Η αντιαεροπορική άμυνα της Κύπρου

Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
κυπρος

Η αντιαεροπορική άμυνα της Κύπρου

Δημοσίευση από κυπρος »

Ρε παιδία αυτα πότε θα αγοραστούν;
DEMES

Η αντιαεροπορική άμυνα της Κύπρου

Δημοσίευση από DEMES »

Ο υπερπατριωτης σας Τασσος Παπαδοπουλος ετσι για να μαθαινεται κ λιγο πηγε να παραδωσει το ρανταρ των Τορμ1 στους ισραηλινους κ μετεπαιτα στους Αμερικανους για να το μελετησουν κ οι ρωσσοι την τελευταια στιγμη το εμποδισαν αφου το εμαθαν. Οι συμφωνιες με τους ρωσσους Απαγορευουν την εξαγωγη ρωσσικου οπλισμου. Γι αυτο κ ο Πουτιν θυμωσε και δεν δεχτηκε τον χριστοφια που ειναι το μοναδικο κομμα που προςθει την κυπρορωσσσικη αμυντικη συνεργασια κ οχι σαν τους δεξιους που μια ζωη ειναι Αμερικανακια. Γι αυτο αν θυμαστε ολα τα κομματα πηγαν στην ρωσσια για να Συναντησουν τον πουτιν και να τον καλμαρουν. Τους τορμ2 δεν τους παρεδωσαν ακομα γι αυτο τον λογο ενω τα τανκς ειναι ηδη κυπρο. Οσο για τους buk Ειναι κυπρο εδω κ χρονια. Οσο για την αμυνα ποτε δεν υπηρχε στην κυπρο. Αν ειναι ομως να εξοπλιστουμε ετσι για την τιμη των οπλων η κυπρος τα μονα οπλα που θα χρησιμοποιησει στον πολεμο ειναι 2 και αυτα πρεπει να βρισκονται στον μεγαλυτερο δυνατο βαθμο.1) αντιαεροπορικα και 2) αντιαρματικα, και εξηγουμαι... Τα αντιαεροπορικα για να δυσκολεψουμε την αεροπορια και να μην προκαλεσει μεγαλες καταστροφες και αντιαρματικα γιατι ειναι βεβαιο λογω αποστασεως η Τουρκικη αεροπορια δεν θα αφησει κανενα αρμα για δειγμα. Τουλαχιστον αν ειναι κ μπουν στις πολεις με ανταρτοπολεμο και αντιαρματικα να τους προκαλεσουμε τεραστιες ζημιες στα τανκς. Αυτα με την προυποθεσει οτι τα ελληνικα αεροπλανα θα θυμηθουν να περασουν μια βολτα απ την κυπρο γιατι αν δεν το κανουν θα ειμαστε τελειωμενοι. Οσον αφορα για τις δαπανες για την αμυνα δεν μπορω να καταλαβω γιατι τους κανει η ελλαδα απ την στιγμη που οι πολιτικοι της μια ζωη κανουν πισω με τους τουρκους. Οταν η ελλαδα κατα την τουρκικη εισβολη ειχε τα πιο συγχρονα αεροπλανα (f4) και μεγαλυτερη αεροπορια και δεν τα χρησιμοποιησε, Οταν τα υπογρυχια το μονο που ειχαν να κανουν ηταν να στειλουν λιγες τορπιλες για να καταστρεψουν ολοσχερως τα εντελως εκτεθειμενα αποβατικα δεν το καναν θα το κανουν τωρα; Ξυπνατε ολοι και ελατε στην πραγματικοτητα γιατι αλλο τα μεγαλα λογια και αλλο οι πραξεις!

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Δημοσιεύσεις: 11231
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 02, 2003 6:55 am
Επικοινωνία:

Η αντιαεροπορική άμυνα της Κύπρου

Δημοσίευση από yandr »

Η κυβέρνηση της Κύπρου έχει ξεκινήσει τη διαδικασία για την απόκτηση πολλών πυροβολαρχιών του αντιπυραυλικού συστήματος «Iron Dome» από το Ισραήλ. Η Κύπρος και το Ισραήλ έχουν ήδη υπογράψει όλα τα απαραίτητα προς εφαρμογή αυτής της συμφωνίας, αλλά λεπτομέρειες, όπως η ημερομηνία παράδοσης και ο αριθμός των συστημάτων αποκαλύφθηκαν, σύμφωνα με την Jerusalem Post.

...

Το Ισραήλ έχει το δικό του κίνητρο να πουλήσει τον «Σιδηρούν Θόλο» στην Κύπρο λόγω των περίεργων σχέσεών του με την Τουρκία. Αυτή τη στιγμή,η Εθνική Φρουρά έχει στη διάθεσή της μάλλον ένα φτωχό αντιαεροπορικό οπλοστάσιο που αποτελείται από έξι ρωσικά συστήματα αεράμυνας 9K331 "Tor-M1" και τέσσερα επίσης ρωσικά συστήματα αεράμυνας 9K37M1 "Buk-M1", τα οποία οι Κύπριοι αγόρασαν από τη Ρωσική Ομοσπονδία τη δεκαετία 1990-2000.

...

Αξίζει να σημειωθεί, ότι έγκυρος αναλυτής (BabakTaghvaee) προσθέτει στην παρουσίαση της είδησης και το ότι πέραν του Iron Dome,η Κυπριακή Δημοκρατία θα προμηθευθεί και το σύστημα David's Sling που έχει μεγαλύτερο βεληνεκές και επιπρόσθετες δυνατότητες αντιαεροπορικής κάλυψης για το νησί της Αφροδίτης.

Defense-point.gr

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Δημοσιεύσεις: 11231
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 02, 2003 6:55 am
Επικοινωνία:

Η αντιαεροπορική άμυνα της Κύπρου

Δημοσίευση από yandr »

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΔΟΥΡΕΙΟΥ ΙΠΠΟΥ Η συμφωνία δεν αφορά το αναφερθέν σύστημα αλλά πυραυλικό σύστημα αέρος - εδάφους μεγάλου βεληνεκούς με βλήματα επιδόσεως της τάξεως των 150 χλμ. Σύστημα ισραηλινής προελεύσεως προσιτού κόστους που καλύπτει την συγκεκριμένη προδιαγραφή, είναι το BARAK MX της Israel Aerospace Industries.

...

Το BARAK MX (Mix) είναι έκδοση ξηράς που αναπτύχθηκε βασισμένη σε αισθητήρες και τύπους βλημάτων διαφορετικών κατηγοριών, επιτρέποντας την επιλογή διαμορφώσεως συνόλου αναλόγως των επιχειρησιακών απαιτήσεων του χρήστη. Η σύνθεση του συστήματος περιλαμβάνει:

Κινητό, μεταφερόμενο ή σταθερό Κέντρο Διεύθυνσης Μάχης (BMC) που παρέχει ενοποιημένη τακτική αεροπορική εικόνα από πολλαπλούς αισθητήρες και συντονίζει λειτουργία και πυρ σε επίπεδο δικτύου.

Πλήρως Ψηφιακό Ολοκληρωμένο Σύστημα Ραντάρ Φασικής Διάταξης, με επιλογή μεταξύ διαφόρων τύπων - κατηγοριών.

Βλήματα BARAK, καθέτου εκτοξεύσεως και καλύψεως 360°, τριών διαφορετικών τύπων: Α) BARAK MRAD μέγιστου βεληνεκούς 35 χλμ. Β) BARAK LRAD μέγιστου βεληνεκούς 70 χλμ. Γ) BARAK ER μέγιστου βεληνεκούς 150 χλμ. Κάθε μονάδα πυρός, φέρει 8 βλήματα έτοιμα προς εκτόξευση και τυπική σύνθεση Μοίρας είναι 3-4 μονάδες πυρός.

To BARAK MX είναι υψηλών επιδόσεων, ικανό για την εμπλοκή πολλαπλών απειλών ταυτοχρόνως. Αναλόγως των επιλογών του χρήστη, μπορεί να συνδυάσει διαφορετικούς τύπους βλημάτων ενώ με το υψηλότερων επιδόσεων BARAK ER (βεληνεκές 150 χλμ. υψόμετρο εμπλοκής 30.000 μέτρα) έχει και ικανότητα αναχαιτίσεως τακτικών βαλλιστικών πυραύλων (ΤΒΜ). Η ικανότητα βολής όλων των τύπων βλημάτων, επιτρέπει στο σύστημα πιο ευέλικτη αξιοποίηση και ανάλογη διαμόρφωση συνολικού κόστους.

Πηγή

Άβαταρ μέλους
Togo
Ανθυπολοχαγός
Ανθυπολοχαγός
Δημοσιεύσεις: 332
Εγγραφή: Δευ Ιουν 14, 2021 3:43 am
Τοποθεσία: 2ο Γραφείο
Επικοινωνία:

Η αντιαεροπορική άμυνα της Κύπρου

Δημοσίευση από Togo »

Μόνο το Ισραήλ και η Γαλλία μπορούν να πουλήσούν στη Κύπρο προηγμένα αντιαεροπορικά-αντιπυραυλικά συστήματα δυτικής τεχνολογίας. Το εμπάρκο όπλων στο νησί καλά κρατεί.

Η προμήθεια των γαλλικών πυραύλων Mistral κάλυψε πλήρως τις ανάγκες σε V/SHORADS συστήματα.

Ωστόσο η Κύπρος θα δεχτεί επίθεση απο μαχητικά, ελικόπτερα,UCAV, πυραύλους κρουζ, κατευθυνόμενα πυρομαχικά, βαλλιστικούς πυραύλους και ρουκέτες, περιφερόμενα πυρομαχικά.

Δηλαδή απαιτείται ολοκληρωμένο δίκτυο αεράμυνας που να είναι διασυνδεδεμένο και με το ελληνικο.

Τα ισραηλινά συστήματα ειναι ιδανικά για τη Κύπρο καθαρά για οικονομικούς λόγους.

Υπάρχουν φήμες ότι στο παρελθόν εξετάστηκε το ενδεχόμενο απόκτησης του Spyder με πυραύλους Derby ενεργής καθοδήγησης ρανταρ. Μετά την κατάρριψη ρουκετών και drones της Χαμας απο το Iron Dome με ποσοστό επιτυχίας 85% ακούστηκε ότι η Κύπρος έδειξε ενδιαφέρον για το σύστημα. Τώρα λένε για το Barak-MX που στην ουσία είναι το Barak-8 ER με διαφορες διαμορφώσεις πυραύλων ώστε να είναι δυνατή η αναχαίτηση ποικιλίας στόχων.

Αύριο ίσως ακούσουμε για το David's Sling.

Το μόνο σιγουρο είναι ότι η Κύπρος έχει ξεμείνει με σοβιετικά SHORADS που λίγα μπορούν να προσφέρουν σε μιά τουρκική επίθεση απο αέρος.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Togo την Κυρ Αύγ 28, 2022 10:39 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Όποιος μας απειλεί θα βρει μπροστά του νέο Μαραθώνα, Σαλαμίνα, ύψωμα 731
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες