Φίλιππος και Σπαρτιάτες

Στρατιωτική ιστορία, πόλεμοι και προσωπικότητες του παρελθόντος
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
kampf
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Δημοσιεύσεις: 823
Εγγραφή: Παρ Αύγ 07, 2009 4:01 pm
Επικοινωνία:

Φίλιππος και Σπαρτιάτες

Δημοσίευση από kampf »

Οι Σπαρτιατες στα καλυτερα τους δεν παιζοταν. Οι αυτου καθαυτου πολεμιστες γνωστοι και ως "Ομοιοι" ηταν οτι καλυτερο υπηρχε εκεινη την εποχη. Η Σπαρτη σαν κοινωνια ηταν ενα στρατοπεδο, οπου καθε αγορι υπηρετουσε απο τα 7 του που εμπαινε στην Αγωγη μεχρι τα 61... Η κοινωνια ηταν δομημενη συμφωνα με καποια ιδεωδη τα οποια δεν ειναι κατανοητα ακομη και σημερα. Οι Σπαρτιατες απαρνουνταν καθε ειδους πολυτελεια γιατι θεωρουσαν πως το χρημα κτλ διευθηρε την ψυχη και την κοινωνια. Οσον αφορα τον πολεμο, αναθεμα σε αυτον που θα εδειχνε το παραμικρο σημαδι δειλιας. Ζουσε ενα μαρτυριο, οι συμπολιτες του τον εξευτελιζαν και τον εδερναν οποτε ηθελαν. Ενω δν ειχε κανενα δικαιωμα σαν πολιτης του Κρατους.

Εαν η Σημερινη κοινωνια μας εφαρμοζε καποιες αρχες της Αρχαιας Σπαρτης

δεν θα Υπηρχε καμια απειλη εναντιον μας...

"Αδελφοί, εν τη κρισίμω ταύτη περιστάσει μόνον ένδοξον θάνατον πρέπει να ευχόμεθα" Γ. Ολύμπιος
Άβαταρ μέλους
aris 1943
Ανθυπολοχαγός
Ανθυπολοχαγός
Δημοσιεύσεις: 305
Εγγραφή: Πέμ Σεπ 18, 2014 1:06 pm
Ενδιαφέροντα: Πολεμικες Τεχνες
Επικοινωνία:

Φίλιππος και Σπαρτιάτες

Δημοσίευση από aris 1943 »

kampf έγραψε:Οι Σπαρτιατες στα καλυτερα τους δεν παιζοταν. Οι αυτου καθαυτου πολεμιστες γνωστοι και ως "Ομοιοι" ηταν οτι καλυτερο υπηρχε εκεινη την εποχη. Η Σπαρτη σαν κοινωνια ηταν ενα στρατοπεδο, οπου καθε αγορι υπηρετουσε απο τα 7 του που εμπαινε στην Αγωγη μεχρι τα 61... Η κοινωνια ηταν δομημενη συμφωνα με καποια ιδεωδη τα οποια δεν ειναι κατανοητα ακομη και σημερα. Οι Σπαρτιατες απαρνουνταν καθε ειδους πολυτελεια γιατι θεωρουσαν πως το χρημα κτλ διευθηρε την ψυχη και την κοινωνια. Οσον αφορα τον πολεμο, αναθεμα σε αυτον που θα εδειχνε το παραμικρο σημαδι δειλιας. Ζουσε ενα μαρτυριο, οι συμπολιτες του τον εξευτελιζαν και τον εδερναν οποτε ηθελαν. Ενω δν ειχε κανενα δικαιωμα σαν πολιτης του Κρατους.

Εαν η Σημερινη κοινωνια μας εφαρμοζε καποιες αρχες της Αρχαιας Σπαρτης

δεν θα Υπηρχε καμια απειλη εναντιον μας...

Συμφωνω στα καλυτερα τους δεν παιζοντουσαν και πιστευω οτι δεν εχουν υπαρξει ποιο καλοι και ποιο σκληρη πολεμιστες απο τους σπαρτιατες απο τοτε που υπαρχει η ανθρωποτητα μεχρι σημερα. Στη σημερινη κοινωνια δε μπορουν να εφαρμοστουν αρχες της σπαρτης αλλα και να μπορουσαν θα υπηρχε παλι απειλει γιατι πλεον μιλαη η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ! Αν δεν υπηρχε η τεχνολογια καθολου και ημασταν οπως παλια θα ειμασταν η ισχυροτερη χωρα πιστευω το εχει αποδειξει η ιστορια οτι με τα χερια ειμαστε οιθ ποιο δυνατη πχ περα παραδειγμα με μεγα αλεξανδρο οι 300 1821 επανασταση κλπ.
δε με σέβεσαι τότε θα με φοβάσαι
Μιχάλης

Φίλιππος και Σπαρτιάτες

Δημοσίευση από Μιχάλης »

Αν μου επιτρέπεται, έχω να κάνω διόρθωση και στους δυό σας.Το κείμενο λέει : Αλέξανδρος Φιλίππου καί οι Έλληνες πλήν Λακεδαιμονίων από τών βαρβάρων τών τήν Ασίαν κατοικούντων

Και σημαίνει : Ο Αλέξανδρος, υιός του Φιλίππου, και οι (λοιποί) Έλληνες πλην των Σπαρτιατών (αναθέτουν τις ασπίδες αυτές) από τους βαρβάρους που κατοικούν την Ασία.

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες