Αστυφυλάκων vs Ειδικοί Φρουροί

Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Giannis Ni
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Δημοσιεύσεις: 630
Εγγραφή: Πέμ Ιουν 10, 2010 11:25 pm
Τοποθεσία: Αναλυτης Εν.Δυν
Επικοινωνία:

Αστυφυλάκων vs Ειδικοί Φρουροί

Δημοσίευση από Giannis Ni »

Για τον συνδικαλισμό θα ανοίξω αύριο ένα θέμα και θα τα πούμε εκτενώς. Θα ακούσεις πλήρως τεκμηριωμένα τις θέσεις μου επι του συνδικαλισμού στα σώματα ασφαλείας.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Δημοσιεύσεις: 14447
Εγγραφή: Δευ Οκτ 12, 2009 9:37 pm
Επικοινωνία:

Αστυφυλάκων vs Ειδικοί Φρουροί

Δημοσίευση από Greek_Army »

Giannis Ni έγραψε:Για τον συνδικαλισμό θα ανοίξω αύριο ένα θέμα και θα τα πούμε εκτενώς. Θα ακούσεις πλήρως τεκμηριωμένα τις θέσεις μου επι του συνδικαλισμού στα σώματα ασφαλείας.


Φαντάζομαι πως θα ανοίξεις νέο θέμα. Γιατί εδώ μιλάμε για ειδικούς φρουρούς και αστυφύλακες.
blademaster
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Δημοσιεύσεις: 129
Εγγραφή: Δευ Μαρ 07, 2011 2:41 pm
Επικοινωνία:

Αστυφυλάκων vs Ειδικοί Φρουροί

Δημοσίευση από blademaster »

Δέν είναι το ίδιο να μπαίνει κάποιος στα 18 του χρόνια με πανελλήνιες, απο έναν που μπαίνει στα 26 επειδή δέν έιχε δουλειά Ή μάζευε τόσα χρόνια μόρια.

τα περι μπούλιδων δέν στέκουν. Δηλαδή όλη η αστυνομία (ματ, εκαμ, οπκε κτλ) είναι μπούλιδες επειδή μπήκαν με πανελλήνιες; Και όσοι φοιτούν σε στρατιωτικές σχολές δέν πάνε στρατό. Όσοι πάνε στυφυλάκων κάνουνε την βασική, και είναι 1 χρόνο σε σχολή με στρατιωτικό πρόγραμμα.

όσο η σχολή έχει ζήτηση και η βάση είναι ψηλά, δέν πρόκειτε να αλλάξει.

Γρηγορης

Αστυφυλάκων vs Ειδικοί Φρουροί

Δημοσίευση από Γρηγορης »

Ας γινει οπως με τους Ειδικους Φρουρους. Θες να μου πεις δηλαδη οτι το επιπεδο των φρουρων ειναι χαμηλο; Γιατι εγω φετος που θα κανω τα χαρτια μου εαν βγει προκθρηξη ειμαι πτυχιουχος εφαρμογης ξενων γλωσσων με προφισιενσυ στα αγγλικα, ολα τα διπλωματα και ειδικες δυναμεις. Και πλεον πιστεψε με ολοι οι ειδικοι φρουροι και ειδικα απο περισυ ειναι ισως και πιο μορφωμενοι απο πολλους αστυφυλακες που δε ξερουν να μιλησουν ουτε αγγλικα να συνενοηθουν με τουριστες.(το εχω κανει πολλες φορες το πειραμα ρωτωντας στα αγγλικα πληροφοριες απο αστυνομικους και ειμαι απολυτα δικαιωμενος στην αποψη μου) Ασε που ολα τα παχυσαρκα εχουν μαζευτει στην αστυφυλακων. Ελεος. Το βασικο ειναι να δυσκολεψουν οι αθλητικες δοκιμασιες. Καλη η μορφωση, αλλα ο αστυνομικος πρεπει να εκπεμπει και ενα δεος. Αλλα ειπαμε, ΠΑΝΤΑ το επιπεδο... Πιο επιπεδο. Απλα στην ελλαδα λεει ο καθενας οτι τον συμφερει και ολα τα αλλα ειναι αδικα. Ο τροπος προσληψης και εκπαιδευσης ειναι παντελως λανθασμενος, γιαυτο και παμε κατα διαολου...

Ναι στρατιωτικο προγραμμα. Του ευνοικοτερου στρατοπεδου πεζικου. Με καθε Π. Σ. Κ εξω συν τις Τεταρτες. Οχι φιλε, απλα στρατιωτες! ΚΟΜΑΝΤΑ. Σε παρακαλω... Κι αν ειναι μπουλιδες συγκρινε τους με τους φρουρους (οπτικα). Και πες μου. Τους Εκαμητες ναι. Τους παραδεχομαι.(τους μονους απο την Ελ. Ας) Αλλα θελει @@ για να πας εκαμ. Και μη συγγρινεις τη ζωη των στρατιωτικων σχολων, η βαρβαροτητα ειδικα στην ευελπιδων δεν υπαρχει. Αυτοι κανουν 4 χρονια στρατο φιλε μου. Και στη ΣΜΥ, οι συνθηκες δεν ειναι καλυτερες. Αρα μη συγκρινεις τελειως ανομοια πραγματα...
blademaster
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Δημοσιεύσεις: 129
Εγγραφή: Δευ Μαρ 07, 2011 2:41 pm
Επικοινωνία:

Αστυφυλάκων vs Ειδικοί Φρουροί

Δημοσίευση από blademaster »

Φιλε αυτό που έγραψες είναι ένα παραλήρημα.
δέν σχολίασα τους φρουρούς ούτε είπα να καταργηθεί η είσοδος φρουρών.
για τους αστυφύλακες είπα και ναί πιστέυω πρέπει να μπαίνουν με πανελλήνιες γιατί έτσι παράγονται στελέχη. Όποιος μπορεί να βγάλει 15,000 μόρια ας πάει αστυφυλάκων όποιος δέν μπορεί ή βαριέτε να διαβάζει ή επέλεξε άλλο όταν ήταν 18, ας πάει φρουρός. Όλοι χρήσιμοι είναι.

παχύσαρκους φρουρούς έχω δεί πολλούς, όπως και να μήν ξέρουν αγγλικά.
οι περισότεροι απο τους αστυφύλακες έχουν τουλάχιστον Lower και πολλοί έχουν και πτυχίο σαν εσένα.
το οτι βγήκες σύνταγμα βόλτα και άρχισες να ρωτας στα αγγλικά για να τεστάρεις τους αστυνομικούς δεν το καταλαβαίνω. Αυτά δέν τα κάνουν ούτε οι ταξίαρχοι.

δέν έιναι μόνο τα εκάμ. Είναι τα ματ, η άμεση δράση, η όπκε, η ασφάλεια, Οπου δέν υπάρχουν κάν φρουροί. Εξάλου όταν μπείς θα καταλάβεις οτι ο στρατός καμοία σχέση δέν έχει με αστυνομία οπου αυτό που χρειάζετε στις περισότερες υπηρεσίες είναι γνώσεις πάνω σε νομικά θέματα εμπειρία πάνω στην εφαρμογή τους, και σωστή συμπεριφορά προς τους πολίτες. Απο αυτά ποιό προσόν σου χαρίζει ο στρατός και οι ειδικές δυνάμεις;
το παρουσιαστικό που λές εξετάζετε με το ύψος.1,70 είναι το όριο σε όλους.
Γρηγορης

Αστυφυλάκων vs Ειδικοί Φρουροί

Δημοσίευση από Γρηγορης »

Ο στρατος και δει οι ειδικες δυναμεις σε αλλαζουν στο χαρακτηρα (αν φυσικα φας το αγγουρι της μοναδας και δε βαλεις βισμα) και σε σκληραινουν πιο πολυ απο μια μικτη σχολη που πεφτει το γ@μησι του αιωνα μεσα (αντρες με γυναικες δεν εννοω κατι ομοφ.) και κανουν γυμναστικη και εκπευδευση επιπεδου κατασκηνωσης. Ναι βλεπω απο κατι φιλαρακια αστυφυλακες Π. Σ γνώσεις πάνω σε νομικά θέματα εμπειρία πάνω στην εφαρμογή τους, και σωστή συμπεριφορά προς τους πολίτες. Δε ξερουν τι τους γινεται. Στις σχολες πεφτει η αντιγραφη του αιωνα,(απαντηση για την γνωση και την καταρτηση που λες), τα μαθηματα ο κολλητος μου τα περνουσε σχεδον αδιαβαστος. Και η κατασταση οπως μονοι παραδεχονται ειναι τραγικη. Οσο για την συμπεριφορα προς τους πολιτες οσο την εχω δει σε προσωπικο επιπεδο ηταν απαραδεκτη παρολο που ημουν ευγενεστατος. Αλλα μαλλον επεσα σε μπατσους και οχι αστυνομικους. Ειναι οι μορφωμενοι των 15.000 μοριων που νομιζουν οτι εχουν πιασει τον παπα απο τα @@ με τη στολη. Παιδια της φαπας στο σχολειο που αποφασισαν να γινουν αστυνομικοι για να βγαλουν τα κομπλεξ τους απο τα παιδικα χρονια σφαλιαρας και να τους πληρωνουμε γιαυτο... Φιλε οι περισσοτεροι αστυφυλακες απλα ειδαν το ονειρο τις ανεργιας πιο νωρις απο μας (στα 18 οπως γραφεις) και μπηκαν αστυφυλακες. Για τα 900 ευροπουλακια. Ελαχιστοι το αγαπανε οπως και ελαχιστοι φρουροι. Απλα ο φρουρος ειναι πιο συνειδητοποιημενος.(προσωπικη μου αποψη) Για τους παχυσαρκους φρουρους μαλλον ζουμε σε παραλληλα συμπαντα γιατι ως επι το πλειστον ειναι πιο φτιαγμενοι απο τους αστυφυλακες. Οσο για το κριτηριο του 1.70 το δεχομαι. Ομως το κριτηριο δεικτη μαζας σωματος για τους αστυφυλακες δεν τηρειτε τοσο οσο στους φρουρους. Ειδικα φετος ηταν πολυ αυστηρα λογω των θεσεων. Οσο για την παραγωγη στελεχων που λες, ας παρουν περισσοτερους αξιωματικους. Στελεχη σαν την πλειονοτητα των αστυφυλακων που εχουμε να τα Βρασω.18 χρονων μαγκια κλανια και κωλο φιλιστρινι. Αν δυσκλεψουν τα πραγματα στην εκπαιδευση τους αδερφε, καθως και στον τροπο επιλογης τους μετεπειτα (οχι μονο επειδη εβγαλες βαθμο να γινεις σον και καλα αστυνομικος) τοτε ναι μαζι σου. Αλλα στην ελλαδα χωρα του τηλεφωνου και του βισματος ποτε δε θα γινει αυτο. Γιατι ο καλομαθημενος μπουλουκος μολις κοπει στα αθληματα η μολις κανει μαλακια στη σχολη θα παρει τον μπαρμπα στην Κορωνη και θα περασει.(το λεο και για τους φρουρους αυτο) (κλεπτομανης στη σχολη τςν γρεβενων 2007-2008 γνωριζω και το ονομα του, πιαστηκε και ο νομος προεβλεπε να αποβληθει απο τη σχολη αλλα λογω "Υψηλης τηλεφωνικης παρεμβασης" τωρα υπηρετει στο Α. Τ Ακροπολεως.) Και ειμαι σιγουρος πως δε θα ναι το μοναδικο τετοιο συμβαν.
blademaster
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Δημοσιεύσεις: 129
Εγγραφή: Δευ Μαρ 07, 2011 2:41 pm
Επικοινωνία:

Αστυφυλάκων vs Ειδικοί Φρουροί

Δημοσίευση από blademaster »

Αυτοί των ειδικών δυνάμεων απο στρατόκαυλοι έγιναν αυτό που λέμε μπατσόκαυλοι.
φαίνετε οτι δέν έχει ιδέα απο αστυνομία, ή ήδη νιώθεις κόμπλεξ και βγάζεις μεγάλο μίσος για τους αστυφύλακες. Μελοντικούς συναδέρφους.

αν έχεις σκληραγωγηθεί τόσο με τον στρατό τότε πάνε επ. Οπ ή κάτι τέτοιο.
η αστυνομία που θέλεις να μπείς σου είπα, λειτουργεί αλλιώς και τα προσόντα του στρατού είναι άχρηστα. Ούτε χειρομβοβίδες θα ρίξεις ποτέ, ούτε θα κάνεις σκηνάκια στο ύπαιθρο. Η σχολή αστυφυλάκων μπορεί να μήν είναι εκπαίδευση καταδρομέων αλλα είναι πιο κοντά στον αστυνομικό τρόπο εκπαίδευσης και λειτουργίας.

οι ειδικές δυνάμεις, τα διπλώματα φορτηγών, και η προεδρική φρουρά δέν είναι προσώντα για την αστυνομία. Απλά δίνουν μόρια για να μπούν αυτοί που έχουν πιο πολλά προσώντα απο άλλους.

τεσπα, αυτή η διαμάχη είναι τελείως ανούσια και δέν το συνεχίζω, με τους φρουρούς έξω δέν υπάρχει τέτοιο μίσος και όλοι συνάδερφοι θεωρούμαστε μεταξύ μας.

spyros

Αστυφυλάκων vs Ειδικοί Φρουροί

Δημοσίευση από spyros »

Απορώ με αυτά που λές και υποστηρίζεις Γρηγόρη. Με την λογική την δική σου για τα παιδιά της φάπας οπως χαρακτηρισες τους αστ/κες φαντάζομαι τι γνώμη θα έχεις για τους αξιωματικούς που εβγαλαν πανω απο 18.500 μορια. Θα περιμένεις να δεις τιποτα διασωληνωμένα φυτα που κάνουν φωτοσυνθεση ολη μερα. Δεν έχεις ιδεα απο αστυνομία και πολυ κακώς χαρακτιρίζεις και νομιζεις οτι μπορείς να κρίνεις εσυ τους αστ/κες. Αν είναι έτσι όπως λές βρηκαμε τον ΡΟΜΠΟΚΟΠ και δεν τον έχουμε προσλάβει ακόμα. Οι Ε. Φ με τους αστ/κες δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα αρκει ο καθένας να καταλάβει την θέση του, τις αρμοδιότητες και τα καθήκοντα του. Είναι το κόμπλεξ κατωτερωτητας που διακατέχει πολούς εδω μέσα που διαρκώς θελουν να συγκτρίνοντε. Θελείς δεν θέλεις ο αστ/κας είναι ηδη αστυνομικός και αυτο πρέπει να το σεβαστείς. Αν μπείς, με το καλό, θα δεις τα πράγματα πολύ διαφορετικά και δυστυχως τα πτυχία και οι γλώσσες που γνωρίζεις στην σκοπία που θα βαράς δεν προκείτε να χρειαστούν...
sotirisd
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Δημοσιεύσεις: 50
Εγγραφή: Κυρ Ιουν 06, 2010 7:02 am
Επικοινωνία:

Αστυφυλάκων vs Ειδικοί Φρουροί

Δημοσίευση από sotirisd »

Να σας ρωτήσω και εγώ κάτι με ποιόν τρόπο μπορεί να γίνει αστυνομικός διευθυντής ένας απόφοιτος της σχολής αστυφυλάκων; Εκτός απο σύνταξη που βγαίνουνε τιμητικά, ευχαριστώ
pantzos4
Λοχαγός
Λοχαγός
Δημοσιεύσεις: 458
Εγγραφή: Σάβ Σεπ 03, 2011 6:35 am
Επικοινωνία:

Αστυφυλάκων vs Ειδικοί Φρουροί

Δημοσίευση από pantzos4 »

Τι κάθεστε και μαλώνετε έλεος... Οτι υπάρχει ένα κόμπλεξ μεταξυ αυτόν υπάρχει βέβαια ανούσιο. Γιατι και οι 2 στα πεζοδρόμια είναι. Δεν καταλαβαίνω την διαφορά. Επιδι ο αστυφύλακας θα κάνει και δικογραφίες, ανακρίσεις κτλ; Και;

Για εμένα χόσιμο είναι αυτο. Τεσπα. Εγω όλους το ίδιο τους βλέπω τα ίδια σκατα τρομε και Θα τρόμε και στο κάτο κάτο το ίδιο σώμα υπιρετούμε...

Μακαρι ολη η ζωη να ηταν μια εκδρομη Ολη την ζωη μου τρελαμενος παοκαρα ως το τελος
Samufly
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Δημοσιεύσεις: 25
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 06, 2012 3:23 am
Επικοινωνία:

Αστυφυλάκων vs Ειδικοί Φρουροί

Δημοσίευση από Samufly »

Ολη την δουλεια κανουν οι Ειδικοι Φρουροι και οι Αστ/κες δηλαδη δεν κανουνε τιποτα ; Καλα, ελατε με τετοια μυαλα στο σωμα, μια χαρα... (και δυο τρομαρες).
Dimitrios
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δημοσιεύσεις: 150
Εγγραφή: Κυρ Μαρ 01, 2009 8:52 pm
Επικοινωνία:

Αστυφυλάκων vs Ειδικοί Φρουροί

Δημοσίευση από Dimitrios »

Παιδιά οι Αστ/κες τα κάνουν όλα... Οι Ε. Φ είναι για συναγερμους... Εξακριβώσεις. Και περιπολίες. Οι άλλοι είναι Αυτοι που εχουν την γνώση και την εξουσία να βγάλουν την δουλειά.
Samufly
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Δημοσιεύσεις: 25
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 06, 2012 3:23 am
Επικοινωνία:

Αστυφυλάκων vs Ειδικοί Φρουροί

Δημοσίευση από Samufly »

OΙ Ειδικοι Φρουροι αποδεδειγμενα ΔΕΝ ειναι καλυτεροι απο τους Αστ/κες και ας φωναζουνε καποιοι ΕΦ οτι ειναι. Αυτο φανηκε και στα σχολεια της ΕΚΑΜ, φαινετε και απο διαφορες υπηρεσιες (βλεπε ΥΑΤ, ΟΠΚΕ, Αμεση Δραση που αποτελουνται αποκλειστικα και μονο απο Αστ/κες) και τελος φαινετε και στον γενικοτερο τροπο σκεψης, αλλωστε δεν μπορω να καταλαβω πως βγηκε αυτη η αποψη... Εαν καθονται και συγκρινουν εναν 20χρονο Αστ/κα που μολις βγηκε απο τη σχολη και ειναι για καμια φαπα αντι να συγκριθουνε με καναν μαχιμο Αστ/κα, ε λογικο ειναι. Εως τοτε ας κατσουνε να δουνε τι κανουνε σε υπηρεσιες μαχιμες οι Αστ/κες και να αφησουν τα λογια. Εξαλου ακομα και η ΔΙΑΣ-ΔΕΛΤΑ που σε μεγαλυτερο ποσοστο ειναι ΕΦ, εχει εντος ενα επισης μεγαλο ποσοστο Αστυφυλακων. Τωρα σε οποιον δεν γουσταρει, τι να πω, ξυδακι, ξερω γω;:) Το κομπλεξ καποιων να γινουν Αστ/κες στην θεση των Αστ/κων θα υπαρχει για παντα. Ετσι ειναι ομως τι να κανεις...
Τωρα οσο και να χτυπιεται οτι κανεις ειναι δηθεν σκληρος, εγω λεω το εξης : ΛΟΓΙΑ. Μονο σε ενα ακραιο περιστατικο θα φανει ποσο σκληρος ειναι ο καθενας, τι αξιζει και τι μπορει να κανει. Μονο οι πραξεις του καθοριζουνε τον χαρακτηρα του. Το να φοραω θηκη μηρου, γιλεκο με πολεμικη εξαρτυση και να πηγαινω πχ στο ταυτην με φαρους ε δειχνει τρεληηηη μαχιμοτητα, ΤΙ ΝΑ ΠΩ δηλαδη...
Τα ΛΟΓΙΑ, ειναι απλα ΑΕΡΑΣ και θεωριες. Οπως επισης ακομα και εναν γιωτα να βαλεις να παει στον Στρατο στις ειδικες δυναμεις του Ες, ναι μεν μπορει να ειναι σαν κουραδα και ανικανος να παρει τα ποδια του, αλλα θελει δεν θελει θα τις βγαλει, δεν θα κοπει. Αυτα...
Αντε καληνυχτα...
Tiger3021
Πολίτης
Πολίτης
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: Σάβ Απρ 13, 2013 3:46 am
Επικοινωνία:

Αστυφυλάκων vs Ειδικοί Φρουροί

Δημοσίευση από Tiger3021 »

Εγω πρωτων δεν καταλαβαινω το κομπλεξ μερικων εδω μεσα. Τι ακριβως προσπαθουν να συγκρινουν; Ποιος ειναι πιο δυνατος και πιο εξυπνος; Οι μεν "ζηλευουν" τις ικανοτητες των ειδικων φρουρων οι μεν την "εξυπναδα" των δηθεν αστυνομικων.
Απο μενα 2 πραγματα χωρις να προσπαθησω να τσακωθω με κανεναν και συγνωμη που ανοιξα παλι το θεμα.Υπαρχουν αμυαλοι αστυνομικοι και μυαλομενοι ειδικοι φρουροι.

Υπαρχουν ραμπο αστυνομικοι και φαπα boys ειδικοι φρουροι.

Και το αντιθετο.

Ειμαι της αποψης οτι στην ελληνικη αστυνομια ακομη και τα δυο να διαθετει καποιος θα τον πνιξει η ΕΛ. ΑΣ. Εννοωντας οτι καποιος μαχιμος και πανεξυπνος ανθρωπος διαλεξε να γινει ειδικος φρουρος γιατι πληροφορηθηκε οτι μπορει να μαχεται το κακο στους δρομους σε συνεργασια με το μυαλο του. Σκεφτοταν ομως να γινει και αστυφυλακας και να εχει μεγαλη αποροφηση στα τμηματα της ΕΛ. ΑΣ αλλα η δραση θα ηταν περιορισμενη. Τι μπορει να κανει δηλαδη; Να γινει αστυφυλακας και να παει ΕΚΑΜ να μου πεις. Ζητω που καηκαμε εδω περα. Ουτε αυτοι καλα καλα δεν εχουν δραση περα απο καποιες ασκησεις.

Η λυση που προτεινω και μακαρι να αλλαξει. Ετσι θελω να το δω να γινεται.

Το ψαρι βρομαει απο το κεφαλι και το κεφαλι ειναι η εκπαιδευση και ο τροπος εισαγωγης. Καταργηση λοιπον των αστυνομικων σχολων απο τις πανελληνιες και διακοπη της μοναδας των ειδικων φρουρων.

Η αστυνομια θα πρεπει να γινει αυτονομη, να δυσκολεψουν οι θεωρητικες και πρακτικες ασκησεις, οι υποψηφιοι να περνανε απο συνεντευξη και υπευθυνοι + των αλλων που ανεφερα να κρινουν αν ο υποψηφιος αυριανος, ευγενικος, εξυπνος και μαχιμος ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ειναι σε θεση και εχει θεληση να αντεπεξελθει στο σωμα. Σαν την Αμερικη ενα πραγμα. Υποδειγμα αστυνομικης δυναμης. Επισης για να μην ειναι τυπου δημοσια υπηρεσια, καταφερα μπηκα και μου χαρησανε καρεκλα με σκαλισμενο το ονομα μου πανω και δεν με διωχνουν δεν πα ο κοσμος να χαλασει, απο την αστυνομια θα πρεπει να υπαρχει ο φοβος να σε διωξουν και σχετικα οχι τοσο δυσκολα. Ολοι πρεπει να εχουμε εναν φοβο για την δουλεια μας ωστε να γινουμε καλυτεροι. Και ο αγιος φοβερα θελει δεν λενε;

Καλη σας νυχτα

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες