Κατατακτήριες από ΑΕΝ σε ΑΣΕΙ ή Λιμενικό

Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Cpt.Mark

Κατατακτήριες από ΑΕΝ σε ΑΣΕΙ ή Λιμενικό

Δημοσίευση από Cpt.Mark »

Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα να κάνω μια απλή ερώτηση και παρακαλώ να λάβω απαντήσεις από άτομα τα οποία είναι σίγουροι, όχι τύπου 'δεν νομίζω να γίνεται' κλπ. Είμαι 22 χρόνων απόφοιτος Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού με τον βαθμό του Πλοιάρχου Γ'τάξεως Εμπορικού Ναυτικού. Ξέρω ότι με το πτυχίο που έχω μπορώ να δώσω κατατακτήριες σε διάφορα πανεπιστήμια. Μπορώ να δώσω και για ΣΝΔ ή ΣΣΕ ή σχολή Σημαιοφόρων λιμενικού;

Η ΣΣΕ το καταλαβαίνω ότι είναι λίγο άκυρη σχετικά με αυτό που κάνω, αλλά όσον αφορά τη ΣΝΔ και το λιμενικό, δεν νομίζω ότι είναι αδιανόητο το να γίνεται. Στο κάτω κάτω αξιωματικός ναυτικού είμαι και εγώ.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων


Λόγος:
Fsasa

Κατατακτήριες από ΑΕΝ σε ΑΣΕΙ ή Λιμενικό

Δημοσίευση από Fsasa »

Όχι, το ότι είσαι αξιωματικός στο ΕΝ δεν σημαίνει τίποτα, δεν είσαι από στρατιωτική σχολή.
georgekir
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Δημοσιεύσεις: 206
Εγγραφή: Δευ Απρ 18, 2022 11:01 pm
Επικοινωνία:

Κατατακτήριες από ΑΕΝ σε ΑΣΕΙ ή Λιμενικό

Δημοσίευση από georgekir »

Καλησπερα, παραθετω αυτα απο την φετινη προκυρηξη των ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ (οσο για το λιμενικο και τη σχολη σημαιοφορων δεν πρεπει ο υποψηφιος να ξεπερναει το 26ο ετος της ηλικιας του κατα την 31η Δεκεμβριου της χρονιας που δινει ειτε πανελληνιες ειτε κατατακτηριες) :
ε. Ηλικία

(1) Οι υποψήφιοι -ες των ΑΣΕΙ Σύμφωνα με τους Οργανισμούς λειτουργίας τους, πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

(α) Για τις ΣΣΕ και ΣΙ Να έχουν συμπληρώσει το δέκατο έβδομο (17ο) έτος κατά την ημερομηνία του διαγωνισμού και να μην συμπληρώνουν το εικοστό δεύτερο (22ο) έτος την 31η Δεκεμβρίου του έτους που γίνεται ο διαγωνισμός. Κατ' εξαίρεση:

1. Για τη ΣΣΕ Μπορούν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό και οι υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις Εθελοντές, Οπλίτες, Οπλίτες πρότακτοι, Οπλίτες παρατεταμένης θητείας και Σπουδαστές Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, εφόσον δεν συμπληρώνουν το εικοστό τρίτο (23ο) έτος την 31η Δεκεμβρίου του έτους που γίνεται ο διαγωνισμός.

2. Για τη ΣΙ Μπορούν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό και οι υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις Εθελοντές, Κληρωτοί, Κληρωτοί πρότακτοι, Κληρωτοί παρατεταμένης θητείας και Μαθητές Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, εφόσον δεν συμπληρώνουν το εικοστό δεύτερο (22ο) έτος την 31η Δεκεμβρίου του έτους που γίνεται ο διαγωνισμός.

(β) Για τη ΣΝΔ Να έχουν συμπληρώσει ή να συμπληρώνουν το 17ο έτος της ηλικίας τους την 31η Δεκεμβρίου του έτους κατά το οποίο γίνεται η επιλογή και να μην έχουν συμπληρώσει την παραπάνω ημερομηνία το 22ο έτος.

(γ) Για τη ΣΣΑΣ Να μην έχουν υπερβεί κατά τη λήξη του έτους διενέργειας του διαγωνισμού, το 21ο έτος της ηλικίας τους.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος yandr την Σάβ Ιούλ 23, 2022 6:11 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
MarkosCrete
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δημοσιεύσεις: 32
Εγγραφή: Τρί Ιούλ 14, 2020 4:54 am
Επικοινωνία:

Κατατακτήριες από ΑΕΝ σε ΑΣΕΙ ή Λιμενικό

Δημοσίευση από MarkosCrete »

Φίλε Γιώργο αρχικά ευχαριστώ για τον χρόνο και την απάντηση. Δεύτερον αν κατάλαβα καλά, υπάρχει δυνατότητα εισαγωγής με κατατακτήριες αρκεί να είσαι κάτω από 22. Δυστυχώς εγώ είμαι 22 ήδη οπότε το λιμενικό μου μένει σαν επιλογή (αν έχω καταλάβει καλά όπως είπα και πάνω.)
georgekir
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Δημοσιεύσεις: 206
Εγγραφή: Δευ Απρ 18, 2022 11:01 pm
Επικοινωνία:

Κατατακτήριες από ΑΕΝ σε ΑΣΕΙ ή Λιμενικό

Δημοσίευση από georgekir »

Ναι ακριβως. Ηλικιακα δυστυχως δεν μπορεις να μπεις στη ΣΝΔ αλλα μπορεις να προσπαθησεις μεσω εξετασεων (πανελληνιων σιγουρα για κατατακτηριες δεν νομιζω διοτι απαιτουν και ΠΚΕ οι οποιες θα επρεπε να διεξαχθουν σε χρονο διαφορετικο απο τις κανονικες και δυο χρονια τωρα που παρακολουθω τις στρατιωτικες σχολες και σχολες σωματων ασφαλειας δεν εχω δει κατι) να μπεις στη σχολη δοκιμων σημαιοφορων του λιμενικου σωματος. Οπως και να εχει καλη επιτυχια και καλη δυναμη σε οτι και αν αποφασισεις να κανεις !
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος georgekir την Κυρ Ιούλ 24, 2022 1:13 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης