Παραμεθόριες περιοχές

Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
apostolisK
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Δημοσιεύσεις: 25
Εγγραφή: Τετ Ιαν 25, 2017 12:03 am
Τοποθεσία: Σμηνίτης
Επικοινωνία:

Παραμεθόριες περιοχές

Δημοσίευση από apostolisK »

gimitrop έγραψε:Καλησπέρα,

Θεωρητικά, όλοι οι οπλίτες (φανταροι) είναι υπόχρεοι για θητεία στην παραμεθόριο. Αν έχεις βύσμα, το πιο πιθανό είναι να μην κάνεις. Για κάποιον που δεν έχει, ειναι σιγουρο ότι θα κάνει. Οπότε, αποκλείσεις το ενδεχόμενο να μην κάνεις. Από κει και πέρα, η παραμεθόριος διαρκεί συγκεκριμένο χρονικό διάστημα,(εκτός κι αν ανηκεις σε κατηγορια που δικαιουσαι μειωμενη θητεια) και μετά ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ μετσθεση κοντα στο σπίτι σου. Αυτα που εγραψα παραπάνω αφορούν τον στρατό ξηράς και τα ξέρω εμπειρικά.

Φαντάζομαι όμως τα ίδια περίπου ισχύουν για Αεροπορια και Ναυτικο, με τη διαφορά Οτι η θητεια. Ειναι μεγαλυτερη. Στο φόρουμ υπαρχει ξεχωριστή ενότητα που αναφέρει αναλυτικές πληροφορίες και απαντώνται ερωτήσεις όπως η δική σου, γκούγκλαρε και θα τη δεις αμέσως. Και εγώ από κει ξέρω ότι ξέρω γιατί μόλις πέρσυ πηρέτησα κι εγώ, θέλω να σου πω ότι δεν είμαι και πολύ γνώστης. Καλή θητεία και σε σένα.

Σε ευχαριστώ πολύ!

Παραμεθόριο

Παραμεθόριες περιοχές

Δημοσίευση από Παραμεθόριο »

Καλησπέρα. Θα ηθελα να ρωτήσω ποιες περιοχές/νόμοι θεωρούνται παραμεθόριες/οι και πόσες επιπλέον άδειες δικαιούμαστε σ αυτές τις περιοχές αν δικαιούμαστε φυσικά.
bill

Παραμεθόριες περιοχές

Δημοσίευση από bill »

Γεια σου φιλε. Σαν ορκισμενος στρατιωτης και ενημερωμενος λογω του οτι παω παραμερθωριο. Παραμεθωριος θεωρειται οτι ειναι κοντα σε συνορα. Δωδεκανησα, Εβρος και δεν ξερω για κοζανη κτλπ προς τα πανω. Οταν υπηρετεις παραμεθωριο εχεις 2 εξτρα μερες αδεια τον μηνα απ οτι ο κανονικος φανταρος. Απ οτι εχω ακουσει για Δωδεκανησα ειναι και αμεταθετο, Εβρο γυρνας μετα απο 4-5 μηνες κοντα στο σπιτι σου. Προσωπικα ομως πιστευω δεν αξιζει να γυρισεις γιατι θα σου μενει περιπου 2 με 3 μηνες να απολυθεις και στην μοναδα που θα εισαι θα θεωρεισε παλιος ενω αμα φυγεις θα πρεπει να ξαναενταχθεις σε καινουριες παρεες να συνηθησεις με καινουριο δκτη κ παει λεγοντας. Αμα ομως υπαρχει οικονομικη δυσκολια δεν το συζητω πας διπλα στο σπιτι σου να βοηθησεις την οικογενεια σου και να μην νιωθεις εγωιστηκα οτι δεν κανεις "καλη" θητεια. Η μαμα πατριδα θα καταλαβει :)
Παύλος

Παραμεθόριες περιοχές

Δημοσίευση από Παύλος »

Κοντά στα σύνορα θεωρείται ολόκληρος ο Νόμος ή συγκεκριμένες μονάδες; Και επίσης για βόρεια Ελλάδα μόνο ο Έβρος θεωρείται παραμεθόριο, πχ Ξάνθη, Κομοτηνή ανήκουν σ αυτή τη κατηγορία;
Άβαταρ μέλους
_KOURSAROS_
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Δημοσιεύσεις: 982
Εγγραφή: Τρί Μάιος 04, 2010 2:23 am
Επικοινωνία:

Παραμεθόριες περιοχές

Δημοσίευση από _KOURSAROS_ »

Παραμεθόριος, εν έτη 2017 για τις ΕΕΔ είναι οι περιοχές που συνορεύουν με τον εξ ανατολών κίνδυνο.
Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης.
Άβαταρ μέλους
gimitrop
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Δημοσιεύσεις: 205
Εγγραφή: Κυρ Φεβ 21, 2016 1:43 pm
Επικοινωνία:

Παραμεθόριες περιοχές

Δημοσίευση από gimitrop »

Αν ρωτήσεις κάποιον που υπηρετεί στην Αεροπορία, θα σου πει ότι παραμεθόριος είναι η Κρήτη. Αν μιλάμε για Στρατό Ξηράς, παραμεθόριος είναι μόνο ο Έβρος και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Όλα τα άλλα είναι να 'χαμε να λέγαμε.
Στρ (ΠΖ) Τ/Φ 2016 Β´ ΕΣΣΟ 343 Καλαμάτα --> Καστελλόριζο --> Πύργος
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες