Μουντιαλ 2030: Τι προσφέρει η Σ. Αραβία στην Ελλάδα

Απάντηση

Ποιος θα διοργανώσει το μουντιάλ 2030;

Το δημοψήφισμα λήγει την Δευ Αύγ 07, 2023 1:39 pm

Σαουδική Αραβία, Αίγυπτος, Ελλάδα
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Ισπανία, Πορτογαλία, Ουκρανία
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Αργεντινή, Ουρουγουάη, Παραγουάη, Χιλή
1
100%
 
Σύνολο ψήφων: 1

Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Δημοσιεύσεις: 11237
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 02, 2003 6:55 am
Επικοινωνία:

Μουντιαλ 2030: Τι προσφέρει η Σ. Αραβία στην Ελλάδα

Δημοσίευση από yandr »

Η Σαουδική Αραβία προσφέρθηκε να πληρώσει για την κατασκευή νέων γηπέδων στην Ελλάδα και την Αίγυπτο εάν συμφωνούσαν να συνεργαστούν, προκειμένου να φιλοξενήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου (Μουντιάλ) του 2030, αποκαλύπτει το Politico. Σε αντάλλαγμα,οι Σαουδάραβες θα έπαιρναν τα 3/4 όλων των αγώνων, όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ.

Σύμφωνα πάντα με το Politico, που επικαλείται ανώτερο αξιωματούχοι με γνώση της υπόθεσης, η προσφορά – πιθανότατα αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ σε κόστος κατασκευής – συζητήθηκε σε μια ιδιωτική συνομιλία μεταξύ του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν,de facto ηγέτη της Σαουδικής Αραβίας, και του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το καλοκαίρι του 2022. Ένας δεύτερος ανώτερος αξιωματούχος με γνώση των ιδιωτικών συζητήσεων είπε στο POLITICO ότι η Σαουδική Αραβία είναι έτοιμη να «αναλάβει πλήρως το κόστος» της φιλοξενίας για την Ελλάδα και την Αίγυπτο, αλλά το 75% του τεράστιου τουρνουά των 48 ομάδων θα πρέπει να διεξαχθεί στο δικό της έδαφος.

Δεν είναι σαφές εάν η προσφορά έγινε δεκτή. Αλλά οι τρεις χώρες εργάζονται τώρα σε μια κοινή πρόταση για τη διοργάνωση του τουρνουά του 2030, μια κίνηση που έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

«Η προσφορά των megabucks του Ριάντ προς στην Ελλάδα, που αναφέρεται εδώ για πρώτη φορά, θα πυροδοτήσει την κριτική ότι η Σαουδική Αραβία προσπαθεί ουσιαστικά να χρησιμοποιήσει τον αστρονομικό της πλούτο για να αγοράσει το Παγκόσμιο Κύπελλο δημιουργώντας έναν διηπειρωτικό συνασπισμό και να εκμεταλλευτεί έξυπνα το σύστημα ψηφοφορίας» σχολιάζει το Politico.

Σε μια προσπάθεια να πείσει τα μέλη της FIFA για τις αρετές της πρότασης υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας,το τουρνουά θα έβλεπε αγώνες σε τρεις ηπείρους, παρέχοντας γεωγραφική ισορροπία. Μια προσφορά για Παγκόσμιο Κύπελλο μόνο στη Μέση Ανατολή θα ήταν απίθανο να πετύχει μόλις οκτώ χρόνια αφότου το Κατάρ φιλοξένησε το τουρνουά το 2022.

Πηγή
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες