Αρχαίοι Έλληνες vs Χριστιανισμός

Ανταλλάξτε απόψεις και διασταυρώστε τα ξίφη σας με επιχειρήματα
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Δημοσιεύσεις: 3013
Εγγραφή: Δευ Νοέμ 15, 2010 7:01 pm
Τοποθεσία: Εμπ. Ναυτικό
Ενδιαφέροντα: Μηχανολογία, Alfa Romeo, Παναθηναϊκός
Επάγγελμα: Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού
Επικοινωνία:

Αρχαίοι Έλληνες vs Χριστιανισμός

Δημοσίευση από dn24 »

thanasakis έγραψε: Καλο ειναι να τα διαχωριζουμε αυτα... Οι Ορθοδοξοι δεν εκαναν Σταυροφοριες στο ονομα του Θεου, οι καθολικοι τα εκαναν αυτα... Εχει επικρατησει μια γενικη αποψη κ βαζουν καθολικους κ ορθοδοξους στο ιδιο τσουβαλι...


σωστοοος.Εικόνα Πολυ σημαντικη παρατηρηση.

Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού
fideas emk
Λοχαγός
Λοχαγός
Δημοσιεύσεις: 446
Εγγραφή: Παρ Δεκ 04, 2009 5:51 pm
Επικοινωνία:

Αρχαίοι Έλληνες vs Χριστιανισμός

Δημοσίευση από fideas emk »

Οι πρωτοι χριστιανοι εδω περα που περνανε κεφαλια τι γινανε; Αν δεν ηταν σταυροφορια αυτο τοτε τι ειναι; Αληθεια οι αρχαιοι ημων ως μη χριστιανοι. Πως και μεγαλουργησαν; Για να το κανω κουλουβαχατα το θεμα... Οι αρχαιοι ουτε 12θειστες ηταν. Με τη σημερινοι εννοια ηταν αθεοι Εικόνα. Η "θρησκεια" των ελληνων δεν ειχε καμια σχεση με προσκυνηματα σε ενα θεο ή σε 12. Οι θεοι τους ηταν μπορει και 30.000 και η θρησκεία τους ουσιαστικα απεικονιζε τη φυση και τα φυσικα δρωμενα και το σεβασμο στους φυσκους νομους. Όχι σε βρυκολακες και... Μετα θανατον, τουμπανατα ψεματα.

Εδω απο το σπουδαιο Καστοριαδη για την πλανη του νεοελληνα... Για γερα στομαχια:

http://freeinquiry.gr/pro.php?id=703

Άβαταρ μέλους
thanasakis
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δημοσιεύσεις: 193
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 12, 2010 4:53 pm
Τοποθεσία: ανθυπολοχαγος
Επικοινωνία:

Αρχαίοι Έλληνες vs Χριστιανισμός

Δημοσίευση από thanasakis »


odorf
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Δημοσιεύσεις: 40
Εγγραφή: Τρί Φεβ 15, 2011 8:46 pm
Επικοινωνία:

Αρχαίοι Έλληνες vs Χριστιανισμός

Δημοσίευση από odorf »

Αρχαίοι Έλληνες vs Χριστιανισμός. Θα θεωρήσω πως με τον όρο Αρχαίοι Έλληνες εννοούμε τα ελληνιστικά χρόνια, και τον πολιτισμό τους στην ευρύτερη περιοχή της Ελλαδας, του Αιγαίου και της ανατολικής Μεσογείου. Σε αυτή την περίπτωση, θεωρώ τουλάχιστον επικίνδυνο, και τραγικό ταυτόχρονα, να υπάρχουν ακόμα έλληνες πολίτες, που καλούνται να αντιμετωπίσουν την καθημερινότητα, και πιστεύουν πως η χριστιανική Εκκλησία πρόσφερε έστω και το ελάχιστο στους λαούς που κατοίκησαν στην ελληνική επικράτεια τα τελευταία 1700 χρόνια.

Και αυτό, όχι μόνο γιατί η ιεραρχία της Εκκλησίας κυοφορεί μια τελολογική θρησκεία και έναν θεό εκδικητικό όπως ο ίδιος φέρεται να μιλάει και να αναφέρεται στον εαυτό κατα την υπαγόρευση των εντολών στο Μωυσή (Έξοδος, Παλαιά Διαθήκη). Όχι μόνο γιατί απ τα πρώτα χρόνια της χριστιανικής εκκλησίας, κυριάρχησε το μίσος και η υπεροψία απέναντι στους αδαείς άχριστους που δε θα κληρονομήσουν την θεική βασιλεία. Όχι μόνο γιατί η συγκεκριμένη οργάνωση ήταν η πρώτη στην ανθρώπινη ιστορία που ανακάλυψε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Όχι μόνο γιατί ακόμα και σήμερα επιβάλλεται κάθε φορά με τον τρόπο της στα πεπραγμένα του τόπου. Όχι μόνο γιατί φρόντισαν να κάψουν τη μεγαλύτερη βιβλιοθήκη του κόσμου το Σεράπειο και να σκοτώσουν δια ακρωτηριασμού την Υπατία.

Όχι μόνο γιατί ο υπαίτιος αυτού του απάνθρωπου έργου ανακυρήχθηκε άγιος και η μνήμη του γιορτάζεται στις 18 Φεβρουαρίου κάθε χρόνο. Όχι μόνο ακόμα γιατί στήριξε και στηρίζει τις πιο αντιδραστικές κοινωνικές και πολιτικές τακτικές, όπως ο εθνικισμός, ο εθνικοσοσιαλισμός και ο καπιταλισμός. ΑΛΛΑ κυρίως γιατί σάρωσε στην επέλασή του την ανθρώπινη διάνοια. Βύθισε στο σκοτάδι, το μίσος και τις μαζικές δολοφονίες τον κόσμο για 1000 περίπου χρόνια. Σταμάτησε την εξέλιξη της τεχνολογίας, η οποία μέχρι και στα τελευταία χρόνια της ελληνιστικής περιόδου, είχε κατακτήσει το θαύμα της ατμοκίνησης.

Ένα θαύμα που χρειάστηκε να περάσουν 1600 χρόνια, μέχρι η ύπνωση του χριστιανισμού να περάσει και ο άνθρωπος να σκεφτεί οι επιστήμες, ανάμεσά τους και η ιατρική, δεν είναι σατανικές, και το να προσπαθείς να ιαθείς από μια αρρώστια δεν είναι αντίδραση στο θέλημα του θεού. Μόνο μιζέρια και μίσος μπορεί να φέρει η προσκόλληση σε τέτοια ιδεολογικά απολοιφάδια. Αόρατα όντα που κυβερνούν τις ζωές μας και μετράνε το πόσο καλοί δούλοι είμαστε, για να δουν ποιος θα είναι πιο ευτυχισμένος μετά το θάνατό του.
12θεϊστής

Αρχαίοι Έλληνες vs Χριστιανισμός

Δημοσίευση από 12θεϊστής »

Ακόμα και εγώ εξεπλάγην από το κράξιμο που έφαγε ένας θεολόγος όταν προσπάθησε να συκοφαντήσει την Πατρώα Θρησκεία. Τσεκάρετε τα σχόλια των αναγνωστών στο τέλος. http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/11/blog-post_166.html

Βουνιόζος

Αρχαίοι Έλληνες vs Χριστιανισμός

Δημοσίευση από Βουνιόζος »

Έχεις δίκιο, όταν κάτι επιβάλλεται με την βία, δεν κρατάει για πάντα. Οι Έλληνες πότε δεν εξαφανίστηκαν. Ο Ελληνισμός θα κυριαρχήσει ξανά. Θέμα χρόνου είναι.
Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ
Πολίτης
Πολίτης
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: Τρί Αύγ 28, 2018 8:37 pm
Επικοινωνία:

Αρχαίοι Έλληνες vs Χριστιανισμός

Δημοσίευση από ΦΙΛΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ »

AΓαπητέ Φίλε, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου στην Προάσπιση της Ορθοδοξίας, που είναι συνυφασμένη με την Ελληνική Ιστορία και Παράδοση. Κάθε απόπειρα διαχωρισμού Χριστιανισμού και Ελληνισμού υποκρύπτει ύποπτα αντεθνικά συμφέροντα. Ας μη ξεχνάμε ότι πολλοί αναρχικοί έγιναν μετά τη δεκαετία του '80 δωδεκαθεϊστές!
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες