Και νέα VΙΡ αεροσκάφη

Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Δημοσιεύσεις: 11237
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 02, 2003 6:55 am
Επικοινωνία:

Και νέα VΙΡ αεροσκάφη

Δημοσίευση από yandr »

ΑΛΛΑ δύο αεροσκάφη VΙΡ για τις μετακινήσεις του Πρωθυπουργού και μελών της κυβέρνησης αποκτά η Ελλάδα. Τη διερεύνηση της αγοράς και την επιλογή των καταλληλότερων ανέλαβε με απόφαση του ΚΥΣΕΑ η Πολεμική Αεροπορία. Το ένα αεροσκάφος- όπως το υπάρχον αμερικανικής κατασκευής πολυτελές Γκόλφστριμ - θα πρέπει να έχει δυνατότητα για υπερατλαντικά ταξίδια και το άλλο για ταξίδια στην Ευρώπη. Και τα δύο θα έχουν ηλεκτρονικό σύστημα αυτοπροστασίας από πυραύλους.

Το κόστος των δύο VΙΡ αεροσκαφών υπολογίζεται σε περίπου 80 εκατ. ευρώ- θα αποκτηθούν ωστόσο με τη μέθοδο της χρηματοδοτικής μίσθωσης (λίζινγκ). Επίσης αποφασίστηκε να πωληθεί το ένα από τα δύο τύπου Εμπραέρ VΙΡ αεροσκάφη που υπάρχουν στον κυβερνητικό στόλο σήμερα.

TA NEA
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Δημοσιεύσεις: 11237
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 02, 2003 6:55 am
Επικοινωνία:

Και νέα VΙΡ αεροσκάφη

Δημοσίευση από yandr »

Τέσσερα χρόνια αργότερα έχουμε αντιστροφή της κατάστασης και θα πρέπει να υπενθυμίσω ότι από το 2007 είχε κατακριθεί η αγορά, αφού θεωρήθηκε τεράστιος ο στόλος VIP αεροσκαφών για τα δεδομένα της Ελλάδας.

Η πώληση του ενός από τα τρία κυβερνητικά αεροσκάφη και η διάθεση των άλλων δύο για εκπαιδευτικές και άλλες ανάγκες της Πολεμικής Αεροπορίας, όπως η αεροδιακομιδή ασθενών, αποφασίστηκε έπειτα από σχετικές οδηγίες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της γενικής γραμματείας της κυβέρνησης, αλλάζει το ισχύον καθεστώς για τα τρία VIP αεροσκάφη που διατίθενται στην κυβέρνηση προς χρήση, ως εξής:

Το αεροσκάφος EMBRAER 30 θέσεων θα παραχωρηθεί στην Πολεμική Αεροπορία και θα χρησιμοποιηθεί τόσο για την εκπαίδευση των πιλότων των -ιδίου τύπου- ιπτάμενων ραντάρ, όσο και για την αεροδιακομιδή ασθενών, μοσχευμάτων κλπ. έτσι ώστε να αποφευχθεί η καταπόνηση των στρατιωτικών μεταγωγικών και να μειωθεί το κόστος μεταφοράς.

Το αεροσκάφος EMBRAER 13 θέσεων θα πωληθεί και τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη άλλων αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το αεροσκάφος Gulfstream V θα παραμείνει στην διάθεση της κυβέρνησης, αλλά θα παραχωρείται και αυτό -κατόπιν σχετικής αίτησης- στην Πολεμική Αεροπορία με σκοπό και πάλι την αποφυγή καταπόνησης των στρατιωτικών μεταγωγικών και τη μείωση του σχετικού κόστους.

πηγή
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Δημοσιεύσεις: 11237
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 02, 2003 6:55 am
Επικοινωνία:

Και νέα VΙΡ αεροσκάφη

Δημοσίευση από yandr »

Ο στόλος μόλις ενισχύθηκε με ένα ακόμη αεροσκάφος Falcon 7X .

Το γαλλικό Falcon 7X αποκτήθηκε από την Dassault το 2021, προκειμένου η εταιρεία να εξοφλήσει μια εναπομένουσα υποχρέωσή της για αντισταθμιστικά οφέλη που εκκρεμούσε από το 2000. Το νέο αεροσκάφος προσφέρθηκε μαζί με πλήρη υποστήριξη για ένα έτος, καθώς επίσης με πληρωμένα τα έξοδα εκπαίδευσης τεχνικών και πληρώματος, όπως επίσης και του Γάλλου τεχνικού, ο οποίος θα αναλάβει τη συντήρηση του αεροσκάφους κατά τους πρώτους μήνες του στην υπηρεσία της Πολεμικής Αεροπορίας. Το κόστος αυτών των υπηρεσιών υπολογίζεται σε περίπου 3,2 εκατ. Ευρώ.

Εικόνα

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες