Ρυμουλκούμενα πυροβόλα Boran των 105 χιλιοστών

Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Δημοσιεύσεις: 11237
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 02, 2003 6:55 am
Επικοινωνία:

Ρυμουλκούμενα πυροβόλα Boran των 105 χιλιοστών

Δημοσίευση από yandr »

Η τουρκική MKE ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε τις παραδόσεις των ρυμουλκούμενων πυροβόλων Boran στον Τουρκικό Στρατό. Τον περασμένο Ιούνιο ο Τουρκικός Στρατός είχε παραλάβει επτά πυροβόλα για επιχειρησιακές δοκιμές και αξιολόγηση. Τα Boran αναπτύχθηκαν κατόπιν απαίτησης του Τουρκικού Στρατού για την αντικατάσταση των παλαιών M-101 και M-116. Πρόκειται για ένα ελαφρύ και αερομεταφερόμενο πυροβόλο των 105 χιλιοστών.H ανάπτυξη του ξεκίνησε το 2009 από τη ΜΚΕ και την Aselsan.

Το βάρος του Boran είναι 1.710 κιλά και μπορεί να μεταφερθεί από ελικόπτερα UH-60 Black Hawk και CH-47 Chinook, ως εξωτερικό φορτίο. Το μέγιστο βεληνεκές του είναι 17 χιλιόμετρα, ενώ η ταχυβολία του είναι έξι πυρομαχικά το λεπτό. Απαιτεί πέντε άτομα για τη λειτουργία του. Το πυροβόλο μπορεί να ταχθεί για βολή εντός 60 δευτερολέπτων. Ενσωματώνει σύστημα μέτρησης ταχύτητα, πληροφορία την οποία διοχετεύει στο σύστημα ελέγχου πυρός. Το σύστημα ελέγχου πυρός ενσωματώνει GPS και πανοραμικό σύστημα όρασης.

Πηγη
Togo2
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Δημοσιεύσεις: 105
Εγγραφή: Τρί Νοέμ 22, 2022 10:26 pm

Re: Ρυμουλκούμενα πυροβόλα Boran των 105 χιλιοστών

Δημοσίευση από Togo2 »

Τα ρυμουλκούμενα πυροβόλα των 105 είναι άριστα μέσα υποστήριξης για τους Τούρκους Καταδρομείς σε ορεινό ανάγλυφο. Είναι αντίγραφο του αγγλικού L-118 που αποδείχτηκε πολύτιμο στο πόλεμο των Φώκλαντς. Οι Αμερικάνοι το έχουν αντιγράψει ώς M-119 και του έχουν βαλει το ψηφιακο σύστημα ελέγχου πυρός απο το M-777A2 το οποιο είναι κοινό με το αυτοκινούμενο Μ-109Α6.

Συγχαρητήρια στη Τουρκία που δέν το βάζει κάτω και παρόλες τις διεθνεις πιέσεις συνεχίζει να αναπτυσει την αμυντική βιομηχανία της. Την ιδια στιγμή η Ελλάδα έχει δώσει κοντα στα 6 δις Ευρώ κυρίως σε γαλλικά όπλα χωρίς κανένα όφελος για την τοπική βιομηχανια.
Όλα τα σκυλιά πάνε στον Παράδεισο.
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες