραγωγικής αλυσίδας, που περιλαμβάνει τη γόμωση, τη συναρμολόγηση και τη συσκευασία των πυρομαχικών. Αναζητούνται, λοιπόν, οι εταίροι που θα αναλάβουν το πρώτο στάδιο που – μεταξύ άλλων – περιλαμβάνει την κατασκευή του κάλυκα, τα προωθητικά και άλλα απαραίτητα υλικά για την ολοκλήρωση του βλήματος. «Η ζήτηση για βλήματα πυροβολικού είναι τεράστια. Αν καταφέρουμε να συμπράξουμε με μία ή δύο εταιρείες και λύσουμε το πρόβλημα της παραγωγής, θα κατασκευάζουμε στο Λαύριο και θα πουλάμε σε ολόκληρο τον κόσμο» αναφέρει στέλεχος των ΕΑΣ στην «Κ».

Σταύρος Ιωαννίδης - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Δημοσιεύσεις: 11196
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 12, 2005 1:20 am
Επικοινωνία:

Re: Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ)

Δημοσίευση από Nassos »

Nassos έγραψε: Τρί Δεκ 21, 2021 8:28 pm Διάβασα ότι υπογράφηκε μετά από 18 χρόνια (έλεος!) η προμήθεια αντιβαλλιστικών κράνων με εργολάβο τα ΕΑΣ. Λένε για κράνος βρετανικής σχεδίασης. Γνωρίζουμε για ποία εταιρεία μεταξύ των NP Aerospace,NEXUS,Vestguard πρόκειται;
Τελικά η εταιρία ήταν η Safariland UK Ltd., η οποία με απόφαση της ΕΑΣ κηρύχθηκε έκπτωτη και αποκλείστηκε για 3 χρόνια από μελλοντικούς διαγωνισμούς λόγω μη τήρησης των συμφωνηθέντων. Τη σύμβαση την ανέλαβε η ELMON.

Ενδιαφέρον το παρακάτω κείμενο που αναρτήθηκε στη Διαύγεια με όλο το ιστορικό της υπόθεσης.

https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A80%CE% ... nline=true
guns7895

Re: Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ)

Δημοσίευση από guns7895 »

Καλημερα,

Πως μπορει καποιος να δουλευψει για την ΕΑΣ (σαv machinist,gunsmith,designer etc.); Ειναι δημοσια εταιρια αρα πρειπε να περιμενεις να βγει προκυρηξη (και εαν βγει);
Γιατι απο'τι εψαξα δεν μπορεις να στελεις βιογραφικο και δεν εχω διαβασει τπτ σχετικες προκυρηξεις για προσωπικο τα τελευταια χρονια?
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Δημοσιεύσεις: 11196
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 12, 2005 1:20 am
Επικοινωνία:

Re: Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ)

Δημοσίευση από Nassos »

guns7895 έγραψε: Παρ Ιαν 19, 2024 12:25 am Καλημερα,

Πως μπορει καποιος να δουλευψει για την ΕΑΣ (σαv machinist,gunsmith,designer etc.) ; Ειναι δημοσια εταιρια αρα πρειπε να περιμενεις να βγει προκυρηξη (και εαν βγει) ;
Γιατι απο'τι εψαξα δεν μπορεις να στελεις βιογραφικο και δεν εχω διαβασει τπτ σχετικες προκυρηξεις για προσωπικο τα τελευταια χρονια;
Ναι πρέπει να βγεί προκήρυξη από τον ΑΣΕΠ για προσλήψεις στα ΕΑΣ.

Έτσι όπως κατάντησαν τα ΕΑΣ σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχουν. Τώρα προσπαθούν να πάρουν κομμάτι της παραγωγής για τα πολεμοφόδια της Ουκρανίας, αλλά ουδέν νεότερον.
guns7895

Re: Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ)

Δημοσίευση από guns7895 »

Nassos έγραψε: Παρ Ιαν 19, 2024 8:56 am
guns7895 έγραψε: Παρ Ιαν 19, 2024 12:25 am Καλημερα,

Πως μπορει καποιος να δουλευψει για την ΕΑΣ (σαv machinist,gunsmith,designer etc.) ; Ειναι δημοσια εταιρια αρα πρειπε να περιμενεις να βγει προκυρηξη (και εαν βγει) ;
Γιατι απο'τι εψαξα δεν μπορεις να στελεις βιογραφικο και δεν εχω διαβασει τπτ σχετικες προκυρηξεις για προσωπικο τα τελευταια χρονια;
Ναι πρέπει να βγεί προκήρυξη από τον ΑΣΕΠ για προσλήψεις στα ΕΑΣ.

Έτσι όπως κατάντησαν τα ΕΑΣ σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχουν. Τώρα προσπαθούν να πάρουν κομμάτι της παραγωγής για τα πολεμοφόδια της Ουκρανίας, αλλά ουδέν νεότερον.
Λοιπον ειδα οντως της οικονομικες καταστασης της εταιριας και μπορω να πω οτι οντως δεν παει για κλεισιμο χαχαχα. Προσωπικω δεν παιρνει και απο 500 ατομα το 2018 εχει (31/12/2022) 331 μονο, που ο μεσος ορος ηλικιας ειναι πανω απο 58 χρονων. Ζημεις αρκετων εκ. Ευρω και συνεχως τα καθαρα κερκδη ειναι αρνητικα (καθαρες ζημιες) υψους πο 2 μεχρι 15 εκ. Αναλογα την χρονια (το 2022 το EDIBTA ηταν -15.000.000 ευρω). Και ας μην μιλησουμε για τον ισολογισμο καλυτερα (συνολο δανειακοων υπορχεωσεων για το 2023 ηταν 105.000.000 ευρουλακια παντα με εγγυηση του ελληνικου δημοσιου).
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Δημοσιεύσεις: 11231
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 02, 2003 6:55 am
Επικοινωνία:

Re: Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ)

Δημοσίευση από yandr »

Καλά, η εταιρεία ειναι επιπέδου ΛΑΡΚΟ και λοιπόν 'προβληματικών'.

Σε αυτό βέβαια έχει συμβάλει η στρατιωτική ηγεσία και η κυβέρνηση, γιατί:

- έχει πυρομαχικά για κανά 2 ημέρες αγώνα (όπως φαίνεται στο πόλεμο της Ουκρανίας οι καταναλώσεις είναι τρομακτικές) και δεν παραγγέλνει τίποτα
- δεν έχει προχωρήσει ούτε σε συνεργασία για να παράγουμε ρουκέτες (όπως κάνει η Χαμάς και η Χεζμπολάχ ας πούμε)
- δεν έχει εγκαταστάσεις κάν αυτή η εταιρεία

Ουσιαστικά, σήμερα τα ΕΑΣ πληρώνουν 'συντάξεις' σε 'εργαζομένους' που δεν εργάζονται.
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Δημοσιεύσεις: 11196
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 12, 2005 1:20 am
Επικοινωνία:

Re: Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ)

Δημοσίευση από Nassos »

Εδώ ακόμη να παραδώσουν παραγγελίες από το... 2006, και εσείς θέλετε στοκ πυρομαχικών.:lol:
guns7895

Re: Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ)

Δημοσίευση από guns7895 »

Αλλά ακόμα έχω μια απορία, το πιο προσφατο g3 που έχω δει στον στρατο ήταν δεκαετία 90 και αλλά παιδια που έχω ρωτησει το ίδιο (80-90 δεκαετίες έτη κατασκευης). Η ερώτηση είναι φτιαχνουμε ακόμα g3 η οχι;
Το μόνο παντως που είδα είναι ότι παραγγειλαμε από την ΕΑΣ ... 00 FN minimi το 2023.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης