Μεταχειρισμένα Cougar MRAP και JLTV από τις ΗΠΑ

Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Δημοσιεύσεις: 11202
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 12, 2005 1:20 am
Επικοινωνία:

Μεταχειρισμένα Cougar MRAP και JLTV από τις ΗΠΑ

Δημοσίευση από Nassos »

Ενημέρωση ΓΕΣ για μεταχειρισμένα Cougar MRAP και τακτικά οχήματα JLTV από τις ΗΠΑ

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Τον ερχόμενο Ιούλιο, εκτιμάται ότι θα μεταβεί στο εξωτερικό επιτροπή αξιωματικών του ΓΕΣ για να επιθεωρήσει τα προσφερόμενα από τις ΗΠΑ Τροχοφόρα Τεθωρακισμένα Οχήματα Αναγνωρίσεως Μ1117 Guardian. Η επιτροπή θα έχει την δυνατότητα να εξετάσει εκ του σύνεγγυς τα οχήματα και να επιλέξει 900 ή 1.200 από αυτά που θα κριθεί ότι βρίσκονται στην καλύτερη κατάσταση.

Στο μεταξύ, από τις ΗΠΑ έχει έλθει νέα ενημέρωση για την ύπαρξη διαθέσιμων και άλλων τύπων οχημάτων που πρόκειται να αποσυρθούν από αμερικανική υπηρεσία σύντομα. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για οχήματα κατηγορίας Ανθεκτικά Ναρκών Προστατευμένα Ενεδρών (MRAP) και ελαφρών τεθωρακισμένων δύο διαφορετικών τύπων, συγκεκριμένα Cougar της General Dynamics Land Systems και JLTV της Oshkosh.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες,ο συνολικός αριθμός των προς διάθεση οχημάτων και των δύο τύπων ανέρχεται σε 700 περίπου. Αυτή την στιγμή τα οχήματα βρίσκονται στο Αφγανιστάν και με την απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από την χώρα πρόκειται να μεταφερθούν στο Κουβέιτ. Εκεί πιθανότατα, θα αποθηκευτούν και πιθανότατα θα μπορούν να τα επιθεωρήσουν Έλληνες αξιωματικοί εφόσον εξελιχθούν θετικά οι διαδικασίες.

Δούρειος Ίππος



Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες