Προμήθεια MQ-9B Sea Guardian

Εξοπλιστικά προγράμματα, προμήθειες και η αμυντική βιομηχανία
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Δημοσιεύσεις: 11237
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 02, 2003 6:55 am
Επικοινωνία:

Προμήθεια MQ-9B Sea Guardian

Δημοσίευση από yandr »

Ανακοινώθηκε η πρόθεση αγοράς 3 αεροχημάτων MQ-9B Sea Guardian μαζί με 2 σταθμούς εδάφους, προς 389.000.000 ευρώ.

Αν και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τις ικανότητες του συστήματος, εγείρονται κάποια θέματα σχετικά με την σκοπιμότητα της αγοράς:

  • Γιατί τα Sea Guardian και όχι τα ισραηλινά Heron που επιχειρούν ήδη και κοστίζουν υποπολλαπλάσια χρήματα με τα οποία η Ελλάδα μπορεί να προμηθευτεί πολύ περισσότερα αεροχήματα
  • Για ποιο λόγο να αποκτήσουμε ένα ακόμη μη οπλισμένο UAV αντί να επενδύσουμε σε UCAV, ειδικά όταν έχουμε ήδη (ή θα αποκτήσουμε σταδιακά) διάφορες άλλες πλατφόρμες που επικαλύπτουν το ρόλο τους (Heron,P-3,Erieye)
  • Τα 389 εκατομμύρια ευρώ θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την επαναφορά σε υπηρεσία των Erieye και την αγορά οπλισμένων Heron TP.


Άβαταρ μέλους
Togo
Ανθυπολοχαγός
Ανθυπολοχαγός
Δημοσιεύσεις: 332
Εγγραφή: Δευ Ιουν 14, 2021 3:43 am
Τοποθεσία: 2ο Γραφείο
Επικοινωνία:

Προμήθεια MQ-9B Sea Guardian

Δημοσίευση από Togo »

Υποθετικά μιλάω πάντα αλλά το SeaGuardian είναι το μόνο MALE UAV με ολοκληρωμένο κίτ ανθυποβρυχιακού πολέμου ικάνο να εκτοξεύει και να ελέγχει ηχοσυμαντήρες. Μεταφέρει 4 πακέτα των 10 Α-μεγέθους και 20 G-μεγέθους. Εχει και Link-16 πάνω οπότε με SATCOM σήμα μπορεί να ενημερώσει άλλες ναυτικές μονάδες για την ύπαρξη τουρκικού υποβρυχίου σε μια περιοχή χωρίς να γίνει αντιληπτό.

Δέν μπορώ να σκεφτώ άλλο λόγο.

Τα ΗΑΕ ειχαν αναπτύξει με ιταλική βοήθεια ένα UAV ανθυποβρυχιακού πολέμου που μάλιστα μετέφερε και ελαφριά τορπίλη αλλά δέν γνωρίζω πόσο αξιόπιστο είναι. Σίγουρα τα Heron TP με αντιαρματικούς πυραύλους Spike LR δέν είναι κατάλληλα για ναυτικούς στόχους. Το Sperwer-B έχει πιστοποιηθεί να μεταφέρει ένα ζεύγος Spike LR.

Όποιος μας απειλεί θα βρει μπροστά του νέο Μαραθώνα, Σαλαμίνα, ύψωμα 731
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες