BMP-3 vs Marder 1A5

Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
mixanikara
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δημοσιεύσεις: 186
Εγγραφή: Κυρ Οκτ 23, 2011 11:05 pm
Τοποθεσία: Σουηδία
Ενδιαφέροντα: UAV
Επάγγελμα: Μηχανικος
Επικοινωνία:

BMP-3 vs Marder 1A5

Δημοσίευση από mixanikara »

Το Μ113 είναι ένα πετυχημένο ΤΟΜΠ που χρησιμοποιειται ευρυτατα απο πολλούς στρατους και θα χρησιμοποιείται ακομα. Εμείς δεν τα έχουμε εκσυχρονίσει ή αναβαθμίσει με εξτρα θωράκιση κτλ. Σαν ΤΟΜΠ δεν νομίζω ότι χρειαζόμαστε κάτι καλύτερο. Μην κατηγορούμε άδικα το όχημα. Η ανάπτυξη του ΒΜΡ-3 στηρίχτηκε σε ενα πρότζεκτ ελαφρού άρματος με πυροβόλο των 100χλστ. Επειδή δέν τους βγηκε το τροποποίησαν σάν όχημα πεζικου. Εχει φοβερή ισχύ πυρός για ΤΟΜΑ.

Δεν μπορεί να το αμφισβητίσει κανενας αυτο αλλα έχει και τρωτα σημεία πχ τη θέση της μηχανής και την απόθήκη πυρομαχικών που με ένα μονο χτυπημα απο αντιαρματικο έχει ανατιναχτεί 50 μέτρα πάνω απο τη Γή. Ειναι αμφίβιο αλλα δέν το λές και οτι καλύτερο για χρηση απο τους πεζοναύτες μας. Απο το Μερντερ είναι σαφώς καλύτερο γιατι είναι ένα όχημα νεας γενιάς αλλα δέν είναι και το σουπερ όπλο που νομίζουν μερικοι. Για την κουβέντα το ΤΟΜΑ που επιλέχτηκε απο τον ΕΣ και ήταν να το πάρουμε ήταν το Σουηδικό CV90 που είναι για πολλους το καλύτερο ΤΟΜΑ στον κόσμο αλλα λογω των γνωστων γεγονόντων και συμφερόντων ακυρώθηκε.
George28
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: Τρί Νοέμ 22, 2011 7:30 pm
Επικοινωνία:

BMP-3 vs Marder 1A5

Δημοσίευση από George28 »

Για εμένα η Ελλάδα θα έπρεπε τότε επί Καραμανλή αντί να αγοράσει τα ΒΜP-3 που προσέφεραν οι Ρώσοι και ήταν συμφέρουσα η αγορά κυρίως γιατί θα μεταφέρανε τεχνογνωσία και θα κάναμε και συμπαραγωγή στην ΕΛΒΟ, να έπαιρνε η Ελλάδα με τα ίδια χρήματα μικρότερο αριθμό Τ-90 να κάναμε και συμπαραγωγή! Θα ήταν γαμάτος ο συνδυασμός Leopard και Τ-90!
Άβαταρ μέλους
rigo
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: Παρ Ιαν 13, 2012 4:32 pm
Επικοινωνία:

BMP-3 vs Marder 1A5

Δημοσίευση από rigo »

Να κανω μια ερωτηση; Ασχετη ισως με την εποχη, αλλα εφοσον γινοταν αγορα με βαση τα ποσα αυτα, ειναι ευλογη! Το θυμηθηκα βλεποντας το ASCOD (Αλεξανδρος) ηρθε στον νου μου ενα αλλα προγραμμα της ΕΛΒΟ το οποιο προφανως το εφαγε κ αυτο η μαρμαγκα, μιλαω για το ΚΕΝΤΑΥΡΟς, δεν ειμαι σε θεση να γνωριζω τις ικανοτητες του και το κοστος μοναδας που θα προεκυπτε, αν θυμαμαι καλα την αναπτυξη του, την ειχε κανει αποκλειστικα η ΕΛΒΟ χωρις συμπραξη! Τι δυνατοτητες ειχε αυτο το ΤΟΜΑ (αν ηταν γνωστες) και κατα ποσο θα μπορουσε να σταθει στο οπλοστασιο μας! Γιατι θεωρω οτι εαν υπαρχει καποιο οπλικο συστημα το οποιο εχει αναπτυχθει απο την εγχωρια αμυντικη βιομηχανια, και ειναι ανταγωνιστικο (οντως ομως) των ξενων, ειναι ντροπη να μην το βοηθησουμε, γιατι μιλαμε για πολλαπλα οφελοι στην χωρα, και στην οικονομια της (θεσεις εργασιας κλπ και στην καλυτερη εξαγωγη του οπλικου συστηματος) ! ΔΕν θα μπω σε συγκριση με τους Τουρκους που οι εξοπλισμοι πλεον ειναι 52% απο Τουρκικες εταιριες! Αλλα οσο να ναι με πληγωνει να μην βλεπω την χωρα μου, οχι απλα να μην κινειται προς αυτη τη κατευθυνση, αλλα ουτε καν να εχει σκεφτει κατι τετοιο!
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες