Εκσυγχρονισμός F-16 σε Viper

Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Δημοσιεύσεις: 11202
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 12, 2005 1:20 am
Επικοινωνία:

Εκσυγχρονισμός F-16 σε Viper

Δημοσίευση από Nassos »

Ένα ακόμη F-16 (το "619") στην ΕΑΒ για αναβάθμιση
Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Ένα ακόμη F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας προσγειώθηκε σήμερα στην Τανάγρα και μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ, στο πλαίσιο του προγράμματος αναβαθμίσεως F-16V. Πρόκειται για το "619", ένα διθέσιο F-16D Block 52+, που επιχειρεί με την 337 Μοίρα.

Ο αριθμός των αεροσκαφών που βρίσκονται στην ΕΑΒ, έχει ανέλθει πλέον σε 7, εκ των οποίων τα πρώτα 4 ανήκουν στην Παραγωγή Τροποποιήσεως Χαμηλού Ρυθμού (Low Rate Modification Production). Αυτά, ένα μονοθέσιο κι ένα διθέσιο F-16 Block 52+ Advanced, μαζί με ένα μονοθέσιο κι ένα διθέσιο F-16 Block 52+, αποτελούν τα λεγόμενα "Proof Kit", των δύο εκδόσεων. Τα υπόλοιπα 3 αεροσκάφη, δύο μονοθέσια και ένα διθέσιο F-16 Block 52+, ανήκουν στην Παραγωγή Τροποιήσεως Πλήρους Ρυθμού (Full Rate Modification Production).

Η πρώτη παρτίδα (Lot 1) αεροσκαφών που θα αναβαθμιστούν, αποτελείται από 12 αεροσκάφη, εκ των οποίων τα 4 "Proof Kit" και τα 8 επόμενα της FRMP.

Δούρειος Ίππος



Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Δημοσιεύσεις: 11202
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 12, 2005 1:20 am
Επικοινωνία:

Εκσυγχρονισμός F-16 σε Viper

Δημοσίευση από Nassos »

Πρώτη πτήση στην Ελλάδα για τα νέα F-16 Viper Την παρθενική τους πτήση, στο πλαίσιο της πρώτης φάσης του προγράμματος αναβάθμισης των αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας σε έκδοση Viper, πραγματοποίησαν χθες και σήμερα τα πρώτα δύο υπερσύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (το πρωτότυπο πετάει ήδη στις ΗΠΑ). Το πρόγραμμα έχει αναληφθεί από την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία και την κατασκευάστρια εταιρεία Lockheed Martin.

Κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής πτήσης έγινε έλεγχος των αναβαθμισμένων συστημάτων των F-16, ο οποίος στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, δίδοντας το έναυσμα για την απρόσκοπτη συνέχιση των εργασιών και των υπολοίπων προς αναβάθμιση αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η πτήση του εκσυγχρονισμένου στην έκδοση Viper F-16 υποστηριζόταν από ένα chase aircraft της Πολεμικής Αεροπορίας και διήρκεσε περίπου μία ώρα. Απογειώθηκε στις 11.00 π. Μ. εκτέλεσε τοπική πτήση και προσγειώθηκε στις 11.58 π. Μ. αφού εκτέλεσε μια σειρά από προβλεπόμενες δοκιμασίες και εξονυχιστικούς ελέγχους. Οι δοκιμές εκτελέστηκαν προκειμένου να επιβεβαιωθούν η ασφάλεια και η αξιοπιστία του σχεδιασμού, όπως επίσης και η λειτουργικότητα του εγκατεστημένου εξοπλισμού.

Euro2day.gr

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Δημοσιεύσεις: 11237
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 02, 2003 6:55 am
Επικοινωνία:

Εκσυγχρονισμός F-16 σε Viper

Δημοσίευση από yandr »

Στη δύναμη της Πολεμικής Αεροπορίας τα πρώτα F-16 Viper - Δείτε φωτογραφίες

Εικόνα

Τα δύο πρώτα F-16 Viper θα χρησιμεύσουν ως αεροσκάφη εκπαίδευσης των χειριστών της Π. Α. ενώ την ίδια στιγμή στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ γίνονται προσπάθειες να παραδοθούν εντός του 2022 τουλάχιστον έξι ακόμη αεροσκάφη αυτού του τύπου.

Από τα τεχνικά στοιχεία της αναβάθμισης των F-16 Viper, το πλέον σημαντικό αφορά την εγκατάσταση ραντάρ τύπου AESA, γεγονός το οποίο θα μετατρέψει 83 αεροσκάφη σε πλήρως διαλειτουργικά με F-35.

Το αναβαθμισμένο F-16 Viper διαθέτει επίσης έναν πανίσχυρο επεξεργαστή και μεγαλύτερες οθόνες που επιτρέπουν στον χειριστή να έχει ευκρίνεια και εύρος αντίληψης των τεκταινομένων στο πεδίο.

Πηγή


Mr.Mirage lover
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Δημοσιεύσεις: 11
Εγγραφή: Τρί Ιούλ 05, 2022 12:55 am
Επικοινωνία:

Εκσυγχρονισμός F-16 σε Viper

Δημοσίευση από Mr.Mirage lover »

Μακάρι να δούμε την αναβάθμιση και των block 50 σε block 70. Θα προσδώσει έτσι στην ΠΑ ένα σύνολο 120 υπερσύγχρονων F16 όπου θα κυριαρχούν για πολλές δεκαετίες ακόμα πάνω από το Αιγαίο και ανατολική μεσόγειο. Οτι κομμάτια απομείνουν, Ας πάνε στα block 30 για να μην απαξιωθουν.

Άβαταρ μέλους
Togo
Ανθυπολοχαγός
Ανθυπολοχαγός
Δημοσιεύσεις: 332
Εγγραφή: Δευ Ιουν 14, 2021 3:43 am
Τοποθεσία: 2ο Γραφείο
Επικοινωνία:

Εκσυγχρονισμός F-16 σε Viper

Δημοσίευση από Togo »

Mr.Mirage lover έγραψε:Μακάρι να δούμε την αναβάθμιση και των block 50 σε block 70. Θα προσδώσει έτσι στην ΠΑ ένα σύνολο 120 υπερσύγχρονων F16 όπου θα κυριαρχούν για πολλές δεκαετίες ακόμα πάνω από το Αιγαίο και ανατολική μεσόγειο. Οτι κομμάτια απομείνουν, Ας πάνε στα block 30 για να μην απαξιωθουν.



Τα F-16 τα αναβαθμίζουμε σε Viper για να μπορούν να διαχειριστούν πολύ μεγάλο όγκο δεδομένων και να συνεργάζονται με το F-35 σύμφωνα με το δικτυο-κεντρικό δόγμα πολέμου. Θα μπορούν να αναλάβουν αποστολές του F-35 αποδεσμεύοντας τα μαχητικά σε πιό απαιτητικές αποστολές.Tα 83 Viper είναι η μινιμουμ απαίτηση για τα 24-40 F-35 που θα αγοράσουμε το 2028. Δηλαδή το ζητούμενο έιναι αρχικά μιά F-35/Viper αναλογία 1-προς-2 ή 1-προς-3 και μετά σταδιακά να αρχίσει η αντικατάσταση των παλαιότερων Block 30 και Block 50 απο F-35.

Συνεπώς ότι χρηματα υπάρχουν θα πρέπει να πάνε σε F-35 που είναι το μέλλον και όχι σε Viper.

Όποιος μας απειλεί θα βρει μπροστά του νέο Μαραθώνα, Σαλαμίνα, ύψωμα 731
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες