Γυναίκες στις Ένοπλες Δυνάμεις: Υπέρ ή κατά;

Συζήτηση για θέματα που σχετίζονται με το στρατό
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Ssas
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Δημοσιεύσεις: 17
Εγγραφή: Σάβ Ιούλ 30, 2022 10:14 pm
Επικοινωνία:

Γυναίκες στις Ένοπλες Δυνάμεις: Υπέρ ή κατά;

Δημοσίευση από Ssas »

Ειναι θλιβερό Εν έτη 2022 να έχεις τέτοιες Πεποιθήσεις
Άβαταρ μέλους
Togo
Ανθυπολοχαγός
Ανθυπολοχαγός
Δημοσιεύσεις: 332
Εγγραφή: Δευ Ιουν 14, 2021 3:43 am
Τοποθεσία: 2ο Γραφείο
Επικοινωνία:

Γυναίκες στις Ένοπλες Δυνάμεις: Υπέρ ή κατά;

Δημοσίευση από Togo »

Κατά τη γνώμη μου οι γυναίκες πρέπει να αντιμετωπίζονται ώς ισότιμες με τους άντρες στις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά θα πρέπει να καλύπτουν θέσεις υποστήριξης στις Διευθύνσεις Σωμάτων. Μπορούν να αναλάβουν θέσεις σε γραφεία, ρανταρ, συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου, αεροελεκτές, χειριστές drones, στρατονομια. Ακομα και το Ισραήλ που έχει οργανώσει μονάδες Caracal αποκλειστικά για γυναίκες με στρατιωτική εκπαίδευση "πρώτης-γραμμής" έχει αποδειχτεί ότι μόλις το 4% θα καταλήξει οδηγός αρματος ή οδηγός ΤΟΜΠ στο Πεζικό ή χειριστής πυροβόλου στο Πυροβολικό. Οι περισσότερες θα πάνε σε ποστα υποστηριξης και θα θελήσουν να αποστρατευτούν πιό σύντομα απο τους άντρες για προσωπικούς οικογενειακούς λόγους.

Στην Αεροπορία οι γυναίκες δέν υστερούν βιολογικά σε τίποτε απο τους άντρες για να γίνουν πιλότοι μαχητικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων. Ελληνίδες πιλότοι κάνουν ήδη αναχαιτίσεις Τούρκων στο Αιγαίο και εκπαιδεύουν νέους Ίκαρους. Ωστόσο σε περίοδο πολέμου κατά τη γνώμη μου δέν μπορούν να αναλάβουν απαιτητικές αποστολές κρούσης πάνω απο τουρκικό έδαφος. Θα μπορούσαν να πετάξουν Φάντομ σε αποστολές εγγύς υποστήριξης στο Αιγάιο ίσως. Μέχρι εκεί. Ο λόγος όσο αστείος και άν ακούγεται είναι ότι τα άλλα μέλη-άντρες θα ανησυχούν μήν πιαστεί αιχμάλωτη η γυναίκα πιλότος! Το ίδιο ισχύει φυσικά σε όλες τις αποστολες "πρώτης-γραμμής". Δηλαδή τα γυναικεία μέλη θα λειτουργούν περισσότερο ώς βάρος στις ομάδες που θα συμμετέχουν.

Στο Ναυτικό οι γυναίκες έχουν καλύτερες προοπτικές να πάρουν θέσεις "πρώτης γραμμής" όπως πχ σε ένα υποβρύχιο όπου οι συνθήκες είναι πολύ απαιτητικές. Ωστόσο και εδώ υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να ξεφύγει η κατάσταση όπως έχει γίνει σε άλλες ναυτικές δυνάμεις . Είναι ανθρώπινο όταν μιά γυναίκα περνάει πολύ χρόνο σε ένα περιορισμένο χώρο μαζί με άντρες μέλη ενός πληρώματος υποβρυχίου να αναπτύξει σχέσεις που απαγορεύονται. Για παράδειγμα στις ΗΠΑ γυναίκες που εργάζονταν σε φυλακές είναι αρκετά σηνιθισμένο να έχουν αναπτύξει ερωτικές σχέσεις με κρατούμενους! Φυσικά απολύονται όταν αποδειχτεί.

Βλέπουμε λοιπόν ότι η παρουσία γυναικών στις ιδιαίτερες απαιτήσεις που έχουν οι Ενοπλες Δυνάμεις δέν είναι απλά θέμα ισότητας και ισοτιμιας των δύο φύλλων αλλά πολύ πιο περίπλοκή κατάσταση.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Togo την Δευ Αύγ 15, 2022 4:52 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Όποιος μας απειλεί θα βρει μπροστά του νέο Μαραθώνα, Σαλαμίνα, ύψωμα 731
Tasossach7
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Δημοσιεύσεις: 49
Εγγραφή: Τετ Φεβ 02, 2022 3:02 pm
Επικοινωνία:

Γυναίκες στις Ένοπλες Δυνάμεις: Υπέρ ή κατά;

Δημοσίευση από Tasossach7 »

Διαφωνώ στο ότι όσες γυναίκες μπαίνουν από πανελλήνιες σημαίνει ότι το αξίζουν και το θέλουν περισσότερο. Δηλαδη όσοι μπαίνουν από εποπ δεν το ήθελαν; Ή νομίζετε ότι επιλογή του εν λόγω επαγγέλματος για τα προνόμια του δημοσίου αφορμή μόνο τον θεσμό των εποπ; Μέχρι και γυμναστές από σσε μου είπαν ότι το επίπεδο των περισσότερων δεν είναι το προβλεπόμενο! Μόνο και ως έφεδροι, όσοι πήγαμε, το διαπιστώσαμε! Οπότε αυτό το παραμύθι με τις πανελλήνιες, δε πείθει. Δεν αφορά μόνο γυναίκες, αλλά το ίδιο ισχύει και στα σώματα ασφαλείας. Απλα τους φουσκώνουν τα μυαλά. Αυτη είναι η προσωπική μου γνώμη και γενικά να μπαίνουν όσοι το γουστάρουν, όχι όσοι έγραψαν 19 και 20...
Armyforce
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Δημοσιεύσεις: 110
Εγγραφή: Κυρ Απρ 24, 2022 4:00 pm
Επικοινωνία:

Γυναίκες στις Ένοπλες Δυνάμεις: Υπέρ ή κατά;

Δημοσίευση από Armyforce »

Togo έγραψε:Είναι ανθρώπινο όταν μιά γυναίκα περνάει πολύ χρόνο σε ένα περιορισμένο χώρο μαζί με άντρες μέλη ενός πληρώματος υποβρυχίου να αναπτύξει σχέσεις που απαγορεύονται.

Δεν είναι μόνο στο ΠΝ αυτό που περιγράφεις. Σε ΠΑ και σε ΣΞ τα ίδια γίνονται! Ανθρώπινο αλλά μερικές φορές ξεφεύγουν κάποιες καταστάσεις και γίνεται θέατρο η κατάσταση.

Tasossach7 έγραψε:Διαφωνώ στο ότι όσες γυναίκες μπαίνουν από πανελλήνιες σημαίνει ότι το αξίζουν και το θέλουν περισσότερο. Δηλαδη όσοι μπαίνουν από εποπ δεν το ήθελαν;
Έχεις περάσει από τάγμα με πολλές γυναίκες ΕΠΟΠ να δεις τι γίνεται; Όχι, οι περισσότερες δεν το ήθελαν και αρκετές πήγαν επειδή ήταν ο σύντροφος τους για να μπορέσουν να είναι μαζί κλπ. Εκεί χαλάει όλη η φάση. Δε λέμε ότι από σχολές είναι όλα τέλεια, απλά υπάρχει μια διαφορά στα ποσοστά.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Armyforce την Δευ Αύγ 15, 2022 10:21 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες