Στρατιωτική θητεία Αστυνόμων-Πυροσβεστών

Αστυνομία, ειδικοί φρουροί, ΕΚΑΜ, λιμενικό, πυροσβέστες κ.λπ
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Moxalas
Πολίτης
Πολίτης
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: Σάβ Μάιος 21, 2022 8:32 pm
Επικοινωνία:

Στρατιωτική θητεία Αστυνόμων-Πυροσβεστών

Δημοσίευση από Moxalas »

Καλημέρα μάγκες ήθελα να ρωτήσω για κάτι που άκουσα αλλά δεν μπορώ να βρω καμία πληροφορία στο ίντερνετ, ισχύει ότι κάποιος που πάει σχολές αστυνομίας - πυροσβεστικής δεν πάει στρατό, ισχύει;
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Δημοσιεύσεις: 11203
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 12, 2005 1:20 am
Επικοινωνία:

Στρατιωτική θητεία Αστυνόμων-Πυροσβεστών

Δημοσίευση από Nassos »

Για όσους εισάγονται στις Σχολές Αξιωματικών και Πυροσβεστών πριν εκπληρώσουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, ο χρόνος φοίτησης σε αυτές θεωρείται χρόνος εκπλήρωσης στρατιωτικής υποχρέωσης. Οι ανωτέρω, μετά την επιλογή και κατάταξή τους, υποβάλλονται σε βασική στρατιωτική εκπαίδευση.

Με κοινή απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας, καθορίζονται το περιεχόμενο της εκπαίδευσης, ο τόπος και η διάρκεια αυτής, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια. β) Οι σπουδαστές που διαγράφονται από τις Σχολές Αξιωματικών και Πυροσβεστών λόγω αποβολής, απολύσεως ή παραιτήσεώς τους υποχρεώνονται να εκπληρώσουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις στο ακέραιο.

Σε περίπτωση απόλυσης ή αποβολής από το Πυροσβεστικό Σώμα εκείνων που δεν έχουν συμπληρώσει τον χρόνο στρατιωτικής υποχρέωσης πριν από την παρέλευση οκταετούς πραγματικής υπηρεσίας, η υποχρέωση αυτή εκπληρώνεται στο ακέραιο στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες