Εθνοφύλακες - Εθνοφυλακή

Συζήτηση για θέματα που σχετίζονται με το στρατό
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
SEAL-TEAM-GR
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: Δευ Σεπ 14, 2020 5:12 pm
Επικοινωνία:

Εθνοφύλακες - Εθνοφυλακή

Δημοσίευση από SEAL-TEAM-GR »

Για σαςτο 1989 απολύθηκα από ειδικές δυνάμεις

έχω υπηρέτηση σε άλλες 2 χώρες (2,5 χρόνια &6 μήνες) και έχω μια κάποια πολεμική εμπειρία,

πρόσφατα επέστρεψε Ελλάδα μόνιμα και είπα να προσφέρω της υπηρεσίες μου εθελοντικά στην Εθνοφυλακή μια και είμαι στην παραμεθόριο και έχω διαθέσιμο ελεύθερο χρόνο

Πήγα στο στρατόπεδο που είναι η διοίκηση μαζί με το λευκό απολυτήριο που έχω

Μου λένε έλα σε 2 εβδομάδες τώρα έπεσες σε αλλαγή διοικητή,

πήγα και μου ξαναείπαν Έλα σε 1 Βδομάδα

Μήπως δεν με θέλουν λόγο ηλικίας;

51 είμαι αλλά σε καλή έως άριστη φυσική κατάσταση

τρέχω κολυμπάω κτλ. Γυμνάζομαι Γενικά συνέχεια

Ξενέρωσα λιγάκι...

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Δημοσιεύσεις: 11198
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 12, 2005 1:20 am
Επικοινωνία:

Εθνοφύλακες - Εθνοφυλακή

Δημοσίευση από Nassos »

Αναγκαστικά θα περιμένεις το 2021 γιατί φέτος είχαν βγάλει προκήρυξη για πρόσληψη 746 Εθνοφύλακων με ημερήσια αποζημίωση 16 Ευρώ. Να ξέρεις βέβαια ότι επειδή έχεις περάσει τα 50 μπορεί και να μην σε δεχτούν, και ας έχεις πολύ καλή φυσική κατάσταση.

Πρόσληψη 746 Εθνοφυλάκων για τη φύλαξη των στρατιωτικών εγκαταστάσεων
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Δευ Σεπ 14, 2020 5:49 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
SEAL-TEAM-GR
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: Δευ Σεπ 14, 2020 5:12 pm
Επικοινωνία:

Εθνοφύλακες - Εθνοφυλακή

Δημοσίευση από SEAL-TEAM-GR »

2021;έως τότε θα έχει τελειώσει και ο πόλεμος με την Τουρκία Εικόνα

69 χρόνων είναι ο άλλος και έχει ακόμη το όπλο στο σπίτι του ...

ευχαριστώ για την απάντηση και αναγκαστικά θα αναμένω

giannismar
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δημοσιεύσεις: 163
Εγγραφή: Τετ Οκτ 28, 2015 1:17 pm
Επικοινωνία:

Εθνοφύλακες - Εθνοφυλακή

Δημοσίευση από giannismar »

Νομιζω το οριο για εθελοντες εθνοφυλακες ειναι 60 ετων. Επισης αν ηταν λογω ηλικιας θα σου το ελεγαν ευθεως. Συνηθως σε αυτες τις μοναδες επειδη επειδη θελουν κοσμο που να θελει να πηγαινει δεν αφηνουν τιποτα να πεσει κατω, και το αν υπηρετησες στις ειδικες δυναμεις δεν παιζει καποιο ρολο. Φαινεται ομως η μοναδα να εινια λιγο αργης καυσης. Καλυτερα να ρωτησεις ποια ειναι η φαση τους με τις εκπαιδευσεις, γιαι αν ειναι να κανεις μια βολη το 6μηνο με 10 σφαιρες, καλυτερα να μη μπλεξεις καθολου.

Νασσο νομιζω ο φιλος ενδιαφερεται για εθελοντικη καταταξη στην εθνοφυλακη, το οποιο σημαινει οτι δε θα παιρνει κατι περα απο το καθιερωμενο κρουασαν τις κυριακες, επομενως δε χρειαζεται προκυρηξη. Τουλαχιστον ετσι εχω καταλαβει.

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Δημοσιεύσεις: 11313
Εγγραφή: Τρί Φεβ 03, 2009 11:02 pm
Επικοινωνία:

Εθνοφύλακες - Εθνοφυλακή

Δημοσίευση από D.Y.K »

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος D.Y.K την Πέμ Νοέμ 26, 2020 5:06 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Καναδός
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Δημοσιεύσεις: 9
Εγγραφή: Τετ Σεπ 23, 2020 4:20 pm
Επικοινωνία:

Εθνοφύλακες - Εθνοφυλακή

Δημοσίευση από Καναδός »

Καλημερα σας, ηθελα να ρωτησω πως μπορω να γινω εθνοφυλακας; Τι διαδικασια πρεπει να κανω; Να παω στο στρατοπεδο να μιλησω με τον διοικητη; Απο δραμα ειμαι ευχαριστω.
Ο χρόνος δεν περναει, οι στιγμές περνανε.
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Δημοσιεύσεις: 11198
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 12, 2005 1:20 am
Επικοινωνία:

Εθνοφύλακες - Εθνοφυλακή

Δημοσίευση από Nassos »

Καλησπέρα και καλώς ήλθες στο forum.

Διάβασε το παρακάτω έγγραφο με τα κριτήρια κατάταξης στην Εθνοφυλακή.

https://ethnofilaki.army.gr/sites/ethnofilaki.army.gr/files/kritiria_katataxis_stin_ethnofylaki_0.pdf
Επισκέπτης

Εθνοφύλακες - Εθνοφυλακή

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Καλησπέρα, διάβασα το ΦΕΚ και έχω κάποιες απορίες.

- Εγώ έχω πράσινο απολυτήριο στρατού. Υπάρχει περίπτωση να γίνει ποτέ άσπρο και αν ναι, στα πόσα χρόνια γίνεται;

- Αναφέρει το ΦΕΚ περί τόπου μόνιμης κατοικίας. Όσοι είμαστε από μεγάλα αστικά κέντρα (Αθήνα για παράδειγμα), τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις;

- Εγώ που είμαι πρώην ΕΠΟΠ μπορώ να ενταχθώ στην Εθνοφυλακή ή θα έχω πρόβλημα;

Ευχαριστώ για τυχόν απαντήσεις!

Γιώργος

Εθνοφύλακες - Εθνοφυλακή

Δημοσίευση από Γιώργος »

Καλησπέρα έχω απολυθεί από τον στρατό με τον βαθμό του έφεδρου ανθυπολοχαγού. Μένω μόνιμα στην Αθήνα και ήθελα να μετεχω σε μετεκπαιδευσεις και ασκήσεις εθνοφυλακής. Έχω λευκό φύλλο πορείας. Τι πρέπει να κάνω ;
niasimas

Εθνοφύλακες - Εθνοφυλακή

Δημοσίευση από niasimas »

Κααλησπέρα. Γνωρίζει κανείς τι γίνεται με τον καινούριο νόμο περί εθνοφυλακής; Θα έρθει ποτέ στηνΒουλή; Θα περιλαμβάνει τις αλλαγές που έχουν ανακοινώσει εδώ και καιρό (αποζημίωση, εκπαίδευση, ίδρυση μονάδων σε Αττική, Θεσ/νικη) ;
niasimas
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Δημοσιεύσεις: 962
Εγγραφή: Πέμ Απρ 14, 2022 10:08 pm
Επικοινωνία:

Re: Εθνοφύλακες - Εθνοφυλακή

Δημοσίευση από niasimas »

Για όποιον ενδιαφέρεται, βγήκε νομοσχέδιο του υπεθα προς διαβούλευση, όπου μεταξύ των άλλων άρθρων, υπάρχει και αυτό της εθνοφυλακής. Όπως αναμενόταν δεν περιλαμβάνει την ίδρυση μονάδων σε Αττική, Θεσ/νικη ή άλλο αστικό κέντρο, παρά τις δηλώσεις του υπουργού στο παρελθόν! Όποιος θέλει να κάνει σχόλιο http://www.opengov.gr/home/category/consultations
Επισκέπτης

Re: Εθνοφύλακες - Εθνοφυλακή

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Καλησπέρα μια ερώτηση! Σε περίπτωση που έχεις υπηρετήσει 8 μήνες ως φαντάρος και μετα εχεις απαλλαγή από τα καθήκοντα του ΕΣ μπορείς να ενταχθείς ως εθνοφυλακας?
Peltastis
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Δημοσιεύσεις: 9
Εγγραφή: Δευ Δεκ 05, 2022 7:53 pm
Επικοινωνία:

Re: Εθνοφύλακες - Εθνοφυλακή

Δημοσίευση από Peltastis »

niasimas έγραψε: Δευ Δεκ 19, 2022 8:18 pm Για όποιον ενδιαφέρεται, βγήκε νομοσχέδιο του υπεθα προς διαβούλευση, όπου μεταξύ των άλλων άρθρων, υπάρχει και αυτό της εθνοφυλακης.
Στα ενδιαφέροντα του νομοσχεδίου η κατάταξη και γυναικών (μόνο από τις αφυπηρετείσασες από εφεδρεία), η δυνατότητα κατάταξης και για νεώτερους με πράσινο φύλλο πορείας (με την προϋπόθεση να συγκαταθεσει η επιστρατευουσα μονάδα), το όριο ηλικίας στα 67 έτη, η εθελοντική δυνατότητα αποδέσμευσης μετά από τρία έτη, καθώς και η δυνατότητα απόδοσης βαθμού/ προαγωγής μετά από πέντε έτη υπηρεσίας.
Δίνεται δε και δυνατότητα κατάταξης και σε όσους έχουν μόνιμη κατοικία και σε κοντινές περιοχές (μέχρι 120χλμ.; Από την έδρα του τάγματος) και όχι απαραίτητα στην ίδια πόλη ή νομό.
Peltastis
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Δημοσιεύσεις: 9
Εγγραφή: Δευ Δεκ 05, 2022 7:53 pm
Επικοινωνία:

Re: Εθνοφύλακες - Εθνοφυλακή

Δημοσίευση από Peltastis »

https://www.staratalogia.gr/2023/02/40-4-2.html
Τα σημαντικότερα σημεία του νέου νόμου είναι τα παρακάτω:

α. Οι Έφεδροι Αξιωματικοί, οι οποίοι ήταν επιστρατευτικά ενταγμένοι στις Μονάδες Εθνοφυλακής και εκπαιδεύονταν μόνο όταν τους καλούσαν για άσκηση ή μετεκπαίδευση, είναι πλέον Εθνοφύλακες, ενώ πριν Εθνοφύλακες ήταν μόνο οι Οπλίτες.
β. Διευρύνθηκαν τα όρια της περιοχής για τον ηπειρωτικό χώρο προκειμένου οι Μονάδες Εθνοφυλακής να μπορούν πλέον να στελεχωθούν από τους παρακάτω, με βάση τον τόπο διαμονής τους και την έδρα της Μονάδας:

(1) Από προσωπικό από την Εφεδρεία του Στρατού Ξηράς (ΣΞ), το οποίο δεν είναι ενταγμένο σε σχέδιο επιστράτευσης και διαμένει μόνιμα στην Περιφερειακή Ενότητα όπου εδρεύει η Μονάδα Εθνοφυλακής ή σε άλλη, υπό την προϋπόθεση ότι ο τόπος διαμονής του απέχει από την έδρα της Μονάδας Εθνοφυλακής μέχρι 150 χιλ.
(2) Από εθελοντές ηλικίας άνω των 20 ετών, από την ενταγμένη σε σχέδιο επιστράτευσης Εφεδρεία του ΣΞ, οι οποίοι διαμένουν μόνιμα στην Περιφερειακή Ενότητα όπου εδρεύει η Μονάδα Εθνοφυλακής ή σε άλλη Περιφερειακή Ενότητα, υπό την προϋπόθεση ότι ο τόπος διαμονής τους απέχει από την έδρα της Μονάδας Εθνοφυλακής μέχρι 200 χιλ., κατόπιν αίτησης του ενδιαφερομένου στην αρμόδια επιστρατεύουσα αρχή και έγκρισης της αποδέσμευσής του από το ΓΕΣ.
(3) Από προσωπικό από την πλεονάζουσα Εφεδρεία των λοιπών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), το οποίο διαμένει μόνιμα στην Περιφερειακή Ενότητα όπου εδρεύει η Μονάδα Εθνοφυλακής ή μέχρι 150 χιλ. Από την έδρα αυτής.
(4) Από πρώην Έφεδρους του ΣΞ, ηλικίας από 45 έως 67 ετών.
(5) Από γυναικείο προσωπικό σε εθελοντική βάση, το οποίο προέρχεται από την Εφεδρεία των ΕΔ και διαμένει μόνιμα στην Περιφερειακή Ενότητα όπου εδρεύει η Μονάδα Εθνοφυλακής ή σε άλλη Περιφερειακή Ενότητα, υπό την προϋπόθεση ότι ο τόπος διαμονής του απέχει από την έδρα της Μονάδας Εθνοφυλακής μέχρι 150 χιλ.

γ. Αυξήθηκε το όριο ηλικίας των Εθνοφυλάκων στα 67 έτη, ενώ μέχρι τώρα ήταν τα 60 έτη. Άρα Εθνοφύλακες μπορούν να είναι από 20 έως και 67 ετών.
δ. Δόθηκε η δυνατότητα χρησιμοποίησης Εθνοφυλάκων με αποζημίωση, κατόπιν Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) στις αποστολές των Μονάδων Εθνοφυλακής, ενώ μέχρι τώρα χρησιμοποιούντο μόνο για τη φύλαξη Στρατιωτικών Εγκαταστάσεων.
ε. Καθορίστηκε ότι η εκτέλεση υπηρεσίας από τους Εθνοφύλακες δεν δημιουργεί σχέση εξαρτημένης εργασίας με το Δημόσιο, το οποίο σημαίνει ότι οι Εθνοφύλακες που θα συμμετέχουν σε αποστολές με αποζημίωση, δεν θα φορολογούνται πλέον για την αποζημίωση και όσοι είναι άνεργοι θα συνεχίζουν να είναι γραμμένοι στα Μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ. Τα προαναφερόμενα ήταν πάγιο αίτημα των Εθνοφυλάκων και με αυτόν τον τρόπο αντιμετωπίστηκε το εν λόγω φορολογικό και ασφαλιστικό ζήτημα των Εθνοφυλάκων.
στ. Επεκτάθηκε η πρόνοια που παρείχετο σε παθόντες Εθνοφύλακες κατά την εκτέλεση διατεταγμένης Υπηρεσίας και σε όσους συμμετέχουν εθελοντικά όλες τις ημέρες της εβδομάδας.
ζ. Η εθελοντική συμμετοχή των Εθνοφυλάκων σε εκπαιδεύσεις και δράσεις εκτός Κυριακής πλέον πραγματοποιείται με έγκριση του ΓΕς, η οποία μπορεί να μεταβιβαστεί σε κατώτερα κλιμάκια, ενώ μέχρι σήμερα απαιτούσε έγκριση του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας (ΥΦΕΘΑ), ο οποίος έχει στην αρμοδιότητά του την Εθνοφυλακή, για μείωση της γραφειοκρατίας και του χρόνου υποβολής των αιτημάτων από τις Μονάδες Εθνοφυλακής στο ΓΕΣ/Α5, προκειμένου να αυξηθεί η συμμετοχή των Εθνοφυλάκων σε αυτές.
η. Καθορίστηκε ότι στους Εθνοφύλακες θα απονέμονται Μετάλλια Στρατιωτικής Αξίας και θα παρέχεται η δυνατότητα προαγωγής τους.
θ. Ρυθμίστηκαν ζητήματα Πολιτικού Προσωπικού που υπηρετεί στις Μονάδες Εθνοφυλακής.
niasimas
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Δημοσιεύσεις: 962
Εγγραφή: Πέμ Απρ 14, 2022 10:08 pm
Επικοινωνία:

Re: Εθνοφύλακες - Εθνοφυλακή

Δημοσίευση από niasimas »

Διάβαζα για τις δηλώσεις, που έκανε ο Δένδιας, στην αλλαγή των αρχηγών και επειδή με ενδιαφέρει το θέμα της εθνοφυλακής, μιας και έχω φίλο, σε νησί, που είναι εθνοφύλακας, μου δημιουργηθηκε η εξής απορία: Στον πρώτο πυλώνα δήλωσε για συγκρότηση μονάδων διττού ρόλου, άμυνας και πολιτικής προστασίας. Μήπως εννοεί, την ίδρυση μονάδων εθνοφυλακής, σε αστικά κέντρα, όπως ακουγόταν και στο παρελθόν; Θα ήταν ενδιαφέρον, για όσους είμαστε σε πόλεις, να ενταχθούμε και να εκπαιδευτούμε, σε τέτοια θέματα, υπό την επίσημη σκεπή του ΓΕΣ. ΕΠίσης, μίλησε για φιλανδικό μοντέλο και θητεία-εφεδρεία. Στην Φιλανδία, για όσους γνωρίζουν, έχουν συνδέσμους εφέδρων, σε κάθε πόλη, οπου ανήκουν στο ΓΕΣ και οποιος επιθυμεί, πηγαίνει και εκπαιδεύεται. Θα εφαρμοστεί κάτι τέτοιο και σε μας; Όποιος τελειώνει την θητεία του ή την έχει τελειώσει πριν χρόνια, θα μπορεί να εγγράφεται στους συνδέσμους και να αποκτά δεξιότητες, επίσημα από τον στρατό; Όποιος γνωρίζει περισσότερα, ας μας δώσει τα φώτα του.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες